Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част2

Featured Replies

благодаря @ engineer за съвета.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 95k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.virustotal.com/analisis/dfa7fd9b15d7e2ad335e85d3d1011dc1ccc90ee55f7c217e68673330ffe10cb2-1267521124 ...офтопик...

• Евала!!!

• Понеже си човек,който се занимава със статистика,би трябвало да ти е ясно,че на базата само на шест адреса да правиш изводи за стотици и хиляди/минимум/,е меко казано смешно.Да правиш изводи за зловре

Публикувани изображения

да ви питам, според многото тестове проведени от по-разбиращи от мен "хорица" за установили че G Data е най-доброто решения за нашата защита от вируси и зловреден софтуер, ако може така да се каже.Някой ползвал ли я, и дали е добра...?Дали товари излишно системата и имали смисъл да си я инсталирам.Питам да знам, да не би да си играя само да я инстална а накрая да няма нищо насреща.Аз съм с Windows 7 и не мислих да си слагам антивирусна, тъй като Windows7 е доса сигурен и не съм имал проблеми.

Според мен слагай "Microsoft Security Essentials".. Безплатна .. Идва директно от Майкрософт.. Може би най-леката, но в същото време ефективна .. Не ти се налага да правиш десетки настройки, за да работи както трябва .. Просто инсталираш и си защитен .. Струва ми се, че покрай излизането на 7-ца, Офис 2010, Майкрософт Секюрити Есенчъл... започна да си личи как Майкрософт започнаха да работят изключително ЗА потребителите.. В комбинация с файъруола на 7-цата не вярвам да имаш някакви дертове покрай сигурността на системата ..

Редактирано от kaldataforumuser (преглед на промените)

да и на мен така са ми казвали, но просто си търся някой резервен вариант ако случайно прихвана някой вирус.Благодаря за помоща.

Ето едно филмче пея малко фалшиво ама ако искате да видите DW как се справя ще ме изтърпите http://dox.bg/files/dw?a=e4e0022443 :clap:

DefenseWALL HIPS 3 е пробит от Rootkit.ADS Очаквайте видео Malwarebytes' Anti-Malware 1.46 www.malwarebytes.org Версия на базата от данни: 4056 Windows 5.1.2600 Service Pack 2 Internet Explorer 7.0.5730.11 01.5.2010 г. 02:03:05 mbam-log-2010-05-01 (02-03-05).txt Тип сканиране: Бързо сканиране Сканирани обекти: 105226 Изминало време: 5 минута(и), 1 секунда(и) Заразени процеси в паметта: 0 Заразени модули в паметта: 0 Заразени ключове в регистратурата: 0 Заразени стойности в регистратурата: 0 Заразени информационни обекти в регистратурата: 0 Заразени папки: 0 Заразени файлове: 1 Заразени процеси в паметта: (Не бяха открити зловредни обекти) Заразени модули в паметта: (Не бяха открити зловредни обекти) Заразени ключове в регистратурата: (Не бяха открити зловредни обекти) Заразени стойности в регистратурата: (Не бяха открити зловредни обекти) Заразени информационни обекти в регистратурата: (Не бяха открити зловредни обекти) Заразени папки: (Не бяха открити зловредни обекти) Заразени файлове: C:\WINDOWS\system32\svchost.exe:ext.exe (Rootkit.ADS) -> Quarantined and deleted successfully.

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

DefenseWALL HIPS 3 е пробит от Rootkit.ADS

Очаквайте видео

Та чакаме де направо давай видеото а не да ми твърдиш неща без доказателства и нека да се вижда ясно как като недоверен този страшен руткит пробива DW защото и аз ще пробвам :baby:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз вече съм виждал DW в ролята на губещ, сега е твой ред, а после ще се посмеем заедно.;)))))))))))))))))

Та чакаме де направо давай видеото а не да ми твърдиш неща без доказателства и нека да се вижда ясно как като недоверен този страшен руткит пробива DW защото и аз ще пробвам :rolleyes:

Търпение URIEL

Оправям видеото

Търпение URIEL

Оправям видеото

Добр поне ми качи пробата някъде и аз да я пробвам ако обичаш :rolleyes:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Готово

Някъде побаднах на мнение от mr_smith, че като стартирал повече вируси и DefenseWall пропуснал процес в доверени.

Та свалих архива Malware Collection.zip на B-boy[styLe] от тук и започнах да стартирам на ред.

Клипа е малко дългичък, но си заслужава да се види.

Първо сканирам с Malwarebytes' Anti-Malware за да се види, че системата ми е чиста, но това ще се види в клипа.

http://www.box.net/shared/dkqfmtdrc0

Готово Някъде побаднах на мнение от  mr_smith, че като стартирал повече вируси и DefenseWall пропуснал процес в доверени.Та свалих архива Malware Collection.zip на B-boyStyLe от тук и започнах да стартирам на ред.Клипа е малко дългичък, но си заслужава да се види.

Теста на виртуална машина ли е правен ?

Не

Не ползвам виртуални машини

Имаше пропуснат файл,но дали имаше активни процеси не се разбра.Защо не провери с GMER или с други програми за активни скрити процеси ?

Имаше пропуснат файл,но дали имаше активни процеси не се разбра.Защо не провери с GMER или с други програми за активни скрити процеси ?

SysProt откри скрит файл с раширение .sys

Говориш абсолютни глупости и като за реална машина имаш 5 иконки на десктопа я виж на реална машина какво става със същите файлове http://dox.bg/files/dw?a=a3f1d78bd5 И как се получават тези разлики нека всеки преценява :whist: Пропуснати файлове при мен няма :ph34r:

NiciCom би ли го качил,този клип в hotfile.com че събуди интереса ми :whist: а нямам достъп до този файл хостинг който си го качил.

SysProt откри скрит файл с раширение .sys

И лог от GMER а не празни приказки http://dox.bg/files/dw?a=ed809530ae :whist:

URIEL няма да споря. Още идин клип със същия резултат.

Този път SysProt не откри нищо, но след рестарт се показа нещо.

Публикувано изображение

Повтарям, не ми се спори, получавам два еднакви резултата, единствената разлика е че аз съм с ХР, а ти със 7-ца.

И гледай внимателно, може и да откриеш къде ми се намират преките пътища за програмите :shake_puter:

Втори тест

http://hotfile.com/dl/40708608/294ca27/Test22.rar.html

@nicicom, мисля, че подхождаш изключително снизходително към DW в теста.На какво основание забраняваш на приложенията, които тестваш да се connect-ват, когато поискат това?DW не съобщава, че има опасност, няма как да знаеш дали това е нещо тревожно или не, не съм ли прав?Представи си реална ситуация.Човек си инсталира ICQ и то веднага поисква достъп до интернет, какво прави човекът тогава, забранява ли му? Едва ли.Именно за такива ситуации говоря.Съобщенията на DW са лишени от всякаква полезна информация и от тях няма как да стигнеш до заключение, че те дебне опасност.Отново стерилен тест.Лошото е, че DW се проваля дори и на него.

Аз не споря а съм тествал програмата с което и ти -при мен няма нищо имали вероятност да е така заради уиндоуса -не знам но дай лог от DW че ако е от това да го репортна като бъг :wors:

@nicicom, мисля, че подхождаш изключително снизходително към DW в теста.На какво основание забраняваш на приложенията, които тестваш да се connect-ват, когато поискат това?DW не съобщава, че има опасност, няма как да знаеш дали това е нещо тревожно или не, не съм ли прав?Представи си реална ситуация.Човек си инсталира ICQ и то веднага поисква достъп до интернет, какво прави човекът тогава, забранява ли му? Едва ли.Именно за такива ситуации говоря.Съобщенията на DW са лишени от всякаква полезна информация и от тях няма как да стигнеш до заключение, че те дебне опасност.Отново стерилен тест.Лошото е, че DW се проваля дори и на него.

А ти моя тест гледа ли го ? Или виждаш това което ти изнася при мен не се е провалила :shake_puter:

@URIEL, мисля, че и ти се разсейваш.По въпроса с примера ми за ICQ какво ще кажеш?Предполагам нищо.:shake_puter: edit:При мен пък се провали жестоко, но и за това не казваш нищо, освен, че не вярваш.Не става дума за религия тук и за вяра, а за реални ситуации.Нямам никаква далавера да си измислям, докато при теб не е така - ти си дал пари за този софтуер.:wors:

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

@URIEL, мисля, че и ти се разсейваш.По въпроса с примера ми за ICQ какво ще кажеш?Предполагам нищо.:shake_puter:

Пич ICQ се слага в графата на недоверените и дори да има достъп до интернет нищо не може да направи -да програмата иска намеса от потребителя не отричам а сега ще пия една бира за твое здраве :wors:

Пич ICQ се слага в графата на недоверените и дори да има достъп до интернет нищо не може да направи -да програмата иска намеса от потребителя не отричам а сега ще пия една бира за твое здраве :wors:

Да де, но, както казах по-горе, Yahoo Messenger не може изобщо да се инсталира като недоверено, камо ли да работи.Това с ICQ беше пример, както казах, не всички ползват него.И аз отивам да пия бира.Наздраве и успокой топката.:shake_puter:

Поздравления за клипа,като се има в предвид,че стената на Касперски работи на същия принцип,подобни защитни стени са отживелица,дано от Касперски Лаборатория да влезнат в час и да си направят защитна стена,която да отговаря на новите предизвикателства на CIBERWARE.

Да де, но, както казах по-горе, Yahoo Messenger не може изобщо да се инсталира като недоверено, камо ли да работи.Това с ICQ беше пример, както казах, не всички ползват него.И аз отивам да пия бира.Наздраве и успокой топката.:shake_puter:

Да пич нито ICQ нито Yahoo Messenger могат да се инсталират като недоверени -тук си прав пробвах и не става ето http://dox.bg/files/dw?a=4940fe6a90 А за криене не крия нищо -какво като имам лиценз ? :wors:
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.