Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подарявам/продавам домашен любимец...

Featured Replies

Не е умряло, животинчето, и не може да умре - винаги ще остане да живее в теб, и ще бъде с теб.Няма кой да изличи спомените и преживяното :clap:

• Отговори 190
  • Прегледи 63,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Преди години имах едно коте,което реши да става парашутист,и скочи от 7-мия етаж (без паршут..явно сухи трениривки..),за мое щастие се отърва с натъртвания,и една седмица "на легло" ...

Ще те посъветвам да намериш начин да го заведеш в клиниката,пък ние ще стискаме палци :whist: ,желая ти щастлив край на тази история.

Колкото от по-високо скача,толкова повече време има да се подготви за падане (тоест толкова по-добре)!Бог да го прости!

Редактирано от PoliceMan (преглед на промените)

Не знам... може и да съм коравосърдечен и сигурно съм, но само аз ли виждам в това доста преекспониране.... все пак е котка, а не човек макар и член на семейството. Имах куче... 14 години беше с мен и израстнах с него.... обичах си го, но остаря и преди 2 месеца умря.... такъв е живота... sry, но аз лично не бих се тръшкал заради това... едни умират, а други живеят... свикваш и продъжаваш.... загубих най-добрия си приател като дете... загубил съм и не един и двама близки... и определено мога да кажа, че ако толкова скърбиш за домашния си любимец колкото и да ти е бил скъп, то според мое лично мнение може би просто не си познал истинската мъка...

Не знам... може и да съм коравосърдечен и сигурно съм, но само аз ли виждам в това доста преекспониране.... все пак е котка, а не човек макар и член на семейството. Имах куче... 14 години беше с мен и израстнах с него.... обичах си го, но остаря и преди 2 месеца умря.... такъв е живота... sry, но аз лично не бих се тръшкал заради това... едни умират, а други живеят... свикваш и продъжаваш.... загубих най-добрия си приател като дете... загубил съм и не един и двама близки... и определено мога да кажа, че ако толкова скърбиш за домашния си любимец колкото и да ти е бил скъп, то според мое лично мнение може би просто не си познал истинската мъка...

Не преекспонирам.

Преди да намеря Хайдучето,имах Джеки-с нея бяхме заедно близо 15 години.

15 години от душата ми и от живота ми си отидоха.

Боли ме за всичко-и за животно,и за човек.

Душата ми е храм съборен вече...

Събрах снимките на децата му и направих този албум в негова памет,в памет и на Джеки

А те са повече от човек-затова ме боли...

И предпочитам да живея с животно,когато няма човек

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Много са красиви мила...просто прекрасни котета....и аз си имах, но вече не мога да съм близо до котка вредни са за мен за съжаление Публикувано изображение

Публикувано изображениеОх, а това котенце прилича на моето....Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Моето Хайдуче е живо :clap: Хайдук Пикасо е жив - като мен,като теб,като всички,останали тука. Само че е в друго измерение вече,миличкият ми :clap: Когато се разделяхме,го помолих да ми даде знак-дали е добре,дали е пристигнал у Дома. Останахме с дъщеричката му,Хари Мата Хари,тъжни,само че той дойде веднага-е а кажи че е падал от 7 етаж :rolleyes: Първо го усетих като физическо присъствие-скочи сутринта върху мене-той така си ме будеше-Хари си спеше на фотьойла :P Чувам му гласа,а тя спи,обичаше да се качва на телевизора - е там е нонстоп-масата скърца :wub: Тази вечер й давам да папка тя гледа в ъгъла и гледа ли и мъркааааа-все едно му казва ела хапни си ;) Знам че си при Бог,знам че тичаш по зелени слънчеви поляни заедно с Джеки... Липсваш ми много,но съм по-добре-че ми даваш знак всеки ден - че си жив и че те има ;) Благодаря ти,Господи :wors: А и още 4 дечица остави :baby: четири златни мънички слънчица :baby: Общо 16

Такива хора като тебе трябва да се наградят !! Не е важно дали е човек дали е вижотно, може дори и един хелер (вид декоративна рибка) да е но ако си се привързал към него и умре теб те боли.Имах куче (ротфайлер) блъсна го кола.. имах Сибирска хъска.. почина от старост Публикувано изображение Един ден се прибрах от училище и видях котка във входа ми.. приютих я и след една седмица умря.За една седмица се привързах толкова към нея че не можах да спра сълзите ми да текът от очите...

Напълно те разбирам и съм с теб ! :P

Редактирано от SVEeN (преглед на промените)

haidukpikaso, мила, когато разбрах за новината плаках като малко дете, защото знам колко много обичаш своя другар, а и съм изпитвала същата болка. Нямах сили да ти пиша, но бях с теб! Радвам се, че твоето Хайдуче се чувства добре и съм сигурна, че е така. Все пак красивите души остават завинаги с нас :P

Това е невероятно! Сега вече можеш да си спокойна...той е на сигурно място и се чувства щастлив :P Мн се радвам за теб! Отгледай с любов и децата му ;)

Това е невероятно! Сега вече можеш да си спокойна...той е на сигурно място и се чувства щастлив ;) Мн се радвам за теб! Отгледай с любов и децата му ;)

...и ги обичай така както си обичала него ;)

...и ги обичай така както си обичала него ;)

За съжаление не мога да ги задържа,колкото и да искам.

На квартира съм и няма начин-трябва да им намеря домове.

Ех ако живеех в къщичка щеше да е пълно с животинки всякакви.

Та ако чуете някой да иска ей такива подобни жълти като в албума по-горе,свиркайте ;)

Родени са на 28 февруари,вече прогледнаха,сега трябва да проходят.

Сучат и нанкат,растат с минути ;)

Същите са като това по-долу,то е дете на Хайдук Пикасо,казва се Фокси :angry:

За съжаление не мога да ги задържа,колкото и да искам.

На квартира съм и няма начин-трябва да им намеря домове.

Ех ако живеех в къщичка щеше да е пълно с животинки всякакви.

Та ако чуете някой да иска ей такива подобни жълти като в албума по-горе,свиркайте :)

Родени са на 28 февруари,вече прогледнаха,сега трябва да проходят.

Сучат и нанкат,растат с минути :rolleyes:

Е бих взел някое друго.. ама от Шумен до София много път ми излиза.Пък и нямам нито възможност нито време да дойда ;)
  • 5 месеца по-късно...

Подарявам котенца на един-два месеца са.

За връзка-ICQ 238717560,GSM 0886810662

П.П Котенцата са от София.

Клип към котетата.

Тук

Тук

Публикувано изображение

Редактирано от elvis75 (преглед на промените)

Тук можете да пишете всички ваши желания за закупуване на домашен любимец също да го продадете или подарите.

• 4 седмици по-късно...

Може би сте срещали тази тема и другаде, но нека отново да ви разкажа за няколко бездомни котенца.

Те са повече от 15 , на възраст от 3 месеца до 10 години . По-голямата част са малки дребосъци, спасени от улицата и гледани във временно пригодена къща за приют. За съжаление къщата скоро ще бъде бутната, за да освободи място за поредния безмислен строеж в София, и котките ще отидат на улицата. Поради факта, че са гледани от много малки те не са научени да живеят там. Очаква ги сурова зима, подивели кучета, "добри граждани" прочистващи района с въздушни пушки, болести и пълната гама от мизерията на улицата. Да, те не са хора, не са деца, но на котките можем да им помогнем като направим толкова малко - те искат просто да бъдат погалени, да им се даде малко храна и да намерят малко топлина в домовете и сърцата ви. Аз лично имам 2 - не съм съжалила и за секунда за избора си, без тях просто живота ми щеше да бъде далеч по-нервен, досаден, ако искате даже и пуст. За тях в момента се грижат няколко момичета доброволки, без спонсори, без подкрепа, без допълнителна помощ - води ги само единия гол ентусиазъм и големи сърца.

Моля разгледайте тяхната страничка, и ако някое пухче случайно накара сърцето ви да трепне - пишете на момичетата. Ако не можете да вземете някое, можете да помогнете със средства ( колкото и да са все ще са от полза, не се и съмнявайте). Ако знаете някоя къща, която да се отдава под наем или самите вие разполагате с място, където да се приютят малките бездомничета - моля пишете. Благодаря, че ме изчетохте :wors:

www.kotkibezdom.hit.bg

dindi: Линка вече работи, успех на маците в търсенето на дом.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Много са готини ..... дано си намерят дом !!! Аз си харесах Марк НО как да си го взема като живея толково далече!

hellside отрави линка защото така даден не се отваря !

А на мен ми хареса Лъки. Но за съжеление и аз нямам възможност да си го взема.

Много са готини ..... дано си намерят дом !!! Аз си харесах Марк НО как да си го взема като живея толково далече!

hellside отрави линка защото така даден не се отваря !

Важното е да има желание - ако живеете извън България, можем да изпратим котенцето по самолет - вече имаме опит с това.

Ако живеете извън София - също има начини да ви бъде докарано.

Начини много - стига да има желание.

При вземането подписвате нещо като формален договор - той ви дава право да върнете котенцето, ако решите че въпреки всичко не е за вас. Котенцата се стресират по този начин разбира се, но ако не пробвате няма как да разберете дали случайно във вас не дреме един виден котковъд ;)

За да се избегнат връщанията преди да ви се даде котенцето ще ви зададем няколко въпроса и ще ви дадем всички съвети, от които се нуждаете.

Обичам да казвам, че когато искаш нещо си намираш начин, когато не искаш - търсиш извинения. Всички можем, но не всички желаем, в което няма лошо. Но поне можем да пробваме.

Аз пробвах и сега съм с 2 котака - не съжалих и за секунда, а се притеснявах две години преди първия, и 2 месеца преди втория. Оказа се, че съм безкрайно влюбена в две пухкави топки Публикувано изображение Благодарна съм най-вече на мъжът ми, че ме подкрепи да ги взема. Иска ми се и други да имат тази смелост.

Ако не можете да помогнете лично, моля разпространете тази история сред приятелите си - вярвам, че всяко едно котенце си има своя човек - нека ги съберем :)

Редактирано от hellside (преглед на промените)

...

Ако живеете извън София - също има начини да ви бъде докарано.

Начини много - стига да има желание.

...

Аз съм близко, от Самоков съм, но не мога поради друга причина.

Не помагате, казваийки, че ви се иска, но не можете да си вземете. По- добре си замълчете вместо да притъпявате съвестта си с лигавщини.

Котенцата са много сладки, а хората, които ви ги дават са изключително отговорни и бъдете сигурни, че няма да допуснат да вземете котка от съжаление. Все пак стопанина преди всичко трябва да обича животното.

Така, че обръщам се с молба към потребителите ако не желаете да си вземете котенце, не спамете. На всички ни е жал и на всички ни е мъчно въпросът е какво можем да направим. Ако имате приятели, познати и т.н, които желаят котка ги насочете и т.н. Но моля ви, недейте само да запълвате празното пространство в темата.

• 2 седмици по-късно...

Значи майка ми и баща ми гледат две котки в гарнитура с две кучета, немски овчарки на двора. Кучетата са добри по сърце, ама са огромни и не си знаят силата. След последното окотване на котката, оцеля само едно коте - затова сега са две. Другите за жалост нямаха такива сървайвърски способности.

Ето вече и снимки на котетата. За момента са все още живи:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Изработка на сайтове

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

А това е един от потенциалните убийци:

Публикувано изображение

Както виждате животното е сериозно, така че ако котетата не намерят стопанин, лошо им се пише. Още снимки на двамата душмани - ТУК.

Редактирано от trapped (преглед на промените)

По случайност имам 2 в квартирата съквартирантите ги докараха обаче не желаят да се грижат за тях а само си изкарват комплексите върху им - знаете как е с дрбните ходица търся някой който да ги вземе и да се грижи за тях писна ми да ги гледам какви глупости правят. Последното дето го направиха беше просто .... нямам думи бях в събота на работа сега като се прибрах едната я нямаше - водили са я на ветеринар разправят, че била паднала от масата а тя не може да ходи МАМКА МУ даже не може да легне като нормална котка Ако има някой който наистина иска тези животинки да драсне 1 ЛС. Много са гльовни и игриви. Ми това е ;) Още са малки не са стари

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

Допълнение от 17 октомври 2007- засега една осиновена котка, за която всички стискаме палци да не бъде върната. Както бе направено вече с една. И толкоз от цялата инициатива. Засега останалите животинки са живи и относително добре здравословно. Което ще се промени и по двата параграфа не след особено дълго време, след като няма кой да ги хареса. Котенцата без дом ви очакват да ги поискате!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.