Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предстоящи и нови заглавия на книжния пазар

Featured Replies

Дотук главно, ако не и само, любовни романи и фентъзи! Дайте поне малко инфо за нова научна фантастика излизаща на БГ пазара!

• Отговори 991
  • Прегледи 220,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Дотук главно, ако не и само, любовни романи и фентъзи! Дайте поне малко инфо за нова научна фантастика излизаща на БГ пазара!

Това е форум за Любовни романи, а не за цялостно литературно творчество.

Джослин Кели - Дамата с меча

Издател: ИК "Ирис"

Корична цена: 8.80 лв

Лейди Авиза де Вер е израснала в манастир. Но светото абатство е доста особено, то не е място на тишина и спокойствие. Основано е от Елинор Аквитанска и в него младите дами се обучават на рицарски и далекоизточни бойни изкуства.

В абатството Авиза приема от кралицата една тайна мисия: Трябва да задържи далече от Кентърбъри любимия й кръщелник - Кристофър Лоуел. Иначе тронът ще е в смъртна опасност.

Но Кристофър е един доста своенравен рицар, чиито горещи целувки бързо омайват Авиза...

Публикувано изображение

Книгата е първа от поредицата "Ladies of St. Jude Abbey".

Резюмето ми изглежда обещаващо. :nono: Единственото, което ме дразни, е корицата - при толкова СТРАХОТНИ корици, да лепнат корицата на Вярвай на Виктория Александър.:):angry: УЖАС!!!

Резюмето ми изглежда обещаващо. :) Единственото, което ме дразни, е корицата - при толкова СТРАХОТНИ корици, да лепнат корицата на Вярвай на Виктория Александър.:speak::mad: УЖАС!!!

да бе толкова хубави корици,тази започва да ме дразни,на мен въобще не ми харесва,даже в първия момент не разбрах че става въпрос за книга на Ирис и така са я замазали

Сигурно всичко се купува и така пестят парите от корицата.Поне да слагаха нещо по-интересно.

Публикувано изображение

Доколкото си спомням тази авторка е написала доста арлекинчета.Ще ми е интересно да "видя" как се справя с по-голям формат книга.Ако мога така да се изразя.

Роман, който ще достави върховна наслада на почитателите на Даниел Стийл и Пени Винченци.

Дъщеря на талантлив дизайнер и потомка на производители на коприна, Амбър Вронтски копнее да посвети живота си на обработката на прекрасния плат. Не такова обаче е намерението на богатата й властна баба. Бланш Пикфорд е решена да превърне красивата си внучка в оръдие на отмъщението си и на своите амбиции за издигане в обществото.

Против волята си Амбър заминава за Лондон, за да търси съпруг с титла, и навлиза в света на незаконните връзки, наркотиците, залаганията и фиктивните бракове сред лондонското висше общество.

Независимо от всичко тя ще успее да намери истинската любов... но може би прекалено късно. А над света вече надвисва застрашителната сянка на задаващата се Втора световна война...

От упадъчното лустро на лондонските салони до свърталищата за опиум в Далечния изток, от изисканите бутици в Париж до улиците на нацистки Берлин, „Коприна” отразява покварата и блясъка на едно неспокойно време.

Само ще добавя,че книгата е част от трилогия.Втората книга "Sins" е за родната й дъщеря,двете й доведени дъщери и племенницата й.Третата все още не е написана.

да бе толкова хубави корици,тази започва да ме дразни,на мен въобще не ми харесва,даже в първия момент не разбрах че става въпрос за книга на Ирис и така са я замазали

Подкрепям те, много кофти вариант на тази картинка са изтипосали, но вече нищо от претупването в издателството не може да ме учуди.

Ето я оригиналната корица, която си е направо супер, жалко само че няма и ние да й се радваме Публикувано изображение

Публикувано изображение

Иначе книгата наистина изглежда интересна, но като знам че има още 3 в поредицата, които със сигурност няма да прочета и ми се доревава...

• 3 седмици по-късно...

Любовта на Божур, Лиза Сий

Изд. "Хермес"

Очаквайте на 12.02.2010 г.!

Публикувано изображение

Сгодена за мъж, когото не познава, Божур намира израз на желанията и копнежите си в лиричните стихове на китайската опера „Павилионът на божурите”. Подобно на главната героиня, Божур е дъщеря на заможно семейство и води уединен начин на живот, подчинен на строги правила на поведение. Момичето с нетърпение очаква постановката на любимата си опера в градината на семейното имение. По време на представлението тя вижда сред публиката мъж, в когото се влюбва от пръв поглед. Така започва незабравимото пътуване на Божур в света на любовта и душевните терзания, което ще я преобрази от крехка девойка в силна и мъдра жена.

Книгата ни отвежда в екзотичния и мистичен Китай през ХVІІ век, когато страната е разтърсена от политически, социални и културни промени. Основаващ се на реални исторически събития, „Любовта на Божур” е необикновен разказ за източните схващания за човешкото битие и безсмъртието на писаното слово и любовта.

Редактирано от radysan (преглед на промените)

Публикувано изображение

Джуд Деверо-"Искам те"

Ариел и Сара не предполагат, че идеята да си разменят местата, ще доведе до такива неочаквани последствия. Двете млади жени, приличащи си като две капки вода, години наред си разменят писма, но се запознават едва когато стават на двайсет. Южняшката красавица Ариел мечтае да спечели сърцето на мъж, който не подозира за съществуването й. Сара пък жадува да загърби досадното си ежедневие и да се потопи в живота на богатите, от който съдбата я е лишила. Само че в красивото градче в Северна Каролина ги дебнат неподозирани опасности. А най-грижливо пазените тайни и предателствата ще изплуват от дълбините на миналото.

Естествено няма дата на излизане.Поне има корица и е в списъка с предстоящи.

На мен ми изглежда,че е от съвременните любовни романи ,нали? Джуд Деверо явно вече пише само съвременни,или се бъркам?

На мен ми изглежда,че е от съвременните любовни романи ,нали?

Джуд Деверо явно вече пише само съвременни,или се бъркам?

Не знам дали пише само съвременни, но тази според мен е такава, тя е втора книга от поредицата Edenton Trilogy. И ако резюмето на "Искам те" е подвеждащо и може и да се позачудиш, на First Impressions ми изглежда като чисто съвременен роман. Разбира се може и да бъркам :mark:

Ето линк: http://www.fantasticfiction.co.uk/d/jude-deveraux/

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

Книгите от тази поредица са съвременни.В последните пет години Деверо пише съвременни романи.Но в последната й поредица "Edilean" втората книга е историческа.

Редактирано от geneviev (преглед на промените)

Книгата от вчера вече е на пазара.

Много благодаря за инфото. Веднага си я поръчвам

Редактирано от an8 (преглед на промените)

Линда Хауърд - Онази нощ

ИК "Плеяда"

Фейт Девлин е бедно момиче от Луизиана, което открай време обожава богатия чаровник Грей Руйяр. Той обаче прави всичко възможно да съсипе нея и семейството й, въпреки че я желае. А след като я унижава, Фейт иска да го намрази... въпреки че сърцето й подсказва друго.

Публикувано изображение

Книгата не е "нова", написана е отдавна - през 1995 г.,но е страхотна.Една от най-хубавите на Линда.

Ооо ще издават на Линда книжка. А някой знае ли кога ще е на пазара? :)

страхотно,нова книжка наЛинда,откога не сме и се радвали

Линда Хауърд - Онази нощ

ИК "Плеяда"

Фейт Девлин е бедно момиче от Луизиана, което открай време обожава богатия чаровник Грей Руйяр. Той обаче прави всичко възможно да съсипе нея и семейството й, въпреки че я желае. А след като я унижава, Фейт иска да го намрази... въпреки че сърцето й подсказва друго.

Публикувано изображение

Книгата не е "нова", написана е отдавна - през 1995 г.,но е страхотна.Една от най-хубавите на Линда.

Съвременна или историческа"?

Мисля,че тези са нови,ако не са, моля за извинение

До края на света - Елизабет Лоуел

Публикувано изображение

Тя е фотографка, майстор в професията си, но зад нея се носи като шлейф болката от един неуспешен брак, непосилното финансово бреме за издръжката на брат и сестра, безкрайните грижи за майка, която така и не се е научила как се пише чек. Трудейки се непосилно, на края на изнемогата, мечтае да намери свой път в живота... Точно тогава някаква поредна поръчка за фотографии пресича живота й с пътя на мистериозен и неуловим мъж, един човек на поривите и мъжкото его, който разкъсва властно паяжината на ежедневието й. Запленена от вълните на морето на чувствеността, тя чува как сирените й шепнат прелъстително, съветвайки я да сложи кръст на предпазливостта, да загърби всичките си грижи и да се гмурне в необятния океан на лудата любов. За да стигне с мъжа до себе си до края на света...

Джудит Макнот - Гордост

Публикувано изображение

В блестящия и подмолен свят на могъщите корпорации Ник Синклер е суперзвезда. И не само заради уменията си в бизнеса. Сексапилната му усмивка покорява всички жени. Само че Ник винаги ги държи на разстояние, защото способността му да обича е отнета, защото се бои отново да бъде предаден и наранен. За него представителките на нежния пол са само играчки. Поредната се нарича Лорън Данър - не ще и съмнение, че гордата красавица ще бъде следващото му лесно завоевание. Само че се случва нещо неочаквано. Остроумието й и високият й дух го изумяват и против волята си той започва да се влюбва в нея.

Обаче Лорън е впримчена в мрежа от лъжи. Тайната й заплашва да унищожи крехкото доверие на Ник... и надеждите й за щастие

с най-неустоимия и чаровен мъж, когото е срещала.

Айлин Гоудж - Остани до мен

Публикувано изображение

Понякога е необходимо време, за да забележиш, че истинската любов е край теб...

Какво e семейството? Вълшебната нова книга от авторката на бестселъри Айлин Гоудж е въздействащо приключение, което отвежда читателя в сърцето на брака, майчинството и приятелството.

Петнайсет години след завършване на колежа Джей, Франи, Емерсън и Стиви се срещат на годишнина от дипломирането. Животът ги е отвел в различни посоки: Джей се е оженил за бременната си приятелка, докато Франи копнее да си роди дете, ала търси любовта на неподходящи места. Емерсън е разведена, с дете и е привлечена от мъж, който я кара да преосмисли вярата си в единствената и неповторима любов. Животът на Стиви наскоро е бил разтърсен от семейна тайна, която ще разруши всичките й представи за себе си.

“Айлин Гоудж пише като обладана и създава герои, които читателите искрено обикват - възхищава се Нора Робъртс. - Талантът на Гоудж блести с цялата си изумителна сила в “Остани до мен”.

Редактирано от Jamey (преглед на промените)

И "Гордост" и "До края на света " не са нови,но вероятно ги преиздават.Книгите са хубави,но тази на Лоуел ми дойде твърди драматична.

И "Гордост" и "До края на света " не са нови,но вероятно ги преиздават.Книгите са хубави,но тази на Лоуел ми дойде твърди драматична.

Може ли малко да ми поразкажеш от "До края на света"? :) че много се чудя дали да я прочета?

Кристина Дод - Загубена в твоите обятия

Корична цена: 8.80 лв.

ИК "Ирис"

Младата и красива медицинска сестра Инид Маклийн научава зашеметяваща новина - избухнала е страшна експлозия, а сред ранените е и нейният съпруг Стивън.

Всъщност Инид се е надявала никога да не срещне отново този ужасен негодник, изчезнал безследно още преди години.

Но се оказва, че прекрасният мъж със златисти очи, за когото тя се грижи сега, няма нищо общо с онзи Стивън, който я е преследвал в нощните й кошмари...

Публикувано изображение

Пета книга в поредицата "Governess Brides".

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.