Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 3

Featured Replies

powerISO

VirtualCloneDrive

и като краен вариант, все още недоизпипания "демон"

системните шрифтове (%windir%\Fonts) са (поне под RTM) 623 файла..

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 214,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сложих 7-мицата, разгледах я и я изтрих Прекалено грозна и натруфена ми се стори и докато не спрат съпорта на XP, няма да го трия

• Кодеци??? Какво беше това? .. ааа да, ония пакети дето счупват всичко и не са нужни под 7.

• Вече е активиран Центъра за съвместимост на Windows 7 (за приложения и хардуер), ето линк: Windows 7 Compatibility Center (на английски).

Публикувани изображения

powerISO

VirtualCloneDrive

и като краен вариант, все още недоизпипания "демон"

системните шрифтове (%windir%\Fonts) са (поне под RTM) 623 файла..

Хм, а при мен в тази папка има 236 бройки (български интерфейс за Windows 7 и MS Office 2007):

2jtqp3.jpg

Според мен може да се опита "Възстановяване на предишни версии" за папката Fonts:

hx1y4p.jpg

да обясня от къде идва разминаването

реално nologo си прав - шрифтовете са 236, така че грешката е моя

623 стават заедно с останалите варианта - bold, semi bold, regular, ittalic (може да се провери с properties на цялата папка)

ако отвориш още първия шрифт Agency DB, ще видиш че има 2 варианта - това е указано и от иконката съставена от нкк "листчета"

А пък sega реших да изтегля драйвери от сайта на nVidia, изтеглих, като ползвах опцията от сайта да намери драйвери - и ето какво ми дава!!!

setuperror.th.jpg

А пък е Win7 - какво става?!

70357958.th.jpg

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

А пък sega реших да изтегля драйвери от сайта на nVidia, изтеглих, като ползвах опцията от сайта да намери драйвери - и ето какво ми дава!!!

..............................

Най-вероятно използваш драйвери за неподходяща операционна система. Ако имаш Windows 7 x64 и се опитваш да инсталираш 32 битови драйвери (и обратно), може да не се получи. Снимка с пример за избор на драйвери от nVidia в зависимост от ОС (тук съм маркирал серия 9):

wa200p.jpg

32 bit си е

51241807.th.jpg

А и ползвах опцията сайта (зареди се една активекс контрола) да намери драйверите - преди това свалях ръчно зададени според видеокартата и бяха същите, както и резултата. - Не, определено не е 64 bit!!!

Днес си инсталирах на лаптопа (asus m51vr-ap105) Windows 7 и всичко добре поне до момента :speak:

Всички програмки които ползвам си вървят... само daemon tools предупреждава, че не е за този windows...

Дано скоро излезе версия съвместима със Win7 sad.gif

Magic ISO върви та пее. Незнам защо толкова се харесва Daemon tools.

Cheers.

32 bit си е

................

А и ползвах опцията сайта (зареди се една активекс контрола) да намери драйверите - преди това свалях ръчно зададени според видеокартата и бяха същите, както и резултата. - Не, определено не е 64 bit!!!

От снимките, които си дал се вижда всичко, друго освен модела на видеокартата ти.

Сигурен ли си, че теглиш от сайта на nVidia драйвери в зависимост от:

*типа (Product Type) на видеокартата

*продуктовата серия (Product Series) на видеокартата

*модела (Product) на видеокартата

*операционната система (Windows 7 x32, каквато твърдиш, че имаш)

videow.th.jpg

Ето видеокартата

И ОС-а - по- горе също дадох картинка от еверест

88577715.th.jpg

Драйверите ги намира "програмка" от сайта на nVidia и ги показва като нужните за моя комп, но и по модела на видеото преди това теглих точно същите и с точно същия резултат.

Ето и отчета на Everest.

Report.htm

драги, да виждаш за този стар модел чипсет/видео да се поддържа Windows 7?

c1b408593cf34607595caba2054f80ee_120x90.jpg

или карай с тези който 7 намира (хич не ти го препоръчвам), или си смени комютъра, или използвай ОС подходяща за твоя хардуер

драги, да виждаш за този стар модел чипсет/видео да се поддържа Windows 7?

c1b408593cf34607595caba2054f80ee_120x90.jpg

или карай с тези който 7 намира (хич не ти го препоръчвам), или си смени комютъра, или използвай ОС подходяща за твоя хардуер

След като избера, това което си показал:

choice1d.th.jpg

Се появява това:

choice2.th.jpg

Ерго: не става въпрос за видеодрайвер (тия, които ти ми показваш), а това са драйвери за дъното - т.е. другите му компоненти, но не и видео!!!

Някой знае ли как да подкарам интернета и звука на windows 7 инсталиран в VirtualPC?

Някой знае ли как да подкарам интернета и звука на windows 7 инсталиран в VirtualPC?

Интернета го настрои на NAT,а за звука от автоъпдeйта. При мен така се получи само ,че на virtualBox.

Редактирано от yul67 (преглед на промените)

Каква програма за виртуални дискове да ползвам, понеже съм инсталирал Ultra ISO и си работи, но е проблемно изхвърлянето на имиджите ако се наложи - като дам с десен клик "извади" за миг изхвърля имиджа и после пак си е там. Става само от настройките на Ultra ISO, но е досада за тая работа да се бърка чак в опциите на програмата.

Освен това да питам - понеже имах и останали папки, като копия , на WinXP, реших да ги махна, но не съм огледал и почнах да трия шрифтове на седмицата вместо това, което трябваше. И сега някак си имам чувството, че при някои страници в интернет (ползвам Файърфокс), като че са дребни шрифтовете - не е проблем да увеличавам, ама ако има начин някакъв за възстановяване на шрифтове, да опитам. Иначе аз върнах от кошчето изтритото, но ми се струва по- различни шрифтовете - въпреки, че може и само да ми се струва.

P.S. иначе това с минимизиране на прозорец чрез разклащане (Aero Shake) на другия е яко!!!

PowerIso

Gizmo Drive

Virtual Clone Drive - тази лично според мен е най добра.

Добър ден,имам няколко въпроса към Windows 7.

В момента съм на Виста,ако искам да сложа и двата Windows-са,после ще мога ли да изтрия някой от двата без да се навреди другия,и мястото на изтрития да кажем "C:" да се премести в другата половина (D:)...?

Малко можеби тъп и объркан въпрос,но надявам се да отгворите...

Още искам да попитам,наистина ли x32 и x86 bit. системи се еднакви?

Коя 7-ца ми препоръчвате да инталирам, 32,64 или 86 bit. ?

Аз лично никъде немога да намеря 32 bit...

Кое ми препоръчвате,да си инсталирам само 7 с формат на виста или и двете операционни да ги държа?

Поздрави.

Редактирано от mi6ell (преглед на промените)

да, х86 (без bit) = 32bit=х32

х64=х64bit

най-добре си отдели от D: един дял 25-30GB и на него инсталирай 7 - така, ако решиш да премахнееш 7, няма да засегнеш останалата информация (това е много честа грешка)

след като изтриеш този който не ти трябва, с програмите в Hiren's Boot CD ще трябва да менажираш дяловете (защото сам няма да отиде където искаш) - макар че аз лично бих направил пълен формат на целия диск

ако имаш до 4GB RAM(вкл. 4GB RAM) инсталирай 32-bit (х86)

Важно: напомням на всички потребители че утре (бел. ред: 20-ти август) изтича срокът за безплатно сваляне на Windows 7 RC+валиден CD-KEY от сървърите на MS. самият Windows 7 RC е активен до 1 юни, 2010

...макар че аз лично бих направил пълен формат на целия диск...
Значи най-добре,формат на всичко и на чисто да си я кача 7-цата?

Искам да попитам гледам из торентите,никъде няма 32 бит,само един торент намерих 32бит...

Всички са 86,значи ли това,че е 32бит?

да, х86 (без bit) = 32bit=х32

х64=х64bit

Да, точно това означава. Да беше прочел(а) един пост по-горе Aquaris ти е отговорил

Прочетох и точно заради това питах. :)

Момче съм... biggrin.gif

Да беше блондинка да те разбере човек... laugh.gif

Чисто CS1.6 ме съмнява да си го подкарал без съвместимост.... (явно ми говориш за "друг CS).

Още при Виста имаше нужда от съвместимост с XP за да стартира...

чист Counter Strike, след което патч cs16patch_full_V23.exe

Редактирано от MaRCHiaNo (преглед на промените)

Значи най-добре,формат на всичко и на чисто да си я кача 7-цата?

Искам да попитам гледам из торентите,никъде няма 32 бит,само един торент намерих 32бит...

Всички са 86,значи ли това,че е 32бит?

пояснения:

ако държиш да пробваш и двете ОС, остави сегашната на C:\, и отдели от другия дял (както казваш D:\) около 25-30GB - на този дял инсталирай window 7

когато прецениш за себе си, коя от двете ти върши по-добра работа и е по-удобна за теб, триеш дяла на излишната и с инструментите от Hiren's Boot CD си нагласяш дяловете

тук, в горния пост, имах предвид че е по-добре в този момент да форматираш целият твърд диск и да разделиш пространството по твое усмотрение - иначе току-виж всичко се омазало в цветен вариант

а иначе другия формат е веднага да се оттървеш от сегашната си ОС и след формат на дяла (C:\) да инсталираш отгоре windows 7 - въпрос на гледна точка

съвет: когато определяш размера на дяла за 7 при чиста инсталация (а и при dual boot) си определяй 100MB допълнително - (за примера от горe: 25,1-30,1GB) - по-пригледно е просто

сега и още малко теория за дяловете: когато правиш размера на дяловете (или отделяш пространство от вече съществуващ дял) под windows се налага да напишеш размера в MB....това става по формулата "желано количество в GB х 1024 = размер в МВ", така в случая имаме 25,1 х 1024 = ~25703

не се страхувай да задаваш въпроси за което не разбираш, никой не се е родил научен, но се опитвай да потърсиш първо отговорите на въпросите сам в Google

Ъъъ,отново съм аз...

Да разбирам ли,че версията която се тегли от сайта на Microsoft, е непълна,демо и прочие?

А тази нелегалната по-торентите е пълна?

Редактирано от mi6ell (преглед на промените)

мне, и двете са пълни просто са различни версии - по тракерите е финална

от МС е Release Candidate (7100) по торрентите е Release to manifacturing (RTM - 7600)

ествествено от МС си върви с легален ключ, за торрент ще ти трябва или активатор, или rearm - но дори и без активатор, всяка версия предлага 30 дни използване без проблеми

Здравейте,отново!

Започнах да инсталирам 7-цата,записах я на диск слагам го и пускам да се инсталира...

Стигам до момент в който ме пита дали да я запише като update или забравих какво беше,цъкам второто не упдате и после ме пита,в (C:) или в (D:) да инсталира,опасявам се,че ако му дам (C:) ще го запише без да я форматира и така ще имам и виста и 7 в една директория,а аз искам да нямам виста камоли пък да имам и двете в една директория..

Та въпроса ми е къде е стъпката с формат на (C:)...?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.