Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

След като съм го премахнал не следва ли да не мога да гледам клипове и филми? Да не би да има още нещо?

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

След като си го премахнал, следва да изтеглиш драйвери от сайта на производителя.

Имах предвид, че след като ги премахнах, 3д ефектите ми работят, мога да гледам клипове и филми... Изглежда, че все още имам някакви драйвъри.

Не съм много наясно с драйверите при NVidia. Напиши xserver-xorg-video в пакетния мениджър и дай един скрийшот, за да видим кое е инсталирано и кое - не.

Имах предвид, че след като ги премахнах, 3д ефектите ми работят, мога да гледам клипове и филми... Изглежда, че все още имам някакви драйвъри.

А рестартира ли X-a?

Имам едно такова глупаво питане - Каква е разликата между sudo apt-get dist-upgrade и sudo apt-get upgrade

Upgrade прави ъпдейт на всички пакети, но не премахва старите им версии, при наличието на по-нови. Желателно е първо да се изпълни apt-get update. Dist-upgrade премахва по-старите версии на пакетите. Освен, че изпълнява функцията на горната команди, dist-upgrade интелигентно се справя със зависимостите, евентуално появили си, при наличието на по-нова версия на дадения пакет. Мисля, че това е разликата. Аз лично винаги си правя dist-upgrade и не съм страдал от този факт. поздрави

И аз правя dist-upgrade, но някъде прочетох, че има и само upgarde и за това попитах. Мерси за отговора.

Здравейте от мен. Имам малко странен проблем с убунтуто. След като го инсталирах всичко мина добре, но след като се записаха всички неща при всяко пускане на системата или рестарт екрана ми стои тъмен на 0 и трябва да си го изсветлявам с комбинацията от клавиши на клавиатурата всеки път е така. Ако имате някаква представа защо се получава така и къде може да е проблема моля споделете.

Виж в системният панел на захранването какви опции са зададени по дифолт за яркостта, може оттам да е проблем.

Не съм много наясно с драйверите при NVidia. Напиши xserver-xorg-video в пакетния мениджър и дай един скрийшот, за да видим кое е инсталирано и кое - не.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Идея си нямам от къде са се появили тези на Radeon и кое от всичките трябва да премахна?

Редактирано от Denislav Stoichev (преглед на промените)

Виж в системният панел на захранването какви опции са зададени по дифолт за яркостта, може оттам да е проблем.

Пробвах абсолютно всичко цъках настройките от биоса разглеждах но уви още след като се записа и се пусна за 1 път стана така

Подкрепям Orlinzer, защото аз имам почти същия проблем.

Здравейте, искам да попитам откъде мога да изтегля драйвери за видео картата ми - Intel® GMA 4500MHD . Имам основание да търся драйвери защото в Windows компютъра ми работи много добре, а в Linux зацепва, линукс като цяло, търсих драйвер в сайта на интел, във synaptic, в additional drivers - никъде, това не е нормално в Windows да върви много добре а в Linux не. :(

http://www.asus.com/.../UX30/#overview

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Пробвах абсолютно всичко цъках настройките от биоса разглеждах но уви още след като се записа и се пусна за 1 път стана така

Ако след рестарт ти се ресетва яркоста добави в /etc/rc.local това

echo 5 > /sys/class/backlight/acpi_video0/brightness

exit 0

Като 5 е средна стойност от 0 до 15

Запазваш и рестартираш.

Във /etc/default/grub на реда GRUB_CMDLINE_LINUX acpi_osi=Linux acpi_backlight=vendor СЛАГАШ ТОВА ВЪВ КАВИЧКИТЕ

после в терминала sudo update-grub и рестартираш

Друг вариант във /etc/rc.local слагаш това setpci -s 00:02.0 F4.B=0 и запазваш

Но премахваш това

echo 5 > /sys/class/backlight/acpi_video0/brightness

exit 0

после sudo-update-grub рестарт и пробваш

Редактирано от tux (преглед на промените)

В описанието на всеки модул пише, кои устройства поддържа. http://s19.postimage.org/4ouma1a9d/2012_11_12_230944_1024x768_scrot.png За целта обаче трябва да напишеш lspci и да видиш ID-то на видеокартата.

Първото ама той е инсталиран.И я кажи как зацепва :)

Инсталирах го и рестартирах, мисля, че работи малко по добре, или поне си внушавам защото тая надежда това да е правилния драйвер. Но пък сега не ми работят бързите бутони за звука :mad: , а яркостта си ми е прецакана по default във всяка дистрибуция на Linux. И това не може да се оправи, или е макс или е минимум. Метода ти горе не помага.

Ето това свалих, ама да го инсталирам ли https://launchpad.ne...driver/1.0.17-1 ? Пише , че е за 12.10 ама те са си лика прилика 12.04 & 12.10... Свалих .deb файла. Казва се: libva-intel-vaapi-driver_1.0.17-1_all.deb

Вие сте шефовете сега :D.

The VA-API (Video Acceleration API) enables hardware accelerated video decode/encode at various entry-points (VLD, IDCT, Motion Compensation etc.) for the prevailing coding standards today (MPEG-2, MPEG-4 ASP/H.263, MPEG-4 AVC/H.264, and VC-1/VMW3). It provides an interface to fully expose the video decode capabilities in today's GPUs. Ако ползваш VLC МОЖЕШ да се насладиш напълно на 1080p :) Като ползваш хардуерното ускорение Но трябва и този да инсталираш пище че му е директна зависимост https://launchpad.net/ubuntu/quantal/i386/i965-va-driver

Редактирано от tux (преглед на промените)

В момента се инсталира, а сега ще рестартирам, дано да стане, но като се замисля, процесора ми е Dual Core 1,4 GHz, това не е ли малко слабичко за Unity ?

Edit: същото... :( Явно няма надежда...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.