Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

Много по просто решение редактирай /etc/default/locale Мисля там беше на "пъстрите" дистрибуций. Друг вариан в ./bashrc export LANG=bg_BG.utf8 запаметяваш после пишеш source ./bashrc

Редактирано от tux (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Правописна грешка. :) Трябва да е "dpkg..." ;)

Ми то треа и да гледам понякога :ph34r:

Теглиш си драйвера за видеото пишеш в терминала telinit 3 ,sh името–на–драйвера.sh и това е.Nvidia сами си blacklist-ват nouveau kernel драйвера.

Не може да стане .

Кое не може да стане?

Да се инстанлират драйверите .

Бум.Пръснах са.Как ги инсталираш?Каква ти е видео карата?

Много по просто решение редактирай /etc/default/locale

Мисля там беше на "пъстрите" дистрибуций.

Друг вариан в ./bashrc

export LANG=bg_BG.utf8 запаметяваш после пишеш

source ./bashrc

Напиши sudo gpkg-reconfigure locales и преконфигурирай локализацията.

В интерес на истината, пробвах по нормалният начин да си върна системата на БГ език и след рестарта всичко се оправи.

Само думичките написани на български изчезнаха, но защото самият шрифт не поддържа кирилица. Като го смених с кирилски шрифт, всичко си дойде на мястото.

Просто не вярвах, че това може да е проблем и при първото поправяне на системният език, може да има нещо недоинсталирано.

Благодаря все пак за отзивчивостта, без ваша помощ, едва ли щях да го открия сам :handshake::beer:

Бум.Пръснах са.Как ги инсталираш?Каква ти е видео карата?

Видео карта леко стара нвидиа 9600 GeForce мисля ,че беше .

С какво Убунту си всичко над 10.04 няма да стане с тази видео карта да инсталираш драйвер,заради новото ядро,Xorg. Принуден си да ползваш open-source driver-a

С какво Убунту си всичко над 10.04 няма да стане с тази видео карта да инсталираш драйвер,заради новото ядро,Xorg.

Принуден си да ползваш open-source driver-a

А от де да изтегля това open-source driver-a ?Linux 945P-PL-A 3.6.0-030600-generic #201209302035 SMP Mon Oct 1 00:43:10 UTC 2012 i686 i686 i386 GNU/Linux

lspci | grep VGA Постни тук тва.

01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation G94 [GeForce 9600 GT] (rev a1) ubuntu@945P-PL-A:~$

http://www.geforce.co.uk/drivers

https://help.ubuntu....verHowto/Nvidia

http://www.techlw.co...buntu-1204.html

Тва последното май ще ти е най лесно :)

Редактирано от tux (преглед на промените)

За АТИ има ли такава хубавиня?

Това е моят изход от командата

01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Madison [Radeon HD 5000M Series]

Номер 1-опитах го -изтеглих и написах тоав което ми каза и рестартирах и графиката стана ужасна Номер 2-опитах го- проблеми опитах и стана зле и ми промени резолюцията Номер 3 -опитах го днес по-рано грешки само ubuntu@945P-PL-A:~$ sudo sh [sudo] password for ubuntu: # telinit 3 # sh NVIDIA-Linux-x86-310.19.sh sh: 0: Can't open NVIDIA-Linux-x86-310.19.sh

Номер 1-опитах го -изтеглих и написах тоав което ми каза и рестартирах и графиката стана ужасна

Номер 2-опитах го- проблеми опитах и стана зле и ми промени резолюцията

Номер 3 -опитах го днес по-рано грешки само

ubuntu@945P-PL-A:~$ sudo sh

[sudo] password for ubuntu:

# telinit 3

# sh NVIDIA-Linux-x86-310.19.sh

sh: 0: Can't open NVIDIA-Linux-x86-310.19.sh

Трябва да си в директорията в която е файла за да изпълниш така командата. Пробвай първо да го намериш:

find / -name NVIDIA-Linux-x86-310.19.sh

Извинявай. Спеше ми се и бързах да изключа лаптопа.

Грешката си е моя, няма какво да се извиняваш.

Пак ще си задам въпроса а той е следния.Когато gcc в частност само C и C++ са компилирани със --enable-bootstrap това означава ли че всяка програма която е написана на C или C++ и тя се boostrap-ва? Има ли някаква environment промелива която се задава те да се bootstrap-ват или няма такова животно. Мисля някъде бях чел подобно нещо,някъде из Gentoo форумите

Здравейте, трябва ми спешен отговор :(. Как да запиша Windows XP на флашка през Линукс (Ubuntu 12.04) ?

с unetbootin не става ли?

Здравейте, трябва ми спешен отговор :(. Как да запиша Windows XP на флашка през Линукс (Ubuntu 12.04) ?

Ако все още търсиш:

dd if=/път/до/isofile of=/dev/sd(няква буква, на която е флашката без цифри само буквата)
За това не трябва да ти е монтирана флашката, т.е. да е демонтирана :) Само не съм сигурен дали трябваше да си root за да го правиш. Принципно след като се напише командата нищо няма да се види да се случва, но това не трябва да те притеснява. Просто трябва да го оставиш да свърши и накрая ще ти изпише колко мб за записани.

ок, ще ми кажете ли дистрибуции базирани на ubuntu/debian (с apt ), които са с gnome 3 / 2 ? Също ако може да имат софтуерен център. Тази сутрин гледах PCLinuxOS, но пък тя няма gnome версия...

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.