Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Похвалете се с компютъра си

Featured Replies

v2.0, и двете държави са в евросъюза, обмитяването могат да го сънуват през крива макара. И мен искаха веднъж да ми обмитяват монитора, но като видяха касовата бележка и млъкнаха, малко са нагли понякога.
  • Отговори 2,4k
  • Прегледи 437,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дойдоха чарковете днес. Сега ми остават само скобите за водния блок и всичко това(плюс още няколко неща) трябва да влезе в онова дървеното от другата тема. Обаче като гледам как ме сърбят ръ

• Янко Влахов
    Янко Влахов

А защо изобщо му се връзвате? Ако наистина е поръчано подобно нещо, то това са едни от най-глупаво похарчените пари.

• Айде да почнем на чисто! Няколко снимки от днешното почистване. Машината от подписа:         За жалост в mallbg.com се беше изчерпала R9 290 за 500 лв., иначе щях да се подсиля с нея. Ам

Публикувани изображения

v2.0, и двете държави са в евросъюза, обмитяването могат да го сънуват през крива макара. И мен искаха веднъж да ми обмитяват монитора, но като видяха касовата бележка и млъкнаха, малко са нагли понякога.

не е така, дори в ЕС има пределни стойности. и нали се сещаш, че съм задължен да имам цялата документация на английски (минимум), а това значи разноски и време за заклет преводач и т.н.

не отварям тема, че повечето от тия стойности се равняват на цената на един съвременен мобилен телефон...

беше притеснена случка, защото 6 часа преди излитане се сетих, че в БГ ще е по-евтино да взема машина, но за да не ми я обмитят, я взех на части (в сака дъното, паметите в ръчния батаж и т.н.), без кутия, монитор и захранване, че нямаше къде да ги дяна. и в последните часове в една малка фирмичка... и общо взето стана така, че взех просто най-доброто от това, която имаха на склад, а за съжаление видеокарти много нямаха... както и да е, поне не изпуснах самолета. а монитора, кутията и захранването взех тук, сглобявах 2 часа и ето ти нова машина почти за без пари, сравнено с тукашните цени.

ти с каква карта беше?

В подписа ми е конфигурацията Palit ATI RAODEON HD4850 512MB 256BIT GDDR3 DUAL SLOT EDITION

хайде и аз да се похваля не е за хвалене де но ми върши работа процесор 1.61 ( 2600+ ) Хард 80гб Видео Ати радион х 1300 256 мб на 256 бита 512 рам :P

Конфигурацията си я взех с оглед работа графичен дизайн, CorelDraw, PhotoShop, Flash, AutoCAD, 3D Studio Max ... върши работа само ме притеснява, че видеото дига много температура при игри като Devil May Cry 4 (на макс настройки) CPU: Intel Core2Duo E8400 @ 3.00 Ghz MB: Asus P5QL-E RAM: 2 x 2GB DDR2 1066MHZ, Kingmax Video: ATi HD3850, 512MB PowerColor, PCI-E2, DDR3, 256bit HDD: 500GB WD Caviar® Black™, SATA2, 7200rpm, 32MB Monitor: 22'' Samsung SyncMaster 2243NW

Редактирано от Bladerunner (преглед на промените)

А твоят комп каква му е конфигурацията? И какво по-точно му е зле-то, понеже от комента ти не става много ясно? Аз знам, че не е перфектен, но за парите, които имах тогава беше най-доброто, което можеше да се вземе. Процесорът беше най-бързият двуядрен, видеото не ми беше важно, но все пак исках да става за някоя друга игра. Хардът е от най-добрите 500 GB, които имаше тогава, а и като гледам и сега. Дъното си върши перфектна работа за цената, PCI-E 2-ка е, с някой друг heatsink на chipseta. Та да вземеш да ни светнеш нас по-необразованите какво точно му е зле-то, щото иначе комента ти стои като лайно насред пътя. Виждаш лайното и ти е ясно, че е минавало магаре по пътеката, ама аджеба защо се е стигнало дотам не става ясно. Освен това си личи колко разбираш от изисквания. Някога въобще работил ли си на корел? Вземи поработи малко преди да се изказваш неподготвен, че ставаш за смях на хората, които им е ясна дадената програма. Корел каквото и да вземеш ще ти върши работа за базови неща, но истината е, че за сериозна работа дори тази конфигурация на моменти се задъхва. Аман от магарета, дето минават по пътя и тропват по някое лайно по средата. Какво ли въобще се занимавам да коментирам празните приказки на някой си бай Празненко ...

Редактирано от Bladerunner (преглед на промените)

Конфигурацията е на почти 1 година. Не бих казал, че това е "скоро". Мониторът си е перфектен, професионалните решения с S-POV матрици и т. н. са от 1000-2000 лв нагоре, което за българския стандарт е неоправдано висока цена. Още повече, че това не ми е професия, а хоби, с което си докарвам някой друг лев. Студент съм и както се досещаш не преливам от пари, издържам сестра си, която също е студентка. В този смисъл за моята си ситуация конфигурацията, която успях да събера в онзи момент си беше нещо наистина добро. Видеото е слабо, но аз това го казах още в първия си пост. Не ми и трябва по-силно. Личи си кой не чете какво пише другия. Не съм казал, че няма да работи, а че за сериозни файлове ще спича, работя с Корел от версия 3 още от 90-те години така че хайде пак си помисли дали не мога да направя сравнение? Искаш ли да ти пратя един 4 MB корелски файл с логота да видим дали ще го работиш без проблеми на по-слаб процесор? Късният час не оправдава това да влезеш във форума и по типично български да се заядеш с някой понеже те подразнило нещо. Преди мен хора са се хвалили с разни атлончета и т. н. ама никой не се яде с тях. Ето затова сме тъпа, куха нация. Ако няма какво конструктивно да кажеш защо по-добре да не замълчиш? Не, трябва да се заядеш. А не можа примерно да пишеш нещо от сорта на: "Абе видеото според мен е зле, ЗАЩОТО: .... това и това ...." и т. н. Или ти си от типа хора, за които някой, който е дал 400+ лева за видео само, за да си губи времето с игри е невероятен пич? Добрата конфигурация е тази, която ти върши работа. Разочарован съм от духа, който цари в този форум, но нищо ново под слънцето.

...

Извинявай, не съм искал да се заяждам. Малкия час не ме оправдава, ама пък и какво чак толкова се обиждаш. Писах само защото видях "с оглед работа графичен дизайн". Компютъра си е екстра. А за корел няма да спорим, защото е безсмислено, а иначе, за твоя информация работя с много по-тежки файлове и мога на лични да ти пратя линк, където да видиш в/у какво съм работил с компютър, многократно по-слаб от твоя.

И аз съм работил с много по-тежки файлове и на много по-слаби конфигурации, работих в една печатница, където се мъчих с 50-60 МБ файлове на някакво пентиумче, но истината е, че си спецваше. Аз ти говоря да работиш с големи файлове на Enhanced view и да няма спичания и т. н. Иначе ок, знам, че не биваше да се паля така, но си ми докривява като видя такива неща, няма как.

GA-M69VM-S2 AMD-X2-4400+ SP-FAN-Therm-S1 HDD-SERIAL-320SEAG RAM-DDR2-2X1024MB/800Mhz PC-SUPL-425W LG DVR-111D,black,dual layer SPIRE-3005 GA-KEY-KM9PB ATI RADEON HD3850/512MB Не е кой знае какво, но ми върши много прилична работа. Много съм доволен от видеото, от процесора не съм доволен, и от дъното съм много доволен. Все пак нека се има впредвид, че конфигурацийката ми е на 1 година. :speak:

• 3 седмици по-късно...

Ето я и моята нова придобивка CPU:Intel Core i7 Extreme 975 @3.33Ghz VGA:GF GTX 295 Gainward 1792MB DDR3 896bit x2 (2way SLI) Motherboard:Gigabyte EX58-UD4P X58 LGA1366 DDR3 RAM:6x2GB DDR3@1600MHz CorsairC9 HDD:2x 2TB WD Caviar®7200rpm 32MB PowerSuply:Thermaltake Toughpower 1200W

Редактирано от Xboxxx (преглед на промените)

Ето я и моята нова придобивка

CPU:Intel Core i7 Extreme 975 @3.33Ghz

VGA:GF GTX 295 Gainward 1792MB DDR3 896bit x2 (2way SLI)

Motherboard:Gigabyte EX58-UD4P X58 LGA1366 DDR3

RAM:6x2GB DDR3@1600MHz CorsairC9

HDD:2x 2TB WD Caviar®7200rpm 32MB

PowerSuply:Thermaltake Toughpower 1200W

За какво ползваш тоя звяр.

Мойто компче:

Cpu Intel core 2 duo e5200 2,5

MB Gigabyte ga p43 es3g

VC ati hd4730

Hdd 320gb Wd

ram 2 gb ddr2

Psu 400w

case asus ta 863 Най се гордея с нея Публикувано изображение

<spam> CPU:Intel Core i7 Extreme 975 @3.33Ghz VGA:GF GTX 295 Gainward 1792MB DDR3 896bit x2 (2way SLI) Motherboard:Gigabyte EX58-UD4P X58 LGA1366 DDR3 RAM:6x2GB DDR3@1600MHz CorsairC9 HDD:2x 2TB WD Caviar®7200rpm 32MB PowerSuply:Thermaltake Toughpower 1200W Секвартиранта ми иска да си земе подобен звяр за да цъка тетрис и лунен патрул... <spam>

За какво ползваш тоя звяр.

Предимно за сървъри а през другото време за нормален настолен компютър :beer:

Колко даде за тоя дзвер?

То не е за хвалба,но ето го.Скоро ще се сменя :)

MB:

Asus A8N-VM (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)

CPU:

AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 x 200) 3500+

RAM:

4x 256 MB PC3200 DDR SDRAM  (2.5-4-4-8 @ 200 MHz)

HDD:

Maxtor 120GB

VIDEO:

NVIDIA GeForce 6100  (256 MB)

Редактирано от MonKa7a3 (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

AMD Atholn64 X2 5200+ Asus M3N78-VM NVIDIA Geforse 9600GT/1G HDD:500G RAM:4G приемам предложения за охлаждания до 50-60лв

Евалата това са най скъпите части които предлагат JAR Computers ама как ги сабра в конфигурация не те знам.

Съвет: Не си копуваите подобно нещо !!! Super Mario не иска да ми тръгне :speak:

Е това сигурно е купувано според принципа "по-скъпо-по-добро" :D

Страшна конфигурация (ако е реална разбира се)

Иначе аз от една година в къщи съм с:

ASUS P5Q DELUXE-motherboard

C2D E8400-procesor

2x2 corsair CL4-memory

2x W.D.640 RAID0 -hard

Sapphire 4870-512MB-video card

Corsair HX520-power supply

E-mu 0404-sound card

Ползва се хем за работа хем и за забавление :yanim:

CPU: QuadCore AMD Phenom X4 Black Edition 9850, 2500 MHz (12.5 x 200) RAM: 4GB, DDR2, 1066Mhz (за херците не съм сигурен) VC : NVIDIA GeForce 9500 GT (1024 MB) MB : Biostar GF8100 M2+ SE (2 PCI, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN), Chip Set: nVIDIA GeForce 8100, AMD K10 HDD: SAMSUNG HD753LJ (750 GB, 7200 RPM, SATA-II) LAN: NVIDIA nForce Networking Controller (169. [ TRIAL VERSION ]) SC : nVIDIA HDMI @ nVIDIA MCP78 - High Definition Audio Controller

Дойде и моя ред...: Gigabyte GA-P55-US3L QuadCore Intel Core i5 750 2,66Ghz@3885Mhz 4GB KINGSTON DD3 1333@1480Mhz 500GB SEAGATE/7200/32MB ATI RADEON 4870 512 GDDR5 Creative X-FI XtremeMusic BlueStorm 500W

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.