Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От 'А' до 'Я' за сериалите - тема за зарибени

Featured Replies

Тъй като никъде във форума не го намерих, реших да създам нова тема (поправете ме, ако греша).

„Увиснал“ е драматична комедия по идея на Дмитри Липкин и Колет Бърсън.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

http://www.imdb.com/title/tt1229413/

"Преди години в гимназията, Рей Дрекър (Томас Джейн) е бил атлетичен, популярен и орисан да постигне нещо в живота. 20 години по-късно Рей е гимназиален учител и треньор по баскетбол.

Заплатата му е ниска, няма застраховка, а жена му (Ан Хечи) го напуска заради дерматолога си. Крахът на Дрекър настъпва, когато къщата му изгаря, а децата му се местят при майка си.

Самотен, отчаян от живота Рей започва да посещава курс по самопомощ, чиято мантра е: „Открий печелившия си инструмент”. Там той се среща с кандидат поетесата Таня (Джейн Адамс), която - случайно или не - му подсказва кой е неговият печеливш инструмент. И защото отчаяните моменти като този диктуват отчаяни мерки, надареният Рей решава да впрегне в употреба буквално най-голямото си предимство с надеждата да обърне късмета в своя полза с помощта на Таня, която неочаквано се кандидатира за позицията „сводник”. Рей се впуска в необятните и мътни води на мъжката проституция, като се опитва да балансира между ежедневните си задължения и превратностите, с които се сблъсква, практикувайки най-древната професия на Земята."

Препоръчвам го! Стори ми се доста увлекателен и забавен.

Вие какво мислите?

Редактирано от mila3 (преглед на промените)

• Отговори 285
  • Прегледи 103,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Бихте ли ми препоръчали интригуващ новоизлязал сериал който да не е някаква боза за ЦРУ и някакви глупости.Благодаря предварително (предпочитам жанр драма)

Редактирано от danielbonev (преглед на промените)

Ето една статия на The New York Times озаглавена: Eight Actors Who Turn Television into Art

Според авторите, осемте актьора които превърнаха телевизията в изкуство са: Peter Dinklage (Tyrion Lannister on Game of Thrones), Kelly Macdonald (Margaret Schroeder on Boardwalk Empire), Donald Glover (Troy Barnes on Community), Margo Martindale (Mags Bennett on Justified), Archie Panjabi (Kalinda Sharma on The Good Wife), Alec Baldwin (Jack Donaghy on 30 Rock), Bryan Cranston (Walter White on Breaking Bad), Jane Lynch (Sue Sylvester on Glee)

Публикувано изображение

• 1 месец по-късно...

От новите сериали този сезон - най-добрият за мен е Revenge. Грабна ме от първата серия. Много добра актьорска игра от страна на главната героиня.. Интересен.

Следа и още няколко, Grimm - да, хубав като замисъл, просто реализацията леко ми бяга, в частта със специалните ефекти. Определено чудовищата можеха да бъдат по-страшни...

New Girl - мм.. вече ме дразни, комедиен е, но комедията заприличва на чиста простотия.

I hate my teenage daughter - е, това е тотална глупост. Отказах се на втората серия.

Ще почна и други нови.. като ми остане малко време, но и тъкмо да им се съберат повечко серии.. И да се разбере кой ще продължава с втори сезон, или ще бъдат cancelled.

От новите сериали този сезон - най-добрият за мен е Revenge. Грабна ме от първата серия. Много добра актьорска игра от страна на главната героиня.. Интересен.

В началото ми се стори обещаващ, като най-вече се надявах на бърза развръзка. Сега обаче съм по-склонна да се съглася с това мнение:

Сериал с името Revenge винаги звучи интригуващо и любопитно. Продукцията на АВС обаче не впечaтлява с нищо и за мен минусите й са повече от плюсовете.

Да започнем с положителното. Сюжетът на сериала не е лош и въпреки че не е особено оригинален, ми допадна – дъщеря търси отмъщение за арестуването на баща си. Другото нещо, което ми допадна, е играта на канадката Emily VanCamp, изпълняваща главната роля – актрисата се държи доста непринудено и добре се вписва в цялостната обстановка.

Дотук бяха положителните неща, които мога да кажа за Revenge. Може би най-лошо впечетление в целия пилотен епизод ми направи използването на похвата “виж какво се случва накрая и после се върни във времето”. По мое мнение това е един от най-дразнещите начини да се грабне вниманието на зрителя – какъв ще е смисъла да гледаш още 23 епизода, като вече знаеш почти всичко, което ще се случи и как ще приключи в крайна сметка сериалът? Сякаш сънуваш “откъс” от нещо и както си объркан с времето пъзелът се подрежда. За по един епизод в сезона това е приемливо, но не и ако това ти е “гръбнака” на сериала. Друг минус, който си струва да се спомене, е цялостната мудност на действието. В бъдеще това може да се промени, но засега мнението ми е, че сериалът е доста по-бавен, отколкото очаквах.

Като цяло Revenge ми беше скучен. Вероятно защото е класическа драма (това може би обяснява бавното протичане на събитията) с леки елементи на трилър, които обаче не са достатъчно интересни, за да грабнат вниманието. Ако обичате по-спокойните и изпълнени с чувства сериали, дайте му шанс.

Източник: tvseriesbg.com

Ако си падате по филми от типа на "Вещи в занаята", то може да обърнете внимание на сериала "The Secret Circle"

Типичното малко американско градче, криещо своите тайни, няколко красиви тийнейджъри, мистичното минало на техните родители и да не забравяме – тайнствени вещерски сили, наследени от техните предци – че накъде без тях! Всичко това е част от най-новия сериал на CW – The Secret Circle, който беше пуснат безплатно за теглене в iTunes два дни преди официалната си премиера.

Шоуто се прави от създателите на The Vampire‘s Diaries, което директно го изстреля в личния ми списък с очаквани премиерни сериали. Оправдани ли са очакванията на милионите фенове на вампирската сага? На тийнейджърската част от тях – несъмнено!

Като цяло сюжетът е интересен, но най-силно ме впечатли умелото му пресъздаване с подходяща музика, интериор и цялостната визия и изпълнение на сериала. Още първите сцени грабнаха вниманието ми с напрежение и неочакван обрат. Главната героиня Каси е 16-годишна тийнейджърка, чиято майка изглежда на 30, а баба – на 40 години. (Впрочем това се отнася за всички персонажи – типично по холивудски младолики и красиви.)

Каси губи майка си в трагичен „инцидент“, предизвикан от мрачен, тъмнокос мъж, който запалва пожар само с мисълта си. Осиротялата Каси отива да живее при баба си във въпросното градче, което според нея си е цяло “freak show”. Още през първия си ден на училище тя се запознава с „доброто момиче“ – Диана, „лошото момиче“ – Феи, придружителката на лошото момиче – Мелиса, готиното момче – Адам, който е гадже на Диана и „русия съсед“ – Ник, който шпионира Каси по бельо. Всички те са членове на „тайния кръг“ и притежават свръхестествени магьоснически способности, иначе казано – групичката са до един вещици. Каси разбира, че тя също притежава „силата“ и започва да се тревожи защо досега никой не й е казал за нея. Новите й приятели пък се опитват да я вкарат в „тайния кръг“, като извършат специален ритуал на посвещаване. Каси обаче не е особено навита (поне засега).

През това време сценаристите ни срещат с друга сюжетна линия, проследяваща родителите на нашите герои и техните отношения. Те, освен че са много красиви, са и много опасни. Бащата на добричката Диана се оказва злодеят, подпалил майката на Каси. Той е в комбина с майката на Феи, която е директор на училището. Техният план е да използват магията на „тайния кръг“ за все още неясни цели, но за да бъде „завършен“ кръгът, Каси трябва да се присъедини към него – само тогава силите им ще станат наистина могъщи.

Сериалът ни поднася задължителния за този бранш романс, който се развива между Каси и Адам и от своя страна ще разкрие тайните от миналото на родителите им и тяхната завършила трагично любовна история.

Сериалът ме изненада и разочарова едновременно. Изненада ме с приличното си изпълнение – всяка сцена е изпипана и начинът на заснемане и ефектите оправдават жанра. Разочарова ме (както и много други сериали) с подбора на актьорите и пресъздаваните от тях персонажи. Не само гимназисти гледат тези сериали!!! Чудя се кога ли ще измислят сериал с прилично интересен сюжет, в който героите са на различна възраст от 16-17 или 150 години?!!

Като изключим тази моя драма, мога да поставя отлична оценка на първия епизод и да се надявам, че сценаристите ще ни предоставят динамично развитие, гарнирано с достатъчно количество магия и мистика. А ако сте фенове на The Vampire‘s Diaries, то това определено е вашият сериал!

Източник: tvseriesbg.com

ПП: Аз лично за момента съм се ограничила и следя само три сериала, като единия от тях е THE GOOD WIFE

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=cGIsueBPPsc

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Ако си падате по филми от типа на "Вещи в занаята", то може да обърнете внимание на сериала "The Secret Circle"

Да, и него пропуснах, но по-скоро Vampire Diaries и Lost girl.

ПП: Аз лично за момента съм се ограничила и следя само три сериала, като единия от тях е THE GOOD WIFE

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=cGIsueBPPsc

О, да.. за Good Wife второ мнение няма! Уникален е и винаги го чакам с нетърпение. Страхотна игра на г-ца Панджаби :) Бих казала, че и Кери много израсна.

Хмм, гледам доста сериали...

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Монк и Касъл - За мен тези два велики сериала просто нямат равни!

Естествено и това...специално 9ти сезон! Адвокатите от Бостън наскоро започнах да го гледам, хаха уникален! :D

Има и още но ще стане прекалено голям поста... :)

Редактирано от todiros95 (преглед на промените)

Публикувано изображение

## Режисьор : Тим Кринг

## В ролите : Френсис Лоуренс

В ролите: Кийфър Съдърланд, Дани Глоувър, Карен Шенас-Давид, Дейвид де Латур, Маси Фурлан

## IMDB

## Държава : САЩ

## Година : 2012

## Времетраене : 49 минути

## Резюме : Сериалът се фокусира върху живота на един баща /Кийфър Съдърлънд/ и неговия син, който страда от аутизъм. Всичко се променя, когато мъжът открива, че синът му може да предрича събития преди те да са се случили.

На режисьорския стол е Чарлз Макдугъл, подписал се под епизоди от хитови телевизионни сериали като „Сексът и градът”, „Отчаяни съпруги” и „Офисът”. Сценарият е дело на друг ТВ корифей Тим Кринг, написал скриптовете за сериали като „Провидънс” и „Герои”.

Доклад ; ако има нещо не редно,се извинявам на модераторите !

• 2 седмици по-късно...

Шепот от Отвъдното

Публикувано изображение

Здравейте , извинявам се ако въпросът ми не е за тук , но не намерих подходяща тема :shy11: Вчера случайно попаднах на един италиянски сериял " Страх да обичаш" по БНТ1 , много ми хареса , но не мога да намеря двете срии , които съм пропуснала . Някакви идеи? :shy11:

Публикувано изображение

Един от най-зловещите затвори в световната история - "Алкатраз", в момента е превърнат в туристическа забележителност. Основно място на действието в много холивудски продукции, той определено е предизвикателство за въображението не само заради зловещата си атмосфера, но и заради множеството легенди, с които се свързва името му.

Дали по тази или по друга причина, но от началото на годината в мрежата на FOX стартира сериал, посветен именно на страховития Алкатраз. Ако все още не сме успяли да привлечем вниманието ви, ще разкрием, че негов продуцент е не друг, а култовият Джей Джей Ейбрамс (J.J.Abrams) – един от създателите на хитовата поредица "Изгубени" (Lost) и новата екранна версия на "Стар Трек" (Star Trek"), факт, достатъчен поне за нас, за да предположим, че новото предложение е с гарантирано качество. Както сигурно вече сте предположили, сюжетът е криминален, но със задължителния за Ейбрамс Sci-fi елемент.

Официалната версия е, че именно "Алкатраз" е затворът, от който никой не успявал да избяга. Едно "предизвикателство", което редица филмови сюжети (спомнете си Клинт Истууд в "Бягство от Алкатраз") с удоволствие приемат. А основната идея, върху която стъпва сюжетът на сериала, е още по-смела – не просто един успешен опит, а масово бягство или по-точно мистериозно изчезване на затворници.

Идеята

Както вече споменахме, основното име, стоящо зад реализацията на сериала е Джей Джей Ейбрамс (J.J.Abrams), който освен със създаването на колосалния култ в sci-fi жанра на малкия екран "Изгубени" (Lost), може да се похвали и с успеха на новата версия на "Стар Трек" и блокбъстъра Super 8, където влиза в ролята на сценарист и режисьор.

Идеята и сценарият на "Алкатраз" са дело на Елизабет Сарноф (Elizabeth Sarnoff), която работи с Ейбрамс и в Lost, Стивън Лилиън (Steven Lilien)и Брайън Уайнбант (Bryan Wynbrandt), сценаристи на сериала Kyle XY. Режисьор на пилотния епизод е Дани Канън (Danny Cannon), работил над изключително успешните CSI: Crime Scene Investigation и CSI: Miami.

Началото

"Алкатраз" привлича вниманието на един от най-големите телевизионни канали – FOX, още през май миналата година. През декември телевизията официално обявява, че излъчването на сериала ще започне на 16 януари 2012 година.

Поредицата се излъчва в понеделник вечер и стартира с двучасов пилотен епизод. Премиерата е гледана от над десет милиона зрители, което само по себе си е изключително обещаващо дори за рейтинага на сагата през целия й първи сезон, който ще се състои от 12 серии. Отсега можем да предположим, че по всяка вероятност скоро ще бъде промотиран и втори.

Героите и звездите

Едно от нещата, които определено правят впечатление, независимо, че зрителите (особено феновете на sci-fi сериалите) са свикнали да очакват мащабност от продукциите на Ейбрамс, е силният актьорски състав.

Джордж Гарсия (Диего Сото) - напълно очаквано, в каста присъства Джордж Гарсия (George Garcia), на когото беше поверена една от главните роли в Lost, но не липсват и изненади. В "Алкатраз" Гарсия влиза в ролята на Диего Сото (Diego Soto).

Сото, който е автор на няколко книги, посветени на историята на затвора, се запознава с детектив Медсън и се включва в разследването й. Всъщност, освен че е посветил няколко години от живота си на изучаването на "Алкатраз", Сото е горд притежател на две докторски степени и магазин за комикси.

Сара Джоунс (Sarah Jones), която едва ли си спомняте от участието й в първия епизод на "Грозната Бети" (Ugly Betty), но пък може би свързвате със сериала Sons of Anarchy, се справя отлично с ролята на детектив Ребека Медсън (Rebecca Madsen). Докато разследва убийство, Медсън попада на следа, която води към на пръв поглед невъзможен извършител – бивш затворник от "Алкатраз", за когото се предполага, че умрял преди тридесет години.

Въпреки че случаят е поет от друг, любопитството й надделява и тя продължава разследването на своя глава, въвличайки в него и Сото. За желанието да разбере какво се крие зад тази загадка си има съвсем основателна причина – дядо й и Рей Арчър (Ray Archer), който я е отгледал след смъртта на родителите й, са работили като надзиратели в затвора. Или поне така си мисли тя, но в хода на разследването разбира, че дядо й е бил един от ....

Сам Нийл (Sam Neil), който през последните години замени пълнометражните продукции със сериалите, но със сигурност сте гледали в някоя от частите на "Джурасик парк" (Jurassic Park), се превъплъщава в Емерсън Хаузър (Emerson Hauser). Хаузър е агент на ФБР, който поема случая на Медсън. Постепенно се разбира, че той всъщност знае точно какво се случило. Целта му е да намери всички изчезнали преди почти петдесет години затворници, които мистериозно се появяват в наши дни. Тук се поява и фантастичният елемент, затворниците изглеждат точно както в деня на изчезването си и не са остарели и с ден.

Робърт Фостър (Robert Forster) играе Рей Арчър (Ray Archer), бивш полицай, работил в "Алкатраз", докато затворът е функционирал. Той е отгледал Ребека Медсън и е причината тя да стане полицай.

Джефри Пиърс (Jeffrey Pierce) е гост звездата в сериала. Актьорът, който участва в наскоро излезлия трилър "Двойна игра" (The Double), е в ролята на затворника Джак Силвейн (Jack Sylvane). Мистериозно изчезнал от "Алкатраз", за да се появи отново в наши дни, Силвейн убива И Би Тилър, който е бил заместник директор на затвора.

Историята

През 1963 година затворниците и част от служителите в затвора необяснимо изчезват. Когато се появяват отново в наши дни, без да са остарели дори и с ден, детектив Ребека Медсън се опитва да разплете мистерията.

Култови реплики

Откриващата реплика в пилотния епизод, в която чуваме зад кадър гласът на Емерсън Хаузър (Сам Нийл), определено успява да подсили мистериозната и едновременно с това зловеща атмосфера на историята: "На 21 март 1963 година Аклатраз официално затворя врати заради повишаващите се разходи и рушащите се килии. Всички затворници били преместени. Само, че всъщност това не се е случило. Изобщо."

Източник: Avtora.com

от Валерия Стефанова

Още една статия по повод на Алкатраз има публикувана от Веселин Бъков

Публикувано изображение

Участват :

Sarah Jones -----------------------Sam Neill --------------------------------Jorge Garcia
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображениеПубликувано изображение

yvsot: 2.17 Желателно е да се въздържате от обширни цитати на друг език, освен българския. Ако смятате, че информацията, съдържаща се в чуждоезичен цитат е ценна за потребителите на форума, добре е да го преведете.

Сериала е много хубав като идея и актъорски състав. Сюжета крие много тайни които ще бъдат разкрити в следващите епизоди, а може би и в следващите сезони. Дано някой ден го пуснат и по бългрските телевизии повече хора да разберат за него. Радвам се, че все още се правят интересни сериали дори и само в интернет да се намират засега.

The River | Реката

Премиера на 7 февруари по АВС

Публикувано изображение

Известен изследовател изчезва в джунглата и всички го мислят за загинал, но след 6 месеца се получава сигнал за помощ от него. Спасителна група, в която участват жена му и синът му започва да го издирва. Разбира се, след като се спускат в неизследваните части от планетата, спасителите разбират, че нещо много странно се случва и вече мисията за спасяване на живота се фокусира върху самите тях. Продуцент е Стивън Спилбърг, а режисьор – създателят на „Паранормална активност“ – ще видим взаимствани от хорър филма операторски похвати. След „Тера Нова“ името на Спилбърг и многото наляти пари в продукцията вече не вдъхват същата увереност. „Реката“ тепърва ще трябва да се докаже и да измие срама от продуцента си.

Touch | Докосване

Премиера на 13 март по Fox

Публикувано изображение

Oт създателя на „Герои“ и с участието на Кийфър Съдерланд, „Touch“ успя да ни заинтригува. Съдърланд играе Мартин Бом, самотен баща, който отглежда сина си аутист – Джейк. Джейк никога не е продумвал, но пък има рядката способност да вижда света като единно цяло – той свързва събития, които другите възприемат като случайни. Така дарбата на Джейк може да му позволи да предсказва бъдещето..

Awake | Пробуждане

Премиера през март по NBC

Публикувано изображение

Детектив Майкъл Бритън оцелява след ужасна катастрофа, след която създава две вселени. В едната след катастрофата е оцеляла съпругата на Майкъл, а в другата неговият син. Когато Бритън затвори очи в една от вселените се събужда в другата. Коя вселена е истинската и има ли изобще истинска? Може би истината се крие в трета вселена където самият той не е оцелял в катастрофата. Aко още скърбите след завършека на „Хари Потър“, Awake може да ви донесе някаква утеха – главната роля се изпълнява от тамошния ветеран Джейсън Айзакс (Луциус Малфой).

Източник: scifi.bg

• 4 седмици по-късно...

Нов американско-български филм,но търся първата част.Ако някой знае коя е нека сподели.Пише,че това е втора част от трилогията "Walkman Garden Club",само че никъде не откривам коя е първата.От трейлъра нещо ми прилича на един филм с Чък Норис-Трапера,но не съм сигурен!

• 3 седмици по-късно...

OK, някой гледа ли "Имало едно време"! Вече мина месец, а още ми е интересно и забавно как американците се дърлят за 12-ти епизод. Понеже ABC и Disney са 2 в 1, няма как да не се направи съпоставка между анимацията и тази нова интерпретация, която е един огромен приказен микс завъртян около двамата "злодеи". Слагам им кавички, защото "Evil isn't born, it's made". Та думата ми беше за Бел, която понастоящем се намира в "ку-ку"вичето гнездо. Направо падам от стола и умирам от кеф четейки за "стокхолмския синдром" който тя е развила докато е била при звяра - Rumplestiltskin. Коментари?

• 2 месеца по-късно...

Здравейте колеги.Търся един епизод,но не мога да се сетя от кой серял или е Досиетата Х или Пара нормални явления или беше от Полтъргайст ще дам някои спомени ако някой успее да се сети ще съм много благодарен. Ставаше въпрос за баща и дъщеря.Той и дава или беше пръстен или медальон в формата на скарабей.А този скарабей се оказва жив и изсмуква живота от човек.И си спомням на края бащата го взима от дъщерята и го слага като се жертва за да живее тя. Ако някой се сети ще съм много благодарен

• 2 седмици по-късно...

Сериала "Дневниците на Вампира"

С участието на българката Нина Добрев (канадска актриса от български произход)

сезон 1 , сезон 2 , сезон 3 - Все сезоны Дневники вампира смотреть онлайн

Здравейте, както може би вече сте разбрали от заглавието, искам да разбера вашето мнение за най-добър сериал. Сякаш най-добрите, които досега съм гледал са Prison Break, Game of Thrones и Heroes. Ако може да кажете вашите любими и да ми препоръчате ще съм ви много благодарен ;) ...

Ами Спартак както и Рим също са добри, но зависи вече кой какво харесва.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.