Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предстоящи и нови заглавия на книжния пазар

Featured Replies

Мерси, напоследък нямам време да чета, но пък винаги си заслужава да имаш някоя нова книжка, която да те почака малко:)

Ох, познато. Лошо става когато книгите, които чакат се натрупат...

• Отговори 991
  • Прегледи 220,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

"Скитница" няма нищо общо с темата на "Здрач", много е различна. Прочетох я още преди месеци в любителски превод. Докато "Дневниците на вампира" наистина много напомня Тwilight-сагата. В момента гледам сериала, и страшно ми харесва. Освен това главната героиня се изпълнява от българка - Нина Добрев(родена е в София и живее в Канада). Сериалът е много добър, сигурно и романът ще си го бива. За съжаление любителският му превод беше ужасен.

Интересно, напомня на Здрач, а защо кн.2?

Има близки моменти. Като си чела Здрач, без да искаш правиш сравнение. Първата книга я има в торентите и може да си я свалиш. А вече има и сериал - мисля, че излязоха около 6 серии. В главната роля е Нина Добрев - с български произход. Интересен е и като го загледаш, се зарибяваш.

ИК ГЕПАРД-2178 започва издаването на едни от любимите ни поредици - от автора на “Седем невести” ЛЕЙ ГРИЙНУД

Cheetah

За тази новина не всички знаят. Копирах само най-основното и се надявам и тук да ни споделяте кога излиза поредната книжка. Не се сещам често да влизам във форума на account-co.net, а и тук си имаме специална теза за новите заглавия.

Публикувано изображение

АКАДЕМИЯ ЗА ВАМПИРИ

Ришел Мийд

ISBN: ---------------

формат: 14,5х21 см

страници: 300

мека корица

цена: 11,90 лв

(ОЧАКВАЙТЕ НА 20.11.2009)

Академията „Св. Владимир” не е училище като всяко друго. Скрита дълбоко в горите на щата Монтана, в нея се обучават млади вампири и техните бъдещи пазители - дампирите.

Две раси вампири населяват нашия свят. Едните, мороите, са смъртни и владеят магиите със земни елементи. Другите, стригоите, са неживи и зли – хранещи се с невинни жертви. Дампирите – полувампири, полухора, са посветили живота си на мороите като техни пазители.

Лиса Драгомир е моройска принцеса. Тя е смъртен вампир с рядка дарба и неразрушима връзка със земните магии. Лиса трябва да бъде защитавана на всяка цена от стригоите: най-опасните и всяващи страх вампири – тези, които никога не умират.

Роуз Хатауей е дампир и най-добра приятелка на Лиса, обучаваща се да бъде неин персонален пазител.

Страхът е принудил двете най-добри приятелки да избягат от „Св. Владимир. И сега, след две години на свобода, те са заловени и върнати обратно в академията. Роуз трябва да продължи своето обучение за пазител, а Лиса да се завърне към социалния живот на кралските фамилии на морите. Но зад тежките железни врати на академията техният живот е дори в по-голяма опасност отколкото навън, защото стригоите са винаги наблизо...

В сайта на издателството има откъс от книгата http://www.ibis-press.eu/va-1.php

Редактирано от djeni_993 (преглед на промените)

• Автор

"Обсебена" - Карън Робърдс

Вече на пазара.

Корична цена: 12лв

Публикувано изображение

Катрин Лоурънс няма представа кой я е ударил. Нападението й се стоварва като гръм от ясно небе. Само преди няколко часа се е наслаждавала на уикенд по женски с приятелка от колежа. Сега лежи на кухненския под, вързана и със запушена уста, гледа приятелката си Лиза с изпълнени с ужас очи, докато двама маскирани претърсват къщата.

Но какво търсят?

Тя не знае. Знае само, че ако не избяга, каквото и да търсят мъжете, те двете с Лиза ще бъдат убити...

Бестселър №1 на "Ню Йорк Таймс"!

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

Каубоите

"Бък" - Лей Грийнуд

Публикувано изображение

Издателска къща "Гепард - 2178"

Дата на издаване: 12.2009 г.

Корична цена: -

От автора на "Седем невести" Лей Грийнуд

"Свободата на прерията, ревът на говедата, самотните безсънни часове под необятното звездно небе - всичко това превзема съзнанието на мъжа, докато той не осъзнае, че няма нищо по-хубаво от това да бъдеш каубой ... освен любовта на една истинска жена.

Хана

Със златисто руси коси и сини очи, тя е достатъчно красива, за да накара един мъж да забрави миналото си. Всеки друг, но не и Бък Хобсън. И въпреки, че Хана се е превърнала в красавицата, която той някога бе видял в четиринадесетгодишно момиче, Бък винаги ще се връща назад във времето, когато бе онова беззащитно и малтретирано момче, върху което баща й изливаше гнева на камшика си.

Е, той вече не е безпомощен и сега ще получи своето отмъщение, като отнеме ранчото на стареца и го направи свое. Единственото, което не предвижда, е любовта му към Хана, чиято доброта може да излекува опустошеното му сърце. Но само ако той й позволи."

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

• Автор

Супеееееееееееер. ;);):)

Мамоооооо,от кога й се точааааа Публикувано изображение Айде да идва декември - един прекрасен коледен подарък.Публикувано изображение

Сега вече стана голяма дилема! Дали да идва декември по-бързо, за да излезе книжката или да се точи, че следващите две седмици имам контролни, а никакво желание за учене... май клоня към книгата все пак... ;) Честитка на новото издателство!

Юпиииииииииииииии, вече знам какво ще получа за Коледа :cool:

И аз я чакам с нетърпение тази книжка, ама малко съм разочарована от корицата. Очаквах да е нещо по-цветно.

Редактирано от an8 (преглед на промените)

• Автор

И аз я чакам с нетърпение тази книжка, ама малко съм разочарована от корицата. Очаквах да е нещо по-цветно.

Недей да се разочароваш. Сънчо каза, че това е Бък. Сигурна съм, че като прочетеш книгата, ще видиш, че корицата й пасва като ръкавица по мярка :rolleyes:

Много хубав избор на корица - семпъл и елегантен,напълно в духа на историята. Браво!

Публикувано изображение Сериала отдавна върви по НВО,а по-нетърпеливите могат да си свалят всички серии от Мастерс-True blood

Първа книга от серията ИСТИНСКА КРЪВ

Суки Стакхаус е млада привлекателна жена, която живее в провинциално градче и работи като сервитьорка в местния бар. Това, което я отличава от другите хора, е дарбата й да „чува" чуждите мисли. Тази способност е нейното проклятие. Съгражданите й я смятат за смахната, а любовният й живот е в пълен застой.

Тогава се появява привлекателният и загадъчен Бил Комптън. Суки не може да прочете мислите му, но усеща, че той е мъжът на мечтите й. Но Бил също носи своето проклятие – той е вампир. Въпреки че се опитва да заживее сред хората, той не може напълно да промени навиците си. Любовта им е обречена, но Суки решава да послуша гласа на сърцето.

Скоро обаче тя разбира, че не е лесно да обичаш някого, който е мъртъв преди мрак. Когато в градчето са извършени серия убийства, местните хора започват да подозират вампирите. Суки предчувства, че тя ще бъде следващата жертва на мистериозния убиец.

Редактирано от Тор (преглед на промените)

Ехеее, какво е това - чуване на мислите+вампирите, странно познато. Въпреки, че съм невероятен фен(ама много голям фен) на Здрач - поредицата, започвам да разбирам защо Стефани Майер е съдена за плагиатство откук-оттам :) Книгата ми прикова вниманието. Някой може ли да каже една-две думи за сериала :cool: Мерси предварително.

Ехеее, какво е това - чуване на мислите+вампирите, странно познато. Въпреки, че съм невероятен фен(ама много голям фен) на Здрач - поредицата, започвам да разбирам защо Стефани Майер е съдена за плагиатство откук-оттам :wors: Книгата ми прикова вниманието.

Някой може ли да каже една-две думи за сериала :clap: Мерси предварително.

Гледах първи сезон и ми хареса.В ролята на Суки(името е странно и за американците) е Ана Пакуин.Действието се развива в южната част на САЩ и съответно всички плямпат с южняшки акцент.Аз не съм голям фен на южняшките приказки,но това бе първото,което ме "хвана" към сериала.Който е гледал ще ме разбере.

Иначе Суки е сираче.Родителите и са мъртви,но има брат(страшен женкар) и живее при баба си,която е много готина. Работи като сервитьорка в бар "Мерло",чиито собственик си пада по нея,но по-големия му проблем,е че е шейпшифтър и се превръща в куче от време на време.Публикувано изображение

Една вечер в бара влиза Бил.Той е вампир,но въздържател.Оказва се,че вампири е имало винаги,но са се крили от хората.Така един ден учени изобретяват изкуствена кръв(True blood) и проблма с храненето на вампирите е решен.И те излизат "на светло".Проблема ,е че голяма част от тях продължават да се хранят по стрия начин.

Бил обаче е различен,а Суки подобно на Бела го харесва от раз без да слуша познати и приятели.

По същото време се случват няколко убийства на жени,за които се оказва,че са спали с вампири.

Братът на Суки е основен заподозрян.Мога още да плямпам,но по-добре гледай филма.Интересно е направен-на моменти е приятен и сладък,на моменти смешен,а друг път странен и страшен.

оууу,честито на всички,най накрая нещо ново и малко свежа кръв в редиците но тази корица на Бък откъде я изкопаха нямаше ли нещо по така :)

Много си е хубава.То не може само голи мъже и жени да има.

Корицата е огледало на съдържанието, по точно на героя, така че в случая е абсолютно точна - едно към едно със самия Бък. На мен ми харесва, обичам като погледна книгата да се сещам веднага за съдържанието.

На мен корицата ми харесва, отличен избор и очаквам с нетърпение да я прочета :cool:

Честно да си кажа в първия момент корицата не ме грабна - свикнали сме нашите книжки да са по-цветни, по-наситени с романтика, някак по-различни от останалите. Ако не знаех, че е от любовните романи бих я сметнала за книга на П.Коелю - това беше първото ми впечатление. Не съм много веща в рекламата и представянето на дадена книга на пазара, но определено бих казала, че първото нещо което "продава" дадена книга е корицата, а след това анонса на гърба й. За автора не говорим изобщо. Но след като художникът - оформител е предложил тази корица - надявам се,че се е съобразил със съдържанието и духа на книгата. Успех и се надявам през Коледните почивни дни да й се насладя!

Редактирано от debilgates (преглед на промените)

Венецианският лъв - Дебора Джоунс

Вече на пазара

Издателство: "Ирис"

Корична цена: 8,80 лв

Публикувано изображение

"Ние сме френски рицари.

Ако небето тръгне да пада,

ще го подпрем с върховете

на копията си..."

Сир Филип дьо Мезиер,

1396 г.

Дал обет да защитава Венеция от страшния й враг, кондотиерът Оливие Дучи Монталдо не може да пренебрегне зова за помощ от страна на Франция в свещената война срещу султан Баязид. Още повече, че пратеникът, натоварен с молбата, е не някой друг, а лейди Джулиана Мадригал - детето, което преди шест години организира бягството му от султана. И защото сега Джулиана е привлекателна жена, която настоява Оливие да спази обещанията си към нея.

Джулиана е дъщеря на жена, за която мълвата твърди, че е могъща вещица. Самата тя има дар на лечителка и това я ужасява. Още повече я тревожи обаче страстната й обвързаност с Оливие - обвързаност, обречена на гибел от собствените й тайни и от годежа на Оливие за богата венецианска вдовица.

Но когато градът започва да се подготвя за кръстоносен поход, а Оливие - да стяга флотата си за Никопол, Джулиана взема отчаяно решение, което завинаги ще промени съдбата й. Както и тази на Оливие...

За авторката:

Дебора Джоунс, известна още като Дебора Джонсън, е едно от младите лица на съвременната дамска проза. Баща й е афро-американски лекар. Освен, че пише, Дебора работи за голямо издание в Колумбъс, Мисисипи, както и за местна фондация, на която е изпълнителен директор. Преди да се установи в Колумбъс, Дебора е живяла осемнадесет години в Италия.

Информация за нея ще намерите на:

http://www.mswritersandmusicians.com/writers/deborah-johnson.html

"Откуп" - Даниел Стийл

Дата на издаване: 07.12.2009 г.

Издателство: "Бард"

Корична цена: 11.99лв

Публикувано изображение

Жестоко престъпление преплита четири живота в шейсетия поред бестселър на Даниел Стийл.

Питър Морган е освободен след четиригодишна присъда и се е зарекъл да поправи грешките си спрямо невръстните си дъщери, които е изоставил. В същия момент Карл Уотърс, осъден за убийство, поема заедно с него по пътя на свободата. Триста мили пò на юг в Сан Франциско, детективът Тед Лий се прибира в смълчаната си къща - от двайсет и девет години той живее заради работата си и бавно се отчуждава от жена си. На другия край на града в скъпия Пасифик Хайтс една майка се мъчи да предпази трите си деца от паниката, която я обзема - след смъртта на съпруга си Фернанда Барнс е изправена пред планина от дългове.

След броени седмици съдбите на тези четирима души ще се сблъскат по начин, който никой от тях не би могъл да предвиди.

„Откуп” е едновременно приковаваща вниманието картина на необяснимите съдбовни поврати в живота и доказателство за човешката воля за оцеляване.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.