Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

Ами то винаги се прави с промяна на енкодинга. Влез в Настройки-Субтитри-Subtitles Language-Default encoding и избираш Cyrillic (Windows-1251)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

@TheGeek Относно регистрацията във форума, ползвай TOR, най-удобно ще бъде, а и си по-"защитен" отколкото ако ползваш Proxy ( това теоретично де, ама поне връзката е криптирана и минаваш през няколко точки ). Имат си готови пакети на сайта на torproject за Линукс/Windows и OS X, в тях върви vidalia (графичен клиент за настройка) + преработен firefox ( най-добре го дръж с изключен JS, защото иначе има лесни варианти да те разпознаят).

@TheGeek Относно регистрацията във форума, ползвай TOR, най-удобно ще бъде, а и си по-"защитен" отколкото ако ползваш Proxy ( това теоретично де, ама поне връзката е криптирана и минаваш през няколко точки ). Имат си готови пакети на сайта на torproject за Линукс/Windows и OS X, в тях върви vidalia (графичен клиент за настройка) + преработен firefox ( най-добре го дръж с изключен JS, защото иначе има лесни варианти да те разпознаят).

Добре, сега ще поразуча това тор, но какво е JS?

...но какво е JS?

Javascript. Скриптов език, главно използван за WEB. За FF Preferences -> Content и отметката на enable javascript. Изключват го главно заради XSS атаки. Но аз лично не намирам много смисъл. Само повече мъки за разработчиците, но това е друга тема...

BTW Можеш ли да качиш папката Ambiance, намираща се в /usr/share/themes/, например в dropbox или dox.bg? Дълга история, не питай :)

Javascript. Скриптов език, главно използван за WEB. За FF Preferences -> Content и отметката на enable javascript. Изключват го главно заради XSS атаки. Но аз лично не намирам много смисъл. Само повече мъки за разработчиците, но това е друга тема...

BTW Можеш ли да качиш папката Ambiance, намираща се в /usr/share/themes/, например в dropbox или dox.bg? Дълга история, не питай :)

Заповедай :D:)

http://depositfiles.com/files/ti6g5h3r0

Има ли някой пробвал новия Solus OS 1.2 . Дебиан базирано дистро с GNOM 2

Има ли някой пробвал новия Solus OS 1.2 . Дебиан базирано дистро с GNOM 2

Аз го ползвам на един лаптоп Тошиба през live USB. Понеже чакам да ми пристигне новия хард ... както и да е :) Та, доста ми допадна честно казано ;) Само имам един проблем като му дам да се изключи и нещо зацикля и ме домързява да го изчакам и направо от копчето го "бастърдисвам". Не съм се ровил из него като настройки и такива глупости освен нормалните за клавиатурната подредба :) Честно казано се държи малко по-добре на този същия лаптоп от линукс Минт live USB. Имам предвид, че е малко по-бърз и ми заема по-малко памет.

Някакви идеи защо не мога да сложа компютъра да спи ? Натискам Suspend и ми се заключва екрана и до тука... Чаках го 5 минути и ми омръзна, рестартирах компютъра няколко пъти, пак не става... :no-no: А не мога просто да го изключа, защото си зареждам двата телефона, мп3 плеъра и една bluetooth слушалка през usb-то. Пробвах да го приспя и без да има устройства в usb портовете, но нищо... :help wanted4:

"Power settings" как са? Разгледа ли ги да видиш какво е зададено като действие при натискане на бутона Suspend?

"Power settings" как са? Разгледа ли ги да видиш какво е зададено като действие при натискане на бутона Suspend?

Да, разгледах ги, а и аз натискам софтуерния бутон suspend. Но се оправих вече - натиснах suspend и шибнах компютъра та го приспах много добре. :)

Надявам се да е разбрал, друг път да не прави номера.

И аз :D...

Има ли начин да сменя цвета на очи със gimp ? С 2.8 версия съм... В windows съм го правел с photoshop cs3...

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Има ли начин да сменя цвета на очи със gimp ? С 2.8 версия съм... В windows съм го правел с photoshop cs3...

Разгледай това видео

Разгледай това видео

<Видео>

Много Благодаря, ще го пробвам. :)

Защо при изпълнение на команда sudo, се извършва dns lookup?

Защо при изпълнение на команда sudo, се извършва dns lookup?

защото sudo записа има няколко параметъра, единия от които е име на хоста

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

защото sudo записа има няколко параметъра, единия от които е име на хоста

Кофти е, че след промяна на /etc/hostname, /etc/hosts/ не се променя, а оттам проблеми със sudo. Е, докато не се сетих да редактирам :)

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Кофти е, че след промяна на /etc/hostname, /etc/hosts/ не се променя, а оттам проблеми със sudo. Е, докато не се сетих да редактирам :)

Това е принципа на UNIX :)

Това е принципа на UNIX :)

Смисъл...?

Смисъл...?

Независими текстови файлове, които описват конфигурацията на системата. Това че сте смених името на хоста не влияе по никакъв начин на резолва на имена :)

Независими текстови файлове, които описват конфигурацията на системата. Това че сте смених името на хоста не влияе по никакъв начин на резолва на имена :)

Разбрано. То Линукс не е точно Юникс, има само частична съвместимост с POSIX и няма SUS сертификат. Има си LSB, но колко дистрибуции се съобразяват с този стандарт - не знам :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.