Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част2

Featured Replies

XueTr 0.33 е мощен безплатен инструмент за откриване и отстраняване на скрити процеси и скрити сервизи.Китайска програма от тип Antirootkits. Прикачвам я от колекцията си с пожелание за успешно приложение http://www.skatafka.com/download.php?file=1ff9fdc60de26fe3b81a254f98ef2ade Доста трудно си я намерих и осигурих от някакви азиатски форуми. На английски е и работи добре.Поздрави

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 94,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.virustotal.com/analisis/dfa7fd9b15d7e2ad335e85d3d1011dc1ccc90ee55f7c217e68673330ffe10cb2-1267521124 ...офтопик...

• Евала!!!

• Понеже си човек,който се занимава със статистика,би трябвало да ти е ясно,че на базата само на шест адреса да правиш изводи за стотици и хиляди/минимум/,е меко казано смешно.Да правиш изводи за зловре

Публикувани изображения

Отвори се единствено с Camtasia Studio. Малко тихичко си говорил...едвам ти се чува гласа.... :cool:

Съжалявам прекарах тежка ангина като излезе финала ще направя видео с пълните настройки на DW3 за да се разбере по добре начина на работа с програмата ;)

Защото ако бях дал Trusted и щяхте да видите апокалиптична картина ;)

Съжалявам прекарах тежка ангина като излезе финала ще направя видео с пълните настройки на DW3 за да се разбере по добре начина на работа с програмата :)

Защото ако бях дал Trusted и щяхте да видите апокалиптична картина :)

А защо ръчно го зададе като "недоверено"? Би трябвало автоматично да го хвърли там! Във версия 2.56 е така....автоматично го хвърля в недоверени...като изключим "пробива" който ми се случи, и за който бях писал!

А защо ръчно го зададе като "недоверено"? Би трябвало автоматично да го хвърли там! Във версия 2.56 е така....автоматично го хвърля в недоверени...като изключим "пробива" който ми се случи, и за който бях писал!

Ами 3 версия пита както видя тя също има и файъруол и ако недоверено приложение иска да направи връзка с интернет пак ще те пита дали разрешаваш или не има голяма разлика в двете версии и затова но не е финал като стане ще покажа всичко което знам за DW3 :)

Това е нововъведение във версия 3

Дори свалено от интернет и автоматично поставено като недоверено, при стартиране ти се предоставя възможност да го пуснеш и като доверено.

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

Дори свалено от интернет и автоматично поставено като недоверено, при стартиране ти се предоставя възможност да го пуснеш и като доверено.

Чакай малко да уточним:

• като се свали приложението, програмата автоматично му присвоява статута "недоверено"
  • при стартиране на приложение, автоматично ти се предлага опция- като какво (недоверено или доверено) да го стартира
Правилно ли съм разбрал?

Чакай малко да уточним:

• като се свали приложението, програмата автоматично му присвоява статута "недоверено"
  • при стартиране на приложение, автоматично ти се предлага опция- като какво (недоверено или доверено) да го стартира
Правилно ли съм разбрал?

Да правилно :)

Ако имаш дете примерно просто слагаш парола и при всяко стартиране на недоверено приложение я иска така че няма как да стане гаф :)

:) Ползвам я без друга защита в реално време дори съм изключил стената на Уина

Не виждам никакъв разумен аргумент, а и практически смисъл, аз, или който и да е друг човек, да тръгне да инсталира нещо, което ясно се засича от антивирусната му програма! Това упражнение, което правиш, реално е безсмислено! Има логика да се стратира нещо (както и съм го правил нееднократно) , което НЕ се идентифицира от АВ програмата, като по този начин се подложи на тест хипса, ако присъства такъв! При положение, че АВ програмата засича- теста е успешен!

Подобни ментета не са заплаха дори да се стартират,не съдържат вируси,те просто променят регистратурата и спират task-manager, run, скриват иконите на десктопа,неможе да се използва десен бутон на десктопа,и други.Създава се впечатление,че нищо не работи,но всъщност не е така,всичко си функционира нормално дори и антивирусния софтуер.Ако си в час с някои команди от клавиатурата като Ctrl+Alt+Delete и др.Можеш да си оправиш компютъра за 5 минути,дори без да влизаш в Сейф Мод.Големия проблем е,че много хора не са в час и единствения изход от тази ситуация е формат С:/.

Ако имаш дете примерно просто слагаш парола и при всяко стартиране на недоверено приложение я иска така че няма как да стане гаф :cool:

Проблема, който съзирам с тази програма, а и изобщо при работа с хипс, е все пак участието на потребителя във вземане на решение при стартиране.

При сваляне програмата (версия 2.56) праща приложението в недоверени. При инсталация обаче, ако приложението остане недоверено, то или няма да може да се инсталира правилно (имал съм такива случаи), и след инсталацията няма да функционира пълноценно. Т.е. за да се инсталира пълноценно, то трябва предварително, ръчно да го преместим в доверени! Да ама тук идва въпроса- на базата на каква преценка да го преместим или не в "доверените"??? Същият въпрос стои и когато се осланяме само на хипс. Единствената преценка може да дойде от Антивирус! Аз продължавам да считам, че реално без антивирус не можем!

Ето днес видяхме във филмчето, как се блокира вирус. Да ама блокирането (стартирането като недоверено приложение) дойде от това, че предварително се знае (с голяма доза вероятност), че въпросното приложение е вреденосно! В случая просто знаем! Ами ако не знаем....каквато е стандартната ситуция? Кво прайм тогава!

Истината е, че единствената преценка (извън нас) може да направи само Антивирус! Затова твърдя, че без АВ програма- НЕ МОЖЕМ!!!

Редактирано от engineer (преглед на промените)

engineer

Проблема, който съзирам с тази програма, а и изобщо при работа с хипс, е все пак участието на потребителя във вземане на решение при стартиране.При сваляне програмата (версия 2.56) праща приложението в недоверени. При инсталация обаче, ако приложението остане недоверено, то или няма да може да се инсталира правилно (имал съм такива случаи), и след инсталацията няма да функционира пълноценно. Т.е. за да се инсталира пълноценно, то трябва предварително, ръчно да го преместим в доверени! Да ама тук идва въпроса- на базата на каква преценка да го преместим или не в "доверените"??? Същият въпрос стои и когато се осланяме само на хипс. Единствената преценка може да дойде от Антивирус! Аз продължавам да считам, че реално без антивирус не можем!Ето днес видяхме във филмчето, как се блокира вирус. Да ама блокирането (стартирането като недоверено приложение) дойде от това, че предварително се знае (с голяма доза вероятност), че въпросното приложение е вреденосно! В случая просто знаем! Ами ако не знаем....каквато е стандартната ситуция? Кво прайм тогава! Истината е, че единствената преценка (извън нас) може да направи само Антивирус! Затова твърдя, че без АВ програма- НЕ МОЖЕМ!!!

За стотен а може би и хиляден път да попитам,когато свалиш файл в който любимата ти антивирусна програма не засича зловреден код а в същото време е такъв кво прайш ?

без АВ програма- НЕ МОЖЕМ!!!

Съгласен

Проблема, който съзирам с тази програма, а и изобщо при работа с хипс, е все пак участието на потребителя във вземане на решение при стартиране.

Тук не съм напълно съгласен.

Именно човешкия фактор може да бъде най-силното звено в една защита. Разбирасе не детето ни.

За стотен а може би и хиляден път да попитам,когато свалиш файл в който любимата ти антивирусна програма не засича зловреден код а в същото време е такъв кво прайш ?

А като стартираш като "доверено" приложение, приложение, което е опасно- кво прайш?

Извън заяждането: Ти май изобщо не схващаш глобалната мисъл! Аз не противопоставям двете страни на защитата- антивируса и хипса, а твърдя, и винаги съм го правил, че те трябва да вървят заедно...в комплект (било като интегриран пакет, било като комбинирана защита от 2-3 приложения). Гледам обаче, че някои хора се опитват да наложат мнението, че единия компонент- антивируса, е ненужен и излишен, което е подвеждащо и опасно за по неопитни потребители...а и не само за тях!

Схвана ли?

Редактирано от engineer (преглед на промените)

При сваляне програмата (версия 2.56) праща приложението в недоверени. При инсталация обаче, ако приложението остане недоверено, то или няма да може да се инсталира правилно (имал съм такива случаи), и след инсталацията няма да функционира пълноценно. Т.е. за да се инсталира пълноценно, то трябва предварително, ръчно да го преместим в доверени! Да ама тук идва въпроса- на базата на каква преценка да го преместим или не в "доверените"??? Същият въпрос стои и когато се осланяме само на хипс. Единствената преценка може да дойде от Антивирус! Аз продължавам да считам, че реално без антивирус не можем!

Ето днес видяхме във филмчето, как се блокира вирус. Да ама блокирането (стартирането като недоверено приложение) дойде от това, че предварително се знае (с голяма доза вероятност), че въпросното приложение е вреденосно! В случая просто знаем! Ами ако не знаем....каквато е стандартната ситуция? Кво прайм тогава!

Истината е, че единствената преценка (извън нас) може да направи само Антивирус! Затова твърдя, че без АВ програма- НЕ МОЖЕМ!!!

DefenseWall не е програма за всеки един.Това е програма която е за по напреднали потребители.Само един по напреднал потребител знае как се работи с HIPS и Sandbox програми.

В Site-та на DW конструктора на програмата казва,че трябва да се ползва с Антивирус....никога не е казвал,че програмата е задължително да се ползва без Антивирус.

Тоест програмата е ориентирана за по запознати с базата.

И това пак доказва,че за да се работи с WinDolls пак трябва да четем Упътването преди позвънето на всяка една програма, и да си направим сметка до къде ни стигат възможностите, и до къде искаме да стигнат!

Лично аз смятам,че който иска да има лека система без да бъде тормозена от Антивирус е задължително да остави самo DefenseWall....да си сканира във "VirusTotal" всеки съмнителен файл или каквото и да е било ,преди да го извади от сандъка.Аз за още по голямо успокоение да си инсталира МBAM ,и да сканира и с нея преди взимане на глобални решения!

==.Аз за още по голямо успокоение да си инсталира МBAM ,и да сканира и с нея преди взимане на глобални решения!

TDSS

http://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=47357&view=findpost&p=234583

МВАМ не го засича :cheers: Ако попаднем в един сайт с ботове кво правим?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

engineer

А като стартираш като доверено приложение, приложение, което е опасно- кво прайш? Извън заяждането: Ти май изобщо не схващаш глобалната мисъл! Аз не противопоставям двете страни на защитата- антивируса и хипса, а твърдя, и винаги съм го правил, че те трябва да вървят заедно...в комплект (било като интегриран пакет, било като комбинирана защита от 2-3 приложения). Гледам обаче, че някои хора се опитват да наложат мнението, че единия компонент- антивируса, е ненужен и излишен, което е подвеждащо и опасно за по неопитни потребители...а и не само за тях!Схвана ли?

По-голямо подвеждане от това потребител да се доверява на антивирусната си програма за мене няма,като игра на Руска рулетка.

Антивируса НЕ е напълно ненужен,служи за украса и натоварване на системата :cheers:

Хм преди малко съвсем случайно открих че на същото мнение като мен е и MELIH

Публикувано изображение

Публикувано изображение

който със сигурност разбира от защитен софтуер.

http://www.melih.com/2010/03/11/is-the-anti-virus-biggest-fraud-in-the-security-world/

Notice the important keyword…”clean”. I didn’t say Protect…I said clean….

So what?

Well, Cleaning is a reactive thing. it happens afterwards. After you got infected. So Anti Virus products were invented as “cleaning” products!

Just like a washing up liquid won’t keep a plate clean when you put food on it, just like shampoo cannot keep your head clean, an Anti Virus product is mainly a reactive technology which cannot keep your PC clean from malware it doesn’t know. Just like laundry detergent that cannot remove stains, Anti Virus products cannot remove malware they don’t know about. So they can’t even guarantee that they can clean your computer, nevermind protect it in the first place!

WHAT??

Nikssi и като попаднеш в сайтове с ботове а антивирусната ти няма дефиниции кво прайш,трепеш ги с клавиатурата ли ?

TDSS

http://forums.malwar...ndpost&p=234583

МВАМ не го засича :baby: Ако попаднем в един сайт с ботове кво правим?

MBAM не засича едно,Касперски не засича дрyго,Авира трето....то за това няма гаранции при Windows....по принцип нещата които теглим си идват директно в сандъка и не е желателно да ги вадим.Всеки един които разбира от компютри какъвто и файл да изтегли ще му се усъмни и т.н.

За това при Linux си има начин за тези неща(не можеш да инсталираш програми които не са проверени и не са в Депото.)

При Windows всичко което изтеглиш може да бъде съмнително извън официалните Сит-ове.И точно за това няма гаранция дали ще бъде засечено или не.

За това на тези които не разбират ,ако пък се ориентират към тази програма, е нужно и Антивирус....макар,че ако Антивируса не го засече и си кажеш \"а добре е \"и го извадиш от сандъка си заразен!

Всичко опира до това дали искаме да знаем как се работи с Windows ,или ни мързи да четем и сме постоянно в темите за почистване и прейнсталиране.....

Всеки сам си знае колко иска да наyчи(дали само да върти волана и газта... или да се наyчи и поне как се попраавя гyма и т.н.)

По-голямо подвеждане от това потребител да се доверява на антивирусната си програма за мене няма,като игра на Руска рулетка.

Антивируса НЕ е напълно ненужен,служи за украса и натоварване на системата :)

Хм преди малко съвсем случайно открих че на същото мнение като мен е и MELIH

Публикувано изображение

Публикувано изображение

който със сигурност разбира от защитен софтуер.

http://www.melih.com...security-world/

Notice the important keyword…"clean". I didn't say Protect…I said clean….

So what?

Well, Cleaning is a reactive thing. it happens afterwards. After you got infected. So Anti Virus products were invented as "cleaning" products!

Just like a washing up liquid won't keep a plate clean when you put food on it, just like shampoo cannot keep your head clean, an Anti Virus product is mainly a reactive technology which cannot keep your PC clean from malware it doesn't know. Just like laundry detergent that cannot remove stains, Anti Virus products cannot remove malware they don't know about. So they can't even guarantee that they can clean your computer, nevermind protect it in the first place!

WHAT??

Nikssi и като попаднеш в сайтове с ботове а антивирусната ти няма дефиниции кво прайш,трепеш ги с клавиатурата ли ?

Да ,доста добра статия..и ето една от мен(непреведена ...има Google !!!)

Защо, е желателно да се обърнем към Linux:

http://forum.malekal...inux-t5369.html

Редактирано от @Lola (преглед на промените)

nux си има начин за тези неща(не можеш да инсталираш програми които не са проверени и не са в Депото.)

При Windows всичко което изтеглиш може да бъде съмнително извън официалните Сит-ове.И точно за това няма гаранция дали ще бъде засечено или не.

Не е задължително за теглим нещо,че да се заразим :baby:

Виж тук http://www.mail.ru/pages/help/30281.html един прост пример.

Защо, е желателно да се обърнем към Linux:

http://forum.malekal...inux-t5369.html

http://www.gatchev.info/blog/?p=834

Няма неуязвима платформа: всички операционни системи подлежат на атаки

Ниво на опасност: високо Вероятност за атака: ниска Цел: Windows, Mac и Linux потребители

http://pcworld.bg/3227_10_te_naj_golemi_zaplahi_za_sigurnostta_za_koito_dori_ne_podozirate&page=8

Нормално е, колкото една платформа е по-известна и използвана, да е по-често атакувана.

Но си е и вярно, че Adobe са си Adobe...особено по отношение на Photoshop и Premiere, но кой с каквото е свикнал. :baby:

Така сте вие привържениците на антивирусните програми по гръб не падате :baby:

Така сте вие привържениците на антивирусните програми по гръб не падате :baby:

Колега,ние не се бориме. Ние коментираме,спорим и се учим взаимно.

Грешно си ме разбрал ако мислиш че ще тръгна да се боря за една кауза която не е моя. Факта си е факт,само HIPS без антивирус не става. Напоследък масово навлизат мобилните телефони с достъп до интернет,бъдещето е не на декстопа а на мобилният телефон или каквото се сетиш мобилно.

Интернет експлорера ти е доверено приложение и като отвориш даден файл какво става? Не го записваш,а директно го отваряш.

А като стартираш като "доверено" приложение, приложение, което е опасно- кво прайш?

Извън заяждането: Ти май изобщо не схващаш глобалната мисъл! Аз не противопоставям двете страни на защитата- антивируса и хипса, а твърдя, и винаги съм го правил, че те трябва да вървят заедно...в комплект (било като интегриран пакет, било като комбинирана защита от 2-3 приложения). Гледам обаче, че някои хора се опитват да наложат мнението, че единия компонент- антивируса, е ненужен и излишен, което е подвеждащо и опасно за по неопитни потребители...а и не само за тях!

Схвана ли?

Пак ли аз съм виновен бре- не налагам нищо на никой ползвай си каквото искаш :baby:

Колега,ние не се бориме. Ние коментираме,спорим и се учим взаимно.

Грешно си ме разбрал ако мислиш че ще тръгна да се боря за една кауза която не е моя. Факта си е факт,само HIPS без антивирус не става. Напоследък масово навлизат мобилните телефони с достъп до интернет,бъдещето е не на декстопа а на мобилният телефон или каквото се сетиш мобилно.

Интернет експлорера ти е доверено приложение и като отвориш даден файл какво става? Не го записваш,а директно го отваряш.

На мен лично за реалновремева защита антивирус не ми трябва всеки сам си взима решенията и си носи последствията :)

Пак ли аз съм виновен бре- не налагам нищо на никой ползвай си каквото искаш :baby:

Питах ако старираш един файл директно през интернет експлорера,понеже той си е комплект със ОС и няма как да не е доверено приложение. какво става?

И не се впрягай. Просто комуникираме,по различен начин. Полезни са всякакви възгледи.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.