Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Другите жанрове..

Featured Replies

Момичета, моля ви помогнете ми да намеря фентъзи подобно на Ерагон за "мъжов". Тези дни прочете и третата книга от поредицата и реши, че много му допада. Вчера бяхме в книжарницата, хем да си взема "Нощни шепоти", хем за него да вземем книга, ама никой не може да ни упъти за нещо подобно и затова питам вас. Много е хубаво когато е зает с тези книжки, защото ме оставя на спокойствие да редактирам. :wub: В крайна сметка взе "Мечът на Шанара", дано да му хареса, защото видях че има втора и трета книга. Въпреки това ако някой е чел нещо интересно, моля горещо да ми го препоръча.

Момичета, моля ви помогнете ми да намеря фентъзи подобно на Ерагон за "мъжов". Тези дни прочете и третата книга от поредицата и реши, че много му допада. Вчера бяхме в книжарницата, хем да си взема "Нощни шепоти", хем за него да вземем книга, ама никой не може да ни упъти за нещо подобно и затова питам вас. Много е хубаво когато е зает с тези книжки, защото ме оставя на спокойствие да редактирам. :)

В крайна сметка взе "Мечът на Шанара", дано да му хареса, защото видях че има втора и трета книга. Въпреки това ако някой е чел нещо интересно, моля горещо да ми го препоръча.

По мое мнение, най-доброто в този жанр е поредицата на Тери Гудкайнд - Мечът на истината. Но тя е много голяма поредица, ако не се лъжа бяха 13 книги.

Потърси книгите на Ан Макафри - Драконовите ездачи на Перн. Магии, дракони, битки.. всичко има вътре и е страшно увлекателна.

Друго, което мога да препоръчам е: Гордън Диксън - Драконът и Джорджът; Мелани Роун - Принц на драконите; Маргарет Вайс - Хроники на драконовото копие.

Всичките са от този сорт книги - за дракони, магии, битки.

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

По мое мнение, най-доброто в този жанр е поредицата на Тери Гускайнд - Мечът на истината. Но тя е много голяма поредица, ако не се лъжа бяха 13 книги.

Потърси книгите на Ан Макафри - Драконовите ездачи на Перн. Магии, дракони, битки.. всичко има вътре и е страшно увлекателна.

Друго, което мога да препоръчам е: Гордън Диксън - Драконът и Джорджът; Мелани Роун - Принц на драконите; Маргарет Вайс - Хроники на драконовото копие.

Xesi, мила, благодаря ти. Колкото по-голяма поредицата толкова по-добре. :blink:

А иначе само за инфо до 74 страница съм. Вижда й се края на тази книга!!!! :super:

• 2 месеца по-късно...

Някой чел ли е Мистерията 2012? Много се чудя дали да си я купя.

• 2 месеца по-късно...

По мое мнение, най-доброто в този жанр е поредицата на Тери Гудкайнд - Мечът на истината. Но тя е много голяма поредица, ако не се лъжа бяха 13 книги.

Книгите са 11, но предвид, че половината са в по 2 части... :P

Xesi, мила, благодаря ти. Колкото по-голяма поредицата толкова по-добре. ;)

А иначе само за инфо до 74 страница съм. Вижда й се края на тази книга!!!! :bye1:

Меча ще му хареса, само не знам как ще си ги намерите, на мен ми липсват 2-3 и със зъби и нокти се боря да ги намеря, че те пък и на славейков освен в комплект не се навиват да ги продадат. Голяма мъка е, попитай по големите книжарници може да имат изостанали количества.

Другото, ако е такъв фен - Малазанска книга на мъртвите /Malazan book of the fallen/ това определено ще го закове за няколко месеца :baby:

Момичета, моля ви помогнете ми да намеря фентъзи подобно на Ерагон за "мъжов". Тези дни прочете и третата книга от поредицата и реши, че много му допада. Вчера бяхме в книжарницата, хем да си взема "Нощни шепоти", хем за него да вземем книга, ама никой не може да ни упъти за нещо подобно и затова питам вас. Много е хубаво когато е зает с тези книжки, защото ме оставя на спокойствие да редактирам. :wub:

В крайна сметка взе "Мечът на Шанара", дано да му хареса, защото видях че има втора и трета книга. Въпреки това ако някой е чел нещо интересно, моля горещо да ми го препоръча.

Да се включа и аз: поредицата "Хроники на гарваните" на Баркли Джеймс, Бард - 3 книги, героично фентъзи; има вмъкнати великолепно одухотворени дракони!

Също и поредиците "Придворният убиец" и "Шутът и убиецът" на Робин Хоб - пак са по 3 книги, и са направо страхотни! И пак има дракони, макар и само в последните книги.

И естествено, всичко на Лоис Макмастър Бюджолд и "Хрониките на Амбър" на Роджър Зелазни!!! (и двамата не пишат за дракони, но са просто велики!)

• 2 месеца по-късно...

Едва сега виждам тази тема и викам и аз да споделя мнение. В сравенение с другите жанрове, аз съм нова в любовните,открих ги, рано, но ги оцених късно и все още съм ниво начинаещ така да се каже. От другите жанрове съм чела много книги, имам различни интереси. Харесвам фантастика като например Хари Потър (чела съм всяка от книгите средно по 3-4 пътии в бъдеще сигурно още ще ги чета), Властелинът на пръстените също ми е една от любимите фантастики, бях бременна когато я подхванах и едва съм я мъкнала по влаковете...трилогията беше в една огромна тухла..но я изръфах за около 2 седмици, между лекциите. От време на време разнообразявам спринта си в любовните романи с поредицата на Тери Пратчет Светът на диска и наистина хумора на автора много ме впечатлява, за сега съм прочела много малко книги, но в бъдеще ще наваксвам. Също така обичам и много криминална литература, като съм чела Артър Конан Дойл, Реймънд Чандлър, Едгар Алън По също така книги за Арсен Люпен (не помя на кого бяха), но тотален любимец криминалист си ми е Агата Кристи, с романите й за Еркюл Поаро и мис Марпл. Заглавия на тази невероятна авторка, които ми идват в момента са Десет малки негърчета, Азбучните убийства, Пет Малки прасенца, Убийство край Нил и др. Чела съм Аз роботът на Айзък Азимов, преди време, но също ме е впечатлила. От българските автори много харесвам Железния светилник на Димитър Талев, но мой личен фаворит си е Тютюн на Димитър Димов. Има още много, но това са книги, които са оставили своя отпечатък...

• 4 седмици по-късно...

Бих искала да ви препоръчам "Испанска балада" на Лион Фойхтвангер - завладяваща любовна истария с исторически сюжет. От нея научих много за епохата и нравите на Испания, чудесна книга, наистина!А по отношение на фантастика и фентъзи- поредицата на Лоис Бюджолд за рода Вор, поредиците "Колелото на времето" на Робърт Джордан и епичната фентъзи поредица "Песен за огън и лед" от Джорд Р.Р.Мартин.Четях ги денонощно - в тях има и история, и завладяващи приключения, любов и магия!

Редактирано от draka76 (преглед на промените)

Ох,сродни души! Нещо напоследък нова и хубава фантастика няма.Хубаво,че има достатъчно книги в нета да чете човек. Блекче, щом ти харесва кримито пробвай Рекс Стаут.Той си има двама интересни детективи-Нироу Улф,който е мозъкът и Арчи Гудуин-мускулите.Всъщност Арчи върши работата,защото Улф е ексцентрик излиза от вкъщи най-много 2 пъти в годината и си гледа орхидеи на покрива.Голяма двийка са.

Ох,сродни души!

Нещо напоследък нова и хубава фантастика няма.Хубаво,че има достатъчно книги в нета да чете човек.

Блекче, щом ти харесва кримито пробвай Рекс Стаут.Той си има двама интересни детективи-Нироу Улф,който е мозъкът и Арчи Гудуин-мускулите.Всъщност Арчи върши работата,защото Улф е ексцентрик излиза от вкъщи най-много 2 пъти в годината и си гледа орхидеи на покрива.Голяма двийка са.

Пепи, определено предизвика любопитството ми и то доста, просто задължително отива към камарата за четене, благодаря ти мила :yanim:

Пепи, определено предизвика любопитството ми и то доста, просто задължително отива към камарата за четене, благодаря ти мила :rolleyes:

Нека те зарадвам още повече. Въпросната поредица на Рекс Стаут е от 47 книги. :) И разбира се, не всички са издадени на бг, поне доколкото успях да направя справка.

• 2 седмици по-късно...

Имам толкова голям списък книги за четене, че скоро няма да страдам от липса на хубаво четиво, но искам да попитам само информативно. Ако някой е чел поредицата на Робърт Джордан "Колелото на времето", ако може да сподели мнение, че доста хубави (слабо казано) отзиви прочетох за него.

Имам толкова голям списък книги за четене, че скоро няма да страдам от липса на хубаво четиво, но искам да попитам само информативно. Ако някой е чел поредицата на Робърт Джордан "Колелото на времето", ако може да сподели мнение, че доста хубави (слабо казано) отзиви прочетох за него.

Поредицата е голяма и невероятна. Изключително динамично развитие на действието, невероятен полет на въображението, развитие на няколко сюжетни линии, които така неочаквано и същевременно плавно се преплитат, че просто не можеш да оставиш книгата, в нетърпението си да видиш какво следва по-нататък.

Поредицата е голяма и невероятна. Изключително динамично развитие на действието, невероятен полет на въображението, развитие на няколко сюжетни линии, които така неочаквано и същевременно плавно се преплитат, че просто не можеш да оставиш книгата, в нетърпението си да видиш какво следва по-нататък.

Благодаря, Тори. Явно е имало защо да ми привлече вниманието... няма как отива към камарата за четене :eek:

Ето нещо ново от фенъзито.Днес си го купих и просто потривам ръце.

Публикувано изображение

Куумската долина? Онова място, където троловете нападнали от засада джуджетата или джуджетата нападнали от засада троловете. Много далеч оттук. Много отдавна. Но ако не разгадае убийството на едно джудже, командир Сам Ваймс от анкх-морпоркската градска стража ще преживее битката наново, точно пред участъка си. С ненагледната си стража и под бойния зов на тъпаните, той трябва да разнищи всички улици, да се изплъзне на всички убийци и да се изправи пред тъмнината, за да намери решението. А мракът го преследва. О...и в шест часа всеки ден, без изключение, без извинения, той трябва у дома да чете на малкия си син "Къде е моята крава?" с цялото присъщо селскостопанско звучене. Някои неща просто трябва да се вършат.

• 2 седмици по-късно...

...

Меча ще му хареса, само не знам как ще си ги намерите, на мен ми липсват 2-3 и със зъби и нокти се боря да ги намеря, че те пък и на славейков освен в комплект не се навиват да ги продадат.

Кои книги точно ти липсват? Имам в по два екземпляра "Кръвта на братството", "Вярата на прокудения" и "Душата на огъня". Ако е някоя от тези, считай че са твои :no-no:

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

Силвия Браун - световноизвестен медиум,а книгите й са бестселъри

Според Силвия най-голямата ú цел е да покаже на света, че Душата оцелява.

Тя отделя голяма част от времето си за работа с благотворителни организации и полицията. Всяка нейна книга има неизбежната съдба на бестселър в най-престижната в Америка класация на „Ню Йорк Таймс“. Книгите ù се отличават със своя непринуден и увлекателен стил на писане, който читателите започнаха да възприемат като нейна запазена марка.

Популярна и обичана и в България заради своите прозрения, поднесени така човешки, Силвия Браун има необикновената мисия да внася утеха и светлина в живота ни.

Книгите й:

• До другата страна и обратно

• Изцеление от предишните животи

• Живот от другата страна

• Книга на сънищата

• Пророчества

• Посещения от другата страна

• Прозрения

• Изследване нивата на Мирозданието

hermesbooks.com

Благодаря ти,че те има.

За вярата,за мъдростта,за всичко.

Благодаря ти

Кои книги точно ти липсват? Имам в по два екземпляра "Кръвта на братството", "Вярата на прокудения" и "Душата на огъня". Ако е някоя от тези, считай че са твои :eek:

Чудесно, мисля, че първите две ги имам, но за последната трябва да погледно, ама тая седмица съм във варна и ще ти пиша когато знам :eek:
  • 1 година по-късно...

Другата ми голяма страст са криминалните романи. Преди четях Агата Кристи, Едгър Алън По,а Артър Конан Дойл и Реймънд Чандлър май са ми любимците. После се запалих по Джон Конъли, Майкъл Конъли(май нямат роднинска връзка),Джеймс Патерсън и Елъри Куин. Дъглас Кенеди също не е за пренебрегване и най - вече книгата му "Живот назаем". Последното ми завоевание е "Среднощен скитник" на Джеймс Суейн - първа книга от нова поредица. Някак си все пропусках Рекс Стаут и Лий Чайлд и мисля да ги почвам и тях. Иначе в другите жанрове се разписвам по скромно. Покрай ученическите си години четях и европейска литература, но това време отмина.

Редактирано от sunsh1n3 (преглед на промените)

Честно казано не знам дали е за тук,но някой гледал ли е този сериал:

Публикувано изображение

Ангел на мрака -AXN

Оригинално заглавие: Dark Angel

Дата на излъчване:

От 7 септември, всеки вторник и четвъртък от 23:00

7 септември, вторник от 15:00 - 2. сезон, 1. епизод

9 септември, четвъртък от 15:00 - 2. сезон, 2. епизод

фантастичен сериал, САЩ, 2001

В ролите: Джесика Алба, Ричард Гън, Джон Савидж, Майкъл Уедърли

В бъдеще на политически, икономически и морален колапс, с помощта на генетиката е създаден прототип на свръхчовешко същество на има Макс. Тя успява да избяга от военните и да се засели сред ъндърграунд уличния живот на Сиатъл, като така става почти невидима за агентите на правителството, които я издирват. Макс започва да търси други от своя вид, разпръснали се из страната след организираното от нея багство. Така попада на Логан – онлайн журналист с идеалистични идеи, който се опитва да се справи с корупцията и репресията в пост-апокалиптична Америка. Макс се превръща в пазител на Логан, докато двамата се опитват да се справят с безпощадните сили на новото хилядолетие. Пътуването им ги води към тайна от миналото на Макс, която ще усложни и задълбочи тяхната връзка.

Някой гледал ли го е?Мен ме грабна,но гледах една малка част и ми е любопитно какво мислите.

Честно казано не знам дали е за тук,но някой гледал ли е този сериал:

Публикувано изображение

Ангел на мрака -AXN

Оригинално заглавие: Dark Angel

Дата на излъчване:

От 7 септември, всеки вторник и четвъртък от 23:00

7 септември, вторник от 15:00 - 2. сезон, 1. епизод

9 септември, четвъртък от 15:00 - 2. сезон, 2. епизод

фантастичен сериал, САЩ, 2001

В ролите: Джесика Алба, Ричард Гън, Джон Савидж, Майкъл Уедърли

В бъдеще на политически, икономически и морален колапс, с помощта на генетиката е създаден прототип на свръхчовешко същество на има Макс. Тя успява да избяга от военните и да се засели сред ъндърграунд уличния живот на Сиатъл, като така става почти невидима за агентите на правителството, които я издирват. Макс започва да търси други от своя вид, разпръснали се из страната след организираното от нея багство. Така попада на Логан – онлайн журналист с идеалистични идеи, който се опитва да се справи с корупцията и репресията в пост-апокалиптична Америка. Макс се превръща в пазител на Логан, докато двамата се опитват да се справят с безпощадните сили на новото хилядолетие. Пътуването им ги води към тайна от миналото на Макс, която ще усложни и задълбочи тяхната връзка.

Някой гледал ли го е?Мен ме грабна,но гледах една малка част и ми е любопитно какво мислите.

Пепи, аз съм го гледала сериалът и мога с ръка на сърцето да кажа, че е страхотен. Невероятно интересен, идеята е различна, има екшън през цялото време, а и актьорите са много готини. Разбира се, има и някоя друга шега на моменти и сериите определено ги бях изгледала на един дъх.

Сезоните са два и са на едно и също ниво, като няма слаби моменти. Да завърша с няколко думи - на мен сериалът ми беше харесал.(;

Значи ще го гледам.Съмнявах се малко,щот е само от 2 сезона.Вървежните обикновено ги правят до пълно изчерпване.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.