Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е отношението на Исляма към педофилията?

Featured Replies

Мога да се подпише и с двете си ръце,Приятелю, - не си мюсюлманин!

Ето тук е написано, че всичко що се отнася за Пророка е образец за всеки!

Сура 33, аят 21 -

21. Пратеника на Аллах е прекрасен образец за вас ­ за всеки, който се надява на Аллах и на Сетния ден, и често споменава Аллах.

Кои мои думи от горния ми пост те карат да мислиш, че съм враждебно настроен срещу исляма?

Не забравяй, че подкрепям всичките си твърдения с примери от Свещенните Книги за исляма!

А това, че съдържат неудобна истина, не съм виновен аз!

Точно така е - Католицизмът е учение на Сатаната и няма нищо общо с Православието!

Моята логика в случая не е важна - важно е каква логика е заложил Бог при сътворяването на човека и каква логика е заложил в началото на седми век, когато е диктуван Корана!

Пак искам да спомена, че аз не осъждам Исляма! Тук ще ти покажа една тема, в коята защитавам Корана, а мюсюлманите твърдят, че записаното в Корана не е истина. За съжаление много бързо затвориха темата и не можах да развия основната идея в нея ...

Пиша това, което чета. Аз определено считам, че ортодоксалния Ислям е Християнство в арабски условия и това е мое твърдо убеждение!

Пророка в вярвал в Библията и аз съм писал по този въпрос!

Прочети това, Приятелю и пак ще говорим - кой оплюва исляма - аз или Ислямизма!!!

http://www.kaldata.c...howtopic=150620

Logos,приятелю не знам с колко ръце и къде ще се подписваш-но аз знам какво съм и това ми е достатъчно.Ти си прави,каквито пожелаеш изводи.

За Пророка(С.А.С.)се отнасят някои неща,а за всички останали си има правила.Едно е да подражаваш на някого,друго е да го следваш сляпо.Нито Иисус,нито Мухаммед са имали нужда от овце и заблудени хора-защо Иса говори в притчи,а Мухаммед казва,че тези,които са слепци в този свят-ще са такива,и в онзи?!Не ми се търсят точните цитати,но определено има написано,че някои неща са позволени само на Мухаммед,но някои хора мислят,че като правят като Него-че ще станат Него.Е,и в християнството го има-някои позволяват да ги разпнат на кръстове,с идеята да станат като-е,знаеш кого,което е ноу комент.

И понеже подхвана темата за Сатаната-я кажи какво/кой е СА-ТА-НА?!И има много повече,отколкото си мислиш с православието и християнстовот като цяло,но е доста добре скрито. :) Но,който търси в крайна сметка-намира. :help wanted:

А за защитаването и опровергаването-за какво ти е нужно щом си наясно със себе си?!Или търсиш нещо,приятелю?!Интересно как всичко е от Бог,но някои хора мислят,че злото/лошото може да ги отклони от Пътя или че всичко кофти,и това,което им е горчиво е от някакъв си друг Аллах.Интересно мислене,хах.Хем е Всеможещ и всичко е от Него,хем някои неща,които ни неотърват са,и ние не знаем откъде-брех,как става туй нещо,бре?!А за вярата в Библията,Тората,Корана и каквото там се сетите-Мухаммед,Буда,Иисус-те надали биха имали проблеми да се разберат,по-скоро техните последователи имат този проблем.Нещата са си такива,каквито са.Човек,когато намира противоречие в нещо-еми,то противоречието си е в него/нея самия/самата,но той/тя го вижда около себе си.Наистина светът е възхитително място.Толкова красиво и предоставящо неограничен брой избори.Намасте. :basketball3:

• Отговори 124
  • Прегледи 19,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Приятелю, Искаш ли да видиш този филм и да поразсъждаваме над него? В него е показано отношението на исляма към жената! Има ужасяващи неща, за които никой мюсюлманин и дума не отваря. -

• http://vbox7.com/play:8eebf484 Тео ван Гог - потомък е на брата на холандски художник Винсент ван Гог. Холандски режисьор, продуцент, публцист. Филмът Submission / английския превод на дум

• Уверявам те, зад Ника Logoc не се крие Мислим! Ако твърдиш, че е измислено това нещо, объркал си адресата! Първо трябва да научиш английски и след това да поговориш с ислямистите обгрижващи линк

След неубедителната защита на библейския морал от уважаемия Логос, искам да попитам за неговото тълкуване на

Съдии 11:31-39

31. онова, което излезе от вратата на къщата ми да ме посрещне, когато се върна с мир от амонците, ще бъде на Господа и ще го принеса всеизгаряне.

32. И така, Ефтай замина при амонците, за да воюва с тях, и Господ ги предаде в ръката му.

33. Ефтай ги изтреби от Ароир до Минит, двадесет града, и до Авел-Керамим, с огромно поражение. Така амонците бяха покорени от израелтяните.

34. Тогава, когато Ефтай се връщаше у дома си в Масфа, дъщеря му излезе да го посрещне с тъпанчета и танци. Тя му беше единствена; освен нея Ефтай нямаше нито син, нито дъщеря.

35. И като я видя, той раздра дрехите си и каза: Горко ми, дъще моя! Ти ме съсипа от скръб и съм напълно покрусен; защото дадох обещание на Господа и не мога да се отрека.

36. А тя му отговори: Татко, понеже си дал обещание на Господа, направи с мене според това, което си изрекъл, тъй като Господ е извършил за тебе възмездие над неприятелите ти, амонците.

37. Каза още на баща си: Само ми позволи едно нещо - пусни ме за два месеца да ида да се изкача на хълмовете заедно с приятелките ми, и да оплача девството си.

38. Ефтай отговори: Върви. И я пусна за два месеца. И тя отиде по хълмовете с приятелките си и оплака девството си.

39. В края на двата месеца се върна при баща си и той постъпи с нея според оброка, който беше направил. А тя не беше имала мъж. И стана обичай в Израел

http://bible.netbg.com/bible/paralel/bible.php?b=judges&c=11&r=&v1=31&v2=39&vt=1&c1=1&st=&sa=1&rt=2&l=1&cm=2

В тази зловеща история за "всесъжение", хитроумните интерпретации, които теолозите и христянските философи дават на историята със сина на Авраам Исак (ако не греша според Корана това е другия син на Авраам - Исмаил), не минават. Приятелю Логос, пак ви призовавам към обективност и последователност: или тълкувайте Стария Завет и Корана алегорично, или буквално, но не както ви изнася.

• Автор

След неубедителната защита на библейския морал от уважаемия Логос, искам да попитам за неговото тълкуване на

щом не си намерил за да кажеш нищо в потвърждение на горните си думи - изводът е повече от ясен - нямаш никакви доводи!

Съдии 11:31-39

31. онова, което излезе от вратата на къщата ми да ме посрещне, когато се върна с мир от амонците, ще бъде на Господа и ще го принеса всеизгаряне.

32. И така, Ефтай замина при амонците, за да воюва с тях, и Господ ги предаде в ръката му.

33. Ефтай ги изтреби от Ароир до Минит, двадесет града, и до Авел-Керамим, с огромно поражение. Така амонците бяха покорени от израелтяните.

34. Тогава, когато Ефтай се връщаше у дома си в Масфа, дъщеря му излезе да го посрещне с тъпанчета и танци. Тя му беше единствена; освен нея Ефтай нямаше нито син, нито дъщеря.

35. И като я видя, той раздра дрехите си и каза: Горко ми, дъще моя! Ти ме съсипа от скръб и съм напълно покрусен; защото дадох обещание на Господа и не мога да се отрека.

36. А тя му отговори: Татко, понеже си дал обещание на Господа, направи с мене според това, което си изрекъл, тъй като Господ е извършил за тебе възмездие над неприятелите ти, амонците.

37. Каза още на баща си: Само ми позволи едно нещо - пусни ме за два месеца да ида да се изкача на хълмовете заедно с приятелките ми, и да оплача девството си.

38. Ефтай отговори: Върви. И я пусна за два месеца. И тя отиде по хълмовете с приятелките си и оплака девството си.

39. В края на двата месеца се върна при баща си и той постъпи с нея според оброка, който беше направил. А тя не беше имала мъж. И стана обичай в Израел

http://bible.netbg.c...1&rt=2&l=1&cm=2

В тази зловеща история за "всесъжение", хитроумните интерпретации, които теолозите и христянските философи дават на историята със сина на Авраам Исак (ако не греша според Корана това е другия син на Авраам - Исмаил), не минават. Приятелю Логос, пак ви призовавам към обективност и последователност: или тълкувайте Стария Завет и Корана алегорично, или буквално, но не както ви изнася.

Приятелю,

Аз тук не виждам никъде да се говори за педофилия, а за инцест!

Прявиш ли разлика между двете думички или искаш да ти ги обяснявам?

Много ясно ти обясних в предния се пост, че Инцеста в религиите и за липсата на текст за педофилия в Библията!

На Арабски ли искаш да ти обяснавам?

И второ - Тората е в Сила и за исляма!

Който не вярва в Тората и Евангелието е кафир / неверник /!

Доказателство :

1. Според Аллах - Коранът е арабски сурогат на Писанието!

Сура 46

12. А преди него бе Писанието на Муса ­ водител и милост. А този [Коран] е потвърждаваща Книга на арабски език, за да предупреди угнетителите и да е радостна вест за благодетелните.

2. Тората съдържа непогрешимите Слова на Аллах!

Сура 5.

43. И как ще ти отредят да съдиш, когато у тях е Тората с присъдата на Аллах в нея? После подир това се отмятат. Тези не са вярващи. 44. Ние низпослахме Тората с напътствие в нея и със светлина. Пророците, които се отдадоха, съдят юдеите според нея; също така равините и правниците ­ според онова от Писанието на Аллах, което им бе поверено да го пазят, и му бяха свидетели. И не се страхувайте от хората, а се страхувайте от Мен! И не продавайте Моите знамения на никаква цена. А който не съди според онова, което Аллах е низпослал ­ тези са неверниците.

Който не съди според онова, което Аллах е низпослал - тези са НЕВЕРНИЦИТЕ / Ал Кафирун/

Ти, Приятелю, вярваш ли в Тората и в знаменията на Корана, или си неверник / Кафир, според Аллах /? Вярваш ли, че в Тората и Евангелието има Напътствие и Светлина, или казваш, че Аллах е лъжец?

155. И това е Писание, низпослахме го Ние благословено. Следвайте го и се бойте, за да бъдете помилвани! Никъде

Това е заповедта на Аллах – Писанието е благословено и задължение на вярващите да го следват! Колко мюсюлмани спазват този завет на Самия Аллах? Никъде в прав текст Аллах не е наричал Корана " Благословен".

156. Да не казвате: "Писанието бе низпослано само на две общности допреди нас и към онова, което изучаваха, бяхме в неведение."

Аллах е разбрал, че ще има вярващи, които ще кажат в бъдеще – Писанието не е за нас, а е за юдеи и християни. Тук се твърди, че това е заблуда и грях!

157. Или да не казвате: "Ако и на нас бе низпослано Писанието, щяхме да сме по-напътени от тях." Ето вече получихте ясен знак от вашия Господ, и напътствие, и милост. Кой е по-голям угнетител от онзи, който взима за лъжа знаменията на Аллах и се отвръща от тях? На онези, които се отвръщат от Нашите знамения, ще въздадем най-суровото мъчение, защото са се отвръщали.

Тук Аллах дава ясен знак на мюсюлманите, че Писанието е низпослано точно за тях – „поличихте ясен знак от вашия Господ". Предупреждава, че знаменията на Аллах не трябва да се приемат за лъжа, защото ще полседва най-суровото мъчение за „вярващия"! Изпълнават ли днес мюсюлманите този завет на Аллах?

158. Нима чакат само да им се явят ангелите или да се яви твоят Господ, или да се явят някои от знаменията на твоя Господ? В деня, когато се явят някои от знаменията на твоя Господ, не ще помогне вярата на душа, която преди не е вярвала или не е придобила благо в своята вяра. Кажи: "Чакайте! И ние чакаме."

Мохамед е вярвал в Тората!!! А ти вярваш ли в Тората, Приятелю?

Приятелю, не съм казал, че става дума за инцест или педофилия в приведения откъс от Библията. Става дума за човешко жертвоприношение: "ще бъде на Господа и ще го принеса всеизгаряне"

Аз съм кафир на квадрат, уважаеми Логос, щото не вярвам, че безобразно окастрените и редактирани версии на Библията, Тората и Корана предават някакво автентично божествено послание. Съжалявам, ако те разочаровам.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Приятелю, не съм казал, че става дума за инцест или педофилия в приведения откъс от Библията. Става дума за човешко жертвоприношение: "ще бъде на Господа и ще го принеса всеизгаряне"[/b]

Аз съм кафир на квадрат, уважаеми Логос, щото не вярвам, че безобразно окастрените и редактирани версии на Библията, Тората и Корана предават някакво автентично божествено послание. Съжалявам, ако те разочаровам.

Скепсис, ти си нов из "квартала", преди доста време един мислещ човек тук доказа само с текстове от Стария завет, че Йехова всъщност е Сатаната или някакво същество с доста възможности, което се представя за Господ/ар/ и така сключва обета с Авраам. И синът който ражда Сарра е негов, а не на Авраам. :rolleyes:

Та в тоя смисъл, Корана можем веднага да го сложим съвсем настрани, поради очевидното плагиатство, което по обективни причини се е превърнало в творчество, ама с доста съмнително качество.

Скепсис, ти си нов из "квартала", преди доста време един мислещ човек тук доказа само с текстове от Стария завет, че Йехова всъщност е Сатаната или някакво същество с доста възможности, което се представя за Господ/ар/ и така сключва обета с Авраам. И синът който ражда Сарра е негов, а не на Авраам. :)

Та в тоя смисъл, Корана можем веднага да го сложим съвсем настрани, поради очевидното плагиатство, което по обективни причини се е превърнало в творчество, ама с доста съмнително качество.

Да, позната ми е тази интерпретация, Нео. Всъщност моята цел беше дидактическа. Не мисля, че един дълбоко вярващ човек, христянин, мюсулманин или какъвто и да било, трябва да посвещава живота си на това да критикува другите религии. Това само усилва враждата, липсата на толерантност и търпимост. Защо Логос не започне да отваря теми посветени на православието? Защо не ни разкаже за тринитарното богословие, за Христовата любов и саможертва, за църковните тайнства? Ето, аз напр. може да съм нонтеист, но не съм тръгнал да отварям теми, в които да доказвам, че няма Бог. Реагирам само, когато се срещам с явни манипулации и изопачавания като твърдението, че цялата научна общност е отхвърлила дарвинизма и следва креационизма, когато е тъкмо обратното. В този случай става дума за това какво е фактическото положение, т.е. биолозите може и да грешат, но трябва да е ясна доминиращата към момента парадигма... Та, мисълта ми беше, че ако Логос посвети поне половината от времето си на градивна христянска апологетика, вместода охулва Исляма, ползата би била по-голяма. Затова съзнателно го провокирах, признавам. Аз поне така виждам нещата, но както казваш съм нов в "квартала", тъй че може и да пропускам нещо.

Да, позната ми е тази интерпретация, Нео. Всъщност моята цел беше дидактическа. Не мисля, че един дълбоко вярващ човек, христянин, мюсулманин или какъвто и да било, трябва да посвещава живота си на това да критикува другите религии. Това само усилва враждата, липсата на толерантност и търпимост. Защо Логос не започне да отваря теми посветени на православието? Защо не ни разкаже за тринитарното богословие, за Христовата любов и саможертва, за църковните тайнства? Ето, аз напр. може да съм нонтеист, но не съм тръгнал да отварям теми, в които да доказвам, че няма Бог. Реагирам само, когато се срещам с явни манипулации и изопачавания като твърдението, че цялата научна общност е отхвърлила дарвинизма и следва креационизма, когато е тъкмо обратното. В този случай става дума за това какво е фактическото положение, т.е. биолозите може и да грешат, но трябва да е ясна доминиращата към момента парадигма... Та, мисълта ми беше, че ако Логос посвети поне половината от времето си на градивна христянска апологетика, вместода охулва Исляма, ползата би била по-голяма. Затова съзнателно го провокирах, признавам. Аз поне така виждам нещата, но както казваш съм нов в "квартала", тъй че може и да пропускам нещо.

Абсолютно си прав. Аз също като теб помислих, че Логос критикува Исляма , без обаче да подлага на същия критичен анализ Тората и Библията. Но после разбрах, че той всъщност се бори точно против разделението в религиите, а не за него. Е понякога се увлича и изказва спорни твърдения, но като цяло има добър и положителен поглед към материята. На фона на очвидните манипулации и лъжи изказвани в темите от ислямистите/ мисля е ясно защо употребявам този термин/, неговите грешки са просто невинни.

Проблема според мен е точно в подмяната на първоначалната идея и превръщането на исляма в ислямизъм, точно това е нещото което е опасно за всички и е абсолютно недопустимо. Идеята за арабски халифат/ какъвто са имали на времето и сега напразно мечтаят да имат отново арабите/ се е превърнала в идеята за ислямски световен халифат, каквато е мечтата на ислямистите.

Та благодарение на Логос и аз вече правя разлика между мюсулмани и ислямисти, макар сега да скочат тук някои , че такъв термин бил неправилен и такова нещо нямало, това са обективните факти.

Та благодарение на Логос и аз вече правя разлика между мюсулмани и ислямисти, макар сега да скочат тук някои , че такъв термин бил неправилен и такова нещо нямало, това са обективните факти.

Браво на теб!

Хубаво е, че някой ти е помогнал да видиш очевидното. :yanim:

А сега разбери и, че тази кошмарна болест - педофилията, няма религия. За съжаление това е очеизваждащо! sad.gif

Аз също правя разлика между мюсулманин и ислямист. Добре, ще имам едно наум, ще чета внимателно Логос и ако бъркам с удоволствие ще му се извиня. Това, което не ми направи добро впечатление беше, че обяви католицизма за дело на Сатаната. Не знам как с подобни тези човек може да спомогне за разбирателството. Но срещу ислямизацията, фундаменталистките и фанатични тенденции на най-младата от трите близкоизточни религии съм и аз. В това нямай никакво съмнение.

Браво на теб!

Хубаво е, че някой ти е помогнал да видиш очевидното. :)

А сега разбери и, че тази кошмарна болест - педофилията, няма религия. За съжаление това е очеизваждащо! sad.gif

Принципно всяка конвенционална религия, каквато е и исляма, е и средство за постигане на социален ред, тъй че е естествено да табуира неща като инцеста, педофилията и изобщо престъпленията срещу личността и собствеността, а не да ги толерира и насърчава.

Принципно всяка конвенционална религия, каквато е и исляма, е и средство за постигане на социален ред, тъй че е естествено да табуира неща като инцеста, педофилията и изобщо престъпленията срещу личността и собствеността, а не да ги толерира и насърчава.

Не придаваш ли прекалено значение на табутата?! Имаш ли пример с някое табу, за което не е намерен начин да бъде заобиколено?

Моята теза през цялото това време(от началото на темата) е, че това са болести на човечеството, а не на определена религия. Християнството не толерира тези болести, не толерира и абортите, хомосексуализма и т.н.

Е и? - явно табутата не вършат работа!

Sliderum пък облекчено констатира, че затова не принадлежи към никоя религия... Да се смееш ли... За ревеш с глас ли....

Както има християни, които ще ти изровят цитати от Библията, за да защитят някоя своя слабост, така има и мюсулмани, които ще ти цитират аят от Курана, който ще завъртят в своя защита, така и някой атеист би казал, че религиите(виждаш ли?) толерират кръвосмешенията и педофилията, та той ли не може да е педофил...

Различни хора, различни... идиоти!

Не придаваш ли прекалено значение на табутата?! Имаш ли пример с някое табу, за което не е намерен начин да бъде заобиколено?

Моята теза през цялото това време(от началото на темата) е, че това са болести на човечеството, а не на определена религия.

Е, това казвам и аз. Няма религия, която да насърчава престъпленията в рамките на своята собствена общност. Може да насърчава убийството на неверниците, но те са външни за общността. Може и някои от нейните обичаи и наказания да ни се виждат варварски днес, но са били социалнооправдани, когато са били приети. Обаче, религиите би трябвало да еволюират. Не може през 21 в. да се трепем с камъни, нали?

Е, това казвам и аз. Няма религия, която да насърчава престъпленията в рамките на своята собствена общност. Може да насърчава убийството на неверниците, но те са външни за общността. Може и някои от нейните обичаи и наказания да ни се виждат варварски днес, но са били социалнооправдани, когато са били приети. Обаче, религиите би трябвало да еволюират. Не може през 21 в. да се трепем с камъни, нали?

Така си е... щом можем да трепем с ядрено оръжие, защо са ни камъните :)

Еволюирането в една религия зависи от тези, които я следват и техните водачи. Ако те са "доволни" от убийството с камъни и бурките на жените... аз, ти, че и ядрените бомби... няма да ги променят.

Невероятно... но факт. Всичко се променя отвътре, а не отвън. Външното е само фасада, която може да е бутафория.... :cheers:

Скепсис, ти си нов из "квартала", преди доста време един мислещ човек тук доказа само с текстове от Стария завет, че Йехова всъщност е Сатаната или някакво същество с доста възможности, което се представя за Господ/ар/ и така сключва обета с Авраам. И синът който ражда Сарра е негов, а не на Авраам. :biggrin:

neo2311,туй е интересно.И как го е доказал това нещо-този някой преди време?!Че то мнозинството хора знаят ли въобще какво е СА-ТА-НА-ТА?!А за сина,ако го погледнем от днешна гледна точка на развитие-ин-витрото позволява и на жени над 60-70 години да раждат деца,тъй че всичко е възможно.Намасте. :whist:

neo2311,туй е интересно.И как го е доказал това нещо-този някой преди време?!Че то мнозинството хора знаят ли въобще какво е СА-ТА-НА-ТА?!А за сина,ако го погледнем от днешна гледна точка на развитие-ин-витрото позволява и на жени над 60-70 години да раждат деца,тъй че всичко е възможно.Намасте. :)

Има доста различни виждания по въпроса, за сега ще се спра на тезата на Салим, той е човека който доказа с буквален прочит на сегашната библия, че са подменени тотално ценностите. От там идват всички беди на човеците, приемат за Твореца един паднал дух, Демон който се представя за Бог. :biggrin: И всички религии опиращи се на стария завет , на практика карат вярващите да се молят на този самозванец, който не е Създателя на Вселената. :whist:

Има доста различни виждания по въпроса, за сега ще се спра на тезата на Салим, той е човека който доказа с буквален прочит на сегашната библия, че са подменени тотално ценностите. От там идват всички беди на човеците, приемат за Твореца един паднал дух, Демон който се представя за Бог. :down: И всички религии опиращи се на стария завет , на практика карат вярващите да се молят на този самозванец, който не е Създателя на Вселената. :)

Хахаха,я пак. :)

neo2311,този Салим-прав е,но и другите са прави(ако не ти е проблем-може ли да дадеш някакъв линк към "доказателствата"[и на лични може да ми го пратиш]).Наистина на страхотно място се намираме,хах. :)Направо уникално!И какво общо има падналият ангел с Демона?!В Библията има толкова пропуски и препратки,че човек,ако наистина се зачете...Но допускам,че и аз имам доста пропуски.Намасте. :)

Редактирано от Blue_Star (преглед на промените)

Хахаха,я пак. :wors:

neo2311,този Салим-прав е,но и другите са прави(ако не ти е проблем-може ли да дадеш някакъв линк към "доказателствата"[и на лични може да ми го пратиш]).Наистина на страхотно място се намираме,хах. :wors:Направо уникално!И какво общо има падналият ангел с Демона?!В Библията има толкова пропуски и препратки,че човек,ако наистина се зачете...Но допускам,че и аз имам доста пропуски.Намасте. :wors:

--------------------

Ето линк към темата на Салим

Тайната на Авраам или ключът към Стария завет

датиго наместе я

с буквален прочит на сегашната библия, че са подменени тотално ценностите.

С буквален прочит е точно така, но за по-напреднали е НЕбуквалния прочит и пренасянето на историите, описани ввъв Вехтия завет, вътре-в човека, който чете и опитва да опознае себе си. Т.е. описаните герои и случки в книгата, са качества, чувства, мисли и действия вътре в нас и свързани с нас. :blink: .

Много е интересно като започнеш да се замисляш за Сара(красотата), която е бездетна... и е твоя черта(или я желаеш)

Но такъв прочит е избор.

Преди години ми дадоха същия съвет и не ми казаха нищо повече.

Уверявам ви, че е много интересно. Да пренасяш прочетеното и да го налагаш върху себе си.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Много е интересно като започнеш да се замисляш за Сара(красотата), която е бездетна... и е твоя черта(или я желаеш)

Но такъв прочит е избор.

Уверявам ви, че е много интересно. Да пренасяш прочетеното и да го налагаш върху себе си.

Нел, какво имаш точно предвид? Изглежда си открила Тайната! :)

Нел, какво имаш точно предвид? Изглежда си открила Тайната! :)

Нищо не съм открила :) Това е посоката, която ми беше дадена преди години: Навътре, към себе си със свои мисли, уважение към авторитетите, но никаква привързаност към доктрина, за да не ме води някой за носа. :biggrin:

Ако това е тайна, здраве му кажи. :)

Навътре, към себе си със свои мисли, уважение към авторитетите, но никаква привързаност към доктрина, за да не ме води някой за носа. :)

Изглежда верен подход, с разум и чувства! :yanim:

По-добре, от колкото да не знаеш кой направлява живота ти, ти или някои друг.

Дължа ти извинение, може би преди проявих малко негативни чувства към теб. sad.gif

От постовете(и на някои други потребители) ти лъха някакво особено спокойствие, увереност, духовност и хармония...

Редактирано от fringe (преглед на промените)

С буквален прочит е точно така, но за по-напреднали е НЕбуквалния прочит и пренасянето на историите, описани ввъв Вехтия завет, вътре-в човека, който чете и опитва да опознае себе си. Т.е. описаните герои и случки в книгата, са качества, чувства, мисли и действия вътре в нас и свързани с нас. ;) .

Но такъв прочит е избор.

Нел накара ме да се замисля.Признавам си.

Но аз искам да попитам-този Салим защо си мисли,че Бог и Йехова са едно,и също лице?!То на пръв поглед нещата са едни,но като се опита да вникне в тях човек-може и да полудее.Намасте. :)

Нел накара ме да се замисля.Признавам си.

Но аз искам да попитам-този Салим защо си мисли,че Бог и Йехова са едно,и също лице?!То на пръв поглед нещата са едни,но като се опита да вникне в тях човек-може и да полудее.Намасте. :)

Тезата на Салим е, че истинският Бог и Йехова от Стария Завет са различни лица, т.е. тъкмо обратното на това, което казваш. Ми, как няма да ти се иска да полудееш като се интересуваш от религия. То по луда работа от религията няма ;)

• Автор

Приятелю, не съм казал, че става дума за инцест или педофилия в приведения откъс от Библията. Става дума за човешко жертвоприношение: "ще бъде на Господа и ще го принеса всеизгаряне"

Понеже не съм пророк и не разбирам какво искаш да кажеш, ше помоля - ако искаш нещо да ти отговоря да ме запиташ пределно ясно, като споменеш и какво те притеснява!

Това не биваше да го казваш! Сега мюсюлманите ще те убият!

Сура 9, аят 5

5. А изтекат ли месеците на възбрана, убивайте съдружаващите, където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада! И щом се покаят и отслужват молитвата, и дават милостинята закат , сторете им път! Аллах е опрощаващ, милосърден.

Понеже не съм пророк и не разбирам какво искаш да кажеш, ше помоля - ако искаш нещо да ти отговоря да ме запиташ пределно ясно, като споменеш и какво те притеснява!

Вече е без значение.

Това не биваше да го казваш! Сега мюсюлманите ще те убият!

Време разделно, нали така :) Ето погледни в темата за Исляма каква беше реакцията на Алиах към съвсем разумното послание на един шиитски имам, към което я насочих.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.