Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Книги, които не можете да дочетете

Featured Replies

"Погнусата" на Сартр - не мога да я дочета , не оспорвам значимостта й в литературата , но за мен е твърде депресираща "Йосиф в Египет" Томас Ман , многословна и скучна , според мен "Баудолино" Умберто Еко, само думи, думи , думи , "Името на розата " ми хареса , с "Махалото на Фуко" се справих някакси, но тази ми се опря "Черна книга" Орхан Памук , просто не мога, вероятно вече няма да си купя негова книга, въпреки Нобеловата награда Има и други , разбира се, но в момента се сетих за тези

И аз не можах да дочета "Баудолино" Умберто Еко. Също - "Илиадата"... цели страници с това кой на кого резнал главата...Съмнявам се, че въобще някой е успял да я дочете до края

Специалист от Сицилия - Норман Луис Мъча я от близо месец и съм на половината.Доста скучна ми се вижда.Докато чета постоянно се разсейвам,което е първи признак,че не ми е интересна. :( Май ще я зарежа накрая.

и аз не можах да дочета Швейк - май за да я харесаш тази книга, трябва да си бил в казармата или не знам какво. Но имам познати, които я боготворят. Като опре до хумор, сто пъти предпочитам Великия комбинатор Остап Бендер.

• 4 седмици по-късно...

Война и Мир То Угрюм река и все решавам че не мога да го дочета малко(100-200 стр.) преди края...тупо ;)

Не успях да прочета до края - "Истанбул" на Орхан Памук и "Спутник, моя любов" на Мураками. Някой ден ще ги пробвам пак.

• 4 седмици по-късно...
  • 3 месеца по-късно...

"Истанбул" на Орхан Памук и аз не можах да я дочета. Другата е "Петър I" на Толстой

"Сто години самота" доста трудно, но би трябвало да съм я избутала, защото се сещам за финала... :biggrin: може и да съм прескачала тук таме.

Втората част на романа Граф Монте Кристо на Ал.Дюма Макбет на Шекспир

Американска Трагедия на Драйзер, голяма скука, много трудна за четене. Шампионът е определено Флобер, няма такава скука.

Редактирано от d1saster (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Тази....

Публикувано изображение

Няма такава депресия! Докарах я на 2/3 и я оставих. Наскоро гледах екранизацията - още по тегава, защото цялата безизходица и депресия описана в книгата я има визуализирана.

Като цяло проблеми с четенето на тежки книги нямам, но тази ми дойде в повечко. Съмнявам се, че някога бих седнала да я завърша.

Тази....

Публикувано изображение

Няма такава депресия! Докарах я на 2/3 и я оставих. Наскоро гледах екранизацията - още по тегава, защото цялата безизходица и депресия описана в книгата я има визуализирана.

Като цяло проблеми с четенето на тежки книги нямам, но тази ми дойде в повечко. Съмнявам се, че някога бих седнала да я завърша.

Хахахах, а аз успях да я довърша...Чувствам се горд със себе си :ph34r:

Верно ужасно тегава книга...

Хахахах, а аз успях да я довърша...Чувствам се горд със себе си :ph34r:

Верно ужасно тегава книга...

Поздравления ;)

Имам теория, че подобни книги трябва да се четат, докато се излежавап мързеливо в приятен летен ден, до някой водопад, слънцето пече, а птичките чуруликат.

Може би не беше добра идея да я чета по време на тежка зима в Скандинавия, след като не бях виждала слънцето от приблизително 2 месеца.

Иначе книгата е наистина много тегава. Една такава мрачна депресия и тоталната безизходица.

Филма гледа ли? Не е лош. Добавили са малко от себе си, но от визуална гледна точка е...бррр ;)

Филма гледа ли? Не е лош. Добавили са малко от себе си, но от визуална гледна точка е...бррр ;)

Не, нямам и намерение. Все пак не искам да си режа вените, млад съм още :ph34r:

Гледах една подобна боза - "Книгата на Илай", който мисля, че е сходен с "Пътят", и не останах никак очарован...

Не, нямам и намерение. Все пак не искам да си режа вените, млад съм още :ph34r:

Гледах една подобна боза - "Книгата на Илай", който мисля, че е сходен с "Пътят", и не останах никак очарован...

Ъ..."Книгата на Илай" си беше абсолютна загуба на време. И Дензъл как подлъгва хората с тоя филм...

Той Сиромахов беше предупредил, че филма е зле и аз за това и не го гледах.

Но "Пътят" беше пипнат.

Прав си - не го гледай, млад си още ;)

Не дочетох Оливър Туист. Ама трябваше, защото сега съм прекалено голяма за Дикенс.

Не мога да дочета "Черна книга" на Орхан Памук. Започвала съм я над 10 пъти, всеки път сякаш никога не съм чела началото. Докато я чета, постоянно се връщам назад, защото нещо съм забравила. Последния път стигнах до втората част на книгата, никога до сега не съм постигала толкова!

• 2 седмици по-късно...

"Червено и черно" на Стендал....многооо повторения..просто ме нервеше тая книга

• 3 месеца по-късно...

Вълшебната планина на Томас Ман я започвах шест пъти и стигнах до 30 страница. И спрях да се напъвам. Не го разбирам просто.

"Червено и черно" на Стендал....многооо повторения..просто ме нервеше тая книга

И аз не можах да дочета тази книга...То не беше описание на тоя пансион,то не беше чудо...

Също не мога да дочета и Чичовци на Иван Вазов...вного ми у скучна.Единствените книги,които съм дочел до края са Гераците на Пелин,Тартюф на Молиер и Хамлет на Шекспир.

И аз не можах да дочета тази книга...То не беше описание на тоя пансион,то не беше чудо...

В момента се мъча с нея от 2 месеца! Първата част ми беше много интересна, ама на втората забуксувах яко...

• 4 седмици по-късно...

The Wheel of Time или Колелото на Времето - но не защото е скучна или непоносима или каквото и да е, просто е супер ДЪЛГА... четах я преди около 2 години, стигнах до 6-та част, изкарах я и от любопитство потърсих в интернет какво става нататък. Е, прочетах един сбит преразказ на останалите части и не можах да се накарам да я дочета, още повече, че доколкото знам все още книгата се пише от друг автор, след смъртта на Робърт Джордан. Сега ако искам да я довърша трябва да започна отначало - ако знаете за какво става на въпрос като количество, ще се съгласите, че е мисията невъзможна :P Иначе, ако изключим фактори като "в момента се донаписва" или "разтегната в 100 части" няма книга, която да не мога да дочета.

• 1 година по-късно...

Стара тема... съжалявам, че я вдигам, още повече, че ще дублирам пост, дано не наруша някое правило с това :)... но се чувствах длъжна... една година по-късно, след като най-накрая дочетах тая книга и всичките й части (да, наложи се да я мина отначало, за да си припомня), да корегирам предишния си пост....

Колелото на времето не е от книгите, които не могат да се дочетат, тя е от книгите, които те съпровождат до края на живота ти...

Да, дълга е... да, развитието и продълженията отнеха много време, но това си е един нов свят, създаването му, оформянето му, отнемат време...

Така де, прочетах я най-накрая, сега чакам последната част, да излезе и да разбера как аджеба завършва всичко това... Но колкото и да се проточи тази история, гузно ми е да оставя пост, в който я поставям сред книги, които не могат да се дочетат, по една или друга причина... тази книга е велика, не го заслужава

Peace :*

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.