Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 3

Featured Replies

.....

мдам, на половината колегиум му е добре известно как се спира, въпроса беше да го разбереш сам

редактирай си горния пост със снимка на синия екран, или с това което пише на него - а предпочитане снимка

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 214,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сложих 7-мицата, разгледах я и я изтрих Прекалено грозна и натруфена ми се стори и докато не спрат съпорта на XP, няма да го трия

• Кодеци??? Какво беше това? .. ааа да, ония пакети дето счупват всичко и не са нужни под 7.

• Вече е активиран Центъра за съвместимост на Windows 7 (за приложения и хардуер), ето линк: Windows 7 Compatibility Center (на английски).

Публикувани изображения

Един въпрос, който отдавна ми се върти в главата, но все още не съм проверил сам:

Да предположим, че имаме нова инсталация без активиране и 30 дни остават. Накичва се системата с всичко необходимо - програми, настойки, ъпдейти. Прави се backup, например с Acronis или друга подобна прогама в този момент. Следва врътката с трите пъти удължаване на периода. След което, възстановяваме ОС то бекъпа. И тука - интересния момент. Дали ще имаме възможност наново да удължаваме периода три пъти. Ако да - се получава чудесния ефект на вълка и агнето -хем не плащаме, хем не пиратстваме. Красота. Толкова ми харесва, че не ми се вярва да стане.

Редактирано от aries315 (преглед на промените)

Датата на инсталацията нали влиза и бекъп-а? Според мен си прав,че не може да стане.

Колко ще струва пълно копие на Windows 7 home premium?

(Европа)

Малко след изключването на Automatic Restart on BSOD оставих един филм да се тегли.. след час се връщам и гледам че е забил компа и показва часа 21:55 (а беше 22:45..), рестартирах и филма продължи от да се тегли (било е тъкмо в началото..). Та дали е заради изклячването на това или още нещо неизвестно.. :)

Малко след изключването на Automatic Restart on BSOD оставих един филм да се тегли.. след час се връщам и гледам че е забил компа и показва часа 21:55 (а беше 22:45..), рестартирах и филма продължи от да се тегли (било е тъкмо в началото..). Та дали е заради изклячването на това или още нещо неизвестно.. :)

Така и не можах да разбера едно нещо. Защо се използват моднати инсталационни "рилийзи", правени в час по трудово. Та и за твоя AllSKU BG "рилийз". Колкото по-скоро се отървеш от него - толкова по-добре.

Заби ми така още 2 пъти до сега.. тегля чиста версия :inlove1: :inlove1:

Днеска забелязах че имам следния проблем. Значи преди няколко седмици си шервах разни неща от едното PC на другото, и 2-те са с Win7 и нямаше проблем, сега ми потрябва пак да шерна нещо обаче от другото PC не мога да се отворя, а като погледна настройките за шерване се оказа че без аз да ги питам са се променили така че шерването е забранено, промених ги така че да е разрешено обаче се оказа че те магически се връщат пак на забранено шерване?!?! не искат да се запазят както аз ги сложа, някакви идеи? Ето за тия настройки говоря

c66f0e121e042211.png

Та.....?

Преди да опитваш каквото и да е, виж дали няма да оправиш положението, като инсталираш оригиналните драйвери за ATI.

nologo изпитвам леки съмнения че 9.7 ще "видят" ATi Radeon 9600 Series

но може и да греша

nologo изпитвам леки съмнения че 9.7 ще "видят" ATi Radeon 9600 Series

но може и да греша

Уфф, не погледнах. Прав си. Ето по-точен линк: ATI Catalyst Display Driver 9.3.1. За Vista x86 е, но според мен ще запали на Windows 7. Има и за x64 - тук.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

и от 2та сайта накрая на инсталацията има лог в който се казва

the specified driver package was not installed for matching devices

и от 2та сайта накрая на инсталацията има лог в който се казва

the specified driver package was not installed for matching devices

Какво дръпна от втория линк? Последно пробвай само това - Display Driver 9.3, а не целия пакет.

1во инсталирах Display Driver 9.3, но накрая ми каза че не е успешно инсталирано.. въпреки това трябваше да се деинсталира..

2ро инсталирах WDM Integrated Driver, изписа ми, че е инсталирано успешно, но нямаше никаква промяна в датата на драйвера като гледам от пропъртис на видеокартата.. затова сложих и Catalyst Control Center и той се инсталира успешно но не се стартира.. мишката става такава все едно, че зарежда но нищо не става.. не знам какво да правя sad.gif

1во инсталирах Display Driver 9.3, но накрая ми каза че не е успешно инсталирано.. въпреки това трябваше да се деинсталира..

2ро инсталирах WDM Integrated Driver, изписа ми, че е инсталирано успешно, но нямаше никаква промяна в датата на драйвера като гледам от пропъртис на видеокартата.. затова сложих и Catalyst Control Center и той се инсталира успешно но не се стартира.. мишката става такава все едно, че зарежда но нищо не става.. не знам какво да правя sad.gif

Според мен е най-добре да се ориентираш към чист рилийз на Vindows 7. Съжалявам, че са се получили проблеми. Според мен (и не само) Windows 7 няма да работи стабилно на по-стари конфигурации. Възможно е да го пооправят, но това с видео драйверите при теб въобще не ми харесва...

P.S. Като гледам по разни Windows 7 форуми, хората май нямат проблем с Catalyst 9.1 и 9.2. Странно...

С този стана (инсталира се успешно катализатора), сега само остава да се надявам да ми се е решил проблема със сините екрани cool.gif

С този стана (инсталира се успешно катализатора), сега само остава да се надявам да ми се е решил проблема със сините екрани cool.gif

Браво! Тогава не пипай този Windows 7.

Edit: Може да прегледаш за грешки през Контролния панел -> Административни инструменти -> Event Viewer -> Custom Views -> Administrative Events. Съжалявам, не използвам все още българския езиков пакет за Windows 7. Снимка:

draw4h.jpg

Аз не ползвам БГ езиковия пакет.. ето снимка за грешките..

post-136604-1249832623_thumb.jpg

Мога ли както вече ми е инсталиран Уиндоуса да премахна софтуер вграден в него, примерно windows media player..

Редактирано от PaFKaTaSs (преглед на промените)

Здравейте!

Имам следния нерешен проблем.

Инсталирал съм Windows 7 (MICROSOFT.WINDOWS.7.ULTIMATE.7600.16385.RTM.X86.RETAIL.ENGLISH.DVD-ZUKO). При активирането на Quick Launch Toolbar всичко е наред до рестартирането или стартирането наново на компютъра ми. Същият (quick launch-a) отново не е активен, сякаш никога не съм го активирал?! При повторно активиране програмките в него си стоят, т.е. не се губят... В нета намерих по-долното решение, но при мен няма такива кючове в регистрите?!

-----

Go to Start –> Run –> regedit

Find the following key:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\

CurrentVersion\Policies\Explorer

On the right hand pane select NoSaveSettings and make sure its value is 0.

Secondly go to Start –> Run –> regedit

Find the following key:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\

CurrentVersion\Policies\Explorer

On the right hand pane select NoSaveSettings and make sure its value is 0.

-----

Та ако някой се е сблъсквал с такъв проблем, нека сподели решението му.

Редактирано от HyBRiD-X (преглед на промените)

......

Мога ли както вече ми е инсталиран Уиндоуса да премахна софтуер вграден в него, примерно windows media player..

Не, не махай нищо. По-скоро махни шарениите:

axmpus.jpg

Здравейте!

Имам следния нерешен проблем.

...........

При активирането на Quick Launch Toolbar всичко е наред до рестартирането или стартирането наново на компютъра ми. Същият (quick launch-a) отново не е активен, сякаш никога не съм го активирал?! При повторно активиране програмките в него си стоят, т.е. не се губят... В нета намерих по-долното решение, но при мен няма такива кючове в регистрите?!

................

По кой начин активираш Quick Launch за Windows 7? Без да се пипа Group Policy няма да стане...

aero

ако картата е с достатъчно добри характеристики и избраната версия на 7 го позволява

десен на компютър>properties>advanced system settings>опциите за performance натискаме settings>най-вече втората трябва да е маркирана, но най-добре adjust for best appereance

разбира се преди това трябва да има активирана аеро тема десен по десктопа>personalize>и и збираш 1 от дадените aero themes....ако имаш (можеш) - ако не...чушки

Благодаря ти,направих всичко но не се получи

Благодаря ти,направих всичко но не се получи

а малко повече относно параметрите на компютъра ти?

както и кое точно издание на ОС ползваш?

има и друг вариант но за него по-нататък

Така,значи с Enterprise версия съм от MSDN или каквото там беше...

Оставаха ми 2дни до Автоматично активиране и с начина описан в линка по-долу в момента станаха 3дни.

Очаквам вашите мнения по-въпроса...

http://www.howtogeek.com/howto/windows-7/e...30-to-120-days/

Редактирано от BrutalMan (преглед на промените)

Хм, опитах маса трикове, докато не се сетих, че всъщност Windows 7 копира по най-дърводелския начин MAC OS X Dock на Apple.

Ето Windows 7:

2nl8iom.jpg

И ето MAC OS X, които са доста по-напред с материала:

14v1ddy.jpg

Няма никакъв смисъл от Quick Launch за Windows 7, заради новата организация на "лентата на задачите" (Taskbar)...

В добавка: Вече не чудя на това, което е написано за Quick Launch в Group Policy за Windows 7, че е приложимо само за Vista. Що за глупости са написани по-долу и кому са нужни те?

99hvty.jpg

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.