Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е бил "забраненият плод " ?

78 гласували потребители

1. 1. Кой е бил забраненият плод ?

• ябълката
      32%
      24
    • "райската" ябълка
      14%
      11
    • нарът
      0%
      0
    • сливата
      17%
      13
    • бананът
      6%
      5
    • друг плод, не от изброените
      9%
      7
    • никога няма да разберем
      12%
      9
    • фикусът
      2%
      2
    • смокинята
      4%
      3

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Поне има единодушие,че е било дърво .

Искам опция ,,дърво,, в анкетата ,иначе няма да гласувам. :rolleyes:

camarero-ти пък какъв извод извади!!!Ще ти се слива на тебе.

темата да се премести в раздел Филососфия

фактите се изчерпаха,само за (сливови) теории четем Публикувано изображение

Какво те бърка тебе?

Ти отиваш да те гушка някой друг,нали?Ти няма да слагаш нага,а ще ти я слагат Публикувано изображение

т.е ти ще си (въпросната) слива

Не, той изповядва хиндуизъм и ще е банана.

А сливката нали е за мюсюлманите. Публикувано изображение

• Отговори 191
  • Прегледи 25,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

,,банана на Кришната,,---може да се каже,че той нали е бил доста палав и е правил

малки и големи грехове...

Ама в Библията защо така-голяма заблуда,какви преводи,какво чудо :rolleyes:

Някой поп е мразил ябълките;

и се е бил скарал с жена си;

решил да и отмъсти и като преписвал Библията

неволно вмъкнал историята с гадната Ева ,дето отишла да яде от забранената ябълка....

после ние гадаем по форумите...... :shy11:

,,банана на Кришната,,---може да се каже,че той нали е бил доста палав и е правил

малки и големи грехове...

Ама в Библията защо така-голяма заблуда,какви преводи,какво чудо :rolleyes:

Някой поп е мразил ябълките;

и се е бил скарал с жена си;

решил да и отмъсти и като преписвал Библията

неволно вмъкнал историята с гадната Ева ,дето отишла да яде от забранената ябълка....

после ние гадаем по форумите...... :shy11:

Публикувано изображениеПубликувано изображение И аз това казвам за поповете, ахахаа. Ти зодия Стрелец ли беше - тука улучи десятката. Публикувано изображение

Поне има единодушие,че е било дърво .

Искам опция ,,дърво,, в анкетата ,иначе няма да гласувам. :rolleyes:

camarero-ти пък какъв извод извади!!!Ще ти се слива на тебе.

темата да се премести в раздел Филососфия

фактите се изчерпаха,само за (сливови) теории четем Публикувано изображение

Какво те бърка тебе?

Ти отиваш да те гушка някой друг,нали?Ти няма да слагаш нага,а ще ти я слагат Публикувано изображение

т.е ти ще си (въпросната) слива

Виж 'джанъм' значи 'душа'(джива-атма)... пак е свързано с Джана, но нали разбра, че "Джана" е "Джага" или матер. свят?.. Публикувано изображение

.....а 72 хорис(девици) идва именно от хортус-на латински е градина...но не се наемам дали латините са взаимствали от арабите или обратно... става дума за гените ни :shy11: ... в Джана праведникът е във вечна еякулация... Публикувано изображениеПубликувано изображение

Ако ти липсва банана тука- Правоверният Препин(к)ателен обеща да раздаде по 2 банана на (д)живо ако го баннат-оди си искай завещаното! Публикувано изображениеПубликувано изображение

И какво сега, пак дойдохме до сливата като алегория за женски полов орган и банана за мъжки такъв. А взети целокупно е ивестно какво следва, завесата се спуска (дами и ) господа

Какви хорис бе маат-ко,в арабски няма ,,о,,пак си се объркал,то толкова

кланяне в краката на статуята-мозъчето почва да бърка..

capnemo-може да последва,може и да не последва Публикувано изображение

И какво сега, пак дойдохме до сливата като алегория за женски полов орган и банана за мъжки такъв. А взети целокупно е ивестно какво следва, завесата се спуска (дами и ) господа

да, може да се приеме, че джанката е почти, като плод на смокиня :P ... става дума за тестикулите ... Публикувано изображение

Ето го плода на бянЯновото дърво-фикус банян- fiCus banyan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Banyan

да ти прилича на смоковницата fiGus?... Публикувано изображение

http://en.wikipedia.org/wiki/Fig

....освен това м'Адам и Е..а все ходят с едно смокиново листо да покрива гениалните им гениталии.. Публикувано изображение

освен това нали знаеш лафа? "да не те е подгонил смок с дисаги.."?. :) става дума за смокинови дисаги... :P

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Какви хорис бе маат-ко,в арабски няма ,,о,,пак си се объркал,то толкова

кланяне в краката на статуята-мозъчето почва да бърка..

capnemo-може да последва,може и да не последва Публикувано изображение

А, има, има "О" в арабския. Първата дума, която научих там, беше хОбза - хляб.

Ааа, кептън, много ме кефиш тая вечер, въртиш сучеш, пак на твоето за сливи и банани. Публикувано изображениеПубликувано изображение

Ей ти един поздрав от моите приятели Акага, задето ме разсмиваш:

http://vbox7.com/play:e1c035e1

няма ,,о,,како:хубс ще се караме ли сега?То и у-тата са различни там,дето си учила Публикувано изображение

та в Тайланд знаете ли какви дървета на греха има ? Публикувано изображение

Дървото на живота му казват,но е банан+смокиня

няма ,,о,,како:хубс ще се караме ли сега?То и у-тата са различни там,дето си учила Публикувано изображение

Определено е смоковница, дори и в Джана при джанките Публикувано изображение:P:angry:Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ааа, тъкмо си мислех да питам, то така и не стана ясно кое е било дървото на познанието, а някой знае ли кое е дървото на живота? Публикувано изображение

Тука цяла плодова салата сте направили.Много не ми харесва начина по който гледате в паничката на другия.Каквото имало,такова яли. :) .Всъщност съм за ябълката!

Бягате от същноста на въпроса.

Интересно е,че в Корана Ева не се обвинява за това,че е ,,хапнала ябълката,,.

Не бягаме, а обясняваме взаимовръзките. Публикувано изображение

Ябълката е плод на Венера, а Сливата-на Козирог. Подчертавам- не "Силва"(Silver), а -слива(за това и "се слива" с тъмнината..опитай да смешиш друг цвят с цвят на синя слива и ли черно..) Публикувано изображение

Ео ТУКА Тула Силва е повдугнала въпросът за райските плодове .. :hush:

Храни под влияние на планетите:

Луна – зеленчуци с богато съдържание на вода – краставици, домати, зеле, тиква, картофи, салати, маруля, бамя

Марс – растения, съдържащи желязо – коприва, лапат, чушки, чесън, лук, праз, ряпа, шипка, целина, синап, лешник,

Меркурий - круши, пъпеши, лимони, царевица, лешници, леща, копър, боб

Юпитер – праскова, дюля, банан, черница, фъстъци, смокиня, жито

Венера – череша, ябълка, диня, ориз, грах, мед, жито

Сатурн – маслини, кестен, бадем, орех, боровинки, кафе

Слънце – портокал, мандарина, грозде, слънчоглед, овес, ръж, леща

@понеже сайтът не пълен е добавено от ТОЗИ.

От информацията се вижда, че сливата е харакерна за оплодителния сезон на овошките :P ..слива дори цъфва една от първите..

Но ябълка е на Венера а смоковница и банан/банян е на U-Piter.

А знаем, че Юпиер и Венера за най-миролюбивите планети, известни в астрологията под понятията, съответно "Голям благодетел" и "Малък благодетел".

Тука цяла плодова салата сте направили.Много не ми харесва начина по който гледате в паничката на другия.Каквото имало,такова яли. ;) .Всъщност съм за ябълката!

За ябълката си, защото си Овен и "гледаш в противпополжната на-пъничка" на Везни(Венерианска) и съседната паничка на Телец(лееко Венерианска) Публикувано изображение

Никой ли не прави разлика между земна и райска ябълка?

.... да, има и такъв земен сорт- "райска ябълка", която е много воднисто безвкусна, между другото... Публикувано изображение

А какво разбираш ти под "райска ябълка"?..-алегория ли?... че то иначе щеше да се казва "райХски плод", тъй като в Европа ябълката се счита за "царица на полодовете" Публикувано изображение

• Автор

Ха -ето още една причина за това, да е ябълката : древен символ на Венера, а Венера си е звездата на Луцифер :hush:

Тоест - какво по-добро обяснение от това змията да даде на Ева символа на богобореца Луцефер ? ?

хе хе,много знаеш ти

теб смокините не те касаят,ти мечтаеш за други плодове

ето: http://media.photobucket.com/image/Thailan...n1/P1020108.jpg

Публикувано изображение

Мечтая си за смок с дисаги(малко смокинчета)... Публикувано изображениеПубликувано изображение

Но ЕТО нещо референтно по темата! Дървото

аштваттха е свъщност банЯновото дърво,

за което символично е "дърво на вселената", тъй като:

1) корените му излизат отгоре, не-отдолу

2) в плодът му има безкрайно семенца, както знак, че всичко се съдържа в едно(холографски принцип)

Смокинята има безкрайно много семенца с плода си.

Буда е медитирал под дървото 'бодхи'(за това е "бодхи-сатва", "сатва" е истина, святост, светлина), което е банЯн, аштваттха или вид индийска смокиня.

Но на тебе, ако ти харесва банани- имам и за тебе! Публикувано изображение

Ти нали си за "семето на племето"?... Публикувано изображениеПубликувано изображение

Ха -ето още една причина за това, да е ябълката : древен символ на Венера, а Венера си е звездата на Луцифер :hush:

Тоест - какво по-добро обяснение от това змията да даде на Ева символа на богобореца Луцефер ? ?

Абсолютно вярно! Публикувано изображение Но Юпитер е по-знаеща змия от Венера. Те ходят "синджир-марка".

Колко семенца има ябълката, колко-смокинята?.. Публикувано изображение Плюс това- U-Piter си има освен смокинки, но и смок. Публикувано изображение

Змията е основа(гр.-"ген" )на всеки организъм. В този аспект -всички планети са вид змии. Когато човек се размножава той прибягва до дадена змия, но не казва, че е "богоборец". Ти, като имаш дете си прибягнал до змията, но не си "богоборец", нали?

Богоборство е когато се започне вмешателство в дейността на нагите(змиите) от човека. Нещо от сорта на "генетично инжинерство". Т.е. алегорията за луцифер е може би опит една нага да прехвърли своите делегирани права на човек, който е като дете, което си игае с огън-не знае как, тъй като прави експерименти със себе си.

Така, че дадено знание н задължително да се използва грубата реалност, въпреки, че е всяко знание е предречено да бъде изопачено. Но идеята на "слизането на човек във форма" е да знае, не да бъде невеж, нали?... Публикувано изображение

Друг е въпросът дали ще спекулира със Знанието или не..

Аз вече съм Гласувал за Ябълката , но нищо не пречи и Ябълката да я превърнем в някакъв полов орган ... та със СЛИВАТА - едно и също. Прочетох малко от Корана и там е описва как Шейтана (Дявола) влиза в Хава (Ева) и чрез нея тя накарва Адам и да откъсне от еди кое си дърво... може да е и Полово Сношение но не ми се вярва ако трябва да съм сериозен.. То Исторяита е Дълга (Спрямо Исляма) 1-во Шейтана не може да влезне ей така във Рая , имало е защитна бариера , така да се каже и влиза в Един от 2-мата пазачи на Рая ( в тялото му) а щом Дявола е там - много ясно какво ще стане... така , пазачите са Били днешните Змии които ги гледате как се влачат но изправени с ръце и крака и за това че те сгрешават и пренасяст Дявола в Рая , Бог ги наказва Постояно да се влачат и "Топло не ще видят" тоест Студенокръвни са ... също неприятни животни. В Корана 2 животни са споменати като така да ги наречем Свещени - Лястовицата и Паека, та ЛЯСТОВИЦИ едва ли има в Арабските страни , а паеци има навсякаде - но това е друга тема. Незнам какъв плода или изобщо дали е полово сношение .. но е несериозно да кажем "Никога няма да разберем" :P

Хава нагила, ЛИС! Как е хавата?.. Нали знаеш, че хайван(животно) иде от Хава?.. Но я ми кажи, колко мусулмани са се отказали от размножаването? Колко деца има средно в едно мусулманско семейство?.. А в Джана иде най-голямата награда- там има вечно размножаване с много броя Хави... Публикувано изображение излиаза, че в Джана- Шейтана е пълен господар. ;) от "ната- сата".

"Никога няма да разберем" е израз, който е доста комунален...докато аз мисля, че всеки има различен капацитет на перцепция... Публикувано изображение ти как мислиш?.. Всички ли там имате еднакви оценки в училище?...

• Автор

Тълкуванието ти е добро, но от гледна точка на източните религии и астрологията.

По времето обаче, когато християнството се е налагало по земите около Средиземно море, мислиш ли, че кюретата са знаели за гените ?

По-скоро аз търся корените на историята в древногръцките вярвания - сещаш ли се, че Ерида, богинята на раздора, подхвърлила златна ябълка с надпис "За най-прекрасната", която после станала "Ябълката на раздора", щом Парис я дал на Афродита - най-красивата сред трите богини - Хера, Атина и Афродита.

Реално погледнато Троя е била изтрита от лицето на земята заради една ябълка.

Ябълково клонче ( е, не плода, но пак е свързано с ябълката) присъства и като атрибут на Немезида и Артемида. Богините, както знаем на Отмъщението и Лова )

Римляните са го използвали също така и в обредите, свързани с Диана, където се връчва като награда в обедните брачни надбягвания, докато жените победителки в нощните съревнования били награждавани с маслинено клонче.

Не знам обаче защо е било така разделено - някой има ли опит в Мистериите на Брака ?

Ябълката пък на Дионис била дюля :hush: Виж какви идиоти са били - всичко наричат ябълка.

А самото дърво е било свещено и посветено на Аполон. Символизирало е здраве и безсмъртие.

Хава нагила, ЛИС! Как е хавата?.. Нали знаеш, че хайван(животно) иде от Хава?.. Но я ми кажи, колко мусулмани са се отказали от размножаването? Колко деца има средно в едно мусулманско семейство?.. А в Джана иде най-голямата награда- там има вечно размножаване с много броя Хави... Публикувано изображение излиаза, че в Джана- Шейтана е пълен господар. :P от "ната- сата".

"Никога няма да разберем" е израз, който е доста комунален...докато аз мисля, че всеки има различен капацитет на перцепция... Публикувано изображение ти как мислиш?.. Всички ли там имате еднакви оценки в училище?...

С тия "размоножавания" ми поникна от пъпа лотос, да знаеш !

ще те питам нещо относно тях в темата ".....за религии".Тук не е мястото на тия въпроси.

Тълкуванието ти е добро, но от гледна точка на източните религии и астрологията.

По времето обаче, когато християнството се е налагало по земите около Средиземно море, мислиш ли, че кюретата са знаели за гените ?

По-скоро аз търся корените на историята в древногръцките вярвания - сещаш ли се, че Ерида, богинята на раздора, подхвърлила златна ябълка с надпис "За най-прекрасната", която после станала "Ябълката на раздора", щом Парис я дал на Афродита - най-красивата сред трите богини - Хера, Атина и Афродита.

Реално погледнато Троя е била изтрита от лицето на земята заради една ябълка.

Ябълково клонче ( е, не плода, но пак е свързано с ябълката) присъства и като атрибут на Немезида и Артемида. Богините, както знаем на Отмъщението и Лова )

Римляните са го използвали също така и в обредите, свързани с Диана, където се връчва като награда в обедните брачни надбягвания, докато жените победителки в нощните съревнования били награждавани с маслинено клонче.

Не знам обаче защо е било така разделено - някой има ли опит в Мистериите на Брака ?

Ябълката пък на Дионис била дюля :hush: Виж какви идиоти са били - всичко наричат ябълка.

А самото дърво е било свещено и посветено на Аполон. Символизирало е здраве и безсмъртие.

С тия "размоножавания" ми поникна от пъпа лотос, да знаеш !

ще те питам нещо относно тях в темата ".....за религии".Тук не е мястото на тия въпроси.

Да, Трихо, така е. Но не забравяй два факта- Луи Жаколио, пръв открива доста неша между "Изтока' и Средиземноморския басен(вкл. и Арабия и Персия)и то дава първоначалната зависимост, като на родетел-дете. Ти, като имаш дете, между вас започва една непрекъсната връзка на обмен, но в крайна сметка знаеш, че първочалния момент е бил от тебе към него. Публикувано изображение

та съшият този жаколио казва, че елинския(древногръцкия) е просто леко-модофициран санскрит,а на елинно-римския пантеон е просто опит за персъздаване на "източния", само, че малко по-орязан и леко добавен.

Но се запазват принципите на Аполоновото и Дионисиевото начало. В случая Дионисиевото начало е именно райската градина.За разлика от Близкоизточния и Средиземноморски региони източния дава взаимовръзката и приоритета как душата да не попадне в света на илюзиите. Това не става със забрани и крещения, които са характерни на регионът на Близкия изток и Средиземноморието. Тези хора изповядват дионисиевото начало и затова издават забрани и патриархални принципи, като господстващи. Те са по-груби материални енергии.

Принципа на Аполоновото начало е да знае и 2 и 200, но да даде приоритет на по-фините материални енергии с оглед освобождавнето от материалната енергия по-лесно. Колкото материалната енергия е по-груба, толкова освобождаването от нея е по-трудно.

Във връзка с дървото на познанието- ти сам забеляза, че има аналог на Изтока(от който, най-верояно са взели идеята и в Близкия изток и Средиземномореието ;) ), както виждаш пак нещата опират ДО ЗАБРАНИ И СОПВАНИЯ за задържане в материята, вместо да се продължи отвъд това. Именно за това Христос набляга на прошката, а не на наказанието-тъй като само по този начин се отива ОТВЪД райската градина. Иначе материалистичното съзнание вечно ще се връща в съня си в това състояние на идилия, която не е непреходна.

....и какво щеше да стане, ако я нямаше "ябълката на разора" и "плодът на знанието в райската" градина? -щеше да се изпълне утопията за ВЕЧЕН Земен рай на близкоизточните и средиземноморските региони, което е невежеството от гледна точка на "Изтока", който казва, че всичко в материалния свят е преходно и подлежи на ентропия(деградация). Т.е.- райската градина не може да бъде запазена, нито съзнанието там - и двете ще се трансформират и пак ще се появят и така наново в 'друга река'(цикъл) ... И за това държането в незнание относно ВЗАИМОВРЪЗКАТА между Духовно и материално знание е по-скоро вредно за Духовното знание, тъй като съзнанието започва постоянно да си прави експерименти с материалното знание на по-низшия вид енергия. Дори в една близкоизточна религия "Раят с градината" е вечен. Публикувано изображение Видя ли до къде води култа към незнанието, което го нарича "борба с богоборството"?...Това е резултатът от това.

да, с най-голямо удо ще обсъдим и "лотуса и пъпа"... там нещата са много добре обяснени.. :P

в Битие 3:7 се кава, че първата двойка човеци са се препасали със смокиневи лиса?.. "яли с ябълка", а са късали лисата на смокинята?.. Както аз веднъж бях влзал в една орехова градина и набрах 4 килиграма праскови... Публикувано изображение

Аз не ми се излиза от темата за "хубавата слива",но както се каза тука има много божествени плодове даже и кайсиите и те са божествени:

Кайсиите са познати като"божественият еликсир". Нектарът от кайсии е напитката, достойна да се докосне до устните на боговете В Персия смятали плода за "яйце на слънцето" -произхождат от Китай

Като говорим за смокините и за семената и т.н.семенно размножаване се стига до

granatum, гранат, картагенска или пуническа ябълка - „нар"

Екзотичният плод е един от най-мистичните и атрактивни дарове на природата. Нарът е възпят още в Стария завет, а в Египет, Афганистан и Кавказ е бил почитан като символ на плодовитостта. Неговата родина е Югозападна Азия

Щом са го пеели в СЗ ,може и него да са имали в предвид в НЗ-важно е да имаме в предвид откога за го запяли и в НЗ

щото :

Вдревността портокалите били смятани за божествения плод или златната ябълка

Родината е Азия и навлиза в Европа през15 век!

Така наречената "райска ябълка"-

Научното им име е “diospyros”. “божествена храна”. Плодовете са известни като “райски ябълки”,но дървото се казва”ebano¨

Но това дърво е известно с дървото си, а не с плода си,също е важно да се разбере от кога

щото абаносовото дърво май се използва за мебели и оттам може да е станало"божественно"щото сега е на изчезване

и аз пак да се върна на сливата ,щото така ми е по...

едни ингилизи са правили опити да установят мъжете и жените на кои цветове реагират ,

“Предполагаме, че зависимостта в цветовите предпочитания от пола се е развила на основата на трудовата специализация в хода на еволюцията. Жените са имали силни биологически предпоставки да харесват червените тонове”, смята ръководителят на изследователския екип, д-р Аня Харлбърт (Anya Hurlbert). “При жените има ясно изразена зависимост. Те почти не реагират на жълтото и зеленото, докато пикът на реакцията им е в пурпурно-червеникавия отрязък. Ако изберем всички инстинктивно избрани от жените цветове се получава синкаво-червен цвят, от рода на лилавото или розовото”, посочва Харлбърт.

Значи не само дали е ябълка ,но и какъв цвят е бил забранения плод

пък сини ябълки не съм виждал ,но сини сливи бол,хехе

• Автор

в Битие 3:7 се кава, че първата двойка човеци са се препасали със смокиневи лиса?.. "яли с ябълка", а са късали лисата на смокинята?.. Както аз веднъж бях влзал в една орехова градина и набрах 4 килиграма праскови... Публикувано изображение

А да е казано, че са останали около същото дърво ? ;)

Не е.

Кой ги знае къде са се забили из градината тия двамата .Я си представи каква ерекция е имал Адам, когато е осъзнал какво вижда пред себе си ?

Аз не ми се излиза от темата за "хубавата слива",но както се каза тука има много божествени плодове даже и кайсиите и те са божествени:

......

Гърците едно време и тях са наричали "ябълки" :

1.)семантични причини : древните гърци са наричли всеки кръгъл, сладък плод "Ябълка" - думата за това е mзlon - която се съхранила чак до съвременния гръцки език, макар и без крайното -n

В елинистическа Гърция намерили ако не почва, то поне пазар следните видове ябълки:

кайсията (mзlon armeniakon, “арменска ябълка”),

прасковата (mзlon persikon, “персийска ябълка”),

цитронът (mзlon mзdikon, “мидийска ябълка”).

..........

А да е казано, че са останали около същото дърво ? ;)

Не е.

Кой ги знае къде са се забили из градината тия двамата .Я си представи каква ерекция е имал Адам, когато е осъзнал какво вижда пред себе си ?

Гърците едно време и тях са наричали "ябълки" :

Пропусна и ананаса- "pine-apple"(борова ябълка). ;)

....както виждаш ананасът е кръстен OT ЕВРОПЕЙЦИ като "ябълка".

По същата логиката- немците са кръстили хипопотама "нилски кон"(NilPferd) Публикувано изображениеПубликувано изображение

И къде е бил Рая според Библията и Ведите,

за да погледнем плодовете от географска гледна точка?

Щото и ислямските учени нямат единно мнение:

едни казват:лоза,други ниска палма,дори казват,че било жито(!)

И къде е бил Рая според Библията и Ведите,

за да погледнем плодовете от географска гледна точка?

Щото и ислямските учени нямат единно мнение:

едни казват:лоза,други ниска палма,дори казват,че било жито(!)

Казват "лоза и ниска палма", ма западнярите като нямат палма, казват, че е сапун 'Палмолив'?.. Публикувано изображение

Ислямският рай осигурява гъсти сенки, тъй като слънцето в Персийския залив е силно, ма я да видим, дали рая за ескимосите е толква привлекателен с гъста сянка?.. Публикувано изображение Ескимосите за това не са праведни, тъй като не искат да ходят в рай с гъсти сенчести места... ;)

ПС: Али, какъв е този чорап на главата на новия ти аватар?... Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.