Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

Е нали това обясних, че може с десен клик на мишката. Просто няма опция да направи тапет от отворена картинка. То в КДЕ не помня да е имало някога. Но какъв проблем е това въобще, като пак можеш да си сложиш коя да е картинка за тапет от едно определено място

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не ми е проблем никакъв ,просто попитах дали може да се добави това в менюто. Не се карайте за такова нещо . Сумати програми има за гном и мейт и нито една за KDE.Аз повече от 1 десктоп не ползвам и гледам да е максимално изчистен и прегледен. На един потребител мигриращ от Windows ще му е много по лесно и безболезнено преминаването ако има ей такива елементани благинки.

Проблемът му е, че не може да зададе тапет, само с десен клик на мишката. От контролния център всеки може, ама е по-бързо по първия начин.

Нека потърси някоя друга програма за преглед на изображения, въпреки, че gwenview според мен е много добра. Промерно ristretto за fxce има такава обция, но по- добре някое qt приложение.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Някой да има идея как да добавя ( Задай като фон на работния плот ) в менюто на десктопа под KDE ? Изобщо може ли да се едитва това нещо ? Има някой неща които искам да си добавя и с натискането на десния бутон на мишката да мога да ги ползвам .

Мисля, че имаш в предвид това http://s19.postimage...5/wallpaper.png

Ако някога решиш да смениш графичната среда - в Xubuntu тази опция е налична. Може би защото повечето програми, които се ползват са интегрирани с Thunar http://s19.postimage.org/hhsxl7zjl/wallpaper3.png .

Wallch ми харесва като една идея по-нагоре. Избираш си папка със снимки, ако искаш може да се сменят през 10 секунди, ако искаш може да ти се сменя със случайни снимки от Вики, ако искаш се сменя земята. Автоматично и рандом, и по време и като снимка. Доста по интересно е според мен. http://www.youtube.com/watch?v=VefKuoyYpJ4

Кибер полицая как е забелязал че програмката е за гном :) Нито една от казаните ми програми не пожела да работи коректно в KDE.За другите графични среди не търся защото тази опция си я има и работи . По скоро се надявах с някой скрипт или с пипане по файловете да я добавя тая опция в менюто но явно на тоя етап това не е приложимо.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Здравейте!

Има ли някаква програма или скрипт, с която да запиша всичките модове на Linux Mint 13 на един буутващ ДВД диск?

В момента съм с Убунту 10.04.

Пробвал съм Ubuntu 12.04, Xubuntu 10.04 / 12.04 и Kubuntu 12.04 и не ми харесват. Засега само Убунту 10.04 ми допада.

Благодаря!

Какво ще рече, „да запиша всички модове“ ?

Какво ще рече, „да запиша всички модове“ ?

А как какво ами модове :)

Ти нямаш ли си кристална топка :):P:no-no:

Ти нямаш ли си кристална топка :):P:no-no:

Не, имам си специализирана ясновидка, но реши да си вземе отпуск. :)

нищо не може да бие кафето и боба

Не, имам си специализирана ясновидка, но реши да си вземе отпуск. :)

Дано не е от ромското society :)

Значи "една система с различен графичен интерфейс"! В случая:

Linux Mint 13 Cinnamon,

Linux Mint 13 KDE,

Linux Mint 13 MATЕ,

Linux Mint 13 Xfce.

Какво не е толкова ясно? Явно трябваше да напиша: "с която да запиша всичките дистрота"!

Значи "една система с различен графичен интерфейс"! В случая:

Linux Mint 13 Cinnamon,

Linux Mint 13 KDE,

Linux Mint 13 MATЕ,

Linux Mint 13 Xfce.

Какво не е толкова ясно? Явно трябваше да напиша: "с която да запиша всичките дистрота"!

А толкова ли е трудно да инсталираш Минт с една от тия среди по избор и след това да добавиш и останалите, пък после и ремастер ако искаш си направи?!

Изтегли си една и си я запиши на диск после всяка една графична среда можеш да си я инсталираш. Защо са ти всичките на един диск? cdrecord -scanbus cdrecord dev=4,1,0 blank=fast ако е презаписваем и има нещо на него. dev= output-а от cdrecord -scanbus cdrecord dev=4,1,0 -speed=2 мястото до исото

Човека може да иска да го ползва като лайф CD и да иска да ги има всичките, и да си избира при старт, или пък за инсталация пак да може да си избира кое да стартира и да инсталира на съответният комп.

Редактирано от ivo23 (преглед на промените)

Е добре! :lol6: Скоро ще стане като оня виц за рибарските кукички. Все още няма отговор на питането ми!

Здравейте!

Има ли някаква програма или скрипт, с която да запиша всичките модове на Linux Mint 13 на един буутващ ДВД диск?

В момента съм с Убунту 10.04.

Пробвал съм Ubuntu 12.04, Xubuntu 10.04 / 12.04 и Kubuntu 12.04 и не ми харесват. Засега само Убунту 10.04 ми допада.

Благодаря!

A, Ubuntu 12.04 с МАТЕ допада ли ти http://s19.postimage.org/r87i80ofl/ubuntu12_04mate1.png ?

A, Ubuntu 12.04 с МАТЕ допада ли ти http://s19.postimage...u12_04mate1.png ?

виждал съм,че освен всичко,терминалът ти и всички описания на команди в него са на български,как се прави

Редактирано от fastsam (преглед на промените)

Инсталираш едно Lubuntu 12.04. Добавяш ppa за MATE с командата

sudo add-apt-repository "deb http://packages.mate-desktop.org/repo/ubuntu precise main"

и след това инсталираш mate-desktop-environment и mate-conf-editor

След това просто излизаш от Lubuntu-сесията и влизаш в MATE сесия.

След като смениш сесията, можеш да правиш с lubuntu-desktop каквото си поискаш. Най- добре го махни.

Инсталираш едно Lubuntu 12.04. Добавяш ppa за MATE с командата

sudo add-apt-repository "deb http://packages.mate...org/repo/ubuntu precise main"

и след това инсталираш mate-desktop-environment и mate-conf-editor

След това просто излизаш от Lubuntu-сесията и влизаш в MATE сесия.

След като смениш сесията, можеш да правиш с lubuntu-desktop каквото си поискаш. Най- добре го махни.

някакво обяснение за CentOS с GNOME?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.