Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

ок, ще ми кажете ли дистрибуции базирани на ubuntu/debian (с apt ), които са с gnome 3 / 2 ? Също ако може да имат софтуерен център. Тази сутрин гледах PCLinuxOS, но пък тя няма gnome версия...

Чистото Дебиан си има Gnome2.

А отскоро има Ubuntu Gnome Remix, което си е Убунту 12.10, но идва с Gnome-Shell.

Софтуерният център не трябва да е проблем, той се инсталира с няколко разцъквания.

успех

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

ок, ще ми кажете ли дистрибуции базирани на ubuntu/debian (с apt ), които са с gnome 3 / 2 ? Също ако може да имат софтуерен център. Тази сутрин гледах PCLinuxOS, но пък тя няма gnome версия...

Защо точно gnom?

http://distrowatch.com/search.php

Там има да задаваш различни критерии, като тип ОС, базирана на коя линукс дистрибуция, графична среда, архитектура и т.н. :)

Защо точно gnom?

Защото съм свикнал с него и си ми е удобен.

Защото съм свикнал с него и си ми е удобен.

Пробвай МАТЕ, на базата на Гном 2 е правен с екстри...или пък канелката (Cinnamon) е Гном 3 с екстри...

Избрах си вече, благодаря за бързите отговори. :)

Избрах си вече, благодаря за бързите отговори. :)

Кажи какво е избра де? Много си потаен нещо :pancake:

Кажи какво е избра де? Много си потаен нещо :pancake:

След дъъълги размсили :D избрах edubuntu, макар че още се чудя и за ubuntu remix....

Макар, че и това не е лошо. :D :D :D

Публикувано изображение

Редактирано от Greak (преглед на промените)

След дъъълги размсили :D избрах edubuntu, макар че още се чудя и за ubuntu remix....

Няма особено голяма разлика м/у Edubuntu и чистото Ubuntu, и двете са с Unity. Ако искаш нещо ново - Ubuntu GNOME Remix.

Някой да има идея как да добавя ( Задай като фон на работния плот ) в менюто на десктопа под KDE ? Изобщо може ли да се едитва това нещо ? Има някой неща които искам да си добавя и с натискането на десния бутон на мишката да мога да ги ползвам .

Някой да има идея как да добавя ( Задай като фон на работния плот ) в менюто на десктопа под KDE ? Изобщо може ли да се едитва това нещо ? Има някой неща които искам да си добавя и с натискането на десния бутон на мишката да мога да ги ползвам .

KDE до вчера(буквално) го ползвах и е много по-податливо на конфигурация от GNOME. Но нещо не успях да разбера въпроса ти. Къде точно искаш да го добавиш това?

ми като се кликне на снимка да я има тая функция както е в Windows

ми като се кликне на снимка да я има тая функция както е в Windows

Не очаквай Линукса да е Уиндоус. Снимката трябва да се добави в папката от където може да се зареди на десктопа. В случая в Home/Pictures

Редактирано от ivo23 (преглед на промените)

Аз не го и очаквам :) има програми за разглеждане на снимки които я имат тази опция но са за GNOM. Не ми е толкова голям зора да си менкам тапетите през 2 минутки но се чудех дали може да стане. Напълно ми е ясно,че като всяка ОС и линукс има ограничения или по скоро графичните среди за нея. Подобни малки и елементарни неща дразнят потребителите защото вероятността да се сблъскат с нещо по сериозно е минимална. И като се натрупат 10-тина такива малки простотии потребителя тегли една майна на цялата работа и си слага XP,Vista и тн. От версия 3.5 та чак до версия 4.8 как пък никой не се сети да го добави това ? И то ли е патентовано че да има пречки.Да спрът да мислят за поредния безмислен рибон а да седнат тия учени програмисти и да си изгладят бъговете и недостатъците в графичната среда която и да е тя.

Примерно си сложи wallch

sudo apt-get install wallch

Пускаш си го и си избираш една папка с десктоп снимки и ако искаш може да ти ги сменя през няколко минути. Виждал съм на ПеронОС или на ПингуиОС, не помня на кое беше, имаше една програма не й помня името, си има иконка само с кликване на нея ти вади папката със снимките си избираш коя да ти е десктоп. Може и Wallch да е било.

Програми има за целта, но явно никой не му е приоритет да слага такава функционалност. Не че да се сещам какви да са му ограниченията на Линукса. Не ми се вярва да няма и това за което питаш, но не ми се рови в нетЯ за такава дреболия. Мисля си, че Wallch, ще ти хареса като функционалност.

Искаш като дадеш десен клик на десктопа да ти излиза опция да си задъдеш снимка за фон или като цъкнеш в/у снимка да я зададеш като фон?

Редактирано от tux (преглед на промените)

Стана ми ясно че нито едното от двете не може да стане с КДЕ .

Искаш като дадеш десен клик на десктопа да ти излиза опция да си задъдеш снимка за фон или като цъкнеш в/у снимка да я зададеш като фон?

Не, иска програма(като gnome image viewer), която има опция, след десен клик, „Задай като фон на работния плот“.

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Някакви идеи защо повечето .iso файлове ми се отварят така:

Публикувано изображение

Реално в този .iso файл има боза 8, а не текстов документ... С всички .iso файлове ми е така, на всички дистрибуции...

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Интересно е защо ти го дава, че е отворен .iso файла в локална мрежа?! При мен в УСУ с двоен клик ми стартира K3b като опция за запис на .iso, но при десен клик ми дава избор между K3b и Ark

Не, иска програма(като gnome image viewer), която има опция, след десен клик, „Задай като фон на работния плот“.

Яснооо аз ползвам qeeqie

Под другите графични среди не ми е проблем да намеря програма но такава която да я има тази функция под KDE няма.Тукс програмата предложена от теб е за гном :( Да вземат да портнат някоя от тия и за KDE че е кощунство направо за една от най красивите графични среди да я няма тая опция.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

В КДЕ смяната на картинката за плота става от Контролният център. И не помня вече от коя версия може да се слагат различни тапети и джаджи на различните виртуални плотове. Тоест, ако си сложиш 6 плота, може на всеки да има различни тапети и различни джаджи. Освен това, с десен клик на мишката и избираш най-долната опция - настройка на дефаулт десктоп. От там си избираш тапет, като можеш да избереш освен от щатните, то и от която и да е картинка. Къв ти е проблема, че не можах да разбера

Къв ти е проблема, че не можах да разбера

Проблемът му е, че не може да зададе тапет, само с десен клик на мишката. От контролния център всеки може, ама е по-бързо по първия начин.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.