Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

А втория въпрос ми е как да добавя windows 8 entry във grub menu-то?

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 2,2k
  • Прегледи 144,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ubuntu 64 bit, до колко Ram разпознава.

Добър вечер някой били казал как да пусна Garena Plus на Ubuntu 12.04 LTS с Wine i PlayOnlinux съм.Инсталирва ми я ама не ми я пуска и упдате успях да направя със стартирането на файла през Wine ама файла за стартирането на гарена не го виждам.

Редактирано от RiverBastard (преглед на промените)

Инсталираните програми под wine ги търси там, а не при останалите програми.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Достатъчно. Повече от колкото можете да си позволите

А от къде знаете,да не би да сте врачка.

64 терабайта

http://www.redhat.co...ties-and-limits

П.П. Според документацията при Убунту обема е по-малък, само 1 терабайт: https://help.ubuntu.com/community/32bit_and_64bit

Но ще си разреша да задам няколко въпроса:

- Готов ли сте да дадете примерно 20лева за гигабайт*1000= 20000 лева само за памет

- колко ще струва компютър, който поддържа толкова памет?

Освен това ограниченията в паметта се променят, когато имате NUMA архитектура

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Отговор

И защо трябва да е врачка?Защото знае до колко RAM разпознава 64 битовата версия на Ubuntu?Или пък твърдите,че можете да си позволите 64 терабайта ?

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

@Capnemo : Честит празник ! ;) Все пак днес е Еньов ден.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

@Capnemo : Честит празник ! ;) Все пак днес е Еньов ден.

Не разбрах, трябва да си пожелая нещо ли? :) Не работя с приложения, които биха се възползвали от толкова памет

Днес празнуват магьосници, врачки, билкари и други такива с по- особени способности, каквито изглежда и ти притежаваш.

Днес празнуват магьосници, врачки, билкари и други такива с по- особени способности, каквито изглежда и ти притежаваш.

Ооо, значи ми е празник. Е, няма как, ще черпя :) За всеки по 1ТБ памет :D

Ооо, значи ми е празник. Е, няма как, ще черпя :) За всеки по 1ТБ памет :D

capnemo,capnemo,вземи се гръмни.

Публикувано изображение

Здравейте, Каква е разликата(като начин на работа;ефективност;бързодействия...) между композитния мениджър на прозорци и обикновения такъв?Или,каква е разликата между compiz и Mutter или Metacity,например? Доколкото знам Unity 3D разчина на compiz,обаче съм забелязал,че влаченето на прозорци е някак бавно и по-тромаво.По-бавно и тромаво от Windows 7,например.А когато влача дадения прозорец,с по-бързи движения на мишката,след като спра,курсора е някъде над самия прозорец,но все още има влияние над прозореца.Не знам как точно да го опиша,но курсора не е на прозореца,обаче при движение (на курсора) прозореца се движи.Не е толкова голям проблем,защото това не става толкова често,а и само при по-бързи движения.Поради тази причина реших да направя една сесия с Unity 2D,който е QT базиран(не е GTK) и е написан на QML.Не разчита на compiz.Доста бързо е.А влаченето на прозорци...светкавично и изключително точно! И това ме направи любопитен,относно композитния мениджър на прозорци...

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Ех, ама си...

Като видях, че последният коментар не е мой и тъкмо се зарадвах, че някой ще е отговорил на въпроса ми, а ти пингвинчета пращаш :D

Идея си нямам какво да ти кажа на въпроса... Има википедия, сигурно там има повече инфо....че то не един ами май доста въпроси си задал и доста голям отговор ще да трябва някой да седне да напише :)

Редактирано от Nebs Febs (преглед на промените)

Какво ви е мнението за Linux MInt?

Ми моето мнение е лесна за ползване, много голям избор от програми в хранилищата и тн. Както спомена и cybercop има 2 базови версии Дебиан и Убунту. Първата (дебиан) базираната е за по опитните и се води rolling release ( постоянно обновяваща се ) а втората е по лесна за сега навлизащите в света на линукс. Пробвал съм всички версии от Минт 8 та до сегашната 13 която е LTS (5 години потдръжка) ,с различни графични среди и най доволен съм от GNOME 2 базираните (последната има дериват на GNOME който се казва MATE) . Най лесно ще се ориентирате ако пробвате да поработите малко с различните версии и графични среди. За едни е удобно да са с KDE за други с Cinamon и тн.

Здравейте! :) Инсталирах наскоро Ubuntu 12.04 x64 на лаптопа си , но се появи сериозен проблем. След инсталация на driver-а за видеокартата (AMD Radeon HD 6310) първо при завършване на самата инсталация дава съобщение , че има грешки при инсталирането , след което при следващото стартиране на компютъра излиза само bootscreen-a , след което display-a просто изгасва. Даже се чува звука , който е на екрана за log-ване , но display-а не свети.Идеи?

Свободният драйвър правеше ли ти проблеми ?

От страни launcher-a не се показваше при всеки mouseover и на HD клипчетата в YouTube да речем насичаше...тя самата OS ми даде още при първото стартирене : Proprietary Drivers Available (без да тегля driver-a от site-a на производителя) - status:not activated ; Дадох им да се инсталират - пак някаква грешка;тогава си изтеглих .run пакета и го инсталирах , след което дисплея вече отказа да тръгва. Сега разгледах из google - доста такива неща срещнах;май нещо driver-a не поддържа Ubuntu...

Здравейте! :)

Инсталирах наскоро Ubuntu 12.04 x64 на лаптопа си , но се появи сериозен проблем. След инсталация на driver-а за видеокартата (AMD Radeon HD 6310) първо при завършване на самата инсталация дава съобщение , че има грешки при инсталирането , след което при следващото стартиране на компютъра излиза само bootscreen-a , след което display-a просто изгасва. Даже се чува звука , който е на екрана за log-ване , но display-а не свети.Идеи?

А без наличието на драйвер има ли някакви сериозни проблеми с работоспособността на системата?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.