Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 3

Featured Replies

Да, но при Vista всички резолюции си бяха в менюто, без да съм инсталирал драйвери за видеото. След като не успях да открия драйвер за Windows 7, а дори и за Vista както казваш, реших вчера да пробвам да изтегля за Radeon 9200 но за XP. Странното е, че тръгна с програмата на Windows 7 за отваряне на програми, направени за предишни версии на Windows. Всичко беше наред, инсталира се, резолюциите се оправиха, но... УВИ!! Сега какво ще ме посъветвате да направя?

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 214,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сложих 7-мицата, разгледах я и я изтрих Прекалено грозна и натруфена ми се стори и докато не спрат съпорта на XP, няма да го трия

• Кодеци??? Какво беше това? .. ааа да, ония пакети дето счупват всичко и не са нужни под 7.

• Вече е активиран Центъра за съвместимост на Windows 7 (за приложения и хардуер), ето линк: Windows 7 Compatibility Center (на английски).

Публикувани изображения

ами снимай синия екран де....кристалната топка е в неплатен отпуск заради кризата

Скрива се веднага и се рестартира :angry:

Не мога да го снимам, скрива се за част от секундата sad.gif

Рестартира се веднага

Махаш отметката на Automatically restart

post-49864-1257506616,88_thumb.jpg

Изглежда, че се скрива нещо, но това се вижда:

to your computer

ati2dvag.dll

If this is the first time you've seen this stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps:

Check to make sure any new hardware or sofrware is properly installed. If this is a new instalation, ask your hardware or software manufacturer. If problems continue, disable or remove any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing

STOP: 0X000000CF (0X8C4BF9CC, 0X00000000, 0X8C4BF9CC, 0X00000000)

ati2dvag.dll-Address 8C4BF9CC base at 8C4A0000, Datestamp 00000000

Исках да си пренасоча папката десктоп да ми е в D: но така стана че всеки файл който сложа в D: се появява на десктопа идеи?

Здравейте.От вчера съм с седмицата и 2 проблема

1.Когато си пусна филм ми накъсва малко.Не знам дали се дължи на видео картата(ATI Radeon HD 3600) защото ми я отчита като Standart VGA Graphic Aapter, дори след като уж съм инсталирал драйверите...Кодеци съм инсталирал.

2.Когато пусна компютъра си ми излизат 2 операционни системи-Earlier Version of Windows и Windows 7.А друг Windows нямам.Някакви предложения как да махна това Earlier Version of Windows?

Здравейте.От вчера съм с седмицата и 2 проблема

1.Когато си пусна филм ми накъсва малко.Не знам дали се дължи на видео картата(ATI Radeon HD 3600) защото ми я отчита като Standart VGA Graphic Aapter, дори след като уж съм инсталирал драйверите...Кодеци съм инсталирал.

2.Когато пусна компютъра си ми излизат 2 операционни системи-Earlier Version of Windows и Windows 7.А друг Windows нямам.Някакви предложения как да махна това Earlier Version of Windows?

2. Компютър -> Свойства -> Отдалечени Настройки -> Разширени -> Стартиране и Възстановяване -> Махаш птметката на време за операционни системи

другия вариант е да редактираш boot.ini файла ако знаеш как :)

някой може ли да ми каже, какво трябва да направя за да не ми излизат субтитрите на маймуница?

някой може ли да ми каже, какво трябва да направя за да не ми излизат субтитрите на маймуница?

От важната тема "Windows FAQ - прочети, преди да питаш" :

Как да кирилизираме Windows: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=29819

Ако не помогне, трябва да се разровиш в настройките на плеъра, който ползваш, и да видиш оттам как се превключва на кирилица.

Исках да си пренасоча папката десктоп да ми е в D: но така стана че всеки файл който сложа в D: се появява на десктопа идеи?

Когато се опитам да я възстановя по подразбиране ми дава че нямам права над D:\System Volume..... и да я въведа ръчно в run например пак ми отказва да вляза :(

МОДЕРАТОРИТЕ:моля кажете къде да прочета подробно за качването на снимки и настройките при Windows 7

или някой добър човек да ми каже как да избера само няколко снимки от камерата ми,

сега имам само една опция:качва всички снимки една по една... :nono:

Като пренасочваш папки, създай папка със същото име и пренасочвай към нея.

Пример:

Пренасочваш Desktop.

Правиш папка в локален D с име Desktop и пренасочваш към нея.

Сега както си направил, целия локален D ти е Desktop.

Като пренасочваш папки, създай папка със същото име и пренасочвай към нея.

Пример:

Пренасочваш Desktop.

Правиш папка в локален D с име Desktop и пренасочваш към нея.

Сега както си направил, целия локален D ти е Desktop.

Успях да се оправя мерси все пак. Оказа се че като пренасоча и като ме попита дали да премести файловете и аз кат му дам да и то се опитва да премести папката System Volume Information което е невъзможно :wors: ама вчера зех че прочетох че това пита и натиснах не и се оправи :wors:

Инсталиране и използване на две операционни системи (windows 98...Vista & Windows 7)

Ако имате проблем с Boot Menu-то за избор на операционна система е необходимо:

1- Инсталирате по-ранната версия на операционна система Windows (98...Vista)

2- Инсталирате Windows 7

За допълнителна настройка на самото меню влезте в: run>msconfig>boot и настройките са по ваш-избор.

Инсталирах първо Windows XP на дял C, след това инсталирах Windows 7 на дял D.

Зарежда се Windows 7, пиша msconfig стои само 7-мицата, Windows XP липсва. Какво не правя както трябва ?

Редактирано от MaRCHiaNo (преглед на промените)

Значи... сложили са ми един текст горе в ляво-как мога да го премахна?Опитах със смяна на темата но не се получава-текстът си седи!

Ае аз не мога да го оправя нещо моя... Начи изтеглил съм го тоя най-новия от замунда, качвам ISO-то на DVD, настройвам да го буутне от BIOS-a и след рестарта ми пише да съм си променил буут настройките ИЛИ да съм сложил bootable media :| Пробвах да го разархивирм и да кача съдържанието му на диск, пак същото съобщение при опит за буут... Как да го буутна тва чудо, сума ти дискове изхабих?

Ае аз не мога да го оправя нещо моя... Начи изтеглил съм го тоя най-новия от замунда, качвам ISO-то на DVD, настройвам да го буутне от BIOS-a и след рестарта ми пише да съм си променил буут настройките ИЛИ да съм сложил bootable media :| Пробвах да го разархивирм и да кача съдържанието му на диск, пак същото съобщение при опит за буут... Как да го буутна тва чудо, сума ти дискове изхабих?

Как точно записа диска? Трябва да го запишеш като имидж.

Днес без да искам прецаках Windows 7 който имах инсталиран(тръгнах да инсталирам едни драйвери и после Windows-а не искаше да се стартира).Опитах да го преинсталирам, правя всичко както трябва но като стигне до това положение:38182712.png

И когато мине въпросната стъпка дава следната грешка

win7a.png

И след това ми излиза да започна инсталацията на ново.Опитвам отново, но не ми дава да форматирам въпросното устройство.Версията която инсталирам е Windows 7 Ultimate Retail (Final) - x86.Интересното е, че със същото копие на Windows си инсталирах Windows-а преди седмица и работеше идеално.Може ли да ми помогне някой?

Днес без да искам прецаках Windows 7 който имах инсталиран(тръгнах да инсталирам едни драйвери и после Windows-а не искаше да се стартира).Опитах да го преинсталирам, правя всичко както трябва но като стигне до това положение:

........................

Пропускаш нещо: Откъде си се сдобил с инсталационния диск? Официално или не? Торент дистро ли е? Или е чист RTM, с контролни суми на оригиналния рилийз?

Пробва ли да минеш при инсталацията през ето това - Custom (Потребителско):

2ensx8m.jpg

Ако искаш направи копие на по-важните файлове и почни на чисто. Изтрий дяловете и тогава форматирай. Или прочети малко повече за инсталация ето тук: Инсталиране на Windows: препоръчани връзки от Microsoft.

Аз съм с Windows 7-x64 ,имам само два проблема които малко ме озадачиха.Първият е ,че когато задам "изключване" Windows не изключва компа напълно.Другият проблем е липсата на драйвери за голяма част от принтерите,което е кофти все пак.Иначе всичко друго си върви прекрасно,просто чудесно.Ако някой знае поне защо аджеба не ми се изключва компа да сподели (че ми омръзна след shut down да гася с копчето).

Редактирано от TOPCON (преглед на промените)

Аз съм с Windows 7 x64 ,имам само два проблема които малко ме озадачиха.Първият е ,че когато задам "изключване" Windows не изключва компа напълно.Другият проблем е липсата на драйвери за голяма част от принтерите,което е кофти все пак.Иначе всичко друго си върви прекрасно,просто чудесно.Ако някой знае поне защо аджеба не ми се изключва компа да сподели (че ми омръзна след shut down да гася с копчето).

Понякога и при мен е така. На българската версия на Windows 7 Ultimate. Докладвал съм отдавна и чакам решение.

Мисля,че за Windows 8 ще се оправят нещата :cool:

Мисля,че за Windows 8 ще се оправят нещата :)

Не, няма да ги оправят. За по-старичък хардуер оправия няма, иначе няма развитие. Например Windows 7 при мен не щеше да захапе шибания ТВ тунер - тайвански оригинал отпреди година. Оправих нещата, като и да е...

Пропускаш нещо: Откъде си се сдобил с инсталационния диск? Официално или не? Торент дистро ли е? Или е чист RTM, с контролни суми на оригиналния рилийз?

Пробва ли да минеш при инсталацията през ето това - Custom (Потребителско):

2ensx8m.jpg

Ако искаш направи копие на по-важните файлове и почни на чисто. Изтрий дяловете и тогава форматирай. Или прочети малко повече за инсталация ето тук: Инсталиране на Windows: препоръчани връзки от Microsoft.

От торент е теглен и първия път като го инсталирах нямаше никакви проблеми.И по принцип когато преинсталирам избирам Custom, след което форматирам и т.н.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.