Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

Как инсталира драйвъра за Linux ? Предполагам, че е сорс пакет.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Как инсталира драйвъра за Linux ? Предполагам, че е сорс пакет.

Интересното е , че мога да печатам, но не и да сканирам.

Да от сорс пакет.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Що можеш да печатиш, значи драйвърът е инсталиран. опитай за всеки случай и с опростеното сканиране - simple-scan.

Що можеш да печатиш, значи драйвърът е инсталиран. опитай за всеки случай и с опростеното сканиране - simple-scan.

http://s14.directupload.net/images/120924/9w2fbc2n.jpg

Дава грешка. :shock11:

Как да направя live usb с няколко дистибуции на на една sd карта 4 гб ? Искам да си имам примерно ubuntu 12.04, 10.10, usu 7 desktop etc. ?

Моля за малко помощ :)

Това може ли да ми помогне да подобря малко 3д ускорението, производителността и компютъра като цяло ? Има го вградено в ubuntu, сега го видях :D

Публикувано изображение

XDiagnose
е програмата. :shy11:

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Пробвай със това във .bash_profile export vblank_mode=0

Пробвай със това във .bash_profile

export vblank_mode=0

Ако може на човешки език :)... :no-no:

В домашния каталог, скрити файлове - .bash_profile. Ако няма - създаваш. Ръгаш посочената команда. И какви са клизмите с 3D ускорението?

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

В домашния каталог, скрити файлове - .bash_profile. Ако няма - създаваш. Ръгаш посочената команда.

И какви са клизмите с 3D ускорението?

Папката я създадох, но командата не знам как, на десен бутон нямам създай стартер, а само създай папка и другите, колкото до 3д ускорението не мога да гледам клип над 480p, когато пусна виртуалната машина преимерно на убунту 9.04 да инсталирам забравям, че имам компютър, всичко блокира абсолютно всичко, дори и мишката не мърда, единствения вариянт е компютъра да получи юмрука ми или продължително натискане на power бутона. В jockey-то имам един скапан драйвер който действа само в gnome 2 с добър резултат, ако го сложа на убунту 11.04/11.10/12.04 (с unity) още повече ми забъква компютъра, не мога да се ровя в dash менюто, като влезна и там забравям, че имам нормален компютър. Колкото и да ми е мощен компютъра като нямам драйвери за какво ми е тази мощност ? Тя ми трябва само за проклетия win-боклук :angry22: А и компютъра ми стартира 2,30 минути, имам черен екран 2 минути и после ми се появява log in екрана, митовете, че стартира бързо не важът при мен.

Отваряш терминала touch .bash_profile echo export vblank_mode=0 > .bash_profile

http://s1.directupload.net/images/120925/bqbwlzza.jpg

В домашния каталог, скрити файлове - .bash_profile. Ако няма - създаваш. Ръгаш посочената команда.

И какви са клизмите с 3D ускорението?

Ето още едно доказателство:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=TaPfGgbiR_s&feature=youtu.be

Междо другото, на клипа цепи много по малко от колкото преди да записвам, на клипа все едно ми е нормален хардуера. Много странно... :no-no::ohmy:

Би ли ни казал с коя програмка го направи ? И цветовете могат ли да се сменят ? Имам впредвид първото изображение което сложи, синьото... Да взема да подаря на едно момиче. ;):D

Би ли ни казал с коя програмка го направи ? И цветовете могат ли да се сменят ? Имам впредвид първото изображение което сложи, синьото... Да взема да подаря на едно момиче. ;):D

Това си е моя почерк.

Дори, си видях една грешка вместо да напиша да съм написал на.След малко ще го поправя.Питах тук във форума,защо не ми тръгва скенерът,след като всичко друго съм направил.То се оказало,че порта на Универсалната серийна шина била заета от друга програма,просто смених с друг същ порта.И тръгна скенерът.

Колеги, относно *ubuntu 12.10 не си хабете дисковете да я тествате. Пълна е с бъгове до състояние, което я прави почти негодна за работа.

Като цяло на мен това мие мнението за *buntu дистрибуциите (сега сигурно ще ме нападне целия форум :D ).

Няма да те нападам. Просто ти казвам, че грешиш :)

Като цяло на мен това мие мнението за *buntu дистрибуциите (сега сигурно ще ме нападне целия форум :D ).

За да имаш мнение, трябва да си работил с такава. Под работа, нямам в предвид пускане от Live CD.

Как да инсталирам Nautilus ? Няма го в софтуерния център, със sudo apt-get install nautilus също не става ? Не е задължително да е Nautilus. Искам да си го направя като на убунту 12.04 (или мак). Менютата да са ми отгоре в лентата.

С коя дистрибуция си ?

Само това забравих :D Ubuntu 10.10, Gnome 2...

Няма значение от дистрибуцията. Ползва се gnome globalmenu

Само това забравих :D Ubuntu 10.10, Gnome 2...

Ubuntu 10.10 e без поддръжка. Предполагам, че повечето хранилища са вече изключени, така, че sudo apt-get install няма да доведе до особени резултати. Колкото до nautilus - няма начин да не е инсталиран, иначе няма да имаш графична среда. Без него цялата gnome ще осиротее.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Ubuntu 10.10 e без поддръжка. Предполагам, че повечето хранилища са вече изключени, така, че sudo apt-get install няма да доведе до особени резултати. Колкото до nautilus - няма начин да не е инсталиран, иначе няма да имаш графична среда. Без него целата gnome ще осиротее.

10.10 е единствения начин да използвам линукс нормално (почти). И как да го пусна тогава ? В усу 7 имаше един аплет, ама тука го нема. :mad:

Nautilus e файловият мениджър. Можеш да го пуснеш, като кликнеш на иконата "Домашна папка" или натиснеш Alt+F2 и напишеш в конзолката nautilus. Точно с 10.10 не виждам, как ще ползваш Linux нормално. По- добре инсталирай Ubuntu 10.04, която още се поддържа.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.