Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

Аз също минах отскоро на OpenSUSE 12.2 ( RC-то беше налично все още ). Единствената причина да премина на него е, защото лаптопа ми има известни проблеми с Catalyst-a и хибридното видео, учудващо при SuSE си работи нормално ( уж е сертифициран за SUSE ). Gnome версията използвам и до момента особени проблеми не съм наблюдавал. Ползват gcc 4.7 което прави известни проблеми при компилация на някой програми, но не смятам, че е проблем на самата ОС. Иначе останах с много добро впечатление ( е има и някой дребни странности които наблюдавам ... при default инсталацията на apache, web сървъра ползва root потребителя и трябва да се конфигурира на ръка www група и потребител, и още няколко други такива дреболии, но като цяло нищо фатално).

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това е неразумно, даже и да не е крашвало по-добре да изчакате няколко месеца да се стабилизира

Ами трае ли сърцето при нова версия :))))

Ами трае ли сърцето при нова версия :))))

Защо тогава не пробваш Arch, постоянно ще си с последните версии на всичко ( като изключим, че pacman не е от най-интелигентните пакетни менажери, но имат много-добро wiki )

Редактирано от borovaka (преглед на промените)

Сега с изненада установих,че на 12.1 не ми тръгва gnome system monitor-а,заразлика от преди...между другото,като стана въпрос по-горе:има ли начин за връщане на default настойките или изтриване на потребителската конфигурация за GNOME,както за KDE? :)

Защо тогава не пробваш Arch, постоянно ще си с последните версии на всичко ( като изключим, че pacman не е от най-интелигентните пакетни менажери, но имат много-добро wiki )

Е, аз съм си фен на Сусе от 9.1 още. Така, че имах предвид неговата последна версия... :)

Разбира се. Отваряш файловият мениджър, правиш го да показва скритите файлове и изтриваш папка .config и папка .gnome, ако има такава. Колкото до Open SUSE - с носталгия си спомням за 11.1. На диска имаше версия kde 3.5 /леко модифицирана за SUSE/ и това беше най- доброто, което можеше да се вземе от тази графична среда. Ще потърся някоя снимка, но отттогава по добре изпипан десктоп не съм ползвал. http://img375.imageshack.us/img375/3600/opensusekde3.png Хвана ме носталгия, като видях снимката. Опитах се да инсталирам kde3 в Open SUSE 12.2, но имах проблеми с knetwork-manager. по никакъв начин не успях да го накарам да се свърше към мрежата.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Как да си скрия IP-то в Убунту 12.04.1 и линукс като цяло ?

Най вероятно иска да го скрие и да сърфира анонимно . Ако някой иска да ти разбере IP - то ще го направи с каквито и програмки да го криеш.Може да ползваш прокси но е тъпо бавно и безсмислено .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

...но е тъпо бавно и безсмислено .

Това е валидно и за коментарa ти.

Не е тъпо, а и със сигурност не е безсмислено. Бавни са някои.

При прокситата нещата стоят горе-долу така: или е бавно, или е платено.

Geek, предполагам имаш предвид анонимно(доколкото е възможно) сърфиране в Интернет. Препоръката ми е Tor. А, ако искаш повече анонимност, променяй си http user agent низа, така сървъра на който и да е сайт, получава грешна информация, относно твоя браузър и операционна система. Забрани бисквитки. Нека бъдат позволени, само за сайтове, на които имаш доверие и/или посещаваш често. Най-вече се пази от __utma, __utmb, __utmc, __utmz. Това са Гошови номера. Включи Do Not Track в брузъра, който ползваш. Също трий exif информация от снимките, ако качваш много по социалки и подобни. Спазвайки тези съвети, получаваш една прилична анонимност.

успех

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Здравейте. Имам въпрос: Как да подкарам и таб-скроловото превъртане на Линукса (има го само в Windows, когато в някоя страница натиснете скрола и се появява нещо като навигатор и страницата се движи нагоре или надолу в зависимост от това в коя посока е мишката...)? Свикнал съм много с него и сега като натисна скрола не мога да превъртам надолу само с мърдане на мишката, което ме вбесява...

Редактирано от TheGeek (преглед на промените)

...

За Firefox.

В URL bar-а пишеш about:config.

Търси за general.autoScroll. И му предаваш стойност true. Ориентирай се по снимката:

Публикувано изображение

Трябва ми за Chrome... :no-no:

Оправих се, намерих си едно приложение:

https://chrome.google.com/webstore/detail/occjjkgifpmdgodlplnacmkejpdionan

Не мисля, че там има вградена опция.

Пробвай с това разширение.

И давай рапорт за резултата.

Не мисля, че там има вградена опция.

Пробвай с това разширение.

И давай рапорт за резултата.

Аз точно това инсталирах, работи на 6, даже върви по гладко и от скролването на Windows :D:)...

В какъв смисъл?

Ами в смисъл такъв, че да се регистрирам в един форум, при положние, че ме баннаха по IP... :angry22:

Ами в смисъл такъв, че да се регистрирам в един форум, при положние, че ме баннаха по IP... :angry22:

И ако беше под Windows например какъв би бил варианта?

И ако беше под Windows например какъв би бил варианта?

http://www.free-hide...m/download.html :) Не знам колко действа, вчера го опитах, даже и си се регистрирах, ама го изключих да видя какво ще стане и веднага ми изписа изгонен :angry22:... Вчера го пробвах на Windows, но не издържах с него повече от 1 час и сега си се върнах на убунту 10.10 х86... Пробвах Free Hide IP, другите не съм...

http://www.free-hide...m/download.html :) Не знам колко действа, вчера го опитах, даже и си се регистрирах, ама го изключих да видя какво ще стане и веднага ми изписа изгонен :angry22:... Вчера го пробвах на Windows, но не издържах с него повече от 1 час и сега си се върнах на убунту 10.10 х86

И този софтуер какво представлява? Ключовата дума е VPN

VPN знам какво е само като дума, и знам, че анонимните използват това нещо за техните си неща... Е сега ще разуча тук там... Благодаря.

VPN ми се струва повече от излишно за подобни, тривиални, нужди.

Едно прокси върши работа.

VPN ми се струва повече от излишно за подобни, тривиални, нужди.

Едно прокси върши работа.

Да, това също е вариант,само че има немалко начини да се разбере истинското ИП ако си зад прокси. Друг е въпроса колко от тях ще използва конкретния сайт.

Да, това също е вариант,само че има немалко начини да се разбере истинското ИП ако си зад прокси. Друг е въпроса колко от тях ще използва конкретния сайт.

Това е конкретния сайт... http://www.ipmart-bg.com/

...

Разбира се. В PHP:

<?php
$real_ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; //реално ip ако стоим зад прокси
echo "$real_ip";
?>

и си ти. За нестоящи зад прокси е просто ['REMOTE_ADDR']; Пък с с getenv(); функцията, могат да се вземат и езикови настройки, IP, user agent, http refferers и много други. Слухтенето е на ниво. И ако някой се захване, ползването на прокси ще се обезсмисли. Въпроса, обаче, е колко сайтове реално колекционират чак толкова информация?

Дори в посочения, от мен, Tor също може да бъде 'хакнат'. С разните пускания на изходни точки или к'вото там беше.

:angry22::shake_puter:

Публикувано изображение

Как да го оправя, нямам избор на език в настройките на VLC, а убунту-то ми е на англииски език....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.