Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

В нас имам pentium 2 на 256MHz и със 64mb ram и хвърчи в/ъ Slackware 8.1

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Има ли начин да подкарам ефекта от скролването от Mozilla във Chrome ? Имам впредвид това когато скролваш надолу/нагоре в мозилата ефекта, който го има само в линукс, уникален по себе си, аз не ползвам лисицата а пъстрите цветове (Chrome), но този ефект ми харесва много.

Edit: Успях с това - https://chrome.google.com/webstore/detail/chromium-wheel-smooth-scr/khpcanbeojalbkpgpmjpdkjnkfcgfkhb?utm_source=chrome-ntp-icon Дано съм помогнал. :shy11:

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Каква е причината Linux Mint да се откажат от LXDE, след като е толкова лека и удобна ?

Оффф, как да си поставя файл или папка във ,,/'' ? :mad: Или по точно да заместя темата на Ubuntu 12.10 с тази на 12.04, без да ми изпише Грешка при копиране: Отказан достъп? :swear2::computer8::shake_puter:

Оффф, как да си поставя файл или папка във ,,/'' ? :mad: Или по точно да заместя темата на Ubuntu 12.10 с тази на 12.04, без да ми изпише Грешка при копиране: Отказан достъп? :swear2::computer8::shake_puter:

За да слагаш каквото и да е в „/“, трябва да си root. Тоест, или su в терминал, или gksu nautilus. След това прави к'вото щеш. Но не разбрах каква точно ти е целта. Формулирай се по-ясно, предполагам, че ще намерим решение.

Искам да сложа темата от Ubuntu 12.04 на 12.10, имам Ambiance папката от 12.04... И въобще да си поставям какво то си пойскам в / без su-та и т.н. Нали се водя администратор ? Като гост съм...

Администратор си ама само на домашната си папка :) За да променяш нещо по системните файлове винаги ще ти иска root парола . Това е една от основните разлики с Windows където може да триеш където каквото ти падне . Направено е по тоя начин за по голяма сигурност и стабилност.

... :)За да променяш нещо по системните файлове винаги ще ти иска root парола ....

Да, но не ми иска парола. :swear2:

А защо ти е да я слагаш във / като можеш направо в /usr/share/themes ?

А защо ти е да я слагаш във / като можеш направо в /usr/share/themes ?

Там ще слагам де, но ме мързеше да превключвам езика и да пиша. :D Чрез команда има ли как да стане ?

Трябват ти root права.Това архив ли е или директория.

Ако е е архив tar xvf името.tar.gz -C /usr/share/themes

Ако е папка mv името /usr/share/themes

Всеки с проблем с яркостта от предната страница :) да пробва това

Ако след рестарт ти се ресетва яркоста добави в /etc/rc.local това

echo 5 > /sys/class/backlight/acpi_video0/brightness

exit 0

Като 5 е средна стойност от 0 до 15

Запазваш и рестартираш.

Във /etc/default/grub на реда GRUB_CMDLINE_LINUX acpi_osi=Linux acpi_backlight=vendor СЛАГАШ ТОВА ВЪВ КАВИЧКИТЕ

после в терминала sudo update-grub и рестартираш

Друг вариант във /etc/rc.local слагаш това setpci -s 00:02.0 F4.B=0 и запазваш

Но премахваш това

echo 5 > /sys/class/backlight/acpi_video0/brightness

exit 0

после sudo-update-grub рестарт и пробваш

Редактирано от tux (преглед на промените)

С какво мога да отворя уиндоуски аксес файл?

Кое точно на LibreOffice?

Май ще се наложи да направя една виртуалка на Уиндоус. С либрето няма да стане, защото това е база данни от една уиндоуска програма, която не мога да отворя с wine. По-лесно е да направя виртуална машина.

Ми не разбирам от програмиране. Файла е с разширение .mdb

Точно това е редакторът за .mdb файлове. Изобщо опита ли да отвориш файла с Libreoffice-base ?

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Опитах, но не се отваря коректно.

Може би файлът е повреден. Изпрати ги на някой твой познат с MSOffice да го отвори и да го презапише.

Някой чел ли е за това http://digitizor.com...ora-mate-gnome/ и дали не е някаква шега. Ако е вярно, тогава е почти 100% сигурно, коя ще бъде графичната среда по подразбиране в следващата RHEL/CENT OS.

Явно МАТЕ са решили да влизат здраво в дълбоките води и са се амбицирали да работят по въпроса.

Или по- вероятно е, че от червената шапка са решили, че Gnome-shell не е удобна на корпоративните им клиенти. Мен също ме съмняваше да ползват Gnome-3 за следващата си версия. Специално за административна работа съм се убедил, че няма нищо по- удобно от Gnome-2 визията. http://s19.postimage.org/az44lmur5/office.png

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.