Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програми и способи за разделяне на харддиск (обединена)

Featured Replies

Norton Partition Magic - програмата е добра и лесно се работи с нея

И бъгава.....
  • Отговори 418
  • Прегледи 94,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На системен диск може да се прави Shrink, но Extend не може.

• Windows 7 Menager е доста добра програмка з оптимизаране на 7-та. Има и такава функция която ти трябва. Зареждаш я ... В дясно избираш "Misc. Utilities" после "Windows Utilities" ..."Disk Utilities" .

• Как да си разделя HDD на С и D 250gb???

Публикувани изображения

Ползвам Acronis Disk Director Suite от флашка и съм доволен. Не знам със седмицата как се държи, но мисля, че от флашка не би трявало да има проблем.

• 1 месец по-късно...

Как да си разделя HDD на С и D 250gb??? :rolleyes:

Зависи на кой етап си. Ако тепърва ще инсталираш при самата инсталация избираш колко ще е С и останалото за D. Ако си с Уиндоус - качваш акронис и делиш както си решиш.

Зависи на кой етап си. Ако тепърва ще инсталираш при самата инсталация избираш колко ще е С и останалото за D. Ако си с Уиндоус - качваш акронис и делиш както си решиш.

ХП е операционата система.Арконис може ли линк.НАТИСКАМ create new partition ...

Редактирано от capnemo
кирилица!!! (преглед на промените)

ХП е операционата система.Арконис може ли линк.НАТИСКАМ create new partition natiskam C i pi6i ne6to tam i ne stava.

Виж си ЛС. Ако имаш Акронис, дай му ръчно управление, не автоматично и Ресайз. Т.е. преоразмеряване. От там буташ колкото искаш да е С и след това Криейтваш D.

ХП е операционата система.Арконис може ли линк.НАТИСКАМ create new partition natiskam C i pi6i ne6to tam i ne stava.

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение

Как се дава мануал :cool: ??и ако може да ми обеснищ какво трябва да направя по стъпки :rolleyes: ?БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Как се дава мануал ;) ??и ако може да ми обеснищ какво трябва да направя по стъпки :baby: ?БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Ако си инсталирал акронис диск директор, след рестарта, стартираш програмата и то ти показва едно прозорче с ауто и мануал. Избираш второто и стъпваш на диска, който ти изобразен като жълт правоъгълник. С десен бутон даваш ресайз. С мишката защипваш края на диска от дясно и го буташ, с цел да го намалиш до определения от теб размер. После цъкаш на свободното парче и му даваш криейт. След това затваряш праграмата, то ще те пита да действа ли, ти му казаш да и почна. Понякога рестартира компа и го прави в промт, понякога нещата се извършват под Уиндоус.

Стана както каза рестартира се и направих Ц 52 гб и 180 Е.Само защо новия диск се казва (Е:) А ПАК ТРЯБВА (Д:):cheers: НАЛИ ??????МЕРСИИ МНОГОО ИНА4Е СТАНА :baby:;)

pataran много добре обясняваш с простички думи .Я ми кажи на мен как да си увелича ц-то за сметка на диск Д,ама пак така простичко обяснено :cheers::baby:;)

Стана както каза рестартира се и направих Ц 52 гб и 180 Е.Само защо новия диск се казва (Е:) А ПАК ТРЯБВА (Д:):cheers: НАЛИ ??????МЕРСИИ МНОГОО ИНА4Е СТАНА :baby:;)

За да ти стане втория диск D, вместо Е, съм го писал във форума и то скоро. Ще ти обясня набързо. Отваряш контролния панел. Админ тулс. Компютър менеджмънт, диск мемеджмънт. Там виждаш твоя диск и CD-то. Стъпваш с мишката на CD-то и с десен бутон ченч летър. Сменяш буквата D на F,G,H която си искаш. После стъпваш на втория дял от харда. Пак с мишката ченч летър. Сега D е свободна буква и я избираш. После връщаш на CD-то. Пак ченч и сега си избираш E. И си готов.
  • 2 седмици по-късно...

Мерси стана както каза патаран.БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРИТЕ :);)

• 3 седмици по-късно...

Някой може ли да ми каже програма за разделяне на хард диск работеща под windows7. БЛАГОДАРЯ.

• 5 седмици по-късно...

Здравейте, проблемът е следния. Преди почти две години си инсталирах Windows Vista на преносимия комютър и сега дойде време за преинсталация, но при първата инсталация не разделих диска на поне два партишъна и сега е много сложно да сменя операционната система без да трия натрупаните по диска файлове. Дали има начин да преместя операционната система в отделен партишън, примерно някакво System C:, и да запазя останалите файлове в друг партишън и това да стане без да е необходимо да освобождавам много място от претъпкания 250 HDD? Благодаря Ви!

Редактирано от spiro666 (преглед на промените)

Можеш да създадеш втори дял само върху свободно пространство от сега съществуващия. Ако нямаш място, прехвърли нужните ти файлове на външен хард.

и вероятността всичко да се омаже много цветно и резултата да е "венецианска мозайка" е много голяма бекъп на всички важни файлове, който не могат да се възстановят от другаде, на дискове/друг HDD и формат с разделяне - само така ще се научите

Благодаря за отговорите! Аз мислех за вариянт да освободя около 20 ГБ да създам нов партишън и в него на инсталирам нов Windows, не знам обаче как бих могъл да премахна старата опреационна система от стария партишън? Накакви препоръки в тази насока ?

Благодаря за отговорите! Аз мислех за вариянт да освободя около 20 ГБ да създам нов партишън и в него на инсталирам нов Windows, не знам обаче как бих могъл да премахна старата опреационна система от стария партишън? Накакви препоръки в тази насока ?

Просто изтриваш партицията или я форматираш

Здравейте, проблемът е следния. Преди почти две години си инсталирах Windows Vista на преносимия комютър и сега дойде време за преинсталация, но при първата инсталация не разделих диска на поне два партишъна и сега е много сложно да сменя операционната система без да трия натрупаните по диска файлове. Дали има начин да преместя операционната система в отделен партишън, примерно някакво System C:, и да запазя останалите файлове в друг партишън и това да стане без да е необходимо да освобождавам много място от претъпкания 250 HDD?

Благодаря Ви!

И вероятноста да се омаже е доста голяма .

Не съм срещал програма която да работи на 100% на всички компютри .

+ това виста си има инструмент за разделяне на диска ако не се лъжа .

Виж него не съм го ползвал никога . Но има Google .

Във всички положения ще ти трябва прехвърляне/копиране на инфото . Задължително .

• 1 месец по-късно...

Искам да попитам има ли начин да прехвърля 10GB от единия дял на хард диска към другия на който е инсталиран Windows 7, проблема ми е че несъобразих колко пространство ми трябва за Windows 7 , и сега имам 50MB свободно пространство Windows-а.Дали има такъв софтуер който да работи под Windows 7 който да го може това нещо или вграденият който е да успее да се справи с тази задача.Благодаря предварително

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.