Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

Това са форматите в които може да се запаметява:

Публикувано изображение

Да видях ги тези, бърниках 5 минути някъде си и го запаметих, след това го пуснах на windows и тръгна без проблем. Благодаря. :)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Как да запаметя libre office writer документ като най-обикновен файл, който да може да се отвори от компютър с Windows XP & Micro$oft Office 2003/2007, а не да ми запаметява някакви си .xml файлове или някакви други неизвестни и да не могат да се отварят на офис 2003, последния път умрях от срам, показвах един документ пред много хора и той не можеше да се отвори. Ubuntu 12.04.1 x86 :angry22::shake_puter:

Отваряш празна страница на writer. От менюто "Инструменти", избираш "Настройки">>"Зареждане/съхраняване>>"Общи".

Махаш отметката от "Оптимизация за ODF" и "Предупреждение за запис в не ODF..", избираш документа винаги да се запаметява в някой word - формат и запазваш промените.

Вече всеки документ, който запомняш ще се запаметява в зададеният от теб формат без да те пита.

http://s19.postimage...4x768_scrot.png

Успех.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Отваряш празна страница на writer. От менюто "Инструменти", избираш "Настройки">>"Зареждане/съхраняване>>"Общи".

Махаш отметката от "Оптимизация за ODF" и "Предупреждение за запис в не ODF..", избираш документа винаги да се запаметява в някой word - формат и запазваш промените.

Вече всеки документ, който запомняш ще се запаметява в зададеният от теб формат без да те пита.

Успех.

Стана. :shy11: Много ти благодаря. :)

Нещата са стигнали дотам, че познати, ползващи стара версия на MSWord ми носят почти всеки ден документи в docx. формат да им ги конвертирам под Libreoffice, защото не могат да ги отворят.

Нещата са стигнали дотам, че познати, ползващи стара версия на MSWord ми носят почти всеки ден документи в docx. формат да им ги конвертирам под Libreoffice, защото не могат да ги отворят.

:D Мен пък одеве ме накараха да слагам ефекти на една презентация, че офис 2007 нещо не могъл да се справи с тази трудна задача. :D

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Има решение за MS Office, че и пуснато официално от Microsoft - Microsoft Office Compatibility Pack for Word, Excel, and PowerPoint

Нещо не мога да ти хвана мисълта.

conky-to, него гледай, седи си ми на преден план и не мърда, колкото и прозорци да съм отворил, трябва да рестартирам компютъра няколко пъти за да се оправи. :mad:

Виж да няма някоя опция "Винаги отгоре" подобно на screenlets, която да си включил.

Няма опция Винаги отгоре на conky, а на останалите прозорци не е включена тази опция. :|

Да неби нещо да е объркано в conky.rc файла по принцип:

own_window yes
own_window_transparent yes
own_window_argb_visual yes
own_window_type normal
own_window_class conky-semi
own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager
тези парамети трябва да изглеждат така....

Да неби нещо да е объркано в conky.rc файла по принцип:

own_window yes
own_window_transparent yes
own_window_argb_visual yes
own_window_type normal
own_window_class conky-semi
own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager
тези парамети трябва да изглеждат така....

sudo apt-get remove conky засега ми върши работа. :)

Хе хе хе Йоане доста добре си се оправил с това conky. А и за кво ти е това конку.Пишеш в даш хоума на Убунту SYSTEM MONITOR и си готов и ти ги показва вярно ,а не като това смешното конку.

sudo apt-get remove conky засега ми върши работа. :)

Имам предложение без да махаш конкито :) Може да се направи стартиращ файл със следното съдържание:

#!/bin/sh
sleep 8
conky -d -c ~/.conkyrc
exit
Това sleep 8 ти е колко секунди след като зареди ОС-а ще се стартира конкито. Прави се с цел конкито да се зареди след графичната среда за да няма такива проблеми. Ако обаче все пак някой път ти се случи такова нещо пак аз лично го оправям като отворя една конзола и напиша:

pkill -HUP conky
Честно казано не съм мн сигурен какво точно прави тази команда, но се получава нещо като рестартиране на процеса конки. И те така :) Успех.

П.п. Забравих да кажа, но предполагам се досещаш, че въпросния файл с кода по-горе за забавянето на конки трябва да е с разширение .sh(например start-conky.sh) да го направиш изпълним (chmod +x /път/до/start-conky.sh) и да си го сложиш във StartUp Applications или там както се казваше онова за стартирането на файловете при стартиране на ОС-а.

Редактирано от wickerman (преглед на промените)

Точно от там е конкито се стартира прекалено бързо и застава над прозорците а онези параметри са за кде и гном шелл за Юнити не са задължителни стартирай го поне след 10 сек

Хе хе хе Йоане доста добре си се оправил с това conky.

А и за кво ти е това конку.Пишеш в даш хоума на Убунту SYSTEM MONITOR и си готов и ти ги показва вярно ,а не като това смешното конку.

Conky-то е много по яко, имам си време, красота, и за какво за един поглед да се ровя някъде си, системния монитор ми трябва за точните стойности, и не обичам да ме наричат по име, като заповед е ! И конкито не е смешно, а даже е един много полезен инструмент.

Редактирано от Greak (преглед на промените)

А и за кво ти е това конку.Пишеш в даш хоума на Убунту SYSTEM MONITOR и си готов и ти ги показва вярно ,а не като това смешното конку.

В какво толкова е грешната информация от конкито? Като изключим , че конкито изкарва информацията за процесора сумарно, а не за всяко ядро и 2-та МБ рам, които е спестил (макар, че дава с по-голяма точност наличието на общата такава).

Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us

П.п. Благодаря на cybercop за идеята за музикалния "player", че тъкмо се чудех какво да си намеря да пробвам за един конки скрипт понеже моят любим Audacious нещо ми правеше проблеми при отсъствие на песен в листа с песните(playlist). Но за това - когато имам време :)

Редактирано от wickerman (преглед на промените)

Как да получавам файлове с bluetooth-а на убунту 12.04 ?

Виж дали са ти инсталирани :

bluez

bluez-tools

gnome-bluetooth

Публикувано изображение Мисля, че не са.

Публикувано изображение

which също може да свърши работа http://s19.postimage...4x768_scrot.png

Отворих и двете папки от горе, и на cybercop и на porfruit, отворих ги и нищо ? Просто искам от телефона да си изпратя файлове на компютъра със bluetooth Без никакви други програми. :angry22:

Отвори мениджъра на пакетите. Потърси пакетите и ако не са инсталирани - ги инсталирай.

Мисля, че само gnome-bluеtooth ще ти е достатъчен и заедно с нещо ще се инсталират и необходимите зависимости. Управлението на bluetooth трябва да ти излезе в менюто. Поне така беше при gnome-2.

Аз съм с най- простият мениджър - blueman

но тъй - като нямам такова устройство и той ми е излишен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.