Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Похвалете се с компютъра си

Featured Replies

Това е дреболия която много гора забравят. Аз например също още ползвам i7 920 от 2009 година и си ми върши работа. Ако не е така отдавна да съм го сменил. 

А господина с 3258 не е зле да помисли че тук има и други хора с този процесор, които гледат по-обективно на нещата. Да, в игри като wot пентиумчето кърти, но в други умира. И наистина не лошо да се гледат клиповете докрай ;)

Пример от личен опит с диабло 3 - с пуснат браузър , антивирус и торент кадрите падат с 20-30....следващия път като се прибера мога да ви покажа. 

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 427,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дойдоха чарковете днес. Сега ми остават само скобите за водния блок и всичко това(плюс още няколко неща) трябва да влезе в онова дървеното от другата тема. Обаче като гледам как ме сърбят ръ

• Янко Влахов
    Янко Влахов

А защо изобщо му се връзвате? Ако наистина е поръчано подобно нещо, то това са едни от най-глупаво похарчените пари.

• Айде да почнем на чисто! Няколко снимки от днешното почистване. Машината от подписа:         За жалост в mallbg.com се беше изчерпала R9 290 за 500 лв., иначе щях да се подсиля с нея. Ам

Публикувани изображения

преди 55 минути, Tommygun написа:

Това е дреболия която много гора забравят. Аз например също още ползвам i7 920 от 2009 година и си ми върши работа. Ако не е така отдавна да съм го сменил. 

А господина с 3258 не е зле да помисли че тук има и други хора с този процесор, които гледат по-обективно на нещата. Да, в игри като wot пентиумчето кърти, но в други умира. И наистина не лошо да се гледат клиповете докрай ;)

Пример от личен опит с диабло 3 - с пуснат браузър , антивирус и торент кадрите падат с 20-30....следващия път като се прибера мога да ви покажа. 

Аз точно това се опитах да обясня на това детенце :>

Повечето игри от преди 5 - 10 години ли ?

Остави сега WOT, Arma3 и подобни интел оптимизирани игри, гледай процесорно зависими игри и кажи къде е този пентиум.

Абе кефи си се с тоя пентиум докато можеш. Ама не знам какво изобщо се кефиш като твоя процесор дори не е и клокнат. Няма тема в която да не си похвалил тоя пентиум. Чакай и аз да се похваля с моята i7-ца. Au5MM9m.png

Сега можеш да почнеш да даваш клипове как клокнат пентиум е по-добър от i7. 

Баси темата заприлича на такава за мерене на п**ки.Модератори вземете се в ръце и я разчистете малко не е приятно тема ,която е на близо 10 години и една от любимите ми (ама кого го интересува ...) да бъде о**ана за около месец :)

Поредният заблуден.Стига с тоя 3258 .Той като гледам още малко и почти като Скайлейк производителност ще даде.Малко не му достига да държи SLI на Титан.Даже защото бил евтин,качествен,не греел,биел всички по пътя си,и в НАСА го ползват.Изчислява на колко Трилиони парченца ще се разбие вселената за по-малко от 1/4 секунда,и даже не е клокнат!Ако се клокне,правел контакт с извънземните.

преди 11 минути, lindroos1 написа:

Поредният заблуден.Стига с тоя 3258 .Той като гледам още малко и почти като Скайлейк производителност ще даде.Малко не му достига да държи SLI на Титан.Даже защото бил евтин,качествен,не греел,биел всички по пътя си,и в НАСА го ползват.Изчислява на колко Трилиони парченца ще се разбие вселената за по-малко от 1/4 секунда,и даже не е клокнат!Ако се клокне,правел контакт с извънземните.

Детето няма парички за да си позволи нещо по-добро - мама и тате не дават. Ти остави, ами аз вече май взех да съжалявам, що не си взех 3258, а си взех i7 6700K.:D

преди 19 минути, Agentpat™ написа:

Детето няма парички за да си позволи нещо по-добро - мама и тате не дават. Ти остави, ами аз вече май взех да съжалявам, що не си взех 3258, а си взех i7 6700K.:D

Пари на вятъра си хвърлил.Те са почти равни де,ама 3258 може да убеди жена ти,че не е дебела в новите дънки.Точно Барак Обама като се срещнаха с Путин това говориха.Че 3258 е нещо изключително,и съжаляват,че са го разкрили на света.Публична тайна е,че този процесор изпревари времето си с поне 9065 години.А тия FX не знам какви са,ама са  стари и wolfenstein 1 яко им лаги.Представи си ,да сравняват това нещото(накратко ТО,и даже всяка цифра (3258) отговаря на символи,които те правят илюминат ако го имаш) с нещо от далечната 2 хиляди и някоя си.

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

преди 3 часа, GyurovSoft написа:

Повече няма да коментирам g3258 е по-добър от fx 8350 на gaming и това е !

Този стар амд процесор с стария сокет AM3...

ПОЗДРАВИ!!!

Абе човек, на тая GTX750Ti  и стига 4 GHz  честота на интелски процесор при процесорнозависими игри от едно ядро. За многонишково оптимизираните игри и трябват все пак 4 ядра, защото i3 на ниска честота като i3-3220  идват слаби за нея. Особено при Crysis 3. От тая гледна точка G3258  на 4.7 GHz  може да се окаже достатъчен за повечето игри.  Макар че в клипа се вижда, къде точно е недостатъка му - не може да поддържа 60 fps,  а това дразни много хора.  А тия наистина имат вървежен канал, но пък я карат на конвейр клиповете, каквото им дойде на ума. Важното е стотинките да падат.  Не знам защо пускат BF4, която не е процесорнозависима игра в истинския смисъл на думата. както и всяка BF. Все пак се вижда, че G3258  и там се дъни. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 15 минути, Seven_Hill написа:

Един приятел играе Crysis 2 на GTX 460 и 8500 Core 2 Duo.

Xах, когато аз играех тая игра с GTX460  и клокнат E6750,  бе ужас. Кадрите толкова падаха на места, че се отказах да я играя. Изиграх я едва преди  година с хардуер, който държи  60 fps. 

преди 59 минути, Кико написа:

Абе човек, на тая GTX750Ti  и стига 4 GHz  честота на интелски процесор при процесорнозависими игри от едно ядро. За многонишково оптимизираните игри и трябват все пак 4 ядра, защото i3 на ниска честота като i3-3220  идват слаби за нея. Особено при Crysis 3. От тая гледна точка G3258  на 4.7 GHz  може да се окаже достатъчен за повечето игри.  Макар че в клипа се вижда, къде точно е недостатъка му - не може да поддържа 60 fps,  а това дразни много хора.  А тия наистина имат вървежен канал, но пък я карат на конвейр клиповете, каквото им дойде на ума. Важното е стотинките да падат.  Не знам защо пускат BF4, която не е процесорнозависима игра в истинския смисъл на думата. както и всяка BF. Все пак се вижда, че G3258  и там се дъни. 

Номера е ,че се пуска кличето и се прави извод,който съответно е едностранен и грешен. Ако човек седне и отдели време да прочете и статията към клипчето,както и да изгледа другите клипчета с други игри и настройки и карти ,нещата си идват на мястото. А именно - не е лошо процесорчето, но е силно ограничено като нишов продукт от двете си ядра. Ако се играят само игри,които не искат повече от 2 ядра няма проблем.Освен ако на заден план не вървят няколко програми. При мен примерно винаги вървят 11 програми и това е без торент. То са драйвъри на карти,клавиатури,кормила,то са афтърбърнъри,гейминг еволв,антивируси ,че дори и браузър с отворена браузър игра.В този случай или в оптимирана за повече нишки игра (спонтанно ми идват поне 3-4 актуални от тази година на ум) нещата се променят. И пак - игрите ще вървят,но никога толкова спокойно както на многонишков процесор,пък бил той и АМД.Никой не отрича еднонишковата производителнос на Интел в игри,но идва момента когато повечето ядра са си повече ядра.

Ето ви още един тест с други игри и настройки,където картинката е различна - даже и клоккна на 4,7 рядко стига стоков 8350.

преди 1 час, GyurovSoft написа:

Еми g3258 е по-добър от 8 ядрен амд не стават амд за игри 20-30 кадъра отгоре има на клипа.

Процесор за 800 лв срещу процесор за 170 лв какъв мама какъв тати бе идиот? ти си болем мозък 700 лв разлика и интела пак настига 4 ядра i7...

Айде залягай повече над уроците и внимавай с квалификациите, защото започна отчайващо да се дъниш, хлапе! 

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

След всичките теми за конфигурации тия дето бяха по 1400лв.. Не са му взели техните за 1400 а за много по-малко. Сега си избива яда с Pentium-a. :D

преди 2 часа, iittssnnoottrreeaall написа:

След всичките теми за конфигурации тия дето бяха по 1400лв.. Не са му взели техните за 1400 а за много по-малко. Сега си избива яда с Pentium-a. :D

Убий глупака с мълчание ...

преди 2 часа, Tommygun написа:

Номера е ,че се пуска кличето и се прави извод,който съответно е едностранен и грешен. Ако човек седне и отдели време да прочете и статията към клипчето,както и да изгледа другите клипчета с други игри и настройки и карти ,нещата си идват на мястото. А именно - не е лошо процесорчето, но е силно ограничено като нишов продукт от двете си ядра. Ако се играят само игри,които не искат повече от 2 ядра няма проблем.Освен ако на заден план не вървят няколко програми. При мен примерно винаги вървят 11 програми и това е без торент. То са драйвъри на карти,клавиатури,кормила,то са афтърбърнъри,гейминг еволв,антивируси ,че дори и браузър с отворена браузър игра.В този случай или в оптимирана за повече нишки игра (спонтанно ми идват поне 3-4 актуални от тази година на ум) нещата се променят. И пак - игрите ще вървят,но никога толкова спокойно както на многонишков процесор,пък бил той и АМД.Никой не отрича еднонишковата производителнос на Интел в игри,но идва момента когато повечето ядра са си повече ядра.

Ето ви още един тест с други игри и настройки,където картинката е различна - даже и клоккна на 4,7 рядко стига стоков 8350.

Само да допълня, че и с 8 нишков процесор да си, ако една програма  на заден план си хване едно ядро, което в момента се ползва и от играта, то спадът на кадри е налице. Забелязах го това с всякакви процесори, дори и със сегашния, ако някой процес си заплюе едно от ядрата и го натовари. Оня ден дадох пример със стриймването, където един процес на GeForce Experience, отговарящ за стримването, отнема много от процесорното време и си е хвана две ядра ако не греша. При нормален приоритет играта насича за момент, а клавиатурата ми лагва. На практика не може да се играе. А тогава стриймвах WRC5,  та и един завой не можех да взема. Проблема се реши със задаване на нисък приоритет за тоя процес. Има и друг  вариант - на играта да се дадат 7 нишки примерно, а на стриймването една. Но  пак не е гаранция, че тоя процес пък няма да се заяде с някой друг, а той пък с играта. Затова и  осемте нишки могат да се окажат недостатъчни при определени ситуации. Преди време софтуера на монитора ми Филипс си хващаше едно ядро и го натоварваше на 100% като почна да играя. Така кадрите дропваха при всички игри, дори при тия, които не се впечатляват много от процесора. Та пак се налагаше да изключвам  тоя процес автоматично, щото друго решение нямаше, а и поддръжката на Филипс се правеше на ударена че не разбира за какво и говоря. Най-накрая се отказах от тоя софтуер и вече не го пускам. Но сега да го пусна и почват проблемите с натоварено ядро и ако не взема мерки, почва спадът на кадри. Но  пък с две ядра, които по принцип са си натоарени около 100-те процента при игри, дори обикновени процеси на заден план предизвикват дроп. Правих такива тестове с две ядра  и резултатът е голям дроп понякога, макар че имах и доста добри попaдения на 3.9 GHz.Ето 3 клипчета( горе в левия ъгъл може да си  изберете клипче) с прословутата GTX750Ti:

А тук 9 клипа с две ядра на 3 GHz, вклщчително и Crysis 3. Е, там е картинка в буквалния смисъл:

Стигнах и по-далече  - опити с две ядра на 2.2  GHz. Там целта ми бе друга, но както и да е:

GTX460  с G860 бе голяма мъка, но с E6750  бе 30-50% по-голяма.  Изобщо...мамито им.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 56 минути, GyurovSoft написа:

g3258 на игри е по-добър от fx и това е факт и при теб.

Компютъра не е само за игри.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Абе вземи се по образовай малко че тука само глупости пишеш и оси*аш темата.
И моля те направи ми една услуга  :) Не гледай клипове които показват че амд фх 8 ярда е по слаб от интел 2 ярда
ЗАЩО ТО НЕЕ ВЯРНО !!! 
Абе кво да ти   кажа аи честито новото компче да си го ползваш със здраве.
(май ти е първия компютър  )

преди 2 часа, GyurovSoft написа:

g3258 на игри е по-добър от fx и това е факт и при теб.

Не ми се спори, но все пак. Нито единия, нито другия са за игри.Достатъчно годинки се мъчих с подобни боклуци. 

Аз имах преди един Е7400 с една карта 6600 или нещо подобно Нвидиа...дори линейдж ми лагваше кофти,хаха.Ама пак беше по-добре от стария ми 2.4 едноядрен процесор де.

Никога не съм бил фен на Котлон и не разбирам какво спорите.ПЕнтиумчето си е слабичко,амд-то е лайна с бозъ,ама като няма риба и рака е риба де.

преди 34 минути, G-Max112 написа:

Айде клиповете не са вярни ебахти тапака интела е по-добър гледай клипове всички игри на макс настроики вървят идеално хеит и завиждане това e.... Айде с здраве

https://m.youtube.com/watch?v=KEEuXQf29Z4

https://m.youtube.com/watch?v=G0XFfHTGz0A

Слабично специално за вас ще направя клип ня bf4 gta v Crysis 3 nfs rivals cs go

Да спукваме се от завист. Направо не можеш да си представиш :> Дори и грам не ти завиждам след като знаам че моята машина е много по-добра от твоята. Но радвай му се на пентиума докато можеш, то ще е максимум още една година, след която дори и браузър да отвориш с него ще си е мъка.

И ПС излагаш се с тия клипове на клокнат пентиум срещу неклокнат FX, но дори на него се вижда че пентиума с зор се справя, постоянно е на 100%. А и Кико друг интел фанатик ти обяснява колко си в заблуда. Показа ти свои тестове където клокнат 3258 не може да доближи дори неклокнат FX.

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

По принцип е много забавно обаче се оспамва темата така че е време да се спреш скъпи съфорумник GyurovSoft.

Като за начало всички тук са нормални възпитани хора и не е зле дори и някой да е по-млад ,да спазва добрия тон и да избягва директни обиди. Има правила на форума които не е зле да се спазват!

Това че колегите те взимат за мезе не трябва да те учудва,но си си виновен сам. Още повече,че в клиповете,които даваш се доказва тяхната теза а не твоята. От двата последни линка трябва просто да погледнеш първия от минута 6:15 нататък и ще видиш,че в 2 игри пентиумчето забива нацяло а иначе се удавя в ниски кадри доката FX-a си държи неговите. В игрите с енджини неоптимирани за повече от 2 ядра наистина е по-бърз,поради по-модерната си архитектура и като цяло по високия IPC на Интел за момента. Това обаче не означава ,че може да се правят генерални заключения че е по-добър от един FX.Ako не си съгласен с мен - по-горе си обещал да направиш клипче на Crysis 3(ако я нямаш мога даже да ти я подаря за спорта:wink12:). Опитай да повториш тази сцена и да спрем с гръмките изказвания.

Вътре има настройки и всичко.Още повече както казах горе, покрай клипчетата ,които пускаш има и статии и обяснения и заключения. Ако не си в час с английския има преводачи.Но прочети първо за какво става дума,ако си запален пробвай,както ние правим с колегата Кико и тогава определяй кой е тъп и изрод и какъв ли не.

Нито целя в момента да се заяждам с теб нито се опитвам да ти се правя на интересен.Пиша  това ,защото колегите в един момент ще загубят интерес и за някой незапознат ще излезе ,че ти си бил прав накря и пентиума е извънземен процесор който мачка наред. Не е лош,както казах имам го на компютъра в България и бях също изненадан колко е пъргав,но чак пък толкова универсално по-добър от FX примерно не е.Горе съм линкнал един тест и се вижда че в по-нови и процесорнозависими игри дори и с клок не е по-бърз а в програми просто няма шанс.

Колкото до това дали клиповете лъжат - могат да лъжат яко ако този ,който ги прави има за цел да манипулира резултата.Аз също в линка за fallout мога да намаля настройки и да изкарам процесора си извънземен и то без да се види разлика в картината,но това е личен избор на тестващия. Още повече,че на клиповете ти няма дадени настройки, резолюции,драйвъри,ОС и въобще нищо.Че то може единия клип да е даже на по-висока резолюция и да не се разбере,както и аз трябваше да питам колегата днес,защото не се вижда разлика от 1440 и 1080.

преди 35 минути, G-Max112 написа:

G3258 без спор е по-добър на повечето игри...

На клипа се изключва тъй като явно му е спрял тока.

Или нещо друго.

Знаеш ли какъв е извода от клипа, който си дал?

Този FIX е равен при игрите и отличен при работа с новите игри и още по отличен при други тежки програми, като видеообработващи, до къто g3258 е напълно мъртъв там. . FIX-са е много по на пред. В кой клип се вижда, че FIX-са е мъртъв?  Играта ли не става да се играе?

Абе в неговата тема момчето искаше отначало да вземе FX-83xx във гейминг комп за 750 лв. Та в крайна сметка някой явно успя да го убеди да вземе по балансирана конфигурация с по-добра видеокарата и г3258 щом е за игри и сега си мисли( и иска да мисли) че г3258 е най-доброто

преди 15 минути, NICHIRENSHU написа:

Абе в неговата тема момчето искаше отначало да вземе FX-83xx във гейминг комп за 750 лв. Та в крайна сметка някой явно успя да го убеди да вземе по балансирана конфигурация с по-добра видеокарата и г3258 щом е за игри и сега си мисли( и иска да мисли) че г3258 е най-доброто

Ако имаше възможност да поработи с фикса 3 дена с неговия g3258. Щеше да си купи фикса, защото с неговия 3258 е ограничен само до едни игри, но тези които ще излязат ще са трудни и за него.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.