Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част2

Featured Replies

Принципно да. Така поне мисля аз водейки се от заглавието на темата. Защо не направиш един подобен тест? Имаш идеята как става.

Малко трудно ще стане с моя нет http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Ако ми беше бърз и аз щях сам да тествам програмите за защита. :blink:

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 1,5k
  • Прегледи 92,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.virustotal.com/analisis/dfa7fd9b15d7e2ad335e85d3d1011dc1ccc90ee55f7c217e68673330ffe10cb2-1267521124 ...офтопик...

• Евала!!!

• Понеже си човек,който се занимава със статистика,би трябвало да ти е ясно,че на базата само на шест адреса да правиш изводи за стотици и хиляди/минимум/,е меко казано смешно.Да правиш изводи за зловре

Публикувани изображения

Кво му стана на тоя HITMAN PRO 3.5 :)

Първо се пита главният и тогава ако има разрешение почиства кабинета щото иначе го почистват него. :)

Проактивная защита

------------------

Проверено событий: 1

Обращений к реестру: 150

Заблокировано: 1

Запуск: 24.5.2010 г. 10:52:51

Длительность: 00:02:26

Обнаружено

----------

Статус Объект

------ ------

помещено на карантин: потенциально опасное ПО Suspicious driver installation процесс: C:\PROGRAM FILES\HITMAN PRO 3.5\HITMANPRO35.EXE

События

-------

Время Имя Событие

----- --- -------

24.5.2010 г. 10:54:05 C:\PROGRAM FILES\HITMAN PRO 3.5\HITMANPRO35.EXE Процесс пытается получить полный доступ к системе путем установки драйвера. Дальнейший контроль над этой программой будет невозможен (Suspicious driver installation)

24.5.2010 г. 10:54:05 C:\PROGRAM FILES\HITMAN PRO 3.5\HITMANPRO35.EXE Выбрано действие "Поместить на карантин"

24.5.2010 г. 10:54:05 C:\PROGRAM FILES\HITMAN PRO 3.5\HITMANPRO35.EXE Процесс принудительно завершен.

24.5.2010 г. 10:54:05 C:\PROGRAM FILES\HITMAN PRO 3.5\HITMANPRO35.EXE Файл помещён на карантин.

24.5.2010 г. 10:54:05 C:\PROGRAM FILES\HITMAN PRO 3.5\HITMANPRO35.EXE Исходный файл удалён.

• 3 седмици по-късно...

Реших да тествам Сомоdo само с включен HIPS и сандък ето и клип който е само до рестартирането защото после и МБАМ откри това след рестарта няма активни заплахи и променени регистри Ето и клипа http://dox.bg/files/dw?a=f6dfaf456c А след повторно натискане Комодо се стартира...

Реших да тествам Сомоdo само с включен HIPS и сандък ето и клип който е само до рестартирането защото после и МБАМ откри това след рестарта няма активни заплахи и променени регистри Ето и клипа http://dox.bg/files/dw?a=f6dfaf456c А след повторно натискане Комодо се стартира...

Видео опции - избираш кодек - Xvid MPEG-4 Codec и файловете ще са безбожно малки.

Видео опции - избираш кодек - Xvid MPEG-4 Codec и файловете ще са безбожно малки.

Ще пробвам ей сега ;) А тук при мен има 5 кодека ама тоя го няма ;)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Реших да тествам Сомоdo само с включен HIPS и сандък ето и клип който е само до рестартирането защото после и МБАМ откри това след рестарта няма активни заплахи и променени регистри Ето и клипа    А след повторно натискане Комодо се стартира...

Теста на 64 битова операционна система ли е правен ?

Теста на 64 битова операционна система ли е правен ?

32 :)Windows Ultimate с всички ъпдейти ;)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Как така след повторно натискане Комодо се е стартирал ? Нещо не схващам.

Как така след повторно натискане Комодо се е стартирал ? Нещо не схващам.

След рестарта ми показа съобщение- на шота виж- за някаква грешка и се изключи цялата програма та трябваше да я включа аз ;)

Хубаво правиш, че го тестваш, но нещо има сбъркано в настройките.Ето какво става като стартирам фалшивата MSE с включен sandbox-> Публикувано изображениеПубликувано изображение

Повече ни гък, ни стон.И всичко е чисто.Това, което се случва при теб не е съвсем нормално.

Хубаво правиш, че го тестваш, но нещо има сбъркано в настройките.Ето какво става като стартирам фалшивата MSE с включен sandbox-> Публикувано изображениеПубликувано изображение

Повече ни гък, ни стон.И всичко е чисто.Това, което се случва при теб не е съвсем нормално.

Е не видя ли настройките кое им е сбърканото ?

Абе другите ги блокирва ама това си дропва файловете ;)

Резултатът е същият.;))

Публикувано изображение

И файловете реално са точно там, а не във виртуална среда-> Публикувано изображение

Според мен, комодо си се дъни тук.По-скоро sandbox-ът.Наистина, нищо не е активно, но файловете са там, където не би трябвало да бъдат.

Оф, поправях си поста и сега се раздели на две.Тцтц.:blink:)

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Резултатът е същият.;))

Публикувано изображение

И файловете реално са точно там, а не във виртуална среда-> Публикувано изображение

Според мен, комодо си се дъни тук.По-скоро sandbox-ът.Наистина, нищо не е активно, но файловете са там, където не би трябвало да бъдат.

Оф, поправях си поста и сега се раздели на две.Тцтц.;))

Да явно имат още проблеми с тоя сандък -това случайно го установих :blink:

Да явно имат още проблеми с тоя сандък -това случайно го установих ;)

Ако можеш и да го репортнеш като бъг, няма да е лошо.;)

Да, поставя файлове, но в темпорална директория ( в случая Roaming) , и те не са активни. Изглежда Д+ и сандъка на Комодо не защитава темп директориите, както бях чел сякаш някъде.

На 7 май бяха Low, Local low i Roaming, но не съм много сигурен в това.

Защо не пробвате да добавите тези директории в настройката " Защитени файлове" на проактивната защита и да опитате пак с този фалшив МСЕ....

П.П. Не съм сигурен даже дали CCleaner няма да ги почисти тези файлове от там......

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Ако можеш и да го репортнеш като бъг, няма да е лошо.;)

Ама моментално все пак имам лицензирана версия ;)

Да, поставя файлове, но в темпорална директория ( в случая Roaming) , и те не са активни. Изглежда Д+ и сандъка на Комодо не защитава темп директориите, както бях чел сякаш някъде.

Защо не пробвате да добавите тези директории в настройката " Защитени файлове" на проактивната защита и да опитате пак с този фалшив МСЕ....

Ще пробвам и така :blink:

П.П. Не съм сигурен даже дали CCleaner няма да ги почисти......

Виж сега, съгласен съм, че гадината не може да направи нищо в момента, но нали ми беше съобщено, че се намира в SB, а реално не е там.Това за мен си е повече от бъг.;)

Е направих следната промяна и ще видим а видеото и шотовете са при Комодо съпорт ;) Ето шот на новите настройки

С изключен SB ме пита за всеки файл поотделно, като алармите изглеждат така:

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Същата работа и при новите настройки явно сандъка не е добре и си пречат май с D+

Същата работа и при новите настройки явно сандъка не е добре и си пречат май с D+

Лови се от антивируса, но наистина има проблем, според мен.Едва ли си пречат, просто някакъв пропуск е това.

Резултатът е същият.И файловете реално са точно там, а не във виртуална среда Според мен, комодо си се дъни тук.По-скоро sandbox-ът.Наистина, нищо не е активно, но файловете са там, където не би трябвало да бъдат.Оф, поправях си поста и сега се раздели на две.Тцтц.:rolleyes:

Не е виновен sandbox-ът за дропване на файлове в тази директория , пробвай с файла от тази тема

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=148629&st=375 коментар # 385

Когато правих този тест единствено когато беше включен родителския контрол не допусна дропване на файлове в

C:\Documents and Settings\%User......%\Local Settings\Temp

Така.Значи, с включен SB, но изключен AV, online сканирането показва, че програмата е вредна-> Публикувано изображение

но тя някакси успява да дропне файловете в c:\users\***\app data\roaming

Добавих директорията C:\Users\username в ''my protected files''-> Публикувано изображение

и вече го дропва директно в C:\

Публикувано изображение

Хаха, луда работа.Добре, че световното започва.:rolleyes:))

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.