Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

Какъв Док ?

Мисля, че говори за Unity
  • 2 седмици по-късно...
  • Отговори 2,2k
  • Прегледи 144,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хора сложих ubuntu 10.10 пробвай и с най новата 11 но и при двете ми показва Try hd(0,0): NTFS5 какво да направя за да тръгне нормално!Вървя с windows 7 и ubuntu но само 7цата работи!

Хора сложих ubuntu 10.10 пробвай и с най новата 11 но и при двете ми показва Try hd(0,0): NTFS5 какво да направя за да тръгне нормално!Вървя с windows 7 и ubuntu но само 7цата работи!

Ето ТУК ще откиеш как да възстановиш GRUB.Командите се изпълняват като заредиш LiveCD с Линукс

Редактирано от radoshow (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Здравейте,

защо не мога да поставям абсолютно никакви пакети или каквото и да е в File System. Изписва: Permission Denied. Ако знаете как мога да го оправя защото искам да инсталирам Google Chrome трябва да сложа архива в една от папките в File System между другото също защо като дам команда в терминала - добре записвая я всичко, но като въвеждам паролата правилно и ми изписва: papasd (user name) is not in the sudoers folder. This incident will be reportet. А и също как да инсталирам Flash Player? Мерси много за вниманието и много благодаря! Аз съм с Debian x64! :)

И защо в File System? Това е владение на root. Имате домашен каталог. И на първо време се запознайте с идеята за суперпотребител. потребител и останалите. Нали се сещате какво става, ако ги нямаше тези понятия. Сульо и Пульо ви цъка фекалчета и работата отива на прозорци.

Flash Player - къде го искате? В браузър или просвирвач за системата на флаш-файлове?

Лично мнение. Отстъпете за сега от Debian x64 и преминете на Linux Mint или Ubuntu. Te са деривати на Debian, но там въпросите ще са ви по-малко. С времето, като напреднете и схванете това - онова, кое как, се метнете на Debian x64.

И защо в File System? Това е владение на root. Имате домашен каталог. И на първо време се запознайте с идеята за суперпотребител. потребител и останалите. Нали се сещате какво става, ако ги нямаше тези понятия. Сульо и Пульо ви цъка фекалчета и работата отива на прозорци.

Flash Player - къде го искате? В браузър или просвирвач за системата на флаш-файлове?

Лично мнение. Отстъпете за сега от Debian x64 и преминете на Linux Mint или Ubuntu. Te са деривати на Debian, но там въпросите ще са ви по-малко. С времето, като напреднете и схванете това - онова, кое как, се метнете на Debian x64.

За това, аз искам да работя с по- трудното. В File System - usr, dev, tmp папките- нали там се слагат пакетите за инсталация на софтуер, който поддържа Debian. Flash Player За браузър ако може за цялата операционна система, но чух че пакета в Synaptic - flashplugin-nonfree го няма при Debian. Значи са други пакетите! Мерси за поста! :)

Редактирано от papasd (преглед на промените)

Здравейте,

защо не мога да поставям абсолютно никакви пакети или каквото и да е в File System. Изписва: Permission Denied. Ако знаете как мога да го оправя защото искам да инсталирам Google Chrome трябва да сложа архива в една от папките в File System между другото също защо като дам команда в терминала - добре записвая я всичко, но като въвеждам паролата правилно и ми изписва: papasd (user name) is not in the sudoers folder. This incident will be reportet. А и също как да инсталирам Flash Player? Мерси много за вниманието и много благодаря! Аз съм с Debian x64!

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif

Никога не съм харесвал това хрумване на Дебиан.Карат те да пишеш юзер и парола,а после като искаш да инсталираш нещо ти казва,че юзера не е sudoer.Това можеш да го оправиш като стартираш конзолата с root акаунта и пишеш в нея:

EDITOR=nano visudo
Ще ти отвори файла в тектовия редактор и ти трябва да добавиш този ред:

user ALL=(ALL) ALL # на мястото на user пишеш papasd
Запаметяването на файла става по този начин.CTRL+X–>Y и ENTER.След тази гимнастика юзера ти вече ще е sudoer.
  • 2 седмици по-късно...

Въпрос? коя версия според вас е по хубава 10 или 11.04

• 2 седмици по-късно...

здравейте ,инсталирах Убунто, но нямам интернет ,как може да се конфигурира ?

• 1 месец по-късно...

За геймър като мен линукс е просто безполезен, да не говорим за прекрасната поддръжка на ATI. Пробвах Мандрива - бавен. Чета в официалния им сайт - пишат, че е нормално да е бавен. Xubuntu поне има малко по-нормални шрифтове, а в другите дистрибуции са по-грозни от тия на Майкрософт преди win 95. За всяка глупост трябва да се ползва конзола, все едно не може да се направи по-лесно. Едва ли на един нормален юзър му е приятно да пише su sudo apt-get и тям подобни сложнотии, само за да си инсталира някоя програма. Като съчетаем всичко това с безбройните бъгове, ограниченото количество програми и липсата на множество драйвери - линукс ще си остане само алтернатива, каквато е в момента. Щото линуксите са стотици, но почти никой не ги ползва. От друга страна Майкрософт винаги са предлагали най-доброто, като единствената им безполезна ОС беше Windows ME. И последно - винаги съм се чудел как някой може да си поръча диск само затова, защото е безплатен?

Айде дай ся за едно скапано геймърство да премахнеме Линукс. Викаш "Абее, ай ся бегай го тоя бокл*к, ве, че му...'' и т.н. Линукс е операционна система създадена за работа, а не за игрички! Сащо така, защо си проявил интерес към Линукс като много добре знаеш, че не е за игри? Мандрива не е бавна - щайгата ти е за бокл*ка! Като ти е сложно оди си играй игричките на Windows и млъкни!!!

Кажете ми, моля с каква програма гледате филми от торентите, примерно (xvid) с Линукс? Не ми тръгва аудио на някои, а на нито един - субтитри :down:

VLC-то си се справя, но сьм тествал и SMplayer, UMplayer, от които сьщо сьм доволен вьпреки, че не се справиха с едно видео, с което обаче се справи Dragon Player-а.

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте... Ситуацията е следната не ми зарежда някои сайтове дори и Facebook но под Уин. няма проблем всичко си зарежда без проблем. Та се чудя дали нещо проблема е от доставчика ми или нещо трябва да се бутне в настройките на Убунту.?

• 2 седмици по-късно...

Здравейте...

Ситуацията е следната не ми зарежда някои сайтове дори и Facebook но под Уин. няма проблем всичко си зарежда без проблем. Та се чудя дали нещо проблема е от доставчика ми или нещо трябва да се бутне в настройките на Убунту.?

А зарежда ли други сайтове? Провери си интернет връзката!

Здравейте...

Ситуацията е следната не ми зарежда някои сайтове дори и Facebook но под Уин. няма проблем всичко си зарежда без проблем. Та се чудя дали нещо проблема е от доставчика ми или нещо трябва да се бутне в настройките на Убунту.?

Коя дистрибуция ползваш и кой браузър?

• 1 месец по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

От 2 дни съм с новия Минт 12 и съм меко казано очарован от лекотата с която се работи с новия Гном 3.2.1 . Нещо което забелязах и се втрещих е трансвера между 2-та ми диска 90МБ :clap: За слушане на музика позвам QMMP а гледане на филми за сега съм с дефолтния плеар идващ с дистрото. Добра алтернатива е и SMPlayer . За торенти Азуреус но ако размисля може да го сменя с Делуге. Менюта настройки всичко е перфектно подредено и след като го направих и на Български нещата станаха направо :whist: сърце. Ако се чудите дали да мигрирате на Линукс и не сте геймър а си ползвате компютъра за чат и мултимедия е прекрасна алтернатива. Ако продължават така да го развиват до 2-3 години с гаранция много потребители ще минат на Линукс . От 2 години насам се едно някой е дал криле на Линукс общноста и тя здраво работи и резултатите не закъсняват . За визия няма да говоря и за това че в момента са ми заети 300МБ от рамта :) Значи аз ще си оставя на другия хард и 7- цата но смятам да прекарам повече време с Линукс. Да се запознаем и опознаем с него както с на бате Били творението.Може и да зарежа завинаги Windows както е тръгнало.Ето и малко снимки .

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

@AlkatrazBG

Супер яко е Гноме 3.2.1 :) и аз така като тебе ползвам уина само при крайност само дет съм не с минт ами убунту 11.10 и чакам 12.04 :D

За визия няма да говоря и за това че в момента са ми заети 300МБ от рамта :)

Тва 'заемане' на 300 МБ от рама от къде го видя? Дай шот?

Напиши в терминала sudo apt-get install htop след това като го инсталира напиши пак в терминала htop . Може да го намериш и в скцията за сваляне на софруер / тази със звездичката /. Другото място е / Наблюдение на системата / .....

Знам кво е htop, исках твоя шот от htop и top да видя.

Нищо. В момента съм на седмица. Ама тоя минт ме зариби май. Ся ще го пробвам на виртуалка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.