Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част2

Featured Replies

Поздравления за клипа,като се има в предвид,че стената на Касперски работи на същия принцип,подобни защитни стени са отживелица,дано от Касперски Лаборатория да влезнат в час и да си направят защитна стена,която да отговаря на новите предизвикателства на CIBERWARE.

Абе ужким KIS е най-добър, ама стената хич не ме пита, кое приложение да пусна и кое не...

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 94,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.virustotal.com/analisis/dfa7fd9b15d7e2ad335e85d3d1011dc1ccc90ee55f7c217e68673330ffe10cb2-1267521124 ...офтопик...

• Евала!!!

• Понеже си човек,който се занимава със статистика,би трябвало да ти е ясно,че на базата само на шест адреса да правиш изводи за стотици и хиляди/минимум/,е меко казано смешно.Да правиш изводи за зловре

Публикувани изображения

Готово

Някъде побаднах на мнение от mr_smith, че като стартирал повече вируси и DefenseWall пропуснал процес в доверени.

Та свалих архива Malware Collection.zip на B-boy[styLe] от тук и започнах да стартирам на ред.

Клипа е малко дългичък, но си заслужава да се види.

Първо сканирам с Malwarebytes' Anti-Malware за да се види, че системата ми е чиста, но това ще се види в клипа.

http://www.box.net/shared/dkqfmtdrc0

Това наистина се случи с версия 2.56,след можи би 15-20 стартирани недоверени приложения от тази колекция интерфейса на DW просто отказа(с уговорката,че в реално ползване едвали някой ще стартира наведнъж толкова приложения а и нямаше защитна стена която да ги спре да свалят още толкова гадости),нямам клип защото не бях решил да доказвам на някого нещо,просто си правих теста за себе си,следователно не бих искал някой да взема мнението ми напредвид,аз и не съм убеден че беше възможно да заснема нещо,тъй като машината беше на пълен автопилот,след принудителен рестарт не можех да се добера до safe mod,за да направя ролбак. :)

Абе ужким KIS е най-добър, ама стената хич не ме пита, кое приложение да пусна и кое не...

Със сигурност не е под нивото на Norton.Не те пита защото вероятно става въпрос за програми които са в белия и списък.По подразбиране има отметки да не задава въпроси когато става въпрос за такива програми.

Пита при самата инсталация,как да го третира "доверено или не" показва някакви жълти съобщения,но при някои програми като ги сложиш в неповерени,немогат да работят пълноценно.Трябва да се насочат към стената на Есет,като за начало, и после да я усъвършенстват.

Редактирано от D00FY (преглед на промените)

Пита при самата инсталация,как да го третира "доверено или не" показва някакви жълти съобщения,но при някои програми като ги сложиш в неповерени,немогат да работят пълноценно.Трябва да се насочат към стената на Есет,като за начало, и после да я усъвършенстват.

Не знам, как да разбирам поста ти, но стената не Есет за нищо не става. :)

Нещо се бъркаш

Публикувано изображение

Това не е валидно само при първоначална инсталация. При Интерактивен режим пита за всичко.

Публикувано изображение

Първо се връщат настройките на програми както е по подразбиране и после пита и създава конкретни правила.

И не показва някакви жълти съобщения стената. Жълтите съобщения са на контрола на приложенията пък те знаеш ли че вървят заедно?

Що се отнася до стената на ЕСЕТ ... :biggrin:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Трети тест с 21 проби не видях да ми се блокирва системата нито пък недоверено приложение да е станало доверено http://dox.bg/files/dw?a=f05bbc6856 :biggrin: Без коментар...

URIEL На тез червеи в система 32 нищо ли им казваш,видях че компа ти заприличал на бубарник :biggrin:Развъждай си бубите успехи.

Първо се връщат настройките на програми както е по подразбиране и после пита и създава конкретни правила.

И не показва някакви жълти съобщения стената. Жълтите съобщения са на контрола на приложенията пък те знаеш ли че вървят заедно?

Що се отнася до стената на ЕСЕТ ... :biggrin:

Друго имах предвид, например, инсталирам нов браузър, Есет веднага ме пита, дали да му дам allow, Касперски неищо не пита.

Друго имах предвид, например, инсталирам нов браузър, Есет веднага ме пита, дали да му дам allow, Касперски неищо не пита.

Ти майтапиш ли се?

Защо ти е да инсталираш браузър и да не го ползваш? Правилата за приложенията(HIPS) и защитната стена са едно цяло. Със създаването на правилата например за стартиране,достъп до потребителски папки и връзка с интернет - АКО ползваме Интерактивен режим ще пита не само за връзката. Ще пита за доста неща.

Изтрий например правилото за ползваният от тебе браузър, мини след това в интерактивен режим и го стартирай.

Есет също не пита,ако е в автоматичен режим.

Ти майтапиш ли се?

Защо ти е да инсталираш браузър и да не го ползваш? Правилата за приложенията(HIPS) и защитната стена са едно цяло. Със създаването на правилата например за стартиране,достъп до потребителски папки и връзка с интернет - АКО ползваме Интерактивен режим ще пита не само за връзката. Ще пита за доста неща.

Изтрий например правилото за ползваният от тебе браузър, мини след това в интерактивен режим и го стартирай.

Есет също не пита,ако е в автоматичен режим.

Не се майтапя, дадох един пример само. Ами никъде не намирам из user friendly" менюто този режи.

Kaspersky и HIPS да бе да,Kaspersky и питаща защитна стена да бе да,чакайте го Хипса на Kaspersky ши доди. Хипса на Касперски е " unique Sandbox technology " Руснаци :)

Kaspersky и питаща защитна стена да бе да,чакайте го Хипса на Kaspersky ши доди.

Я по добре се запознай с материала

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Гледай на какво викаш HIPS бре :)

Хах какъв хипс е това,казах ти хипса на касперски кое е "Сандъка" Инсталирай си Комодо да разбереш що е хипс..

URIEL На тез червеи в система 32 нищо ли им казваш,видях че компа ти заприличал на бубарник :)Развъждай си бубите успехи.

Та виж ги бубите и тук и тук и тук :baby:

А и тук виж

А и тук погледни :baby:

Мноооого съм заааразен :ph34r:

URIEL няма нужда да доказваш програмата. На мен ми харесва и си я ползвам.

Я виж какво клипче спретнах на бързо

http://hotfile.com/dl/40746497/eb5170a/TEST.avi.html :baby:

Браво ама ще те анатемосат с такъв клип -иначе ставаш за рекламен агент :)

Става само за жълта медия с тия измислени руткити -ти какво да не си помисли че те похвалих -научи програмата и тогава говори- че ти допускаш заразяване -не аз :ph34r:

Колко ли програми още да инсталирам че да се види истината и като толкова разбираш защо не даде лог ? :baby:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Nikssi Kaspersky има хипс,само на книга, също като есет,касперски развива умиращи технологии,които нямат бъдеще,Нортън зарязаха хипсовите технологии и създадоха Убиеца СОНАР-2 Кога ще видим нещо ново от Касперски лаб?Кога ще създадат нещо дето си струва да го ева.Продават ми безплатната Sandbox сандъци-чували безплатни и искат пари за тях:ph34r:

"Колко ли програми още да инсталирам, че да се види истината и като толкова разбираш защо не даде лог ?" Предлагал съм ти интересни програми - не щеш да ги пробваш... Е -да - с тях можеш DW да я заличиш и тя после да липсва... Защо ли си като влюбен точно в тази програмка? Не, че нещо сродно не е валидно и за мен -примерно за 5-6 други програмки...Тези неща са моментни.

Nikssi Kaspersky има хипс,само на книга, също като есет,касперски развива умиращи технологии,които нямат бъдеще,Нортън зарязаха хипсовите технологии и създадоха Убиеца СОНАР-2 Кога ще видим нещо ново от Касперски лаб?Кога ще създадат нещо дето си струва да го ева.Продават ми безплатната Sandbox сандъци-чували безплатни и искат пари за тях:baby:

С едно съм съгласен никоя друга програма няма СОНАР -2 и да другите разчитат на сандбокс не мога да си кривя душата

"Колко ли програми още да инсталирам, че да се види истината и като толкова разбираш защо не даде лог ?" Предлагал съм ти интересни програми - не щеш да ги пробваш... Е -да - с тях можеш DW да я заличиш и тя после да липсва... Защо ли си като влюбен точно в тази програмка? Не, че нещо сродно не е валидно и за мен -примерно за 5-6 други програмки...Тези неща са моментни.

Така е обичам я повече от всичко

Мразя когато преиначават истината -за която и да е било програма :ph34r:

А нямам нищо и според SysProt

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Какво искаш да кажеш, че КИС няма ХИПС? ХИПС и Сандбокс, не са ли различни неща? И да не би да твърдиш че Norton е по-добър от KIS? Аз не мисля така.

Какво искаш да кажеш, че КИС няма ХИПС? ХИПС и Сандбокс, не са ли различни неща? И да не би да твърдиш че Norton е по-добър от KIS? Аз не мисля така.

viiipeer Касперски ще стигне Нортън след 20,30 години,къде си тръгнал да сравняваш първична програма като касперски,разчитаща единствено на sandbox и дефиниции,та касперски няма изобщо контрол над системата,няма контрол над explorer.exe няма контрол над alg.exe за ХР. Доверени и недоверени ала-бала.

За теб щом си е добра,да си я ползваш със здраве.За мен касперски е кофти програма,всички са кофти и Авира е боклук и Аваст и Есет.Тва е :)

До сега не съм намерил,антивирусна програма която да е по добра от Нортън.Ако има такава кажи къде е да я пробвам.

viiipeer Касперски ще стигне Нортън след 20,30 години,къде си тръгнал да сравняваш първична програма като касперски,разчитаща единствено на sandbox и дефиниции,та касперски няма изобщо контрол над системата,няма контрол над explorer.exe няма контрол над alg.exe за ХР. Доверени и недоверени ала-бала.

За теб щом си е добра,да си я ползваш със здраве.За мен касперски е кофти програма,всички са кофти и Авира е боклук и Аваст и Есет.Тва е :)

До сега не съм намерил,антивирусна програма която да е по добра от Нортън.Ако има такава кажи къде е да я пробвам.

За разлика от други програми, проактивната защита на НОД32 е голяма и не си ти човека, който да твърди, че програмите, доказали се с времето са боклуци! Всяка програма има нещо, с което да превъзхожда другите. А Касперски са едни от лидерите между антивирусните програми - няма спор.

Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.