Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

С много дърто убунту си и версията на ядрото също е дърта. Предполагам от там идва проблема при теб. Ако решиш все пак да останеш с 10.10, можеш да ъпгрейднеш с gdebi до kernel 3.5 примерно.

С Gdebi??? Аз го бях правел с един приятел, но с терминала нещо, май беше с кернел 3.4.4, но на убунту 12.04, а кернела го бях изтеглил от kernel.org... Колко до това, че дистрибуцията ми е стара това е единствена подходяща за нормална работа с HP Compaq 615 и за мен специално...

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

http://kernel.ubuntu...l-ppa/mainline/

Тук можеш да намериш всички версии на kernel-a, в .deb пакети. Според мен това е най-лесният и безопасен начин да си ъпгрейднеш ядрото :)

Време е значи да се прехвърля на Pingey OS, едно нелошо дисто, имам много спомени с нея, а и още не съм пробвал pingey os 12.04...

Хора инсталирах си Solus OS гном 2 всичко си е ок подкарах компиз със старта на системата без добавяне в ауто старта и прочие но микрофона ми не работи с пулса е пробвах какво ли не но няма промяна а с дебиан голям опит нямам някой може ли да помогне. П.п. Във Арча и УСУ пак с пулса си работи без грешка.В краен случай ще пробвам и Snow Linux може би там ще е Ок :) но ще почакам някой може да знае какво става

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

Добре, към следващия въпрос :), как да смаля едно видео по големина, за сметка на качеството?

Хора инсталирах си Solus OS гном 2 всичко си е ок подкарах компиз със старта на системата без добавяне в ауто старта и прочие но микрофона ми не работи с пулса е пробвах какво ли не но няма промяна а с дебиан голям опит нямам някой може ли да помогне.

П.п. Във Арча и УСУ пак с пулса си работи без грешка.В краен случай ще пробвам и Snow Linux може би там ще е Ок :) но ще почакам някой може да знае какво става

Опита ли от настройките на alsamixer ?

На тъкмо го оправих изтрих пулса и с алса го оправих.Незнам но с пулса винаги ми е работил по добре можеби защото е по стара версия тук и за това се гаври незнам :)

И аз премахвам pulseaudio, pavucontrol, pavumeter. За мен са безполезни и излишни. Но дори и да имаш инсталирана pulseaudio, можеш да вдигнеш контролeра на микрофона от alsamixer.

То не е до вдигане на контролера а до избора на мик незнам защо но на дъното са ми сложили реар мик и фронт мик но фронт няма а него го задава като дефоулт от там е проблема а системката си е екстра бях забравил какво е гном 2 :)

Проста и глупакоустойчива. Работата с нея е на две нива. Само който разбира има достъп до gconf-editor. За останалите възможностите за правене на промени са много по- ограничени.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Някой пробвал ли е новия ,,релииз'' на убунту 12.04 лтс, сега да го сваля от сайта официалния и ми пише 12.04.1...? И да си задам въпроса със проблема: Когато инсталирам 64 битовоубунту нямам флаш плеър в google chrome, пише, че имам а нямам всъщност, нито youtube, нит Vbox7, пише ми да си сваля флаш плеър... :mad:

Редактирано от TheGeek (преглед на промените)

Някой пробвал ли е новия ,,релииз'' на убунту 12.04 лтс, сега да го сваля от сайта официалния и ми пише 12.04.1...?

И да си задам въпроса със проблема: Когато инсталирам 64 битовоубунту нямам флаш плеър в google chrome, пише, че имам а нямам всъщност, нито youtube, нит Vbox7, пише ми да си сваля флаш плеър... :mad:

Аз бях с него допреди седмица и нещо, но не ме радва това Unity и не ми радва как работи. Тежичко ми е, а и Unity не е все още доработено и няма функционалността която би трябвало да има.

Постоянно се крашваха някакви дреболии от сорта на weathe-indicator и разни такива, което беше много дразнещо.

Минах на Mint 13 с MATE и съм доволен много повече

И да си задам въпроса със проблема: Когато инсталирам 64 битовоубунту нямам флаш плеър в google chrome, пише, че имам а нямам всъщност, нито youtube, нит Vbox7, пише ми да си сваля флаш плеър... :mad:

Би трябвало да го имаш по дифолт инсталиран, а в Chroma си има собствен, доколкото съм запознат

Ами аз вчера теглих убунту и го нямаш това нещо... :no-no:

А за тези които все още не знаят, ,,новото дисто'' се казва Rock solid

http://img850.imageshack.us/img850/4061/63422334.jpg

Явно са правили нещо....имат да правят още поне година докато стане читаво за работа според мен

Аз бях с него допреди седмица и нещо, но не ме радва това Unity и не ми радва как работи. Тежичко ми е, а и Unity не е все още доработено и няма функционалността която би трябвало да има.

Постоянно се крашваха някакви дреболии от сорта на weathe-indicator и разни такива, което беше много дразнещо.

Минах на Mint 13 с MATE и съм доволен много повече

Би трябвало да го имаш по дифолт инсталиран, а в Chroma си има собствен, доколкото съм запознат

Да има го ама не действа, включвам го, изклювам го от настройките, но нищо, така е и със 64 битово усу, със 32 битовите нямам проблем...

Чиста инсталация ли си правил или една върху друга?

Явно са правили нещо....имат да правят още поне година докато стане читаво за работа според мен

12.04 беше читаво още от бета2 версия. Затова до издаването му имаше само няколко актуализации. Най малкото може да се вини Canonical за неработещ флаш плеър в google-chrome. Chromium+flashplugin-installer си работи добре.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

12.04 беше читаво още от бета2 версия. Затова до издаването му имаше само няколко актуализации. Най малкото може да се вини Canonical за неработещ флаш плеър в google-chrome. Chromium+flashplugin-installer си работи добре.

Аз от файнал бета бях с Ubuntu 12.04. Флаша винаги ми е работел, говорех за другите неща.

Като цяло имат да си пипат докато станат нещата при тях. Четох някъде из форумите, че честата смяна на ядрата при ъпдейт на системата се получавала тази нестабилност на версията.

Мисля, че проблемът на много хора е, че не разглеждат операционната система и графичната среда отделно. Затова и заради Unity заклеймяват Ubuntu. А, именно първо в Убунту МАТЕ работеше безпроблемно, докато е Debian Testing имаше какво да се желае. Xubuntu-десктопът държи Убунту с едно ниво над останалите дистрибуции с XFCE. С lubuntu-core + lxde-core получаваш красив десктоп при нищожен разход на ресурси.

Заради Unity минах на 12.04 :whist:

Чиста инсталация ли си правил или една върху друга?

Винаги чиста инсталация права, съвсем рядко надграждане по тежкия начин, ще пробвам метода на @cybercop

Аз вчера си създадох един такъв проблем. Бях си инсталирал imageshack-uploader и си работеше перфектно. Реших да се логна вчера в програмата, но ми каза, че няма връзка със сайта, а иначе си качва снимки. Отидох в опциите и чекнах само настройките за Proxy, без да вкарвам някакво прокси. След това не иска да запали повече. Деинсталирах, после пак инсталирах и нищо. Пусках autoclean, autoremove и няма палене след инстал. Седи в системния мениджър като процес, но пише спящ. Може ли да е останало някъде от старата инсталация нещо и да омазва новата?

Аз вчера си създадох един такъв проблем. Бях си инсталирал imageshack-uploader и си работеше перфектно. Реших да се логна вчера в програмата, но ми каза, че няма връзка със сайта, а иначе си качва снимки. Отидох в опциите и чекнах само настройките за Proxy, без да вкарвам някакво прокси. След това не иска да запали повече. Деинсталирах, после пак инсталирах и нищо. Пусках autoclean, autoremove и няма палене след инстал. Седи в системния мениджър като процес, но пише спящ.

Може ли да е останало някъде от старата инсталация нещо и да омазва новата?

Извинявам се за оффтопика, но може инсталационния файл, аз го търся, свалих един ама не работеше, въобще и не се отваряше ?

Аз вчера си създадох един такъв проблем. Бях си инсталирал imageshack-uploader и си работеше перфектно. Реших да се логна вчера в програмата, но ми каза, че няма връзка със сайта, а иначе си качва снимки. Отидох в опциите и чекнах само настройките за Proxy, без да вкарвам някакво прокси. След това не иска да запали повече. Деинсталирах, после пак инсталирах и нищо. Пусках autoclean, autoremove и няма палене след инстал. Седи в системния мениджър като процес, но пише спящ.

Може ли да е останало някъде от старата инсталация нещо и да омазва новата?

Да, в домашната директория. Обикновено софтуера си прави скрити директории (името им започва с точка) в които записва конфигурационни файлове и т.н.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.