Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За и Против чат прозореца в началото на Форумите

Featured Replies

Лично на мен чата ми харесва.Аз искам да остане!

• Отговори 54
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Против. Не му е там мястото. Има си раздел за празни приказки. Прегледал съм го няколко дни, едни и същи няколко човека се мотаят в чата. По 2 лафа на час. Сигурен съм, че същите си имат аналогична в

• С две думи, прецакани сме тези, които си ровехме из форума и наблюдавахме чата. Не ми е ясно, какво спечелиха тези, които така или иначе си го бяха изключили ?! Както и да е...Глас народен, глас админ

• Вече нищо няма да е същото. Отнеха ни и малкото, което имахме.

П.П. А и във форума няма толкоз спам вече :)

Няма, щото им сипвам на ЛС на келешите :)

:)

Стига ни тежест - то не беше нова версия на IPB, то не бяха чатове, "екстри"... След всичките тия акробатики сега форумът зарежда 3 пъти (точно, засичал съм) по-бавно от старата версия.

Да със сигурност зарежда по-бавно, колко не знам.

Аз така или иначе рядко влизам, в началната страница, за това не ми прави голямо впечатление.

Лично на мен чата ми харесва.Аз искам да остане!

Никой няма да премахва чата. Въпроса е дали да е по-подразбиране видим, или да не е видим в началната страница на форума.

:)

• Автор
  • Администратор

Стига ни тежест - то не беше нова версия на IPB, то не бяха чатове, "екстри"... След всичките тия акробатики сега форумът зарежда 3 пъти (точно, засичал съм) по-бавно от старата версия.

Глупости на търкалета. Единствената причина форумът да зарежда бавно е ако го отваряте с някой компютър с по - малко памет от мобилния ми телефон и процесор от зората на демокрацията с параметри MX 486 или нещо подобно.

Сайтът е технически и комуникативно отлично свързан и се отваря еднакво добре както от България така и от чужбина (говоря и от личен опит). Как от цял свят само вие се оплаквате винаги, че сайтът ви зарежда бавно. Сменете си доставчика там където сте съм сигурен, че има по - добри решения от това което използвате в момента. Далеч съм от мисълта, че България е технологично по - развита от страната в която се намирате и нашия интернет е прекрасен а при вас няма такъв прекрасен интернет.

Глупости на търкалета. Единствената причина форумът да зарежда бавно е ако го отваряте с някой компютър с по - малко памет от мобилния ми телефон и процесор от зората на демокрацията с параметри MX 486 или нещо подобно.

Сайтът е технически и комуникативно отлично свързан и се отваря еднакво добре както от България така и от чужбина (говоря и от личен опит). Как от цял свят само вие се оплаквате винаги, че сайтът ви зарежда бавно. Сменете си доставчика там където сте съм сигурен, че има по - добри решения от това което използвате в момента. Далеч съм от мисълта, че България е технологично по - развита от страната в която се намирате и нашия интернет е прекрасен а при вас няма такъв прекрасен интернет.

Ех, да бях само аз недоволният от скоростта на новата версия...

И май не само аз имам такъв лош немски интернет (Alice DSL, 39,90 евро на месец), защото повечето хора, които се оплакват са от България.

Знам, че вероятно ще бъда контриран с "Като не ти харесва - къш!", но както и да е...

П.П. Искам и аз такъв телефон с E7300 и 4 гъби RAM :)

:D

В интерес на истината интернета в България е доста добър.

Лятото бях в Англия и мога да кажа, че нашия интернет е добър, да не кажа по-добър от техния. Също и в Дания, пак съизмерим е нашия интернет със сигурност по-стабилен, в Дания ми спря 2 пъти, бях за 4 дена.

;)

За скоростта, преди малко пробвах с Opera 10 Beta на Nokia 5530 и мога да кажа, че сайта си се зарежда прилично добре(С WiFi).

Според мен въпроса за скоростта наистина не е от толкова голямо значение, колкото до това да е приятно на външен вид на ново посетителите.

• Автор
  • Администратор

За скоростта, преди малко пробвах с Opera 10 Beta на Nokia 5530 и мога да кажа, че сайта си се зарежда прилично добре(С WiFi).

Според мен въпроса за скоростта наистина не е от толкова голямо значение, колкото до това да е приятно на външен вид на ново посетителите.

Да това е идеята, дали не дразни и дали не се бъркат новите потребители там да търсят помощ. За това се допитваме и създадохме анкетата, която в момента клони към премахване и най - вероятно ще бъде премахнат, но нека минат поне 10-15 дни да се съберат повече гласове.

странно преди се появяваше, ма сега го няма... като спам банер... ама като гледам много - много не се ползва - за 2 часа не повече от 10 реда са написани... (пък то няма и какво да им четеш - диния отивал да гледа филм, другия ненам си кво правел...

Според мене новите потребители наистина могат да се объркат с чата освен ако не е в края на форума. Така ще изчетат първите раздели от където би трябвало да им стане ясно къде да попитат нещо. А лично на мене чата не ми пречи, но съм го спрял ...

Редактирано от s-mille (преглед на промените)

Наистина зарежда малко по бавно след последните промени.

Чата си е готина екстра но мястото му е някъде отстрани??? че постояно го бъркат с търсачката.Катоцяло съм ЗА.

Има си...просто не се вижда в началната страница....

Да , видях го :) Мерсии

Против - информацията в чата с трудност може да се нарече полезна, а прозорчето му заема доста място. Нека е скрит, а по желание на потребителя да бъде показван.

Подкрепям :)

Благодаря ви за промяната , макар че съм регистриран от днес ;)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

"Информацията в чата с трудност може да се нарече полезна" - съгласен съм. Точно затова съм "за" да има чат - иначе повечето от глупостите, които се пишат там, ще се изсипят във форума като отделни теми. А така си минават и заминават. След като има възможност да се изключи, не виждам какъв е проблемът.

"Информацията в чата с трудност може да се нарече полезна"

Аз пък не съм съгласна. :cool:

Аз лично, а и други модератори и потребители сме давали купища полезна информация на потребители в чата, било с линкове към правилната тема или раздел, било с друго...

Но както и да е, щом мнозинството са гласували с против..няма какво да допълня

повечето от глупостите, които се пишат там, ще се изсипят във форума като отделни теми.

Съгласна! Но какво значение има мнението на един пред мнозинството!

п.п. Липсва ми чата, преди докато си отворя страницата и виждах кой е на линия.......сега със сигурност ще забравям да отворя прозорчето....sad.gif

За. Който не го радва да си го изключи. Надписа отгоре трябва да седи, или всеки втори ще бъде санкциониран заради неспазване на правилата.

НО... Или трябва да го махнете или да не го скривате по подразбиране, т.к. ако е скрит - никой няма да си прави труда да го отваря и/или няма да привлича случайните минувачи в което му е и чара според мен.

Да, ама мойта тухла е с 2 гб РАМ (и 2 х 1.8 гхц ЦаП) и като отворя форума под Мазила - заспивам докато се рендерира (особено ако ми е натоварен нета). Обаче, всичко е ток и жица като го отворя под Опера, където рекламките се блокират! :question:

Мисля, че е редно да ги преместите в кода да се зареждат след зареждането на страницата.

:question:

Наричаше се 486 DX и помежду другото старите версии на Опера правеха чудеса с такава машина...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Те така вече не може всеки да си наглася чата да му се показва или да не се показва в началната страница. Аз примерно искам да го виждам в началото, но сега не мога да го наглася да се вижда. А преди, който не иска да го вижда, можеше от настройките на чата да си го скрие. Щом сте го решили така и мнозинството е гласувало така, нямам какво друго да добавя.

Те така вече не може всеки да си наглася чата да му се показва или да не се показва в началната страница. Аз примерно искам да го виждам в началото, но сега не мога да го наглася да се вижда. А преди, който не иска да го вижда, можеше от настройките на чата да си го скрие. Щом сте го решили така и мнозинството е гласувало така, нямам какво друго да добавя.

И аз мисля, че няма особено голям смисъл от направеното, но както и да е... Вече е Disabled :hush:

С две думи, прецакани сме тези, които си ровехме из форума и наблюдавахме чата. Не ми е ясно, какво спечелиха тези, които така или иначе си го бяха изключили ?! Както и да е...Глас народен, глас администраторски :yanim:

Ние пак ще спамим. С или без прозорец :hush:

Аз пък не съм съгласна. ;)

Аз лично, а и други модератори и потребители сме давали купища полезна информация на потребители в чата, било с линкове към правилната тема или раздел, било с друго...

Но както и да е, щом мнозинството са гласували с против..няма какво да допълня

Поправям се тогава. Колкото пъти съм го погледнал, в него не съм видял нещичко полезно. Обикновено се пишат неща от рода на „Вижте, оправих си леглото!“

Няма нищо лошо, разбира се, чатовете са си за това, но не смятам, че трябва да се вижда на заглавната страница. И затова съм доволен, че вече не се показва там.

Редактирано от mxp (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.