Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е да знам нещо случайно и то да стане ?

Featured Replies

Ако ти кажа с какво се занимавам, ще ти дойде като гръм от ясно небе.

Не давам с лекота мнения, а със 100% сигурност от житейски опит, плюс по тази тема и малко от СУ-то лекцийки по комунистическо време.

Я да го обясня по-ясно.

1. Няма пътуване в бъдещето, и с божия помощ не става щото боговете ние сме ги създали а не е обратното.

2. Ясновидството като сигурно явление не може да бъде доказано по научноекспериментални методологии.

3. Има хора представящи се за ясновидци. Повечето от тях си вярват че са такиви. Друга част не вярват на съществуването на ясновидството но го практикуват умело с цел изкарване на левчета.

4. Има клиенти на ясновидците. Едни вярват твърдо във врачките, други само когато са на зор.

Възниква въпроса, след като няма ясновидство как така разни врачки познават разни работи?

Познават ги с чалъм, голям опит, статистически са на ясно при сантименталните проблеми как да я преметнат клиентката така че да й приберат повечко парички. Като за капак ще трябва да се примирите че, от това че някоя врачка ще ви шашне, не следва доказателство за съществуването на ясновидство такова каквото 92% от хората си го представят. Като гледаш някой фокусник илюзионист как прави от нищо нещо, това означава ли че е вярно че зайчето се е появило от никъде в шапката?

Не драги мои! Не, това е само фокус. Някои се сещат как го прави, други не могат да загреят.

С ясновидството положението е същото. Пълна илюзия и ловка измама на възприятията на жертвата - нещастна изоставена клиентка от любимия й законен съпруг.

И понеже и децата са чували за Ванга и какви ли не изумяващи митове за това на кой колко му е познала и става така че някои хорица започват да си вярват че и те са малко като Ванга - такава за каквато се говори че е била.

Хей, малките!

Чичко Ви е говорил лично с професор от екипа на тези които са я изследвали и пробвали Ванга. Това преди 1989г., строго секретно. Резултата е бил отрицателен. Нищо не е могла сирата да познае така че да е проверимо. Но тогава беше студената война и трябваше да се плаши "врага" с всички средства. Вкючително и със създаването на мита за Ванга набедената пророчица.

А па вие си вярвайте, че си нямате друга работа.

По изброените от теб точки съм почти 100% съгласен с теб.За Ванга,(ако си беше направил труда да прочетеш темата,щеше да си наясно ,че и без да ми го е казал някой велик професор знам ,

че е шарлатанка.

Все пак ако не е държавна или друга тайна,светни ме с какво се занимваш.Може и на лични.Щото поставянето на диагнози без да си лекар,освен че не е законно е по вредно и от това да се правиш на ясновидец. cool.gif

• Отговори 93
  • Прегледи 10,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Възможно е, разбира се. Не е психическо заболяване и не се паникьосвай. След време ще ти се изясни ситуацията кое, как и какво...

• 1001 broccoli
    1001 broccoli

Защо толкова се притесняваш да не се окажеш ясновидец? Със сигурност не ти си причината за събитията, за които пишеш. Когато става въпрос за материализиране на мисли, има желание (скрито или явно) нещ

• Не е психично заболяване. Просто си хиперсензитивен и "хващаш" събитията. Това идва от силна интуиция. Не се тревожи. Приеми го спокойно, няма къде да ходиш. Защото не е много приятно да з

Всеки човек е ясновдидец,защото винаги се е случвало да знаете какво ще стане независимо къде.когато и колко често.

Но просто има хора като Ванга които са не просто ясновидци.

Gizmoto - 1 такава въпросна врачка ми каза че брат ми скърца зъби на сън. Това е вярно - а тя е от село - аз от Благоевград. Та кажи ми спрямо твоите статистически данни , колко от българчетата на 13-14 години скърцат зъби ?

Eто го моето изречение от по-горе:

Познават ги с чалъм, голям опит, статистически са на ясно при сантименталните проблеми как да я преметнат клиентката така че да й приберат повечко парички.

Сега, така като го гледаш какво разбираш от него?

Сега тука специално за съфорумците ви открехвам за част от тарикатлъка.

Значи, врачката не цели да й познае на клиентката какво ще се случи. След около два месеца и половина (пак) статистически клиентката проглежда и сама разбира че е яко излъгана. През това време врачката трябва да успее да започне магийка за връщане на възлюбения и съответно да прибере предплатата за работата. Та врачката знае статистически на кои въдици ще се лови най-често клиентелата при сантиментален проблем, и слага съответно подходяща стръв на кукичката. А дали ще е познала иле не това не е нейн проблем. На тези на които им е познала оставя да й правят рекламата. Останалите се таят като пръдня в гащи, от срам че са били толко тъпи да си дадат парите и от страх да не се разчуе че са поръчали магии.

Сега ти си мислиш че на тебе ако не ти е познала няма повече да ходиш при нея и няма да й пращаш клиенти. Ама тя те усеща че от тебе за сега кинти няма да изкара и ти прилага други техники за да те впечатли че ти е познала нещо от което няма как да го знае (няма как да го знае според теб). Опипала е жената почвата (терена) видяла е към коя категория верюищи си и ти е подала подходяща информацийка за в твоя случай. Ако е била голяма майсторка е могла да ти подметне че ти си момче с заложени дарби и трябвало да си ги развиеш, щото тя те усещала че ще излезе нещо качествено от способностите ти. Леко от далеко ти пуска с недомлъвки внушения че тебе ще те бива и така нататък. Ако си се издал пред нея за това за което питаш тука, тя съответно е видяла в теб сигурен и редовен клиент и се е потрудила да носи от девет кладенци води за да те впечатли и убеди в способностите й на ясновидка.

И после кво става?

Ми в твоя случай ти си писал на форум за да им правиш реклама на всички живеещи от този занаят. Е, на тази тема не мина номера, но на други форуми може да ги похвалиш яко врачките и да се намерят само хора които да ти пригласят и да убедите сумати народ във вашето вярване.

За някои хора ходенето по врачки си е потребност без която не могат. За тях си има професионалистки предоставящи необходимите им услуги. До като има клиентки ще има и врачки. Преди 1989г. беше леко забранено да се занимаваш с такава дейност, но пак си имаше навякъде врачки. А сега от разните му екстрасенси и медиуми клиентелата само се обърква.

Виждам, че темата се изкриви в грешна посока и изпростя до краен предел.

Нека се разберем по един въпрос с треперливите многознайковци - тук не става въпрос за врачки, баячки, ясновидци, гадатели, магьосници и тем подобни шарлатани.

Тук иде реч за съвсем друго нещо, безкрайно далеч от тези неща. Нещо, което нечий лилипутовски мозък едва ли би могъл да проумее, поради ниските вибрации на страх, които го докарват до статус на кома, причинена от ситен тремор.

И следват бисери...

Нео, видя ли, че от пустинна земя вода се не вади. От пустинята избликва само черен нефт, приятелю. Мазен, лепкав и вонящ.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Виждам, че темата се изкриви в грешна посока и изпростя до краен предел.

Нека се разберем по един въпрос с треперливите многознайковци - тук не става въпрос за врачки, баячки, ясновидци, гадатели, магьосници и тем подобни шарлатани.

Тук иде реч за съвсем друго нещо, безкрайно далеч от тези неща.

Я виж ти, ц ц ц ... и кво е туй нищо ма?

Религия, Мистика, Езотерика ли ?

Я виж ти, ц ц ц ... и кво е туй нищо ма?

Религия, Мистика, Езотерика ли ?

Очевидно е, че не говорим на един език. Ала никога не е късно да се науча и да блея. biggrin.gif

Бе-е-е-е-е-е-еееееееее.

Така добре ли беше? Разбра ли вече?

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Очевидно е, че не говорим на един език. Ала никога не е късно да се науча и да блея. biggrin.gif

Бе-е-е-е-е-е-еееееееее.

Така добре ли беше? Разбра ли вече?

Я виж ти какви даровити хорица имало, и с космически енергии знаели да се захранват.

Я си кажи чедо, по кое духовно лъжеучение си падаш?

Ще ти олекне като си признаеш.

Я виж ти какви даровити хорица имало, и с космически енергии знаели да се захранват.

Тук се опитваме да търсим духовните измерения /каквото и да значи това/ на познатия ни свят, а за тези, които не вЕрват, че съществуват такива, си има тооооолкова много научни форуми...

Тук пишем хора, които от малки сме се наслушали, че произхождаме от животни, че не сме ,всъщност, нищо повече от животни и че на този свят има само чакъл, кал, смърт и ла**а Че всичко е случайно, животът е възникнал случайно, ние сме случайни и няма нищо повече от случайности. Ако забележим някакви странни съвпадения и наши възможности, които не се вписват в Официалната Наука, да не вярваме на сетивата си, а да идем на психиатър - той ще ни курдиса по научному...

Наслушали сме се...

Тук се опитваме да търсим духовните измерения ...

Те са в самите вас, по точно в органа който ви служи за духовността.

За жалост този орган понякога ви прави номера.

И по случайност на този точно форум пишат и четат хора с ориентация към критическо и рационално мислене.

Не ти ли е минавало през духовното измерение прозрението че, на сухарите неверници понякога може да им е много интересно как реагират заблудените и недоволни от материално им съществуване индивиди?

На децата им разправяме приказки за вълшебства, за лоши вещици, викаме им дядо мраз да им даде подарък, лъжеме ги какво ли не и те като още не са си развили критическото мислене вярват и вярват и така до като пораснат.

Някои деца обаче се съпротивляват, опълчват се и отказват да пораснат.

Бягството към измеслен илюзорен свят не е нищо ново под слънцето.

Та в тази точно тема 17 годишният съфорумец питаше дали може и той да е ясновидец, гадател, врачка, пророк и т.н. Това е за към раздел езотерика. А самата дума си значи че става въпрос за нещо тайно и достъпно само за посветени.

Ми да, ясновидството е тайнство достъпно за разбиране само чрез помоща на нестандартен подход към явлението.

Няма нужда да сте чак пък толкова завистливи че някой е проницателен по различен начин от вашия модел на мислене.

п.п. те психиатрите не ви искат, щото предварително знаят че опита им да ви поправят е обречен на провал.

Те са в самите вас, по точно в органа който ви служи за духовността.

За жалост този орган понякога ви прави номера.

И по случайност на този точно форум пишат и четат хора с ориентация към критическо и рационално мислене.

Не ти ли е минавало през духовното измерение прозрението че, на сухарите неверници понякога може да им е много интересно как реагират заблудените и недоволни от материално им съществуване индивиди?

На децата им разправяме приказки за вълшебства, за лоши вещици, викаме им дядо мраз да им даде подарък, лъжеме ги какво ли не и те като още не са си развили критическото мислене вярват и вярват и така до като пораснат.

Някои деца обаче се съпротивляват, опълчват се и отказват да пораснат.

Бягството към измеслен илюзорен свят не е нищо ново под слънцето.

Та в тази точно тема 17 годишният съфорумец питаше дали може и той да е ясновидец, гадател, врачка, пророк и т.н. Това е за към раздел езотерика. А самата дума си значи че става въпрос за нещо тайно и достъпно само за посветени.

Ми да, ясновидството е тайнство достъпно за разбиране само чрез помоща на нестандартен подход към явлението.

Няма нужда да сте чак пък толкова завистливи че някой е проницателен по различен начин от вашия модел на мислене.

п.п. те психиатрите не ви искат, щото предварително знаят че опита им да ви поправят е обречен на провал.

Да разбирам ли, че твърдите, че НЕ Е възможно някой да знае нещо случайно, и то да стане /във връзка с настоящата тема/?

По никое. Ха сега... biggrin.gif

Чедо съм само на баща си, чичко. ;)

Мене ми е леко, но на теб, както виждам... никак. cool.gif

Да разбирам ли, че твърдите, че НЕ Е възможно някой да знае нещо случайно, и то да стане /във връзка с настоящата тема/?

Възможно е да си мисли че знае нещо. Внушава си човека каквото си му харесва там и после чака да се случи. И от време на време то па вземе та се случи нещо случайно. Абаче колко е случайно е отделен въпрос.

Има провокирани случайности. Аз не съм се оженил случайно за чужденка, но пък за сметка на това е пълна случайност националноста на жена ми. Като бях ученик в осми клас се преместих в друга паралелка за да не трябва да уча френски (избрах да е немски). А сега жена ми е франкофонка. Когато я видях в Студентски град си помислих че такава руса с неславянски черти ще трябва да е от Источната Германия - тогавашното ГДР, което означаваше поне 5 години възможна стабилна връзка до като е студентка в София. И съответно си пробвах късмета на спирката на рейса. Това е провокирана случайност, защото съм си давал сметка предварително че не всички мацета в Студентски град са били българки и още по-малко пък естествено русите.

Та и нашия човек тука по същия начин, като му е интересна тая работа с предсказанията и пита по форумите да проба кой какво ще му каже, той сам си предизвиква да му се случват разни неща. Ако му излезне късмета може и да се ожени за цигане на което майка му да е врачка и то от нея да е понаучило това онова и да симпатизират на тема езотерика и да се залюбят. Не се знае cool.gif

После ще разправя на колегите си че жена му по случайност се е случило да е врачка, ама ни ще си знаеме колко е случайна случайноста.

Възможно е да си мисли че знае нещо. Внушава си човека каквото си му харесва там и после чака да се случи. И от време на време то па вземе та се случи нещо случайно. Абаче колко е случайно е отделен въпрос.

Има провокирани случайности. Аз не съм се оженил случайно за чужденка, но пък за сметка на това е пълна случайност националноста на жена ми. Като бях ученик в осми клас се преместих в друга паралелка за да не трябва да уча френски (избрах да е немски). А сега жена ми е франкофонка. Когато я видях в Студентски град си помислих че такава руса с неславянски черти ще трябва да е от Источната Германия - тогавашното ГДР, което означаваше поне 5 години възможна стабилна връзка до като е студентка в София. И съответно си пробвах късмета на спирката на рейса. Това е провокирана случайност, защото съм си давал сметка предварително че не всички мацета в Студентски град са били българки и още по-малко пък естествено русите.

Та и нашия човек тука по същия начин, като му е интересна тая работа с предсказанията и пита по форумите да проба кой какво ще му каже, той сам си предизвиква да му се случват разни неща. Ако му излезне късмета може и да се ожени за цигане на което майка му да е врачка и то от нея да е понаучило това онова и да симпатизират на тема езотерика и да се залюбят. Не се знае cool.gif

После ще разправя на колегите си че жена му по случайност се е случило да е врачка, ама ни ще си знаеме колко е случайна случайноста.

И кво сега,да гадая какво си учил или каква е по народност жена ти?1към 16 е вероятността да си учил философия.Пък и да не позная,веднага ще контрирам,че каквото и да си учил от моята лунна вила ми изглежда да си специализирал дървена философия,даже и да не го осъзнаваш.А иначе жена ти е белгийка,или по точно -валонка.Щом е естествено руса,почти няма друг вариант. :line dance:cool.gif

И кво сега,да гадая какво си учил или каква е по народност жена ти?1към 16 е вероятността да си учил философия.Пък и да не позная,веднага ще контрирам,че каквото и да си учил от моята лунна вила ми изглежда да си специализирал дървена философия,даже и да не го осъзнаваш.А иначе жена ти е белгийка,или по точно -валонка.Щом е естествено руса,почти няма друг вариант. ;)cool.gif

Абе я си смени ника на

ясно_виждащ2311

Позна почти за българското ми учене, я да скиваме сега за тукашното да се пробаш да видиме имаш ли дарбица за проницателно наблюдение от лунна пустиня?

А за жена, ми можеше и от Канада да е и там има русокоси франкофонки в провинция Квебек. Това от лунната ти вила не се ли долавя добре с телескоп? Можеше и французойка да е от северна Франция.

Абе я си смени ника на

ясно_виждащ2311

Позна почти за българското ми учене, я да скиваме сега за тукашното да се пробаш да видиме имаш ли дарбица за проницателно наблюдение от лунна пустиня?

А за жена, ми можеше и от Канада да е и там има русокоси франкофонки в провинция Квебек. Това от лунната ти вила не се ли долавя добре с телескоп? Можеше и французойка да е от северна Франция.

Да ,ама не.Естесвено русите там сякаш не се срещат толкова често.Пък и по татово време вероятността за тия две предположения е равна почти на нула.Не съм ясновидец,Гизмо.И аз имам опит,при това не малък.(Това го казвам поради вродената си скромност. :) ) Но освен това понякога включвам и това което ти упорито отричаш.

Хубу де ще пробвам-първото което ми светна е социология или журналистика,макар че е почти насила,а тия работи не се получават по тоя начин. cool.gif Имаше няколко неща които си ги знаех,много преди да се случат.Първото от което имам ярък спомен е когато майка ми и баща ми отидоха да купуват чаканата доста години кола.Бяха си избрали един предпочитан цвят,обаче всеки път като се връщах от училище и наближавах ъгъла на нашата улица очаквах да видя пред нас новата кола,ама винаги/3-4 дни подред/в представата ми цветът бе съвсем друг.Просто не можех да си я представя с избрания от тях цвят и това е.Та когато наистина видях колата пред нас,изобщо не се учудих че е точно с тоя цвят в който я бях видял в въображението си. cool.gif

laugh.giflaugh.giflaugh.gif

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Аз си спомням на последния ми рожден ден сънувах че брат ми е в болница и като се събудих влязах в неговата стая и беше с температура :) Но според мен съм го сънувал най-вероятно ако съм чул подсъзнателно в съня си нещо от нашите ако са се ровили за хапове biggrin.gif

Така че отдавам тези неща на един вид подсъзнателно получаване на странична дори и бегла информация :)

diadla - не знам какво е , не искам да се правя на герой,ясновидец и тнт. Просто съм изумен от това което получавам , виждам.Ако съм за Психолог ще отида , няма проблеми...интересно ми е какво да е , взимам да се плаша. Когато разправям нещо подобно на приятелите ми - те ми се изсмиват в лицето. Да разбирам ги , поне те са щастливи и весели ..

Според мен носиш в себе си харизмата,която се дава на някои хора от Бога,за да можеш да научаваш някои от събитията с маалко предварение.Нищо лошо не е това.Напротив.Не се страхувай!Когато човек сънува,или има видение това му са изпраща като информация и ако успее да я разтълкува и разбере(както Йосиф тълкувателят на сънища)...може да помогне на себе си,или околните.Разликата от сън до видение идва от това,че сън може да има всеки човек(но не всеки може да тълкува сънищата),а видение само хората носители на харизмата в себе си(думата „харизма” произлиза от гръцки език и означава дар, подарък;χαρις - благодат,)Харизмата е особен Божи дар, който се изразява в това, че неговият носител има съответните способности, качества или власт, без да има съществени лични заслуги за тях. Носителите на такава харизма се наричат харизматични личности. Такива са например пророците, които носят пророческия дар, царете, чиято светска власт в ранните религиозни тълкувания е приемана за свръхестествена и дар свише.

Понякога и желанията ти се сбъдват и имаш чувството,че едва ли не ти сам предизвикваш нещо и то се случва.Познато ми е това,изпитала съм го и аз.Чудех се какво става с мен.Мислех,че се побърквам,но като се поинтересувах по въпроса и т.н. и се свързах с хора,които ми помогнаха да го установя и да вникна в това ,а в последствие и по-задълбочено го изучих в академичната обстановка и ми станя ясно,че е нормално и съвсем допустимо явление.

Ако успееш да развиеш това нещо в теб,ще имаш повече сила да помагаш не само на себе си,но и на хората около теб.Никога не използвай силите си в негативни насоки,защото това е освен дар понякога ,макар и рядко нож с две остриета!

Не се възгордявай!Мнозина светци са паднали и мнозина паднали са станали светци.

Сега видях,че в профила на Гизмото пише че е от Валония.Това откога е там?Питанката ми е към него самия и хората дето могат да проверят кога са въведени тия данни. cool.gif

;):offtopic_s: :offtopic_s:

(думата „харизма" произлиза от гръцки език и означава дар, подарък;χαρις - благодат,)Харизмата е особен Божи дар, който се изразява в това, че неговият носител има съответните способности, качества или власт, без да има съществени лични заслуги за тях.

...'дар' на гръци е 'доро', 'Тео-дор' е 'Божи-дар'...но думата харизма е ТАЙНА за тебе, тъй като ти не искаш да гледаш ОТВЪД Иблията.. ;)

...'Харизма' идва от Лорд 'Хари'(Ари) :offtopic_s: вярно е, че е Божи, и не само-'дар'.. :offtopic_s: ...вярно е, че има благодатни качества, но нищо не идва наготово(изключение прав само -сиренцето в капана за еврейски сиви мисшенца biggrin.gif ), дори и да е дадено от Бога е заслужено ОТ ПРЕДИ... :clap:

А по темата ....преди малко ми се стори,че чувам дуета на Фреди и Монсерат....дали ще е правилната комбинация случайно? cool.gif След час и малко ще разберем.

...'дар' на гръци е 'доро', 'Тео-дор' е 'Божи-дар'...но думата харизма е ТАЙНА за тебе, тъй като ти не искаш да гледаш ОТВЪД Иблията.. ;)

...'Харизма' идва от Лорд 'Хари'(Ари) :offtopic_s: вярно е, че е Божи, и не само-'дар'.. :offtopic_s: ...вярно е, че има благодатни качества, но нищо не идва наготово(изключение прав само -сиренцето в капана за еврейски сиви мисшенца biggrin.gif ), дори и да е дадено от Бога е заслужено ОТ ПРЕДИ... :clap:

Можеш сам да прочетеш каквото искаш.Не ме занимавай моля те!Ходи ги разправяй на някой друг тия!

Харизма (религия)

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Направо към: навигация, търсене

Харизма (от гръцки χαρις - благодат, дар) е термин, който се употребява в тези богословски системи, които използват терминология, чиито понятия произхождат от гръцки. При някои религиозни системи се използват сходни по смисъл думи, които обаче съдържат нюанси, добавящи допълнителни значения, или изключващи част от съдържанието на думата харизма.

Харизмата е особен Божи дар, който се изразява в това, че неговият носител има съответните способности, качества или власт, без да има съществени лични заслуги за тях. Носителите на такава харизма се наричат харизматични личности. Такива са например пророците, които носят пророческия дар, царете, чиято светска власт в ранните религиозни тълкувания е приемана за свръхестествена и дар свише.

Освен това харизмата може да се проявява и конкретно, т. е. не в личността като цяло, а в отделни нейни проявления. Например християнското разбиране за харизма предполага, че даровете на Светия дух, получавани при тайнства като кръщение и евхаристия, също са харизматични.

Взето от „http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0_(%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B8%D1%8F)“.

Категория: Християнство

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B0%...B3%D0%B8%D1%8F)

diadla - не знам какво е , не искам да се правя на герой,ясновидец и тнт. Просто съм изумен от това което получавам , виждам.Ако съм за Психолог ще отида , няма проблеми...интересно ми е какво да е , взимам да се плаша. Когато разправям нещо подобно на приятелите ми - те ми се изсмиват в лицето. Да разбирам ги , поне те са щастливи и весели ..

безплатни подаръци няма. Ако си податлив на егото си ше получаваш 'видения' с 'потвърждение за случило се...но тези неща ги умее и шейтаня ;) триковете с чудеса и феномени в матрицата

Можеш сам да прочетеш каквото искаш.Не ме занимавай моля те!Ходи ги разправяй на някой друг тия!

Харизма (религия)

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Направо към: навигация, търсене

Харизма (от гръцки χαρις - благодат, дар) е термин, който се употребява в тези богословски системи, които използват терминология, чиито понятия произхождат от гръцки. При някои религиозни системи се използват сходни по смисъл думи, които обаче съдържат нюанси, добавящи допълнителни значения, или изключващи част от съдържанието на думата харизма.

Харизмата е особен Божи дар, който се изразява в това, че неговият носител има съответните способности, качества или власт, без да има съществени лични заслуги за тях. Носителите на такава харизма се наричат харизматични личности. Такива са например пророците, които носят пророческия дар, царете, чиято светска власт в ранните религиозни тълкувания е приемана за свръхестествена и дар свише.

Освен това харизмата може да се проявява и конкретно, т. е. не в личността като цяло, а в отделни нейни проявления. Например християнското разбиране за харизма предполага, че даровете на Светия дух, получавани при тайнства като кръщение и евхаристия, също са харизматични.

Взето от „http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0_(%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B8%D1%8F)".

Категория: Християнство

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B0%...B3%D0%B8%D1%8F)

значи укипедята е своеобрано допитване до Бог, така ли?..я ги питай тогава старогръцкия език от КОЙ език ДИРЕКТНО е произлязъл? :offtopic_s: .. Но яявно з бетонно-ъгунени глави, които 'спират' до Иблията, като 'последна инстанция' няма да им 'светне и за гръцкия?.. cool.gif

Гръцкото гръцки χαρις и Хрисос(злато) и Христос(помазан с масло) откъде идат?... Не идат от Нибиру, планетата на Хабиру(Hebrew)със сигурност! :offtopic_s:

безплатни подаръци няма. Ако си податлив на егото си ше получаваш 'видения' с 'потвърждение за случило се...но тези неща ги умее и шейтаня ;) триковете с чудеса и феномени в матрицата

значи укипедята е своеобрано допитване до Бог, така ли?..я ги питай тогава старогръцкия език от КОЙ език ДИРЕКТНО е произлязъл? :offtopic_s: .. Но яявно з бетонно-ъгунени глави, които 'спират' до Иблията, като 'последна инстанция' няма да им 'светне и за гръцкия?.. cool.gif

Гръцкото гръцки χαρις и Хрисос(злато) и Христос(помазан с масло) откъде идат?... Не идат от Нибиру, планетата на Хабиру(Hebrew)със сигурност! :offtopic_s:

Говорех за най-близкият произход на думата,но айде пък щом толкова държиш,че всичко знаеш и си най-талантливият дето му "извира та превира" да кажеш щом термините не произлизат от " Не идат от Нибиру, планетата на Хабиру" да ни "изровиш" на всички тук присъстващи и отговорът на вечният въпрос за "кокошката и яйцето" виж там на твоите планети може и да се намира по нещо и за това!

Просто спирам да ти пиша след постовете.(колко ли хора си изкарал от нервите им и си ги отказал дори да четат тук,защото не спираш да сееш след себе си ирония,саркъзъм и подигравки)

Сега видях,че в профила на Гизмото пише че е от Валония.Това откога е там?Питанката ми е към него самия и хората дето могат да проверят кога са въведени тия данни. cool.gif

;):offtopic_s: :offtopic_s:

Само от преди няколко дена, преди тази тема.

По темата:

има тука един много съществен проблем с боговете, поне с християнските. Значи христосчо се е пръкнал преди 2000 години. А ясновидството го има от както има членоразделна реч при човеците. Освен това го има и в районите където няма бог в християнски смисъл. После в католическа Европа през средновековието е имало лов на вещици. Който се е правел на ясновидец, магьосник, вълшебник и др. е заминавал да се опече жив на клада. Значи ако християнският бог му е дал дарба, после църквата го е убила по жесток начин заради дарбата му. Кофти, кофти се получава с тези божествени обяснения. Бил даден той специалния дар от божеството, а па после църквата (и българската православна) всячески се стреми да отклони миряните да не ходят по врачки.

Що така бе?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.