Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Някой може ли да каже за какво Съществуваме ?

Featured Replies

За да ядем, да пием хубаво вино, да се радваме на жените и на живота си изцяло :snowballfight:

• Отговори 136
  • Прегледи 22,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

За да ядем, да пием хубаво вино, да се радваме на жените и на живота си изцяло :clap:

Да, ама аз изчетох онази, другата тема, близначка на тази. И гледай какво открих!

Публикувано 28 декември 2006 - 12:02

Виж мнениетоRamala написа на 20:41 - 26.11.2006г. :

За един мой познат врачанин смисълът на живота се изразява в следното: "да си ода по кръчмите, да си пия, да си се бия и да си йеба" :) Често най обикновените и просто устроени хора успяват да отговорят на въпроси, над които философите от векове си блъскат главите Публикувано изображение

Trichocefalus написа:

Да бе да-щом намираш това за смисъла на живота ис-нека.Твой си е.Едно прасе например намира смисъла на живота си в същите неща-това да яде,сере и "йебе" (ако не е скопено),но аз виждам смисъла на живота му в това-да го заколя на Коледа.

А ми кажи,философе,кой е прав-аз или прасето? http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/default/cool.gif

има прилики, има и разлики. А?

Като млад тинейджър, който незнае пред какво ще бъде изправен в тоя свят ви задавам въпроса - Защо Съществуваме , за какво сме на тоя свят и струва ли си , като пак ще умрем.

Понякога си струва, понякога не! Всичко е субективно...и относително, и е въпрос на гледна точка и приоритети!

Ето, този човечец казва защо съществуваме: http://vbox7.com/play:68f9c028

Самият ти си избираш, защо да съществуваш!

Това , което успеем да свършим , докато "боледуваме", е смисъла на нашето съществуване.

Да посадиш дърво , да отгледаш дете .

Както казва един мой френд(ченге е , простено му е :angry:)всичко друго , изядено или изпито , заминава през канализацията .

Да, това са добри причини да съществуваме, макар и не единствени! :angry:

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

Съществуваме за да вършим един куп неща-приятни и неприятни,да се трудим /колкото можем/,да се учим от грешки,да изпитваме чувства-всякакви,да страдаме и да се радваме,да не изброявам ама трябва да си супер затъпял или в някаква супер огромна депресия за да не разбереш,че съществуваш за да изминеш дългия път на живота си ,а той е такъв какъвто сам си избереш-така че аз съм станала на Христовата възраст и разбрах,че даже и когато си пораснъл пак можеш да бъдеш дете,даже така се живее по-лесно.Както и да е.Съществуваме за да остареем щастливи някое време ,след бурни препятствия,нерви,разочарования,но и изживяни красиви моменти с приятели,родители и хора скъпи за нас. Днес разбрах и нещо друго ,че един скъп за мен човек не изпитва нужда да живее-няма интерес към нищо,не иска да прави нищо,даже забравя за мен и когато отида на гости даже не иска да говорим,но този човек е болен психически и затова на въпроса" Някой може ли да каже за какво Съществуваме ?" не би асимилирал даже за какво става въпрос,той даже и жив не съществува сам за себе си,но за мен е част от съществуването ми да страдам за него.Така ,че такива млади хора като теб не бива даже да си помислят да се питат защо?Живей и се радвай на здраве,купони,жени,дискотеки,а когато станеш по голям вече ще си разбрал защо,сега не ти е време да питаш,а да се наслаждаваш на младостта и възможностите които са ти под носа. Хубава вечер на всички желая.

Секс наркотици и рок енд рол. :D

:yanim:;):champagne1:Публикувано изображение:):wink12:

Ето и моето мнение.Отговора не е 42 , а УДОВЛЕТВОРЕНИЕ.Всеки го намира по различен начин.И всеки сам стига до него. Ето и моето мнение.Отговора не е 42 , а УДОВЛЕТВОРЕНИЕ.Всеки го намира по различен начин.И всеки сам стига до него.

Да, ама аз изчетох онази, другата тема, близначка на тази. И гледай какво открих!

има прилики, има и разлики. А?

Олеее.... Публикувано изображение

Човек се променя за няколко години( донякъде)

Аз все още не откривам друг смисъл в живота на прасетата, освен да ги консумирам по Коледа, но това не ми пречи между другото да се наслаждавам на собствения си.

Може и нас някой да ни консумира.А ние да не се усещаме. Ферма.

Може и нас някой да ни консумира.А ние да не се усещаме. Ферма.

:speak: :speak: :)

аз одобрявам, пък и наскоро открих, че щом време е имало и преди нас, а и ще ни надживее, значи не ние-него, а то ни използва...

Като млад тинейджър, който незнае пред какво ще бъде изправен в тоя свят ви задавам въпроса - Защо Съществуваме , за какво сме на тоя свят и струва ли си , като пак ще умрем.

Като старо куче, което знае какво може да му сервира живота, отговарям:

1. Защо съществуваме?

Защото баща ми е свършил в неправилната дупка в неподходящ момент.

2. За какво сме на тоя свят?

Аз лично - за да се опитам да разкопчая всички сутиени с чашка "C" и нагоре в северното полукълбо. И след това да прекося екватора. А между другото и в почивките - да прочета и науча колкото се може повече.

3. Струва ли си, като пак ще умрем?

Докато съм жив - струва си. После - да му мислят живите, мене ще ме ядат в това време червеите.

:doh::cool::wow:

За да отговаряме на подобни въпроси.

Съществуваме по една много проста причина- да се развиваме, да строим по-добро бъдеще, но не винага така се получава, защото между мисленето и действието има голямо разстояние, голяма пропаст. :yanim: А за смисъла на твоя собствен живот - отговорът е в теб, само си помисли.

Редактирано от Bozhidar1702 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Въпросът не е "за какво", а "как" съществуваме..

Не можеш да прочетеш темата и заглавието или просто си интерпретираш?! Заглавието на темата си е точно- ЗА КАКВО! :huh:

Въпроса, който си задал, не е самостоятелен. Но има един верен отговор: "За да се развиваме". Няма значение, дали ти ще умреш, след като ти самия ще си направил нещо значително, за другите след теб.

Редактирано от d0ck (преглед на промените)

Въпроса, който си задал, не е самостоятелен. Но има един верен отговор: "За да се развиваме".

Няма значение, дали ти ще умреш, след като ти самия ще си направил нещо значително, за другите след теб.

Има много истина в това!

Вие сте тука за да ми служите :biggrin:.

И да и не, зависи някой ти служат други не... ;)

Които не съществуват не си задават подобни въпроси.

еволюционен инструмент сме :)

Драги тинейджъро,питай ходжата да ти обясни въпросите.

Драги тинейджъро,питай ходжата да ти обясни въпросите.

Хората не напразно са казали:" Пази боже, сляпо да прогледа!"

Та и твоята работа малко натам върви, защо смяташ че не е питал? :eek:

Според мен всеки съществува по различна причина, един да руши, друг да гради, трети да гледа сеир... Но едва ли този, който ни е създал е предполагал, колко много ще се изродим и мутираме с времето.

Ако нямаше причина да съществуваме защо тогава живеем? Който каже, че в съществуването няма смисъл защо продължава да диша? За всичко си има причина. В случая тя изобщо не се базира на рационалност, логика и доказателства. Много философи са представили теорията си за съществуването и при почти всички крайният извод е Господ. Философията се крепи най-вече на вярата и в търсенето на отговори. Не можем да сме сигурни дали теорията на Дарвин е вярната, макар и да е най-достоверната. Белезите с маймуните са най-близки с човешкото съществуване, но въпроси като къде отиваме след смъртта и има ли прераждане нямат логични отговори, а са само хипотези базиращи се на така наречените свръхестествени явления. Всеки съществува поради някаква причина. Било то за да постигне нещо или за да върви срещу доброто в света, било то за да убива или да се бори. Но за всеки от нас си има причина, защото ако нямаше такава нямаше да съществуваме.

Редактирано от stasungera (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.