Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

Или по- вероятно е, че от червената шапка са решили, че Gnome-shell не е удобна на корпоративните им клиенти. Мен също ме съмняваше да ползват Gnome-3 за следващата си версия. Специално за административна работа съм се убедил, че няма нищо по- удобно от Gnome-2 визията.

http://s19.postimage...mur5/office.png

Много е приятна, опростена и сравнително лека среда за работа. С Gnome-3 ми се струва, че гонят визията на KDE за цветност и анимираност.

пп: С коя програма правиш тези шотове на отворени менюта?

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Стандартната програма за снимка на екрана в MATE. Просто стартирам програмата и задавам да направи снимка, примерно след 5 секунди. През това време отварям менюто.

Здравейте, имам проблем със програмата additional drivers :(. Първо пробвах да я отворя по графичния начин от настройките и от Dash, Но не стана, след това пробвах със терминала със командата jockey-gtk, но ми изписва това: sasho@sasho-desktop:~$ jockey-gtk (jockey-gtk:1289): Gtk-CRITICAL **: gtk_icon_set_render_icon_pixbuf: assertion `icon_set != NULL' failed (jockey-gtk:1289): Gtk-CRITICAL **: gtk_icon_set_render_icon_pixbuf: assertion `icon_set != NULL' failed Traceback (most recent call last): File "/usr/bin/jockey-gtk", line 418, in <module> sys.exit(u.run()) File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/jockey/ui.py", line 468, in run self.ui_show_main() File "/usr/bin/jockey-gtk", line 94, in ui_show_main self.update_tree_model() File "/usr/bin/jockey-gtk", line 275, in update_tree_model info = self.get_ui_driver_info(h_id) File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/jockey/ui.py", line 295, in get_ui_driver_info info = self.backend().handler_info(handler_id) File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/dbus/proxies.py", line 145, in __call__ **keywords) File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/dbus/connection.py", line 651, in call_blocking message, timeout) dbus.exceptions.DBusException: org.freedesktop.DBus.Python.ValueError: Traceback (most recent call last): File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/dbus/service.py", line 707, in _message_cb retval = candidate_method(self, *args, **keywords) File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/jockey/backend.py", line 264, in handler_info 'used': str(h.used()), File "/usr/share/jockey/handlers/nvidia.py", line 130, in recommended subprocess.call(['update-initramfs', '-u', '-k', os.uname()[2]]) File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/NvidiaDetector/nvidiadetector.py", line 68, in __init__ self.getData() File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/NvidiaDetector/nvidiadetector.py", line 149, in getData name_parts = package.name.split('-') File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/NvidiaDetector/nvidiadetector.py", line 87, in __get_value_from_name v = int(name) ValueError: invalid literal for int() with base 10: 'experimental-304' sasho@sasho-desktop:~$ Не съм правил нищо, само за интернет и музика, от вчера ми е убунту-то. Със 12.04 съм x86

Редактирано от sando99 (преглед на промените)

Отвори "източници на софтуер" и разреши всички източници, без CD и предварително издадените актуализации. След това затвори мениджъра и изпълни в терминала : sudo apt-get update sudo apt-get dist-upgrade sudo apt-get install jockey-gtk Рестартирай компютъра и опитай отново да стартираш програмата.

Отвори "източници на софтуер" и разреши всички източници, без CD и предварително издадените актуализации. След това затвори мениджъра и изпълни в терминала :

sudo apt-get update

sudo apt-get dist-upgrade

sudo apt-get install jockey-gtk

Рестартирай компютъра и опитай отново да стартираш програмата.

А имаш ли идея защо ми цепи толкова много ?

http://elementaryos....beta-1-released

На печелившите - честито!

Който иска да пробва. Аз най-вероятно ще я пробвам през LiveCD, до края на седмицата.

Тествах го от жив диск - не е кой, знае какво. Не знам на кой му хрумна, че потребителят няма чак такава нужда да си настройва системата.

Я споделете плъгин за лисицата с който да се пускат WMP стрймове. Трябва ми за някой онлайн телевиозии.

Тествах го от жив диск - не е кой, знае какво. Не знам на кой му хрумна, че потребителят няма чак такава нужда да си настройва системата.

eOS печели с това, че е наистина изпипана. GUIShell-а(Pantheon) е техен, WM(Gala май се казва) е техен, a HIG-а(Human Interface Guide) им е колкото библията. Наистина изпипана ОС е, а голяма част от софтуера е написан от екипа на eOS. От Switchboard можеш да конфигурираш нещата, но едва ли много. На кого му е хрумнало, не знам, но са свършили добра работа.

Я споделете плъгин за лисицата с който да се пускат WMP стрймове. Трябва ми за някой онлайн телевиозии.

Аз използвам gecko-mplayer за VLC и WMP стриймове .....

eOS печели с това, че е наистина изпипана. GUIShell-а(Pantheon) е техен, WM(Gala май се казва) е техен, a HIG-а(Human Interface Guide) им е колкото библията. Наистина изпипана ОС е, а голяма част от софтуера е написан от екипа на eOS. От Switchboard можеш да конфигурираш нещата, но едва ли много. На кого му е хрумнало, не знам, но са свършили добра работа.

От преработките на Gnome-3 ми е удобен само десктопа на Zorin OS. Само не знам, дали работи коректно без compiz, защото съм го тествал само от Live CD.

@cybercop Гном 3 не използва compiz, ползва mutter :) Аз между другото съм доволен вече от Гном3. Има добри hot keys, видимата част на екрана е увеличена и поне и някакъв drag & drop за разлика от Unity :)

Редактирано от borovaka (преглед на промените)

@cybercop Гном 3 не използва compiz, ползва mutter :)

Аз между другото съм доволен вече от Гном3. Има добри hot keys, видимата част на екрана е увеличена и поне и някакъв drag & drop за разлика от Unity :)

Не знам дали го ползва, но е инсталиран по подразбиране в Zorin OS - core.

Искам да помоля някой, който ползва Gnome-2 да тества тази GTK тема http://dox.bg/files/dw?a=c2ab3efa00

Поиграх си докато е преработя, за да я ползвам в МАТЕ, но не обхваща добре гномските аплети. С MATE и изобщо GTK приложенията нямам проблеми, цветът е различен само в тези на gnome - примерно network-manager-gnome.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Здравейте, извинявам се за тъпия въпрос, но каква е разликата между gnome 3 и Gnome-shell ? :D

Gnome Shell е единият от вариантите на Gnome-3. Разликата е като между принтер и лазарен принтер.

Разликата е като между принтер и лазарен принтер.

По-точно ?

Добре, а на практика мога ли да подкарам някоя програма за Gnome на MATE ? Те са почти едни и същи.... Питам за пълна съвместимост, все едно съм с Gnome ?

Да. Съвместимостта е пълна. Но, при някои теми, цветът на програмите от Gnome се различава от тези за MATE.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

По тая логика, LXDE и XFCE не би трябвало да съществуват, след като нямат съвместимост с гномските приложения.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.