Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 1)

Featured Replies

Мила, ако имаш пред вид "Прегръдката на вълка" от Гейл Линк, доколкото ми е известно е самостоятелна книга. sad.gif И аз като я прочетох, мноооого ми се щеше да прочета за сестрата на главната, както и за брата на главния, но уви :sobbing:

Книгата е в поредица с още три книги,но за брата и сестрата няма книга.Има книга за потомка на Клер - "Never Call It Loving".Преведена е на руски.

Тук има информация за книгите на Линк:

http://www.fictiondb.com/author/gail-link~4586.htm

Редактирано от geneviev (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 157,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• хахахах това и дете ще види че е от грешно натискане на клавиши а не от неграмотност не можеш да ми кажеш къде да ходя ходи заявявай у вас на семейството си можеш да ги строиш в две редици по красот

• Леле колко волнодумия за една поправена правописна грешка от необразована към даскалица. Бива ли така да си оспамвате темата само за една забележчица? Това егоцентризма е лош порок!

• Най-добрата книга на всички времена е "Вечната Амбър" след това "Отнесени от Вихъра" . Всичко друго е бози . "Роза през зимата" що годе.

Публикувани изображения

Книгата е в поредица с още три книги,но за брата и сестрата няма книга.Има книга за потомка на Клер - "Never Call It Loving".Преведена е на руски.

Тук има информация за книгите на Линк:

http://www.fictiondb...l-link~4586.htm

Дам, за жалост е така. Успях да издиря главните герои на книгите й:

Wolf's Embrace (1989) - Ролф Далей и Сибил Фицджералд

Encantadora (1991) - Виктория ... и Рийс ...

Never Call It Loving (1993) - Камерън Бюканън и Мариса Фицджералд

All I Ask of You (1994) - Рейф Рейбърн и Джилиън Бюканън

There Never Was a Time (1995) - Ребека Галахър Фрейзър и ....

Marriage-to-be? (1996) - Ема Кантрел и Бърк Бюканън

Lone Star Lover (1997) - Дрю Бюканън и Кейт Рийвс

Forsaking All Others (1997) - Антъни Чеймбърс и Ани Рос

Texan's Bride (1998) - Клей Бюканън и Линда Дъглас

Sullivan's Child (2000) - Рори Съливан и Кейтлийн Килдеър

Luck of the Draw (2006) - Бо МакМастър и Абигайл Бътлър

Тъкмо забелязах имената и видях поста ти. А е явно, че и споменатата от теб книга е свързана с още 4 други. Не ми се търсеше за една друга книга, по-точно сборник с новели на Силует, където една от авторките е Гейл Линк, а именно Силует Спешъл 8/97

А тук има снимка на авторката:Гейл Линк

....

......

Незнам на вас,момичета, но на мен тези имена ми се сториха познати. Поразтърсих се малко и това е резюмето на книгата:

"Working undercover for Charles II, handsome Cameron Buchanan is captured, tortured by a woman and left disfigured and crippled. As a reward for his services the King marries him off to rich heiress Marisa Fitzgerald who tries to break through his self imposed isolation and frigidity.Meanwhile his best friend Jamie tries to do the same service for Marisa's widowed cousin who has been left emotionally scarred by a sexually abusive husband.And, finally, the woman who tortured Cam is still seeking to destroy him."

"Работейки под прикритие за крал Чарлс II, красивият Камерън Бюканън е заловен, измъчван от една жена и оставен обезобразен. Като отплата за неговата служба кралят го жени за богатата наследница Мариса Фицджералд, коята се опитва да го измъкне от неговата изолация. По същото врема неговият най - добър приятел Джейми се опитва да направи същото за братовчедката на Мариса, вдовица, която е емоционално наранена от своя съпруг. И накрая, жената, която е обезобразила Кам, все още иска да го съсипе..."

Това е моя превод, но определено ми прилича на "Красавицата и звяра" на Вероника Хол. Е, някой има ли идея дали тези двете авторки всъщност не са една?

Гане,"Never Call It Loving" е свързана и с книгите Encantadora и All I Ask of You.Останалите книги за Бюканън са съвременни.

....

......

Незнам на вас,момичета, но на мен тези имена ми се сториха познати. Поразтърсих се малко и това е резюмето на книгата:

"Working undercover for Charles II, handsome Cameron Buchanan is captured, tortured by a woman and left disfigured and crippled. As a reward for his services the King marries him off to rich heiress Marisa Fitzgerald who tries to break through his self imposed isolation and frigidity.Meanwhile his best friend Jamie tries to do the same service for Marisa's widowed cousin who has been left emotionally scarred by a sexually abusive husband.And, finally, the woman who tortured Cam is still seeking to destroy him."

"Работейки под прикритие за крал Чарлс II, красивият Камерън Бюканън е заловен, измъчван от една жена и оставен обезобразен. Като отплата за неговата служба кралят го жени за богатата наследница Мариса Фицджералд, коята се опитва да го измъкне от неговата изолация. По същото врема неговият най - добър приятел Джейми се опитва да направи същото за братовчедката на Мариса, вдовица, която е емоционално наранена от своя съпруг. И накрая, жената, която е обезобразила Кам, все още иска да го съсипе..."

Това е моя превод, но определено ми прилича на "Красавицата и звяра" на Вероника Хол. Е, някой има ли идея дали тези двете авторки всъщност не са една?

Ами да,книгата на Гейл Линк "Never Call It Loving" е издадена като "Красавицата и звяра" написана от Вероника Хол,но такава авторка всъщност не съществува.

Да ви кажа честно, вече се чувствам като детектив! :magnifier: Явно "на'ште" си ги кръщават както си искат, с цел да избегнат авторските права (поне не виждам друга РАЗУМНА причина за такова кощунство). :no-no:

Нищо чудно, че не намерих авторка Вероника Хол (като търсех преди време), както и сега не намирам Катриона Кембъл, за да намеря резюме на Сладката мъка на миналото. Опитах и с името на книгата - Trust - но за съжаление името е прекалено разпространено, не само за книга, и нищо не става. Вкарах и годината - пак нищо. Единственото, което ми хрумва, е да търся с имената на главните, но... нищо чудно и те да не са оригинални :lol6:Ако някой знае нещо по въпроса, моля да сподели. :help:

А иначе за Гейл Линк, видях че повечето за Бюканън са съвременни, може да са за потомци на Джилиън и Камерън Бюканън от двете исторически. Остава да набарам нещо за споменатия сборник от предния ми пост, но засега нямам желание...

А иначе за Гейл Линк, видях че повечето за Бюканън са съвременни, може да са за потомци на Джилиън и Камерън Бюканън от двете исторически. Остава да набарам нещо за споменатия сборник от предния ми пост, но засега нямам желание...

В този сборник е книжката Lone Star Lover.Всъщност всички книги за съвременните Бюканън са излезли в сборници на "Силует".

В този сборник е книжката Lone Star Lover.Всъщност всички книги за съвременните Бюканън са излезли в сборници на "Силует".

Ясно, благодаря ти, поне няма да търся. Аз ще взема някой път, като имам повече време да направя една статия със списък на такива изцепки като тази с Вероника Хол, сега се сещам и за Диво сърце, дето я бяха издали като книга на Сандра Браун, сигурно ще излезнат и други след време.

Нищо чудно, че не намерих авторка Вероника Хол (като търсех преди време), както и сега не намирам Катриона Кембъл, за да намеря резюме на Сладката мъка на миналото. Опитах и с името на книгата - Trust - но за съжаление името е прекалено разпространено, не само за книга, и нищо не става. Вкарах и годината - пак нищо. Единственото, което ми хрумва, е да търся с имената на главните, но... нищо чудно и те да не са оригинални :no-no:

Станааааааааааааааааааа, използвах имената и намерих книгата на немски - Süße Qual des Verlangens. Оказва се, че авторката май е немкиня. Ето тук: http://www.die-buech...de/campbell.htm пише, че Катриона Кембъл е немска авторка на любовни романи. Хубавото е, че има резюмето на книгата, което ще намери своето място преведено в блога. :help: Още една мистерия е разгадана...:magnifier:

Ясно, благодаря ти, поне няма да търся. Аз ще взема някой път, като имам повече време да направя една статия със списък на такива изцепки като тази с Вероника Хол, сега се сещам и за Диво сърце, дето я бяха издали като книга на Сандра Браун, сигурно ще излезнат и други след време.

Станааааааааааааааааааа, използвах имената и намерих книгата на немски - Süße Qual des Verlangens. Оказва се, че авторката май е немкиня. Ето тук: http://www.die-buech...de/campbell.htm пише, че Катриона Кембъл е немска авторка на любовни романи. Хубавото е, че има резюмето на книгата, което ще намери своето място преведено в блога. smile.gif Още една мистерия е разгадана...thumbsupsmileyanim.gif

[/quote

Ехеееееееееееееееее ние сме супер - браво Гане , ти си върха !!!Благодаря и на останалите за труда!

Ехеееееееееееееееее ние сме супер - браво Гане , ти си върха !!!Благодаря и на останалите за труда!

За нищо, ето и превода на резюмето, ще го постна и в блога;

Пребит почти до смърт и изпълнен с жажда за отмъщение, младият офицер Сантяго успява да избяга от своя мъчител и става пират. Следващата му цел е да спечели красивата Моргана, на която дължи живота си. Но копнежът на Моргана се превръща в отчаяние, защото тя е дъщеря на мъжа, отговорен за нещастието на Сантяго. Ще може ли да го обича, ако отмъщението му успее? Разумът й казва "не"...

Лий Майкълс-"Любов в кадър".Хареса ми как се джафкаха в ефир :yanim:

вчера прочетох "обичай само веднъж", а днес заминаха "Нежен бунт: и "Покорителят" - май много ми личи, че Малори вече са и под моята кожа ;)

вчера прочетох "обичай само веднъж", а днес заминаха "Нежен бунт: и "Покорителят" - май много ми личи, че Малори вече са и под моята кожа :)

Оле, ти тепърва откриваш топлата вода. Боже завиждам ти. И на мен ми се ще пак да ги чта за пръв път, ама вече смисъл няма, че ги знам на изуст, е не ми прече пак да си ги чета от време на време. Най-яката поредица писана някога. Приятно четене.

Аз съм на "Спомени в смъртта" привършвам я и ще захапя новата на Кристина Дод.

Хахаха, да, определено сега откривам топлата вода :cool:

Даже днес приключих с "Твоята магия" и "Отровни думи".

Да си призная много бих искала да си ги намеря някъде на хартиен носител.

Ако някоя от вас знае къде, ще съм й много благодарна :angry:

Библиотеката ми макар и все още скромна, е най-голямата ми гордост :)

Хахаха, да, определено сега откривам топлата вода :cool:

Ако някоя от вас знае къде, ще съм й много благодарна :angry:

О мила, при мойта книжарка, чат пат се мяркат хубави книжки. Ти от къде беше? Аз съм от Пловдив, и ако трябва ще помагам да обогатим библиотеката ти.

Mи в София съм, ама вече и от Сливен получих една книжка преди известно време! За което много благодаря! :cool:

Аз трябва да се хвана да направя списък на всичко което имам на хартия, че да не стане пакост :angry:

Иначе с удоволствие ще се възползвам от предложението ти :)

Аз си взех наскоро от Плиска една книжка Съперницата или нещо подобно с една отровно зелена корица, стигнах до 30 страница някъде и дотам беше. не можа много да ме грабне, даже почти ме отврати.

А иначе, да ти кажа, Плиска, сигурно си чувала, че имаме такъв хотел, който се явява и важен пътно-търговски възел. Та там има едни чичковци целогодишно, които опъват едни маси с книжк та все се намират едно две кашончета с нашия жанр. Проблема е, че напоследък съм станала много взискателна към стила на писане и изказа на превода, че не мога да си харесам книжка. Да не говорим за безумните резюмета които слагат понякога отзад.

Та съм се видяла в чудо, адски трудно се намират книгите, котио си струват. И то на безумни цени. Което ми напомня, на "Роза през зимата" едната част я имам два пъти и, ако някой има нужда, я подарявам :)

Хахаха, да, определено сега откривам топлата вода :P

Ако някоя от вас знае къде, ще съм й много благодарна :)

Аде продължавай де! Джеремето и Дрю те чакат. Един за друг, боже как го написах това, може и на книжка си го намериш.

Инче,мила я кажи коя е твоята книжарка, и къде се намира,че и аз съм от Пловдив и ми е трудно да си намеря книги

Аде продължавай де! Джеремето и Дрю те чакат. Един за друг, боже как го написах това, може и на книжка си го намериш.

Действам, малко се отклоних снощи с таз Дара Джой, ама това, защото ги качвате в тхт, което е ужасно, аз си експортвам всичките в пдф, преди да започна да ги чета. Та понеже туй пусто тхт не ми поддържа енкодинга за кирилица, снощи мъжо си игра да ми го направи в утф.тхт и от там аз в ртф и до пдф с офис райтъра. Много си играхме и нямаше как просто да не я прегледам :yanim: та се задълбах :yanim:

Ако някой има излишна някоя от тез книжки на хартия да казва, че аз лапвам като топъл хляб! А на хартия на Линдзи за съжаление имам само Сърца в пламъци :rolleyes:

• Автор

Ако някой има излишна някоя от тез книжки на хартия да казва, че аз лапвам като топъл хляб! А на хартия на Линдзи за съжаление имам само Сърца в пламъци :eek:

Миналата седимица имаше голямо зареждане на Славейков с романчета втора ръка, сергията се пада точно зад фонтана (посока Попа), един брадясъл чичко продава, като предните кашони са с други жанрове (5-10 лв), а по-назад са наще книги - 2 лв парчето, днес като се прибирах минах и все още имаше "Нежен бунт", имаше и още 2 кашончета, ако ти е на път, мини, имаше и други хубавки заглавия (но не на Джоана), но не мога да ти цитирам.

Миналата седимица имаше голямо зареждане на Славейков с романчета втора ръка, сергията се пада точно зад фонтана (посока Попа), един брадясъл чичко продава, като предните кашони са с други жанрове (5-10 лв), а по-назад са наще книги - 2 лв парчето, днес като се прибирах минах и все още имаше "Нежен бунт", имаше и още 2 кашончета, ако ти е на път, мини, имаше и други хубавки заглавия (но не на Джоана), но не мога да ти цитирам.

Ще ме накараш утре рано, рано да мина оттам.tongue.gif

В момента съм в началото на "Тлееща жарава" на Хедър Греъм

Май и аз ще свърша тази работа да мина от там. Да, утре само да вземат водомерите за проверка и тръгвам на лов за книги :)

Че вие направо ме заразихте - прочетох денс "Подаръкът" и "Един за друг" и довърших "Тази нощ или никога".

Не помня от кога не се бях забавлявала така, всъщност май от последния ми пристъп да чета така наведнъж от този жанр.

Редактирано от DeadSmurf (преглед на промените)

Почнах да чета Искам те на Джуд Деверо. Обещава да е доста интересен. Надявам се да отговори на очакванията ми

Почнах да чета Искам те на Джуд Деверо. Обещава да е доста интересен. Надявам се да отговори на очакванията ми

о,ще те помоля като я завършиш да споделиш как е ,защото аз се чудя дали да си я купя,тъй като този вид сюжет ми харесва ама нещо се колебая.благодаря ти предварително

Редактирано от Jamey (преглед на промените)

Аз в момента съм на вълна Джули Гарууд -"Бюканън"

Мога само да пътвърдя,че тази жена е уникална.

Освен екшъна има толкова забавни моменти,че се смлях да се хиля.

Особено с Кейт и Дилъл"Бавно изгаряне",просто няма такива образи.

Умирам от смях как тя е приемала обажданията от неговите приятелки

Ето и един откъс ,просто не мога да се стърпя да го споделя:

— Джил Мърдок.

Тя се дръпна назад и влезе в дневната.

— Коя?

— Джил Мърдок — повтори той, като вървеше към нея. — Когато тя се обадила вкъщи, ти си й казала, че още не са ме пуснали под гаранция.

— Не помня…

— Хедър Конрой. — Той продължаваше да се приближава към нея, а тя да се отдалечава. — Казала си й, че си ми жена, но че не го разгласяваме, защото сме първи братовчеди.

Кейт се усмихна. Беше забравила тази история.

— Всъщност Джордан измисли това.

— Стефани Дейвис.

Тя прехапа долната си устна.

— Не я помня.

— Не можах да я изведа на вечеря, защото имах бубонна чума и бях под карантина.

Като цяло съм впечетлена от цялата поредица.

Паралелно с тях за отмора си припомних на Нора Робъртс -поредицата"Станисласки"

Естествено прекрасни,страстни и чаровни до един без изключение.

Лично аз трудно бих си избрала фаворит,но лекиНко клоня към Фреди и Ник "Единствена моя любов"-просто и аз си имах план да сгащя моя мъж и то не по-малко подробен и целенасочен от нейния.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.