Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е бил "забраненият плод " ?

78 гласували потребители

1. 1. Кой е бил забраненият плод ?

• ябълката
      32%
      24
    • "райската" ябълка
      14%
      11
    • нарът
      0%
      0
    • сливата
      17%
      13
    • бананът
      6%
      5
    • друг плод, не от изброените
      9%
      7
    • никога няма да разберем
      12%
      9
    • фикусът
      2%
      2
    • смокинята
      4%
      3

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Шадап ю,пиши по темата смокинчо

виждам вече твоя аватар се е преродил на женичка с къса поличка.

Нещо смоковидно ти е настроението напоследък.

• Отговори 191
  • Прегледи 25,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Шадап ю,пиши по темата смокинчо

виждам вече твоя аватар се е преродил на женичка с къса поличка.

Нещо смоковидно ти е настроението напоследък.

всичко е тематично, Али... Публикувано изображение

I'd like to be, under the sea

In an octo pussy's garden in the shade

We would be so happy you and me

No one there to tell us what to do

I'd like to be under the sea

In an octopus' garden with you

Публикувано изображение

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Абе какви са тези плодове дето са ви обхванали :-) Ябълката на Ева е разума. Това е притча, метафора. Затова дзен будистите и даоистите казват да си изпразниш съзнанието, а Кастанеда говори за спиране на вътрешния диалог.

... казват да си изпразниш съзнанието,...

Сега така ли му казват, щото по мое време пак се изпразвахме, но не му казвахме съзнание Публикувано изображение

Публикувано изображение

Да, де, да, за този плод иде реч, за туй ние, мъжката част се борим :P

Сега така ли му казват, щото по мое време пак се изпразвахме, но не му казвахме съзнание Публикувано изображение

Да, де, да, за този плод иде реч, за туй ние, мъжката част се борим :doh:

Още докато пишех си знаех, че ще има подобна забележка, ама много бях уморена и на момента не се сетих как да избегна тази дума. А за мръсното подсъзнание - няма нищо лошо, предполагам, че и то е божествено

Още докато пишех си знаех, че ще има подобна забележка, ама много бях уморена и на момента не се сетих как да избегна тази дума. А за мръсното подсъзнание - няма нищо лошо, предполагам, че и то е божествено

Ааа, мола ти са, не обиждай на подсъзнание, при мен съзнанието е такова :doh:

Наистина анкетата не е коректна и може да въведе в заблуждение. Забраненият плод е знанието.

Публикувано изображение

забраненият плод тука, е английският

ТриЧо Публикувано изображение:baby::blink: , аз винаги съм черпил повече езотерична Истина от българските народни приказки и от "Приказките на Северните народи", отколкотo от "Битие" на б'Иблията. :baby:

Вземи приказката "the three bros and the golden apple" Публикувано изображение

Има следните въпроси:

1) защо ябълката е привлекатлена когато узрее и стане "златна".

2) защо е привлекателна за х'Ала-та(х'ла е Алла е, който е Х'Ара) :speak:

3)защо 3 броя мъжки братя я пазят така ревниво от х'Алла?.. Публикувано изображение

4) защо уж х'Ала отлетява нагоре, а се крие в дупка надолу под Земята Публикувано изображение:hush:

5) защо долу(в Долната Земя) има 3 броя деви-ци(houri), които си "играят със златните ябълки"..

6) защо момъкът после пропаднал още надолу и паднал на гърба на черния овен(Black Rama). Овенът то отвел на Долната земя (Там има два овена - бял и черен. Паднеш ли върху черния, той ще те отнесе на долната земя. Паднеш ли на белия, той ще те изнесе на белия свят)

7) защо "Змей-Суховей" запира водата и защо взема девици за "кръвен данък"- 6 броя? И защо водата е по ценна от кръвта на девица дори?..

8) Защо след смъртта на Змея(х'Ала) нито един цар на долната земя не може да помогне, а Орел извежда момъкът на Горната земя. И с цената на какво?.... Каква е символиката на "Змея" и "Орелът" Астрологично по дом.

...какъв е езотеричния смисъл на всичко това..?...

Всичко това е неподправена езотерична ВЕДА-ическа Истина, която, е малко в контраст с алегорията за събитията в б'Иблейската РайХска градина

...аз имам много какво да кажа по тези въпроси, но само при добро желание от публика... Публикувано изображение

ТриЧо Публикувано изображение:clap::rolleyes: , аз винаги съм черпил повече езотерична Истина от българските народни приказки и от "Приказките на Северните народи", отколкотo от "Битие" на б'Иблията. :P

Вземи приказката "the three bros and the golden apple"

Има следните въпроси:

1) защо ябълката е привлекатлена когато узрее и стане "златна".

2) защо е привлекателна за х'Ала-та(х'ла е Алла е, който е Х'Ара)

3)защо 3 броя мъжки братя я пазят така ревниво от х'Алла?.. Публикувано изображение

4) защо уж х'Ала отлетява нагоре, а се крие в дупка надолу под Земята

5) защо долу(в Долната Земя) има 3 броя деви-ци(houri), които си "играят със златните ябълки"..

6) защо момъкът после пропаднал още надолу и паднал на гърба на черния овен(Black Rama). Овенът то отвел на Долната земя (Там има два овена - бял и черен. Паднеш ли върху черния, той ще те отнесе на долната земя. Паднеш ли на белия, той ще те изнесе на белия свят)

7) защо "Змей-Суховей" запира водата и защо взема девици за "кръвен данък"- 6 броя? И защо водата е по ценна от кръвта на девица дори?..

8) Защо след смъртта на Змея(х'Ала) нито един цар на долната земя не може да помогне, а Орел извежда момъкът на Горната земя. И с цената на какво?.... Каква е символиката на "Змея" и "Орелът" Астрологично по дом.

...какъв е езотеричния смисъл на всичко това..?...

Всичко това е неподправена езотерична ВЕДА-ическа Истина, която, е малко в контраст с алегорията за събитията в б'Иблейската РайХска градина

...аз имам много какво да кажа по тези въпроси, но само при добро желание от публика... Публикувано изображение

На мен ми е интересно. И аз като теб много повече уважавам приказките, митовете, отколкото скалъпените религии. Приказката за Златната ябълка ми е една от любимите, наред с тези за Неродена мома и Дивите лебеди на Андерсън, тези приказки са си жива антропология. Публикувано изображение

Ще кажеш ли отговорите на въпросите?

ТриЧо Публикувано изображение:jeer::nono: , аз винаги съм черпил повече езотерична Истина от българските народни приказки и от "Приказките на Северните народи", отколкотo от "Битие" на б'Иблията. :P

Да и на мене ми интересно!

Кажи за "Снежана и седемте джуджета" не, за "Вълка и седемте козлета" не,не,не, за "Ян Бибиян и дяволчето Фют"

или за" Спящата красавица" :P

абе квото си избереш! ама за "Крали Марко" не ща!

Кажи за "Снежана и седемте джуджета" не, за "Вълка и седемте козлета" не,не,не, за "Ян Бибиян и дяволчето Фют"

или за" Спящата красавица" :nono:

Знам, че притчите в "Малката кибритопродавачка" на Андерсон и "Алиса в Огледалния свят на Чудесата" по Луис Карол описват "Джанна" на братята-мюсли 1:1. :P

Иначе Астрид Линдгрен е, може би, за мене най-големия пророк като върнем лентата на историята до Моше със серпентиновата тояжка... Публикувано изображение

ПС: на тебе интересни ли ти са небългарски приказки, все пак?.. Публикувано изображение

На мен ми е интересно. И аз като теб много повече уважавам приказките, митовете, отколкото скалъпените религии. Приказката за Златната ябълка ми е една от любимите, наред с тези за Неродена мома и Дивите лебеди на Андерсън, тези приказки са си жива антропология. Публикувано изображение

Ще кажеш ли отговорите на въпросите?

А ТриЧо :jeer: дали ще му е интересно?.. все пак мисля, че има връзка с темата му?.. Публикувано изображение

Наистина анкетата не е коректна и може да въведе в заблуждение. Забраненият плод е знанието.

Точно така. Знанието е забраненият плод.

Обаче такова дърво в библията явно няма. Публикувано изображениеПубликувано изображение

или за" Спящата красавица" :wors:

Тези приказки, също са по трактати на северните митологии. Джуджетата не са нещо друго освен тролове-елементали(имаме и ука във форума такъв екземпляр Публикувано изображение ) от северните места, излезли от Долната Земя, която има "процепи" около северния полюс. Миналото лято бях в Стокхолм- пълно е с магазини с джуджета. :biggrin:

"Снежанка и седемте козлета" не е нищо друго освен притчата ан Венера(Фрия) няколко сатурниаски духчета на Один :P .

Вълкът е, разбира се, символ на Лунния зъл дух. Публикувано изображение Не ти ли е чудно защо 7 и 3 пак присъстват?.. Примерно: "Вълкът и 3-те прасенца"?..

Но ако не се интересуваш от чужди приказки, може да стъкмим някоя за родна, примерно: "Кума Алиса в страната на Мизията"?... Публикувано изображение (тя по принцип е в "страната на шарията", ма това е друго заглавие) Публикувано изображение

Публикувано изображение

Точно така. Знанието е забраненият плод.

Обаче такова дърво в библията явно няма. Публикувано изображениеПубликувано изображение

....като стана дума за забранения плод и райската градина, на гръцки градина е "Кипос"(Κήπος) -оттам българския глагол "кипря се"...но името на о-в Кипър(Κύπρος), е свързано въпреки, че им а версии да идва от Мед aes Cyprium(Афродита) и Кипарис κυπάρισσος-дървото, но и двете пак са свързани с градина . Tе го наричат "рая"... Когато ще ходиш в Кипър те питат на английски: "When R U comin' to Paradise"?... Публикувано изображение

Господ е създал Адам,но Адам е бил тъжен защото е бил самотен и Господ видял тъгата му и създал Ева за да са си заедно!Те са били голи и не са знаели какво е срам и защо трябва да се криат!Змията ги е научила да си лягат заедно и те са започнали да си крият половите органи.Когато Господ ги потърсил видял какво си правят двамата и се ядосал,защото Господ знаел какво представлява човека и знае,че го е създал несъвършен.Той знаел,че ще започнат да се размножават и ще унищожaт всичко красиво което Господ е създал! Животните се размножават,но това е цикъла на земята а човека пали,граби,убива и т.н. Въпреки ужасните същества които сме господ ни обича ,защото Господ е Любов!Той е сътворил всичко това а само нещата сътворени с любов са красиви и истински! Забранения плод е Секс-а! p.с....По повод приказките! Ханс Кристиян Андерсен е написал \\\"Грозното пате\\\" Там се разказва как грозното пате е станало красив лебед и как всички са му се възхищавали! Всъщност X.К.Андерсен е бил гей и е имал страхотното желание да стане жена.Той си мислел как един ден би се превърнал в \"строен лебед."\ От това как хората са гледали на травестиращите се е породило и неговото въображени в приказките!

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Господ е създал Адам,но Адам е бил тъжен защото е бил самотен и Господ видял тъгата му и създал Ева за да са си заедно!Те са били голи и не са знаели какво е срам и защо трябва да се криат!Змията ги е научила да си лягат заедно и те са започнали да си крият половите органи.Когато Господ ги потърсил видял какво си правят двамата и се ядосал,защото Господ знаел какво представлява човека и знае,че го е създал несъвършен.Той знаел,че ще започнат да се размножават и ще унищожaт всичко красиво което Господ е създал!

Животните се размножават,но това е цикъла на земята а човека пали,граби,убива и т.н.

Въпреки ужасните същества които сме господ ни обича ,защото Господ е Любов!Той е сътворил всичко това а само нещата сътворени с любов са красиви и истински!

Забранения плод е Секс-а!

p.с....По повод приказките!

Ханс Кристиян Андерсен е написал \\\"Грозното пате\\\"

Там се разказва как грозното пате е станало красив лебед и как всички са му се възхищавали!

Всъщност X.К.Андерсен е бил гей и е имал страхотното желание да стане жена.Той си мислел как един ден би се превърнал в \"строен лебед."\

От това как хората са гледали на травестиращите се е породило и неговото въображени в приказките!

Аммм, в библията на едно място този "господ" казва на човека и жена му:"Плодете се!", пък на друго, ти казваш, забранявал секса. Как става тая работа, би ли ми обяснил?

Господ е създал Адам,но Адам е бил тъжен защото е бил самотен и Господ видял тъгата му и създал Ева за да са си заедно!Те са били голи и не са знаели какво е срам и защо трябва да се криат!Змията ги е научила да си лягат заедно и те са започнали да си крият половите органи.Когато Господ ги потърсил видял какво си правят двамата и се ядосал,защото Господ знаел какво представлява човека и знае,че го е създал несъвършен.Той знаел,че ще започнат да се размножават и ще унищожaт всичко красиво което Господ е създал!

Животните се размножават,но това е цикъла на земята а човека пали,граби,убива и т.н.

Въпреки ужасните същества които сме господ ни обича ,защото Господ е Любов!Той е сътворил всичко това а само нещата сътворени с любов са красиви и истински!

Забранения плод е Секс-а!

p.с....По повод приказките!

Ханс Кристиян Андерсен е написал \\\"Грозното пате\\\"

Там се разказва как грозното пате е станало красив лебед и как всички са му се възхищавали!

Всъщност X.К.Андерсен е бил гей и е имал страхотното желание да стане жена.Той си мислел как един ден би се превърнал в \"строен лебед."\

От това как хората са гледали на травестиращите се е породило и неговото въображени в приказките!

Духовното е обратното на материалното - казат го всички Учители!

За бране,но

не -Не за бране ;)

Аммм, в библията на едно място този "господ" казва на човека и жена му:"Плодете се!", пък на друго, ти казваш, забранявал секса. Как става тая работа, би ли ми обяснил?

Всъщност Господ не е имал за идея човека да се размножава(все пак той е бил в райската градина и от него се е искало да се наслаждава на животa).Тоест като е имал предвид какви сме и че не сме Перфектни!

Когато е видял какво са направили Адам и Ева тои ги е изгонил защото те са имали всичко а са щияли да създават деца!казaл е на адам с трyт и пот на челото да си докарва хляба а на ева е казал с мъки да раждаш и да бъдеш подчинена на мъжът ти!

Ева тоест жената е била по-развитото 2-ро създание на Господ,но тя бързо е наъчила Адам на гушкане!Тоест жените са по умни и хитри разбира се!

.....p.s.би ли ми обяснил-а...жена съм! :sobbing:

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

...като стана дума за забранения плод и райската градина, на гръцки градина е "Кипос"(Κήπος) -оттам българския глагол "кипря се"...но името на о-в Кипър(Κύπρος), е свързано въпреки, че им а версии да идва от Мед aes Cyprium(Афродита) и Кипарис κυπάρισσος-дървото, но и двете пак са свързани с градина . Tе го наричат "рая"... Когато ще ходиш в Кипър те питат на английски: "When R U comin' to Paradise"?... Публикувано изображение

Това не го знаех, много е любопитно. Значи на Кипър казват райски остров, така ли, ми да ходим да се киприм в Кипър, тогава, то било лесно и наблизо бил рая. Публикувано изображениеПубликувано изображение

В иврит съществува лексема за градина от персийски произход, която се произнася горе долу пардес, с ударение на последната сричка, от там идва и гръцкото парадизо. Само че, с тази дума не са обозначавали райската градина, а обикновена овощна градина, най-често цитрусова.

Един от наследниците на Александър Велики - Птолемей Филаделф, живял някъде около 3-ти век след Христа, нарежда да се преведат няколко от СЗ от иврит на гръцки за прочутата Александрийска библиотека. Според сведенията, които дава един гръцки хроницист Аристей, за тази цел са извикани 72-ма евреи от Йерусалем, които превеждат Петокнижието на Моше най-старателно и буквално, защото знаеш, че всяка буква в иври е с много важно значение и промяната само на една буквичка дори променя коренно целият смисъл на изписаното. Този превод е известен като Септуагинта или още превода на 70-те. Тези преводачи, обаче, съвсем умишлено на няколко места заменят еврейскто ган Еден, където ган е еградина на иври, а Едем е място за наслада, за радост, с което обозначават Рая и което се изписва с буквата Айн с друга еврейска дума Едем, изписваща се с буквата Алеф - което име асоциира със земя и кръв, с нещо ниско материално, дори греховно. На още няколко други места пък употребяват израз, звучащ приблизително така - paradeisou thj trufhj, което пък означава градината като пък се превежда като място, градина за удобство, разкош, изнеженост, чувствени наслади, блясък, комфортен живот, разпуснатост, надменност, високомерие.

Без коментар ... Публикувано изображение

Според мене е ябълката.

Значи Господ им казал че нетрябва да ядат от ябълковото дърво.

Но змията искушила Ева а Ева Адам и опитали от ябълката.

И като изяли ябълката се усазнали че са голи и ги хванало срам.

Ева и Адам взели да се крият, но Господ ги видял и ги изпратил на земята.

И казaл на адам с трyт и пот на челото да си докарва хляба а на ева е казал с мъки да ражда.

Редактирано от asdfag (преглед на промените)

Всъщност Господ не е имал за идея човека да се размножава(все пак той е бил в райската градина и от него се е искало да се наслаждава на животa).Тоест като е имал предвид какви сме и че не сме Перфектни!

Когато е видял какво са направили Адам и Ева тои ги е изгонил защото те са имали всичко а са щияли да създават деца!казaл е на адам с трyт и пот на челото да си докарва хляба а на ева е казал с мъки да раждаш и да бъдеш подчинена на мъжът ти!

Ева тоест жената е била по-развитото 2-ро създание на Господ,но тя бързо е наъчила Адам на гушкане!Тоест жените са по умни и хитри разбира се!

.....p.s.би ли ми обяснил-а...жена съм! :inlove1:

Аха, значи от тука аз си правя два извода за този господ:

1. не го е бивало много в правенето на деца, та затова такива несъвършени едни ги направил. :sobbing:

2. хич не го е бивало с жените :sobbing: и стоварва цялата вина за своето неумение върху тях, ма и Адамчо е намазал бая от яда му. :sobbing:

:sobbing:

Според мене е ябълката.

И като изяли ябълката се видяли че са голи и ги хванало срам.

И казaл на адам с трyт и пот на челото да си докарва хляба а на ева е казал с мъки да ражда.

Хах, ако беше ябълката и сега като ядем ябълки щяхме да виждаме хората голи! Публикувано изображение

Ама понеже не е...няма как да ги видим голи. :sobbing:

Странно ми е как хора които казват, че вярват в Бог и са чели Библия наричат плода Ябълка, като много ясно си пише, че е плодът за познаването на доброто и злото!

Ето и цитат, за да не гадаете повече:

Битие 3 глава

1 А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината?

2 Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем;

3 но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.

4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете;

5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото.

6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.

7 Тогава се отвориха очите и на двамата и те познаха, че бяха голи; и съшиха смокинови листа та си направиха препаски.

8 И при вечерния ветрец чуха гласа на Господа Бога, като ходеше из градината; и човекът и жена му се скриха от лицето на Господа Бога между градинските дървета.

9 Но Господ Бог повика човека и му рече: Где си?

10 А той рече: Чух гласа Ти в градината и уплаших се, защото съм гол; и се скрих.

11 А Бог му рече: Кой ти каза, че си гол? Да не би да си ял от дървото, от което ти заповядах да не ядеш?

12 И човекът рече: Жената, която си ми дал за другарка, тя ми даде от дървото, та ядох.

13 И Господ Бог рече на жената: Що е това, което си сторила? А жената рече: Змията ме подмами, та ядох.

14 Тогава рече Господ Бог на змията: Понеже си сторила това, проклета да си измежду всеки вид добитък и измежду всички полски зверове; по корема си ще се влачиш, и пръст ще ядеш през всичките дни на живота си.

15 Ще поставя и вражда между тебе и жената и между твоето потомство и нейното потомство; то ще ти нарани главата, а ти ще му нараниш петата.

16 На жената рече: Ще ти преумножа скръбта в бременността; със скръб ще раждаш чада; и на мъжа ти ще бъде подчинено всяко твое желание и той ще те владее.

17 А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си.

18 Тръни и бодли ще ти ражда; и ти ще ядеш полската трева.

19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш.

20 И човекът наименува жена си Ева, защото тя беше майка на всички живи.

21 И Господ Бог направи кожени дрехи на Адама и на жена му и ги облече.

22 И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото; и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно, -

23 затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет.

24 Така Той изпъди Адама; и постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота.

Според мене е ябълката.

И като изяли ябълката се видяли че са голи и ги хванало срам.

Самият плод(който и да е той!) е познанието. А Познанието в материалния свят е винаги свързано как животът се въплътява в тяло и как се възпроизвежда. За това змиите са символ двойствена функция: генетичното инжинерство и пазенето на клана.

Но да се върнеш при Бога не значи, че трябва да бъдеш невеж за това, а напротив - знаейки ти не го прилагаш.

А "плодът" като цяло символизира именно СЕМЕТО на генетичния материал. За това змията подмамва именно жената, тъй като тя НЯМА семе.

"Добро и зло" ако не знае човек- живее в сън, като животно.

Хах, ако беше ябълката и сега като ядем ябълки щяхме да виждаме хората голи! Публикувано изображение

Ама понеже не е...няма как да ги видим голи. :sobbing:

Странно ми е как хора които казват, че вярват в Бог и са чели Библия наричат плода Ябълка, като много ясно си пише, че е плодът за познаването на доброто и злото!

Ето и цитат, за да не гадаете повече:

Имам предвид че това е било ябълката на знанието.Те не са се усазнавали, че са голи, но след като я изяли са се усетили и са почнали да се крият защото ги хванало срам...

Аз съм объркал сега ще го поправя.Те са се усазнали че са голи а не се видяли :sobbing:

Редактирано от asdfag (преглед на промените)

Имам предвид че това е било ябълката на знанието.Те не са се усазнавали, че са голи, но след като я изяли са се усетили и са почнали да се крият защото ги хванало срам...

Аз съм объркал сега ще го поправя.Те са се усазнали че са голи а не се видяли :P

А тогава какво ще кажеш за ябълката на раздора? Публикувано изображение

Грешка си за ябълката...няма такава просто, не прочете ли?

ГЛАВА 2.

1. Така бидоха свършени небето и земята и цялото им воинство.

2. И свърши Бог до седмия ден Своите дела, що прави, и в седмия ден си почина от всичките Си дела, що извърши.

3. Бог благослови седмия ден и го освети, защото в него си почина от всички Свои дела, що бе сътворил и създал.

4. Ето, тъй станаха небето и земята, при сътворението им, в онова време, когато Господ Бог създаде земята и небето,

5. и всякакво полско храсте, което го нямаше още на земята, и всякаква полска трева, що не бе още никнала; защото Господ Бог не пращаше дъжд на земята, и нямаше човек, който да я обработва,

6. но пара се вдигаше от земята и оросяваше цялото земно лице.

7. И създаде Господ Бог човека от земна пръст и вдъхна в лицето му дихание за живот; и стана човекът жива душа.

8. И насади Господ Бог рай в Едем, на изток, и там настани човека, когото създаде.

9. И направи Господ Бог да израстат от земята всякакви дървеса, хубави наглед и добри за ядене, и дървото на живота посред рая, и дървото за познаване добро и зло.

10. От Едем изтичаше река, за да напоява рая, и подир се разклоняваше на четири реки.

11. Името на едната е Фисон: тя обикаля цялата земя Хавилска, там, дето има злато;

12. златото на тая земя е добро; там има бдолах и камък оникс.

13. Името на втората река е Гихон (Геон); тя обикаля цялата земя Куш.

14. Името на третата река е Хидекел (Тигър): тя тече пред Асирия. Четвъртата река е Ефрат.

15. След това Господ Бог взе човека (когото създаде) и го посели в Едемската градина, да я обработва и да я пази.

16. И заповяда Господ Бог на човека и рече: от всяко дърво в градината ще ядеш;

17. а от дървото за познаване добро и зло, да не ядеш от него; защото, в който ден вкусиш от него, бездруго ще умреш.

18. И рече Господ Бог: не е добро за човека да бъде сам; да му сътворим помощник, нему подобен.

19. Господ Бог направи да произлязат от земята всички полски животни и всички небесни птици, и (ги) заведе при човека, за да види, как ще ги нарече той, та, както човекът нарече всяка жива душа, тъй да бъде името й.

20. И даде човекът имена на всички добитъци и небесни птици и на всички полски зверове; но за човека не се намери помощник, нему подобен.

21. И даде Господ Бог на човека дълбок сън; и когато заспа той, взе едно от ребрата му и запълни онова място с плът.

22. И създаде Господ Бог от реброто, взето от човека, жена, и я заведе при човека.

23. И рече човекът: ето, това е кост от костите ми и плът от плътта ми; тя ще се нарича жена, защото е взета от мъжа (си).

24. Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се прилепи към жена си; и ще бъдат (двамата) една плът.

25. И бяха двамата голи, Адам и жена му, и не се срамуваха.

И защо точно ябълката е набедена за това, след като в Стария завет никъде не е казано кой е бил плодът ?

Битие, глави 2 и 3 предоставят информация за грехопадението :

И както виждате - никъде не се говори относно какво всъщност е дървото.

Как мислите - защо точно ябълката е набедена ?

Така е докторе защото хората са невежи и си слагат ябълка понеже по картинките това им рисуват другарите художници, опа колегите! ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.