Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е да знам нещо случайно и то да стане ?

Featured Replies

LIS,нямаш причина за притеснения!

Даже късно си получил виденията.

Това преди време си е било нормално и очаквано събитие.

Това са умения и усещания които би трябвало всички да ги имат.

Ама са закърнели при почти 99% от хората,защото когато един орган или умение не се използва и развива,то закърнява.

Не обръщай внимание на Кен и Гизмото,те си нямат идея за какво става въпрос,или имат,но нарочно те заблуждават-което е все едно.

Понеже вече ми се скара на една друга тема че съм ти "обработвал" цитираното мнение, тука само сложих изреченията да е всяко на нов ред. Отговарям подред.

Причина за притеснения може да има много сериозна ако не съумее да се спре навреме.

Преди време виденията са били много по-често явление при някои култури (примитивни общества). Но това е ставало с помоща най-често на "билки" предизвикващи халюцинации. Ставало е съзнателно и несъзнателно. Сега вече не се поглъщат халюциногенни растения по незнание. Тези които си тровят организма с магически билки го правят нарочно.

Няма орган т.е. мозък който да може да направи пътуване в бъдещето и да види кратка част от него. Има болни мозъци които халюцинират и с помоща на интуицията им си докарват сходни до възможни бъдещи развития видения свързани с други хора. Проблема е че границата между болен мозък и здрав мозък не е ясно очертана. При определени редко случавщи се условия здравият мозък може за кратко време да изпадне в променено състояние на съзнанието и да сътвори ярки артистични представи за нещо. Въпроса е да ти е ясно че за пет минути си бил малко тралала и да не отдаваш внимание на случилото се и най-вече да не си мислиш че си получил послание от не знам какво си.

Да, правилно си предположил че имам идея какво е. Знам го не защото ми се е случвало на мене, а защото първо съм бил в контакт с много такиви изпаднали в беда хорица, и второ съм успял да им спечеля доверието за да си кажат честно какво им се случва. Примерче:

Една госпожа след 20 минути разговор на тема явления (разбирай халюцинации) най-накрая ми казва че като се е появило едно там (известно на всички в бг) божество над леглото й сутринта и тя получила оргазъм с всичките му биологични признаци и "доказателства" реално съществуващи веднага след случилото се.

Пожелам успех на всеки който би се опитал да й каже че божеството е плод на нейното въображение. Тя си е вече в заблудата. Ако не й се случва повече тоя номер който й е изиграло промененото състояние на съзнанието й, за нея е най-добре да си продължава да си вярва в чудеса. Ако обаче зачестяват сутрешните й "кефове", тогава ще не ще, на нея й трябват лекарства спиращи халюцинациите.

Много ми е интересно защо пишещите психиатри в темата за депресийте не смеят да си кажат тука тежката дума? Нали сега става въпрос точно за техните редовни пациенти. Що не помагат?

• Отговори 93
  • Прегледи 10,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Възможно е, разбира се. Не е психическо заболяване и не се паникьосвай. След време ще ти се изясни ситуацията кое, как и какво...

• 1001 broccoli
    1001 broccoli

Защо толкова се притесняваш да не се окажеш ясновидец? Със сигурност не ти си причината за събитията, за които пишеш. Когато става въпрос за материализиране на мисли, има желание (скрито или явно) нещ

• Не е психично заболяване. Просто си хиперсензитивен и "хващаш" събитията. Това идва от силна интуиция. Не се тревожи. Приеми го спокойно, няма къде да ходиш. Защото не е много приятно да з

LIS,нямаш причина за притеснения!Даже късно си получил виденията.Това преди време си е било нормално и очаквано събитие.Това са умения и усещания които би трябвало всички да ги имат.Ама са закърнели при почти 99% от хората,защото когато един орган или умение не се използва и развива,то закърнява.

Не обръщай внимание на Кен и Гизмото,те си нямат идея за какво става въпрос,или имат,но нарочно те заблуждават-което е все едно.

Брей Много вярващи има тука! Ц ц ц..

Верно, че има причина - следствие, ама тя в никой случей не е съдбовна или божествена.

Къде избяга логиката на 21 век. Пак религиозен контрол и инсулт на здравия разум.. Аз мислех, че ще е назад към природата, пък то назад към средновековието само.

Редактирано от EequalsMCSquared (преглед на промените)

Да възможно е.

Та,значи...

Аз една вечер сънувах,че якой идва до леглото ми,пък то е до компютъра ми точно и ми вика ''Компютъра ти е включен!''.Събуждам се веднага след съня и чувам странно бучене.Помислих си дали не е нещо от някоя кола навън.Обърнах се и видях,че компа се е самовключил и лампчката му свети.Веднага го изключих!

Не се притеснявай,да знаеш какво ще се случи е хуабво,за да го предотвратиш.Напр. знаеш че след 5 мин. жената пред теб ще я блъсне кола ако пресче.И ти отиваш и заговаряш,докато колата отмине.

Хубаво е да знаеш какво ще ти се случи.И на мен така понякога съм предсказвал какво ще каже друг.

Верно, че има причина - следствие, ама тя в никой случей не е съдбовна или божествена.

Къде избяга логиката на 21 век. Пак религиозен контрол и инсулт на здравия разум.. Аз мислех, че ще е назад към природата, пък то назад към средновековието само.

Ти момче живееш назад във времето!

Да възможно е.

Та,значи...

Аз една вечер сънувах,че якой идва до леглото ми,пък то е до компютъра ми точно и ми вика ''Компютъра ти е включен!''.Събуждам се веднага след съня и чувам странно бучене.Помислих си дали не е нещо от някоя кола навън.Обърнах се и видях,че компа се е самовключил и лампчката му свети.Веднага го изключих!

Не се притеснявай,да знаеш какво ще се случи е хуабво,за да го предотвратиш.Напр. знаеш че след 5 мин. жената пред теб ще я блъсне кола ако пресче.И ти отиваш и заговаряш,докато колата отмине.

Хубаво е да знаеш какво ще ти се случи.И на мен така понякога съм предсказвал какво ще каже друг.

А аз знам всеки ден какво ще е и не е много приятно.

Напротив. Тук не става дума за зрителни халюцинации, така присъщи на някои от психичните заболявания. Момчето говори за нещо, което някои от пишещите тук дори не са и чували, че съществува. Но, независимо от този факт и от нежеланието на някои хора да разгледат нещата в по-дълбокия им смисъл с леката ръка категоризирайки хората погрешно, само защото с шаблониране им е по-лесно да си обяснят нещата, които са непознати за тях, а и от които си личи, че се боят немалко, те си съществуват. Точно логиката и здравия разум обяснява това.

Чувал ли си за понятието синхроничност? То е научно понятие, обяснено от психоаналитиката.

Понеже ме мързи да обяснявам, ще цитирам мнения на един мой приятел от друг форум, който има сериозни интереси в тази област и се занимава не от вчера с това. Направил е прекрасно обяснение там на явлението. Приятно образоване:

Синхроничността е понятие създадено от Карл Густав Юнг. То противостои на каузалността - мисленето в причини и следствия.

При синхроничността събитията не са основание едно за друго, последващото не следва предходното, при тях има сходството на основния им елемент, дори еднаквост. Синхронистичната връзка между еднакви елементи в две или повече събития е преди всичко непричинно-следствена. Макар Юнг да говори за едновременност при синхроничността, събитията обикновено се случват не едновременно, а в един кратък диапазон от време. Затова и правилната дума е синхроничност, а не синхронност, която е напълно едновременна, а и връзката при синхронността е напасване, съобразяване едно с друго.

Ще дам прост пример за синхроничност: слушам песен на "Мейдън", името й е - "Монсегюр". Не съм я слушал повече от шест месеца. Не какво значи "Монсегюр". На следващия ден вземам от библиотеката книга за катарите и като се прибирам у дома прочитам в нея, че "Монсегюр" е замъкът на катарите.

Разбира се, въпросът за синхроничността изисква много пояснения, но ще се огранича с това въведение.

Вие, изживявали ли сте синхроничности?

Говорейки за синхроничността, ние трябва да живеем с ясното съзнанието за една презумпция: колко дълбоко и сраснало с нас съществува мисленето в причини и следствия.

В психоанализата и особено в статиите на Мелани Клайн се споменава един психичен механизъм – всесилието. Бебето усеща, че щом заплаче, майка му ще се появи и ще го обгрижи. Ала същото това бебе не прави ясно разграничение между себе си и майката; нещо повече, то няма никакъв усет за собствено “аз”, нито за майката като личност. В бебето цари нуждата и желанието, щом те се изострят, то започва да търси храна, близост и грижа. Появяващата се от нищото майка, щом бебешкият плач я призове, поражда у него чувството за всесилие. Дефиницията за всесилие би могла да бъде: помисля ли си нещо, то става; поискам ли, получавам.

Аз не знам дали съществува психокинеза, възможно е и да съществува, но искам да еманципирам понятието за синхроничност от психокинезата. В патологията чувството, че мога да въздействам на предмети и лица от разстояние е непревъзмогнатия бебешки механизъм за всесилие. Примерно, маниакалният тип счита, че може да унищожава и да създава всеки и всичко. Той до такава степен надценява мислите и чувствата си, че с проклятията си срива градове, поражда земетресения, с желанията си предизвиква глобални тенденции. Съвсем скоро всяка мания се срива в депресия. Депресията е опакото на манията, тя е свръхчувство за безпреспективност; усещането за всесилие е охладено до апатия, почти до парализа.

Не искам да поставям под общ знаменател психокинезата и маниакално-депресивното светоусещане, но общото между тях е каузалността. Те са най-добрият пример за една свръхпричина и множество последици от нея. Синхроничността е нещо съвсем различно. Едно нещо е две събития да са синхронични, сякаш те игнорират пространството и се случват едновременно или в близко време, съвсем друго нещо е психокинезата, която топи разстоянията и буди възхита с “джедайската” си сила.

Нека вземем предвид “читтавриттите”/вихрите на ума/. Наричаш ги ефект. Казваш също – “явлението е ефект”. Ефектът е не само последица, той е ярка последица. Доколкото разбирам, казваш, че ефектът в това му качество не е значим. Коя е причината за съществуването на читта? Според Йога това са “васаните”, несъзнаваните нагласи, те неуморно подават вихрите на ума. Всичко това е вярно, но то има каузална стойност. На въпроса “що е синхронност”/вече споделих разбирането на Юнг, че има разлика между синхронност и синхроничност/, ти отговаряш така: “Логос -> [твори] време, пространство, атоми, видим свят”. Този отговор е матрица на каузалното мислене. Божествена причина към-то безброй следствия.

Нека повторим “синхронност би ли могло да бъде осъществената в реалността наша мисъл…” Не! Що се отнася до синхроничността, тя няма нищо общо с подобна дефиниция. Това е определение за психокинеза. Ще продължа изречението ти – “…както и съществуването на въпроса и отговора едновременно, но отличаването /означаването/им като такива, да е резултат от виждането на връзката между тях”. Тук става сложно. Истински сложно...

Но синхроничността не е съзвучие и хармония. Ще дам два примера за синхронност, с желанието веднъж завинаги да освободя синхроничността от идентифицирането й със синхронността.

1. синхронното плуване – плувкините съотнасят движенията си, уравняват ги, уеднаквяват ги. При тях има съзнателно намерение за еднакви и едновременни движения. Те хармонират помежду си, сякаш са едно общо съзнание. И в това усещане за общо съзнание е очарованието на синхронното плуване. Тук няма синхроничност. Има каузалност – съгласувано намерение и тренирано поведение като причина. Синхронно плуване като последица.

2. аз и моето отражение в огледалото – вдигам ръка, в същия миг отражението ми също вдига ръка. Изплезвам се, на мен също се изплезват. Едновременно, като по команда. Това не е синхроничност. Има каузалност - мое намерение да извадя език и самото изваждане като причина. Изплезеното ми отражение като последица. И така: що е синхроничност? За да отговорим на този въпрос, трябва наистина присърце да вземем презумпцията, която споменах в началото на поста си: да се следим, да не би да натикаме каузалното си световъзприемане в опита си да разберем що е синхроничност. За това се иска се усилие!

Или: ако се доверим на Юнг, че архетипите са свързани със синхроничните събития и тази връзка не е каузална, то с какво ли ни помага това знание?

Липсата на честолюбие, заниженото до нула самомнение е условие, което открива възможността, възприятието да улавя синхроничности. Щом всяка среща с хора спре да бъде страшна, щом вече не е заплаха за нараняване, за обида, Азът - матрицата за каузалното мислене - се разклаща.

Ако човек каже: това събитие си има причина; той на практика казва: някъде има субект, има нечие намерение, което е замислило въпросното събитие.

Щом Азът спре да бъде действена причина, каузалната линия се срива и на нейно място се явява синхроничното световъзприемане. Да виждаш синхроничности значи, един абдикирал от самозванието си Аз, да бъде открит навсякъде, във всичко. Паралелно. Едновременно. Това състояние много прилича на шизофрения; разликата помежду им е много тънка, но съществена.

Синхроничното световъзприемане е способността да антиципираш света в широта и дълбочина.

Как да усилим сетивото си, посредством което възприемаме синхронично?

Поличбата е знак, който ни предвещава едно бъдеще; разкрива ни една негова конкретност. Дали тя има синхроничен характер?

Добрият анализ на отминалото, може да ни разкрие не тъй явните тенденции в живота. Тук е силата на каузалното мислене. Да анализираш правилно значи, да имаш опитен ум и контрол над пристрастията.

Ако анализата води до прогноза за бъдещето, то пресрещането ни с поличба е възприемане на бъдещето - почти прорицание.

Свръхприемането на каузалността води до закостеняла рационалност, утрешният ден винаги насажда зле Разсъждаващият. Свръхуклонът към синхроничност води право в самозванието и лудостта, утрешният ден си остава вечна химера.

Как да разкриваме сетивото си за синхроничност, при това без да се пулим с него навсякъде?

Тук чудесно е обрисувана разликата между патологично изкривеното мислене и истинската синхроничност:

Синхроничностите се случват, а и се възприемат от съзнанието в моменти на особено силна съсредоточеност. Лъжесинхроничностите пронизват суеверните и тревожни натури, чието съзнание безконтролно се пилее в множества посоки.

Съсредоточието много прилича на йогистката "дхяна". В него има аскетичност, хладина и спокойствие, както и добре диференцирана емоционалност.

Обсесивната невротичност, освен че държи да извършва множества суеверни повторения, също и разпознава в околния свят безброй идентичности. Добрият анализ може да отличи синхроничността от поредната серия от собствения сериал.

Синхроничностите са събития, чиято връзка и същност ни разкрива истините за нас самите, както и тези за света. Натрапливостите са възпроизвеждания на психична травма от нашето минало, но преиначена дотам, че не ни носи никакво знание. Синхроничностите са диамантите на истината. Те са Откровения!

И аз знам. Никак не е приятно. Знам го без зрителни или слухови халюцинации, такива неща като "видения" или "чуване на гласове" или тем подобни патологии, не са ми се случвали никога. При мен е друго - просто го знам.

Не се опитвай да обясняваш, излишно е. Повечето хора ще си останат в двуизмерния свят - светът на еднодневките.

P.S.

Темата не е за отдел религии...

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Сега и аз да съм болезнено откровен с теб: ЯКО СИ СЕ ЗАБЪРКАЛ !!!

Ма то си е твоя работа..

P.S. След като толкова виждате нещата - пуснете ми числата от тото на private message / благодарско \m/

Peace !

Чувал ли си за понятието синхроничност? То е научно понятие, обяснено от психоаналитиката.

Имаш грешка, става въпрос за лъже"научно" или фалшиви измишльотини на болен мозък.

Имаш грешка, става въпрос за лъже"научно" или фалшиви измишльотини на болен мозък.

Щом ти казваш.

Добре.

Не е приятно,но може да помагаш на хората.

На мен не мн. често,на понякаога като си мисля за нещо и то става.Или пък сънвам какво може да се случи.Докато съм буден не ми се е случавало,но преди 2 дена се случи нещо мн. странно-излзиам от бензионастанция ОМВ и гледам някакво малко дете.И викам 'То ше вземе да падне''.И точно като ги изрекох думите се случи.Друг път пък една жена викам тя ще се удари в стопа и наистина на сантиметри от погледна на страни и се удари.

А коклкото EequalsMCSquared,ти оъкде измилси този ник?И като не вярваш в такива неща,недей да пишеш в тзои раздел.Никой не ете е насилил.Ние живеем в 21-ви век и точно сега става най-странното.2000 година бяха казали,че ще умрем.Не умряхме,но нещата станаха наистина мн мн мн странни.Навсякде се случават необясними неща.

Защо навсякъде се търси начуно обяснение?Не всичко е нормално.

М според мен съществуват паранормалното,ясновидци,извънземни и всякакви такива.ИМА ГИ и съм СИГУРЕН!!!

Редактирано от be_with_me_274 (преглед на промените)

Представете си някой ден да получите видение (примерно). И не знаете към кого да се обърнете (приятели,родители,роднини - атеисти, най - много да ви се смеят). И пишете в такъв форум. И ще се отнесът по същия начин с вас, както сега вие нападате горките хора. Съобразявайте се малко - всички сме различни, някои си го признават - това не значи, че трябва да ги "изяждаме" ...

Редактирано от eveto_xx (преглед на промените)

Представете си някой ден да получите видение (примерно). И не знаете към кого да се обърнете (приятели,родители,роднини - атеисти, най - много да ви се смеят). И пишете в такъв форум. И ще се отнесъм по същия начин с вас, както сега вие нападате горките хора. Съобразявайте се малко - всички сме различно, някои си го признават - това не значи, че трябва да ги "изяждаме" ...

Евала!

Не е приятно,но може да помагаш на хората.

На мен не мн. често,на понякаога като си мисля за нещо и то става.Или пък сънвам какво може да се случи.Докато съм буден не ми се е случавало,но преди 2 дена се случи нещо мн. странно-излзиам от бензионастанция ОМВ и гледам някакво малко дете.И викам 'То ше вземе да падне''.И точно като ги изрекох думите се случи.Друг път пък една жена викам тя ще се удари в стопа и наистина на сантиметри от погледна на страни и се удари.

А коклкото EequalsMCSquared,ти оъкде измилси този ник?И като не вярваш в такива неща,недей да пишеш в тзои раздел.Никой не ете е насилил.Ние живеем в 21-ви век и точно сега става най-странното.2000 година бяха казали,че ще умрем.Не умряхме,но нещата станаха наистина мн мн мн странни.Навсякде се случават необясними неща.

Защо навсякъде се търси начуно обяснение?Не всичко е нормално.

М според мен съществуват паранормалното,ясновидци,извънземни и всякакви такива.ИМА ГИ и съм СИГУРЕН!!!

Ами то всичко може да се обясни но не му е дошло времето, човека горе на който се ядосах живее в миналото, но по някой път е добре да гледаме към бъдещето.

1-во Нямам страх от непознатото. Който има страх от непознатото - само той си обеснява всичко с божествени и тайнствени явления дето нямат вкус и мирис (образно казано) или пък явно доказателство.

2-ро Ако толкова много вярвате в господ, тогава какво му е извинението за умиращите в момента от глад по целия свят? Да не би в България да сме безгрешни. С какво е виновно едно новородено обречено на глад някъде по света ? Да не би да плаща за грешките на родителите си преди да се научи да говори ?

3-то Нека приемем, че господ (или някой от вашите чудеса) създаде човека - кой създаде него ? А ?

4-то Нямам нищо против да бъда опроверган един ден - но с явни доказателства а не с бръщолевене.

5-то Вие сами си противоречите на много места в отговорите си.

6-то На въпроса зашо аджеба съм във въпросния форум - отговора е прост - беше на главната страница като нова тема и реших да погледна кви сте ги пляскали и тоя път. И просто пръстите ме засърбяха, та реших да си да се изкажа по върпоса.. Освен това смятам, че и аз имам право на дума ако щете и пропаганда, зашото вашето с нищо не се различава от моето. Просто различни тези на различни хора.

Понеже вече ми се скара на една друга тема че съм ти "обработвал" цитираното мнение, тука само сложих изреченията да е всяко на нов ред. Отговарям подред.

Причина за притеснения може да има много сериозна ако не съумее да се спре навреме.

Преди време виденията са били много по-често явление при някои култури (примитивни общества). Но това е ставало с помоща най-често на "билки" предизвикващи халюцинации. Ставало е съзнателно и несъзнателно. Сега вече не се поглъщат халюциногенни растения по незнание. Тези които си тровят организма с магически билки го правят нарочно.

Няма орган т.е. мозък който да може да направи пътуване в бъдещето и да види кратка част от него. Има болни мозъци които халюцинират и с помоща на интуицията им си докарват сходни до възможни бъдещи развития видения свързани с други хора. Проблема е че границата между болен мозък и здрав мозък не е ясно очертана. При определени редко случавщи се условия здравият мозък може за кратко време да изпадне в променено състояние на съзнанието и да сътвори ярки артистични представи за нещо. Въпроса е да ти е ясно че за пет минути си бил малко тралала и да не отдаваш внимание на случилото се и най-вече да не си мислиш че си получил послание от не знам какво си.

Да, правилно си предположил че имам идея какво е. Знам го не защото ми се е случвало на мене, а защото първо съм бил в контакт с много такиви изпаднали в беда хорица, и второ съм успял да им спечеля доверието за да си кажат честно какво им се случва. Примерче:

Една госпожа след 20 минути разговор на тема явления (разбирай халюцинации) най-накрая ми казва че като се е появило едно там (известно на всички в бг) божество над леглото й сутринта и тя получила оргазъм с всичките му биологични признаци и "доказателства" реално съществуващи веднага след случилото се.

Пожелам успех на всеки който би се опитал да й каже че божеството е плод на нейното въображение. Тя си е вече в заблудата. Ако не й се случва повече тоя номер който й е изиграло промененото състояние на съзнанието й, за нея е най-добре да си продължава да си вярва в чудеса. Ако обаче зачестяват сутрешните й "кефове", тогава ще не ще, на нея й трябват лекарства спиращи халюцинациите.

Много ми е интересно защо пишещите психиатри в темата за депресийте не смеят да си кажат тука тежката дума? Нали сега става въпрос точно за техните редовни пациенти. Що не помагат?

Не знам защо смяташ ,че си отговорил подред.А и на какво си отговорил само ти си знаеш,аз въпроси не съм задавал.Това което си написал са някакви твои преживявания и видения имащи доста малък досег с темата.

Явно си прекалено облъчен за да схванеш,какво точно съм казал. Преизвикващите халюцинации субстанции могат да се причислят към методите убиващи естествените възприятия и незнам за чий ги намесваш тук.А примера ти с госпожата с оргазмите е просто уникален.

Вече ми стана безкрайно интересно с какво всъщност се занимаваш професионално?Виждам че си суперкомпетентен в всяка една област на познанието,а и с такава лекота даваш мнения за неща, които всъщност категорично смяташ че не съществуват.

Мога само да ти кажа защо психиатрите не си казват тук тежката дума.Защото са професионалисти и защото тук е форум,а не място за вербални упражнения на чужд гръб.Но понеже аз не съм професионалист в тази област,мога смело да ти турна една диагноза ,Гизмо.

Ти ,приятелю страдаш от тежка форма на Логорея вулгарис в мануалната и форма.Трябва да се лекуваш немедленно! laugh.gifcool.gif

Дотук разбрах ,че едиствения нормален мозък на планетата е твоя.Дали да не вземем да те провъзгласим за БОГ.Ако си навит ,пускам веднага подписка и си правим една нова истинска и последна религия.Гизмоизъм или гизмоянство-много загадъчно и мистично звучи! cool.gif

Не знам защо смяташ ,че си отговорил подред.А и на какво си отговорил само ти си знаеш,аз въпроси не съм задавал.Това което си написал са някакви твои преживявания и видения имащи доста малък досег с темата.

Явно си прекалено облъчен за да схванеш,какво точно съм казал. Преизвикващите халюцинации субстанции могат да се причислят към методите убиващи естествените възприятия и незнам за чий ги намесваш тук.А примера ти с госпожата с оргазмите е просто уникален.

Вече ми стана безкрайно интересно с какво всъщност се занимаваш професионално?Виждам че си суперкомпетентен в всяка една област на познанието,а и с такава лекота даваш мнения за неща, които всъщност категорично смяташ че не съществуват.

Мога само да ти кажа защо психиатрите не си казват тук тежката дума.Защото са професионалисти и защото тук е форум,а не място за вербални упражнения на чужд гръб.Но понеже аз не съм професионалист в тази област,мога смело да ти турна една диагноза ,Гизмо.

Ти ,приятелю страдаш от тежка форма на Логорея вулгарис в мануалната и форма.Трябва да се лекуваш немедленно! laugh.gifcool.gif

Дотук разбрах ,че едиствения нормален мозък на планетата е твоя.Дали да не вземем да те провъзгласим за БОГ.Ако си навит ,пускам веднага подписка и си правим една нова истинска и последна религия.Гизмоизъм или гизмоянство-много загадъчно и мистично звучи! cool.gif

А, не е толкова загадъчно... нито пък е мистично. Просто си е класика в прозата. biggrin.gif

Нео, ти винаги целиш в десятката на десятката. cool.gif

Не се хаби, братле. Няма смисъл...

А, не е толкова загадъчно... нито пък е мистично. Просто си е класика в прозата. biggrin.gif

Нео, ти винаги целиш в десятката на десятката. cool.gif

Не се хаби, братле. Няма смисъл...

Винаги има смисъл,Лучия!Даже и когато изглежда ,че няма. :)

Винаги има смисъл,Лучия!Даже и когато изглежда ,че няма. :)

...това, преведено на езика на Овена е "И сам войнът е войн" cool.gifbiggrin.gif

...това, преведено на езика на Овена е "И сам войнът е войн" cool.gifbiggrin.gif

Е може и така да се тълкува,ама не точно това ми бе идеята.

cool.gif:)cool.gif

:) :) :)

Според мен не трябва да се безпокойш. Аз примелно почти 100% предстказвам дали дадена атака ще бъде гол.

Не знам кой какво предсказва, но пък аз имам силна интуиция примерно. Когато нещо трябва да се направи, има краен срок , или нещо трябва да се занесе някъде - просто, когато нещо се е отложило предварително,ме обзема едно спокойствие . Примерно миналата седмица трябваше да пътувам за училище (след празниците беше, не съм от София) и трябваше да си приготвя багаж , учебници, и да легна към 12 най-късно. Но пък изведнъж ми дойде хрумването, че няма смисъл от приготовления.Сутринта станах , и в крайна сметка нашите казаза, че трябва да остана вкъщи .

Бих казала, и че знам горе-долу какво ще ми се случи всеки ден - просто предварително съм се настроила така за нещата, и те просто се случват . Предопредих за проблем с пътуване, и се оказах права , понякога , когато съм с майка ми , подхващам някакви "забравени теми" , и се оказва, че скоро нещо се е случило , свързано с тях. В смисъл, и обикновените хорица като мен имат чат- пат такива случеи . Дали е заблуда, психоза , внушение - не знам, но не съм единствена. Сигурно живота ни е толкова прост, та чак е и предсказуем и за хора без определена дарба.

1-во Нямам страх от непознатото. Който има страх от непознатото - само той си обеснява всичко с божествени и тайнствени явления дето нямат вкус и мирис (образно казано) или пък явно доказателство.

2-ро Ако толкова много вярвате в господ, тогава какво му е извинението за умиращите в момента от глад по целия свят? Да не би в България да сме безгрешни. С какво е виновно едно новородено обречено на глад някъде по света ? Да не би да плаща за грешките на родителите си преди да се научи да говори ?

3-то Нека приемем, че господ (или някой от вашите чудеса) създаде човека - кой създаде него ? А ?

4-то Нямам нищо против да бъда опроверган един ден - но с явни доказателства а не с бръщолевене.

5-то Вие сами си противоречите на много места в отговорите си.

6-то На въпроса зашо аджеба съм във въпросния форум - отговора е прост - беше на главната страница като нова тема и реших да погледна кви сте ги пляскали и тоя път. И просто пръстите ме засърбяха, та реших да си да се изкажа по върпоса.. Освен това смятам, че и аз имам право на дума ако щете и пропаганда, зашото вашето с нищо не се различава от моето. Просто различни тези на различни хора.

1.Очевидно имаш страх,щом го отрчиаш

2.Бог ни изпраща изпитаняи.Не той контролира всичко.Ако ние помогнем на тези деца,то няма да е така.Фактът,че нашите политици са стиснати е друг въпрос,за тема ''Политика''.

3.Ами кой е направил вселената като си толкова умен?

4.Не е задълж. всичко да е научно доказано

5.Къде по-точно?

6.Като нямаш какво да кажеп,не казвай нищо

Вече ми стана безкрайно интересно с какво всъщност се занимаваш професионално?

Виждам че си суперкомпетентен в всяка една област на познанието,а и с такава лекота даваш мнения за неща, които всъщност категорично смяташ че не съществуват.

Ако ти кажа с какво се занимавам, ще ти дойде като гръм от ясно небе.

Не давам с лекота мнения, а със 100% сигурност от житейски опит, плюс по тази тема и малко от СУ-то лекцийки по комунистическо време.

Я да го обясня по-ясно.

1. Няма пътуване в бъдещето, и с божия помощ не става щото боговете ние сме ги създали а не е обратното.

2. Ясновидството като сигурно явление не може да бъде доказано по научноекспериментални методологии.

3. Има хора представящи се за ясновидци. Повечето от тях си вярват че са такиви. Друга част не вярват на съществуването на ясновидството но го практикуват умело с цел изкарване на левчета.

4. Има клиенти на ясновидците. Едни вярват твърдо във врачките, други само когато са на зор.

Възниква въпроса, след като няма ясновидство как така разни врачки познават разни работи?

Познават ги с чалъм, голям опит, статистически са на ясно при сантименталните проблеми как да я преметнат клиентката така че да й приберат повечко парички. Като за капак ще трябва да се примирите че, от това че някоя врачка ще ви шашне, не следва доказателство за съществуването на ясновидство такова каквото 92% от хората си го представят. Като гледаш някой фокусник илюзионист как прави от нищо нещо, това означава ли че е вярно че зайчето се е появило от никъде в шапката?

Не драги мои! Не, това е само фокус. Някои се сещат как го прави, други не могат да загреят.

С ясновидството положението е същото. Пълна илюзия и ловка измама на възприятията на жертвата - нещастна изоставена клиентка от любимия й законен съпруг.

И понеже и децата са чували за Ванга и какви ли не изумяващи митове за това на кой колко му е познала и става така че някои хорица започват да си вярват че и те са малко като Ванга - такава за каквато се говори че е била.

Хей, малките!

Чичко Ви е говорил лично с професор от екипа на тези които са я изследвали и пробвали Ванга. Това преди 1989г., строго секретно. Резултата е бил отрицателен. Нищо не е могла сирата да познае така че да е проверимо. Но тогава беше студената война и трябваше да се плаши "врага" с всички средства. Вкючително и със създаването на мита за Ванга набедената пророчица.

А па вие си вярвайте, че си нямате друга работа.

• Автор

Gizmoto - 1 такава въпросна врачка ми каза че брат ми скърца зъби на сън. Това е вярно - а тя е от село - аз от Благоевград. Та кажи ми спрямо твоите статистически данни , колко от българчетата на 13-14 години скърцат зъби ?

Gizmoto - 1 такава въпросна врачка ми каза че брат ми скърца зъби на сън. Това е вярно - а тя е от село - аз от Благоевград. Та кажи ми спрямо твоите статистически данни , колко от българчетата на 13-14 години скърцат зъби ?

http://www.predainatatak.bg/news/about127.html

• Автор

къде са 4 годишни къде са 13 годишни...

Добре отварям тема за вас - тъй като сте голями ясновидци .. да предсказвате.

Редактирано от LIS (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.