Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е отношението на Исляма към педофилията?

Featured Replies

Май се налага въпросът за педофилията да го разясним по-подробно, колкото и неприятно да е.

С течение на годините фините аспекти на тялото ни /етерно, астрално и ментално/ все-повече се замръсяват и атрофират поради очевидни причини.

Нека пак да кажа, че единствената ни творческа способност, която на този етап притежаваме, е сексуалната. Именно тя се използва във всички магични действия, трансмутирана и трансформирана по най-различни начини. Педофилията е точно такава неосъзнато / а понягога - добре осъзнато/ магично действие за пречиствате и оздраняване на телесната система на възрастния насилник, защото при самия полов акт става вибрационно изравняване на двете участващи телесни системи. Това си е чисто черна магия и последствията за младия организъм са ужасяващи. Това си е и финоматериален вампиризъм, който съзнателно е практикуван в някои общества, групи и секти, дори и сега. Така че освен морален и психологичен проблем педофилията си е престъпление, сравнимо с убийство. А колкото до ислямските общества, не са единственото място...

http://dnes.dir.bg/2009/11/27/news5447211.html

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

• Отговори 124
  • Прегледи 19,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Приятелю, Искаш ли да видиш този филм и да поразсъждаваме над него? В него е показано отношението на исляма към жената! Има ужасяващи неща, за които никой мюсюлманин и дума не отваря. -

• http://vbox7.com/play:8eebf484 Тео ван Гог - потомък е на брата на холандски художник Винсент ван Гог. Холандски режисьор, продуцент, публцист. Филмът Submission / английския превод на дум

• Уверявам те, зад Ника Logoc не се крие Мислим! Ако твърдиш, че е измислено това нещо, объркал си адресата! Първо трябва да научиш английски и след това да поговориш с ислямистите обгрижващи линк

Така че освен морален и психологичен проблем педофилията си е престъпление, сравнимо с убийство.

Kaкто и да го обясним, педофилията е престъпление. Както казва нашият уважаем глобален модератор - баси. Може ли да има някой психически здрав човек, който да оправдава това? (сори за емоционалната реакция)

Редактирано от dagpo (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

В същност обяснението,защо Мохамед се е оженил за Аиша на такава възраст,е че момичетата,които са живеели в пустинята са пораствали много бързо.И на тази възраст са изглеждали готови за женене.Незнам дали наистина е така,но в пустинята или не,все пак е 9-годишно момиче и да има сексуални отношения с възрастен мъж?!.Съжалявам,ама това ли е посланинието и примера даден от Бог?И какво би се получило ако всички следват примера на Мохамед,понеже е божи пророк?!

Защо,в същност е имал 11 жени?Една не е ли достатъчна?

Редактирано от safiray (преглед на промените)

В същност обяснението,защо Мохамед се е оженил за Аиша на такава възраст,е че момичетата,които са живеели в пустинята са пораствали много бързо.И на тази възраст са изглеждали готови за женене.Незнам дали наистина е така,но в пустинята или не,все пак е 9-годишно момиче и да има сексуални отношения с възрастен мъж?!.Съжалявам,ама това ли е посланинието и примера даден от Бог?И какво би се получило ако всички следват примера на Мохамед,понеже е божи пророк?!

Защо,в същност е имал 11 жени?Една не е ли достатъчна?

А аз искам да попитам защо нападате тук исляма в педофилия, когато много добре знаете всички произхода на това сексуално извращение. Древен Египет. Прекрасно знаете от примери в историята, че известни фараони са се женили за сестрите си още на 8 годишна възраст, ужас някакъв. От там отиваме в Елада и какво да видим - разцвет на педофилията и педерастията до такава степен, че не само подобни връзки между стари и млади, при това още по-зле - хомосексуални връзки, са се считали за нормални, ами са и развити до степен един своеобразен морално-етичен кодекс в древното гръцко общество, който бил мярка за цивилизованост, от там е пренесен в Рим и римската култура и в римските демократични обичаи - бащите в по-висшите прослойки на обществото в Рим са омъжвали своите дъщери на 10-12 годишна възраст още и това се е считало за белег на патрицианство. Ами древна Юдея с учителите и учениците си, ами брамините и техните ученици в Индия, ами будизма и малките момченца в будистките манастири, ами Орфей и Аполон, ами Кипарис и Аполон, ами Хиацинт и Аполон, ами Сократ и Платон, ами Платон и Аристотел, ами "любимият" ученик на Исус - Иоан.................... да изреждам ли още... И после Мохамед бил виновен. Ами не. Хич не ми скачайте тук всички възмутено, защото прекрасно знаете какви са истинските факти - всяко едно религиозно учение се е предавало от по-възрастен и опитен учител на млад невръстен ученик по много тясно интимен начин... Педофилия и педерастия си е имало още от най-древни времена, при това с привкус на нещо много възвишено - от там идва и терминът педагогия - обучението на някой млад от стар наставник. А подобни връзки са освен педофилски, също и с подчертан хомосексуализъм. Психически здравият съвременник би се погнусил от всичко това и тази погнуса е съвсем нормално нещо, досущ като погнусата от канибализма или содомията, например, но защо ли не възприема храненето с месо за нещо ненормално. Въпрос на етика и обществени порядки, бих казала, но това е едно и също, според мен, ако човек се замисли от гледна точка на духа - ползването за набавянето на енергия от материя от чужда и еволюционно по-млада плътност, каквито са телата на животните например - нашите по-малки братя и сестри. Гадостта е една и съща, но никой не се замисля за това. Защо?

Въпросът не е да оплюем този или онзи пророк или духовен наставник. Въпросът е да открием корена на проблема за това защо човекът е склонен към извращения. Защото няма логично и няма нормално обяснине на много от поведенческите характеристики на човека, а казусът с педофилията като такова е само един от тях.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

А аз искам да попитам защо нападате тук исляма в педофилия, когато много добре знаете всички произхода на това сексуално извращение. Древен Египет. Прекрасно знаете от примери в историята, че известни фараони са се женили за сестрите си още на 8 годишна възраст, ужас някакъв. От там отиваме в Елада и какво да видим - разцвет на педофилията и педерастията до такава степен, че не само подобни връзки между стари и млади, при това още по-зле - хомосексуални връзки, са се считали за нормални, ами са и развити до степен един своеобразен морално-етичен кодекс в древното гръцко общество, който бил мярка за цивилизованост, от там е пренесен в Рим и римската култура и в римските демократични обичаи - бащите в по-висшите прослойки на обществото в Рим са омъжвали своите дъщери на 10-12 годишна възраст още и това се е считало за белег на патрицианство. Ами древна Юдея с учителите и учениците си, ами брамините и техните ученици в Индия, ами будизма и малките момченца в будистките манастири, ами Орфей и Аполон, ами Кипарис и Аполон, ами Хиацинт и Аполон, ами Сократ и Платон, ами Платон и Аристотел, ами "любимият" ученик на Исус - Иоан.................... да изреждам ли още... И после Мохамед бил виновен. Ами не. Хич не ми скачайте тук всички възмутено, защото прекрасно знаете какви са истинските факти - всяко едно религиозно учение се е предавало от по-възрастен и опитен учител на млад невръстен ученик по много тясно интимен начин... Педофилия и педерастия си е имало още от най-древни времена, при това с привкус на нещо много възвишено - от там идва и терминът педагогия - обучението на някой млад от стар наставник. А подобни връзки са освен педофилски, също и с подчертан хомосексуализъм. Психически здравият съвременник би се погнусил от всичко това и тази погнуса е съвсем нормално нещо, досущ като погнусата от канибализма или содомията, например, но защо ли не възприема храненето с месо за нещо ненормално. Въпрос на етика и обществени порядки, бих казала, но това е едно и също, според мен, ако човек се замисли от гледна точка на духа - ползването за набавянето на енергия от материя от чужда и еволюционно по-млада плътност, каквито са телата на животните например - нашите по-малки братя и сестри. Гадостта е една и съща, но никой не се замисля за това. Защо?

Въпросът не е да оплюем този или онзи пророк или духовен наставник. Въпросът е да открием корена на проблема за това защо човекът е склонен към извращения. Защото няма логично и няма нормално обяснине на много от поведенческите характеристики на човека, а казусът с педофилията като такова е само един от тях.

Съгласен съм с тезата ти и се опитах се да анализирам проблема във финоматериален аспект няколко поста по-горе, но явно не съм успял добре. Още един опит.

Сексът играе ролята на връзка, през която се изравняват вибрационните нива на партньорите. Така дъртака оздравява и подмладява етерното си тяло за сметка на младия партньор, който играе ролята на кофа за замърсени етерни отпадъци и последствията за него са гадни. На ниво разумно съзнание и чувства това се изразява като голямо удоволствие при дъртака и като психичен и емоционален срив при младия партньор. Но на дъртака какво му пука...

Съгласен съм с тезата ти и се опитах се да анализирам проблема във финоматериален аспект няколко поста по-горе, но явно не съм успял добре. Още един опит.

Сексът играе ролята на връзка, през която се изравняват вибрационните нива на партньорите. Така дъртака оздравява и подмладява етерното си тяло за сметка на младия партньор, който играе ролята на кофа за замърсени етерни отпадъци и последствията за него са гадни. На ниво разумно съзнание и чувства това се изразява като голямо удоволствие при дъртака и като психичен и емоционален срив при младия партньор. Но на дъртака какво му пука...

И аз съм съгласна с твоя пост, даже, ако забеляза, разширявам ареала на погнусата си и търся корена на злото като казвам нещо доста скандално за ушите на масово промитите мозъци тук - защото излиза, че да правиш секс с незрял индивид е нечовешко, но затова пък е божествено........... Боговете на хората точно това са правели с човека... по-развити космически цивилизации са ползвали за сексуално удоволствие по-неразвити като земляните...

Какво, тогава, е виновен тук някой си от пророците, като той просто имитира бога си.

А такива "богове" бог дал в изобилие... А човекът, имитирайки боговете си, се отнася така с всичко, което е по-малко от него - животни, растения, минерали и т.н. Да не говорим за себеподобните му по вид.

Жалко човечество. Робско човечество! Ето това е моят отговор.

Жалко човечество. Робско човечество! Ето това е моят отговор.

Леко прокашляне от моя страна(ми няма звукови емотки).

Добро начало за промиване на мозък. Отсрещният индивид трябва да почувства огромната тежест на

греховете на цялото човечество, барабар с греховете на вси богове от вси епохи. Да се разтърси из основи колко

много е жалък... Следват обещанията - ако дойдеш при нас, ние и само ние ще те измъкнем от това порочно,

грозно колело и ще ти дарим безсмъртие в свят, в който... тук почват различията, ама нямат значение,

важно е човечето да е отворило широко очичките си и чувствайки се виновно да започне да изпълнява

това, което се иска от него... Сценарий за промиване на мозък, Лу.

Лу, и знаеш ли... някои се самоубиват, не можейки да понесат вменените им вини. Бързат завалийките

да идат на онова много хубаво място дето им е обещано и запазено.

Дано да спят спокойно, тези които обвиняват и обещават? Нали така беше?

Да. Педофилията е болест. На мозъка. И вероятно като всяка друга болест я има закодирана някъде в ДНК на всички ни.

И се отключва при определени обстоятелства.

Чудя се какви ли са тези обстоятелства в изброените примери.

10% от населинието на планетата страда от тази болест, повечето мъже, рядко, много рядко има жени.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Леко прокашляне от моя страна(ми няма звукови емотки).

Добро начало за промиване на мозък. Отсрещният индивид трябва да почувства огромната тежест на

греховете на цялото човечество, барабар с греховете на вси богове от вси епохи. Да се разтърси из основи колко

много е жалък... Следват обещанията - ако дойдеш при нас, ние и само ние ще те измъкнем от това порочно,

грозно колело и ще ти дарим безсмъртие в свят, в който... тук почват различията, ама нямат значение,

важно е човечето да е отворило широко очичките си и чувствайки се виновно да започне да изпълнява

това, което се иска от него... Сценарий за промиване на мозък, Лу.

Лу, и знаеш ли... някои се самоубиват, не можейки да понесат вменените им вини. Бързат завалийките

да идат на онова много хубаво място дето им е обещано и запазено.

Дано да спят спокойно, тези които обвиняват и обещават? Нали така беше?

Да. Педофилията е болест. На мозъка. И вероятно като всяка друга болест я има закодирана някъде в ДНК на всички ни.

И се отключва при определени обстоятелства.

Чудя се какви ли са тези обстоятелства в изброените примери.

10% от населинието на планетата страда от тази болест, повечето мъже, рядко, много рядко има жени.

Аз казах съвсем друго, Нел, но ти ме разбра превратно, досущ както преди няколко поста превратно разбра теб Дагпо. Нямам намерение да се обяснявам. Но истината е, че нещо не умее да чува човечето. Не чува само себе си. Не му достига слух за това...

Ето кое му е жалкото. Все някой друг му е виновен. В случая с педофилията в тази тема се обвинява Мохамед...

Защо ли? - нали знаеш - любим въпрос ми е това.

Аз казах съвсем друго, Нел, но ти ме разбра превратно, досущ както преди няколко поста превратно разбра теб Дагпо. Нямам намерение да се обяснявам. Но истината е, че нещо не умее да чува човечето. Не чува само себе си. Не му достига слух за това...

Ето кое му е жалкото. Все някой друг му е виновен. В случая с педофилията в тази тема се обвинява Мохамед...

Защо ли? - нали знаеш - любим въпрос ми е това.

Нали си видяла, че още в първия си пост се опитах да изнеса нещата на по-голяма плоскост. Извън Мохамед и извън Исляма.

Защо... имах приятел, който казваше, че "защо" е безсмислен въпрос, тъй като в него няма действие.

Отначало много роптаех и не го разбирах... сега вече знам, че приятелят е прав.

Най-страшното, Лу, е че все забравяме да надникнем в себе си и да си втълпим в иначе уж много умните ни глави, че

няма разлика между нас и тези, които ни се струват грешни. Че в друга позиция ние ще сгрешим.

Ама... кой да го помисли това? Може много да е променено учението на Христос, но едно е останало!

"Не съдете, за да не бъдете съдени!"

Правилно съм те разбрала, Лу. Чувствам те. Думите ми не са предназначени за теб. Прочети ги още веднъж.

Но само ти реагира и никой от прокурорите.

Впрочем още след първият ми пост имаше човек, който на лични ме обвини, че защитавам педофилите...

Опитах се да обясня, че има разлика между явление и човек, но... и ако ще се борим... да е срещу явлението, а не срещу човека... това е много трудно да бъде обяснено, Лу. Ти знаеш!

Нали си видяла, че още в първия си пост се опитах да изнеса нещата на по-голяма плоскост. Извън Мохамед и извън Исляма.

Защо... имах приятел, който казваше, че "защо" е безсмислен въпрос, тъй като в него няма действие.

Отначало много роптаех и не го разбирах... сега вече знам, че приятелят е прав.

Най-страшното, Лу, е че все забравяме да надникнем в себе си и да си втълпим в иначе уж много умните ни глави, че

няма разлика между нас и тези, които ни се струват грешни. Че в друга позиция ние ще сгрешим.

Ама... кой да го помисли това? Може много да е променено учението на Христос, но едно е останало!

"Не съдете, за да не бъдете съдени!"

Правилно съм те разбрала, Лу. Чувствам те. Думите ми не са предназначени за теб. Прочети ги още веднъж.

Но само ти реагира и никой от прокурорите.

Впрочем още след първият ми пост имаше човек, който на лични ме обвини, че защитавам педофилите...

Опитах се да обясня, че има разлика между явление и човек, но... и ако ще се борим... да е срещу явлението, а не срещу човека... това е много трудно да бъде обяснено, Лу. Ти знаеш!

Още от първия си пост ти просто спамиш темата и нищо съществено не написа.Всъщност , така и не става ясно какво точно искаш да кажеш.Темата е ясно формулирана- Какво е отношението на Исляма към педофилията и Логос категорично доказа, че това отношение е силно положително, което пък всеки нормален човек, не може да приеме за нормално.

Ако ти одобряваш педофилията или много държиш на исляма, както почна да се подразбира от постовете ти, с "не съдете , за да не бъдете съдени" няма да ми промениш мнението.

Още от първия си пост ти просто спамиш темата и нищо съществено не казваш.Всъщност , така и не става ясно какво точно искаш да кажеш.Темата е ясно формулирана- Какво е отношението на Исляма към педофилията и Логос категорично доказа, че това отношение е силно положително, което пък всеки нормален човек, не може да приеме за нормално.

Хубаво. Вероятно съм очаквала някой друг да каже нещо съществено по темата. Що да си цапам моите ръце

с обвинения?

Впрочем казах. Първа го казах. Педофилията не започва от Исляма, в частност от Мохамед. Това, че ислямистите смятат, че трябва да изпълняват сляпо тълкуваниятана смъртни... ако беше моя вина, щях да я поема на драго сърце.

Това, че Мохамед е имал това заболяване(за мен педофилията е болест и престъпление), ако беше моя вина...

щях да поема. Това, че радикалните ислямисти тълкуват неправилно Исляма и държат голяма част от последователите си в икономически, социален и религиозен гнет... ако беше моя вината, щях да поема.

Ти чел ли си Курана, Нео. Не тълкуванията. Чел ли си го?

Прочети го. И ако видиш същото, което се набива в главиците на мюсулманите... значи изобщо не си по-различен от тях.

Всъщност ИЗОБЩО НЕ СМЕ ПО-РАЗЛИЧНИ.

Какво друга да ти кажа, Нео, което да не е спам(според височайшото ти мнение)

Че Айша е била дъщеря на един от първите приятели на Мохамед. Баща и бил против с идеята, че е още много мъничка.

И затова Мохамед и изчакал няколко години преди да консумира брака си. От уважение към приятеля си.

Още... изчетох десетки статии за педофилията, десетки изследвания и стигнах до извода, че това е болест.

Повечето педофили се отвращават сексуално от възрастниците си. Много от тях се имат за деца и затова контактът с деца им носи не само естетическа наслада, но и сексуална.

Но това можеше да бъде прочетено от всеки тук и всеки сам за себе си да направи своя извод.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Хубаво. Вероятно съм очаквала някой друг да каже нещо съществено по темата. Що да си цапам моите ръце

с обвинения?

Впрочем казах. Първа го казах. Педофилията не започва от Исляма, в частност от Мохамед. Това, че ислямистите смятат, че трябва да изпълняват сляпо тълкуваниятана смъртни... ако беше моя вина, щях да я поема на драго сърце.

Това, че Мохамед е имал това заболяване(за мен педофилията е болест и престъпление), ако беше моя вина...

щях да поема. Това, че радикалните ислямисти тълкуват неправилно Исляма и държат голяма част от последователите си в икономически, социален и религиозен гнет... ако беше моя вината, щях да поема.

Ти чел ли си Курана, Нео. Не тълкуванията. Чел ли си го?

Прочети го. И ако видиш същото, което се набива в главиците на мюсулманите... значи изобщо не си по-различен от тях.

Всъщност ИЗОБЩО НЕ СМЕ ПО-РАЗЛИЧНИ.

Какво друга да ти кажа, Нео, което да не е спам(според височайшото ти мнение)

Че Айша е била дъщеря на един от първите приятели на Мохамед. Баща и бил против с идеята, че е още много мъничка.

И затова Мохамед и изчакал няколко години преди да консумира брака си. От уважение към приятеля си.

Още... изчетох десетки статии за педофилията, десетки изследвания и стигнах до извода, че това е болест.

Повечето педофили се отвращават сексуално от възрастниците си. Много от тях се имат за деца и затова контактът с деца им носи не само естетическа наслада, но и сексуална.

Но това можеше да бъде прочетено от всеки тук и всеки сам за себе си да направи своя извод.

Чел съм корана, Нел.И точно защото не видях същото , което виждат братчетата мюсулмани се включвам в тия теми.Което по твоята логика значи, че имаме серозни различия в начина на мислене.А в сравнение с другите пороци на "пророка" , педофилията си е сравнително леко заболяване.

В последните си изречения ми се струва , че визираш Майкъл Джексън.И напълно естестевено той прие исляма, ЕДИНСТВЕНАТА религия която поощрява педофилията. :baby:

П.П. поне от познатите ми до момента религии. :rolleyes:

Чел съм корана, Нел.И точно защото не видях същото , което виждат братчетата мюсулмани се включвам в тия теми.Което по твоята логика значи, че имаме серозни различия в начина на мислене.А в сравнение с другите пороци на "пророка" , педофилията си е сравнително леко заболяване.

В последните си изречения ми се струва , че визираш Майкъл Джексън.И напълно естестевено той прие исляма, ЕДИНСТВЕНАТА религия която поощрява педофилията. :baby:

П.П. поне от познатите ми до момента религии. ;)

Еее, Нео, ти поне си умно момче и търсиш истината. Що сега такива ги говориш? Ами дай да си кажем истината за педофилията тук - нали такава е темата. Аз съм на мнение, че не само ислямът я поощрява. По-горе дадох примери. Забрави ли папите и малките момченца. Ами момчешките хорове от скопени деца, за да им бъдат докрай ангелски гласчетата и да не мутират в пубертета? Да изреждам ли още простотии човешки?

Педофилите, както и всички други хора със сексуални отклонения, са просто едни болни хора. Отношението към тях от обществото не трябва да е възмутено скачащо, а като към всеки един болен от друго човек - например от болна жлъчка, да речем. Ми то е същото - всъщност болните от жлъчка хора страдат от злоба, която просто удря съответно прилежащия на това чувство орган, а един злобен човек е потенциален убиец. Педофилията е заболяване на неизживяното детство. Разбираш ли? И не може да бъде отнесено към никоя религия, а само към медицинската патология. И да се твърди тук, че ислямът поощрявал педофилията, щото Мохамед си бил взел малка булка, е толкова смешно, както ако би твърдял някой, че християнството поощрявало прелюбодейството, щото Христос спасил от съд една прелюбодейка, хваната на местопрестъплението или пък че християнството поощрявало ексхибиционизма, щото Исус бил разпнат гол на Кръста. ;)

Темата е "Какво е отношението на Исляма към педофилията?" Всички участници в дискусията

приехме, че педофилията е заболяване. Установихме (или не сме), че Мохамед е страдал от това заболяване. Следващия въпрос е прост: защо Аллах е предал своето откровение чрез психически болен човек?

Темата е "Какво е отношението на Исляма към педофилията?" Всички участници в дискусията

приехме, че педофилията е заболяване. Установихме (или не сме), че Мохамед е страдал от това заболяване. Следващия въпрос е прост: защо Аллах е предал своето откровение чрез психически болен човек?

А дали този Аллах не съществува само в главата на един психически болен човек?

А дали Христос не съществува само в главата на шизоида Павел?

А дали Кришна не съществува само в главата на някоя родила го индийска маймуна?

Какво ще кажеш, Дагпо, по този така щекотлив въпрос за религиите и психическото здраве на религиозните хора...

А дали този Аллах не съществува само в главата на един психически болен човек?

А дали Христос не съществува само в главата на шизоида Павел?

А дали Кришна не съществува само в главата на някоя родила го индийска маймуна?

Какво ще кажеш, Дагпо, по този така щекотлив въпрос за религиите и психическото здраве на религиозните хора...

Искаш да кажеш,че накрая няма никакъв Бог и че религията си е чисто средство за контрол на простодушните?

Искаш да кажеш,че накрая няма никакъв Бог и че религията си е чисто средство за контрол на простодушните?

Ако ти кажа сега, че един бог на мен ми се яви и ми говори послания, ти ще ми повярваш ли?

Виждаш ли, в 21 век сме, все пак...

Всички богове са само едни архетипи от колективното несъзнавано, което може да поведе само несъзнаващите маси...

Айде де, къде е този бог, що не ми се яви на мен сега, а, да го питам аз някои нещица?

Ако ти кажа сега, че един бог на мен ми се яви и ми говори послания, ти ще ми повярваш ли?

Виждаш ли, в 21 век сме, все пак...

Всички богове са само едни архетипи от колективното несъзнавано, което може да поведе само несъзнаващите маси...

Айде де, къде е този бог, що не ми се яви на мен сега, а, да го питам аз някои нещица?

:) само с едно казване няма да стане,ако направиш нещо свръх естествено,може и да ти повярвам!

Да аз също търся отговори,но...

Не знам,тази идея,че няма Бог,нещо не мога да го разбера.От къде идваме тогава,а всичко около нас,защо ние не можем да създаваме наши светове или поне да си оправим проблемите?

Ами примера,който да следваме,тайната как да оцелеем,как да живеем мирно?Без никаква религия,без съвет как ще се справим със страданието,как да живеем?Сигурно ще кажеш отговора си е в нас,но ако сме толкова глупави и не знаем как да го намерим,а с практиката е доста болезнено.Май отидох до Будизма :whist:

:) само с едно казване няма да стане,ако направиш нещо свръх естествено,може и да ти повярвам!

Да аз също търся отговори,но...

Не знам,тази идея,че няма Бог,нещо не мога да го разбера.От къде идваме тогава,а всичко около нас,защо ние не можем да създаваме наши светове или поне да си оправим проблемите?

Ами примера,който да следваме,тайната как да оцелеем,как да живеем мирно?Без никаква религия,без съвет как ще се справим със страданието,как да живеем?Сигурно ще кажеш отговора си е в нас,но ако сме толкова глупави и не знаем как да го намерим,а с практиката е доста болезнено.Май отидох до Будизма :whist:

Ами аз мисля така:

1. Или няма бог и боговете са само в главите на хората и съответно са богове според нивото на съзнанието им.

2. Или ако има бог, то той се е хванал за главата и е избягал много далеко от човека. :-)

Защо толкова години след раждането на Мохамед досега не се е появил друг пророк след него? Боговете ли се свършиха нещо или човечеството се подпира на прогнили от вехтория патерици?

Елвис е жив, нали?

http://www.youtube.com/watch?v=GExMLKOuySA

http://www.youtube.com/watch?v=XjhbccXIp4c

Според Исляма,Мохамед е последния и явно човечеството няма нужда от други пророци,учители и следва само да се оправя,с помощта на историята.Ама май не е толкова лесно и все още има проблеми.

Според Исляма,Мохамед е последния и явно човечеството няма нужда от други пророци,учители и следва само да се оправя,с помощта на историята.Ама май не е толкова лесно и все още има проблеми.

Ами не е лесно, да - забелязваш ли как всички богове имат една обща черта - те са антропоморфни. Защо? Дали бог е сътворил човека по свой образ или човека твори бога по свое подобие?

---

Да, Дагпо, религиите отдавна са отживелица, а религиозните хора, независимо от това каква религия изповядват, живеят в миналото. Човечеството има вопиеща нужда не от разделение, не от различни религии, а от обединение. Религиите възникват в период на еволюцията, когато се формира Аз-ът в човешкото съзнание, един Аз, който ги отделя от стадно-инстинктивния свят на животинския вид и ги прави човеци. Сега вече този Аз е оформен отдавна и е време за нови стъпки нагоре по еволюционната стълбица - осъзнаването на човека като част от всемира. И не разделение е нужно, а обединение на вида човешки. В противен случай ще последва Атлантида и всичките предхождащи цивилизации, завършили трагично.

Да, Дагпо, религиите отдавна са отживелица, а религиозните хора, независимо от това каква религия изповядват, живеят в миналото.

Но аз не твърдя, че дълбоко религиозните хора са психично болни. Ако трябва пак да цитирам Сам Харис:

"Проблемът ми с религията е, че тя позволява на милиони да вярват в нещо, в което само за лудите или малоумните е прието да вярват, ако са единичен случай. Това не означава, че всички вярващи са луди или малоумни. Най-малко това бих твърдял. Има много умни хора в идеално психично здраве, които вярват в подобни неща. И това е плашещото в обществения ни дискурс. Мисля, че Осама бен Ладен е и интелигентен, и в добро психично здраве. Не го смятам за луд. Не би се вписал в нито един патологичен профил, който познаваме. Може би има някаква мания за величие, но като цяло е добре интегриран човек, който би могъл да направи каквото поиска с живота и уменията си, но той е избрал да живее в пещери и да крои планове как да избива неверниците заради вярата си в Бог. И за него е логично да постъпва така заради вярата си. Много от разните джихадисти вероятно не са зли хора. А зли хора има по света - социопати, които не могат да изпитват съчувствие, които искат да нараняват деца и т.н. Но има и добри хора, които при дадени условия биха се врязали със самолет в някоя сграда и това е най-плашещото."

Но това не е ли форум за религия, т.е. не съм сигурен, че това е мястото да се разпространяват атеистични възгледи :)

Ами примера,който да следваме,тайната как да оцелеем,как да живеем мирно?Без никаква религия,без съвет как ще се справим със страданието,как да живеем?Сигурно ще кажеш отговора си е в нас,но ако сме толкова глупави и не знаем как да го намерим,а с практиката е доста болезнено.Май отидох до Будизма :cheers:

Прочети следното и ще получиш отговор на някои от въпросите си: http://e-vestnik.bg/3796

http://e-vestnik.bg/1741

Ако си добре с англ. направо виж сайта му: http://www.samharris.org/

Това не е новина, защото още преди повече от 2500 г. Буда казва:

"Не следвайте това, което сте чували много пъти: нито традицията, нито слуховете, нито пък изложеното в писанията; не вярвайте на априорни допускания и хипотези, нито на хитри мъдрувания; не се привързвайте към идеите, които сте обмисляли дълго време, не се доверявайте на съдната способност на другите, нито пък на съображението: "Това е нашият учител." Узнайте сами кои неща са добри, кои достойни за порицание или похвала; изследвани и наблюдавани самостоятелно, тези неща водят до щастие и носят полза - осланяйте се на тях и пребивавайте в тях."

Калама сутта (Ангуттара-никая 3.65)

Но моята позиция е малко по-различна от тази на Сам Харис, т.е. ако това да вярваш, че Елвис е жив те прави щастлив/щастлива, всичко е ОК ;)

Дагпо, погледни го от другата страна. Атеизмът също е религия.

В разговор с приятел преди време казах: Вярвам в съществуването на Нещо съвършено. Той ми отговори:

Вярвам в Несъществуването на Нещо съвършено. Нещото фигурира и в двете изречения.

Едно и също е. Защото хората сме едни и същи. Това, което има в мен, го има във всеки един друг човек

от тази планета. Трудно е да го приемем, но е точно така. Вместо това си правим категории хора, делим се на раси,

на религии, на социално положение, на привилегировани и не такива... и антагонията вместо да намалява, се увеличава.

Религиите имат огромна заслуга за това. Всяка си тегли черджето към нея и то се къса...

Нали това се опитваме да кажем в тази тема. Педофилията и всяко едно друго заболяване нямат общо с

духовността на човека, имат общо с физическото му тяло.

Друг е въпросът, че историята не само помни, ами и крещи, че много "духовно" извисени са използвали

"духовната" си власт над истински вярващите, добри хора.

Ето затова лично аз нямам точно определение за духовност и нещо не храня много, много вяра, че има

такова понятие като висша духовност.

Така че... няма защо да съдим Мохамед. Той е човек. Искал е да направи нещо добро за племената и е направил.

А мюсулманите, които не се вълнуват от малки деца, не се впечатляват и от малката булка на Пророка си.

Християните, будистите, атеистите, които волно или неволно са привлечени от млада плът... те не изпълняват религиозен ритуал, просто... са болни. И някои от тях напълно го съзнават. sad.gif

Сега вече този Аз е оформен отдавна и е време за нови стъпки нагоре по еволюционната стълбица - осъзнаването на човека като част от всемира.

Хм... Сега ще ти напиша нещо малко сложно, но пък ти си умна:

Т. нар. Аз е съвкупност от пет "агрегата": хилетичен (рупа-скандха, букв. форма), перцептивен (самджня-скандха, букв. различаване), емотивен (ведана-скандха, букв. усещане), диспозиционален (санскара-скандха, букв. нагласа) и апперцептивен(виджняна-скандха, букв. съзнание)...

Нагарджуна в ММК (18/1) посочва:

Ако Азът е идентичен с агрегатите (скандхи),

той би участвал във възникването и изчезването.

Ако е различен от тях би имал характеристиката на не-агрегат.

Анализирането на нашата същност в пет скандхи, показва, че няма вечен/перманентен Аз отвъд тези пет агрегата, които са основа за всяка концептуализация на Аза. Затова те се наричат и агрегати на вкопчването (упадана скандха). . По-простичко:

1. Ако Азът и агрегатите са идентични, то Азът трябва да има техните характеристики (възникване/изчезване). Следователно, нямаме вечен/перманентаен Аз/душа/личност

2. Ако Азът и агрегатите са различни, той няма техните характеристики. В този случай, Азът се оказва немислим и непознаваем.

Има нещо дето се нарича Буда-природа (Татхагатхагарбха/Сугатагарбха), но това няма нищо общо с илюзията за Аз...

Извинете, че не пиша по темата.

Дагпо, погледни го от другата страна. Атеизмът също е религия.

Би могло. Точно това обяснява Сам Харис в един от клиповете (впрочем той е невробиолог от Станфордския университет и един от най-светлите умове на цивилизацията понастоящем, според мен)...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.