Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

A, Ubuntu 12.04 с МАТЕ допада ли ти http://s19.postimage...u12_04mate1.png ?

Изобщо НЕ ми допада, много микрошитски изглежда. По-добре Xubuntu 12.04. :huh:

@tux, мерси за линка, но флашките ми са умрели или служат за друго, а в харда няма място.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Инсталираш румънската Stella и нямаш грижи. това е CENTOS с добавени non-free и EL хранилища. Само, че стартирай първо от LIve CD. Ако ти разпознае хардуера - инсталирай. След инсталацията просто трябва да ъпдейтваш и да добавиш няколко програми. Иначе CENT OS 6 е елементарна за настройки. Само да нямаш проблем с поддръжката на хардуера, заради старото ядро.

Можеж да разархивираш всичките исота в една папка и после да добавиш описание на ядрата в isolinux.cfg После ги правиш на исо и записваш на диск

Човека може да иска да го ползва като лайф CD и да иска да ги има всичките, и да си избира при старт, или пък за инсталация пак да може да си избира кое да стартира и да инсталира на съответният комп.

Руснаците бяха правили нещо подобно с Ubuntu 10.10 - SinclairOS 1: 4 in 1

Но не помня дали при влизане в различна сесия се сменяше и средата (освен визията)?!

Ето и малко шотове от мен (има ги и в "Снимки на вашия Линукс" страница 2 пост 25):

Публикувано изображение

Публикувано изображение Публикувано изображение

Публикувано изображение Публикувано изображение

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

Днес бях в Технополис и видях един лаптоп на който пишеше ОС: Линукс, но имаше само един терминал и пишеше busybox ? Какво представлява това и има ли нещо общо с Linux ?

Днес бях в Технополис и видях един лаптоп на който пишеше ОС: Линукс, но имаше само един терминал и пишеше busybox ? Какво представлява това и има ли нещо общо с Linux ?

Да, това е софтуер за линукс. Само че не разчитай да е нормална дистрибуция

Терминала е само команди .А поне запомнили какъв е модела на лаптопа GReak ?

Терминала е само команди .А поне запомнили какъв е модела на лаптопа GReak ?

Беше някакъв Dell май, или Acer, Не съм сигурен, а и във всички магазини Технополис има лаптопи няколко щанда и има много с Linux, най вече с Ubuntu 11.10 и 12.04, Имаше около 7-8 с Mint и 5-6 със Ubuntu 9.10... :D :D :D

Беше някакъв Dell май, или Acer, Не съм сигурен, а и във всички магазини Технополис има лаптопи няколко щанда и има много с Linux, най вече с Ubuntu 11.10 и 12.04, Имаше около 7-8 с Mint и 5-6 със Ubuntu 9.10... :D :D :D

Технополис откога дават лаптопи с Убунту и със Минт? .Аз днес ходих до технополис и гледам лаптопи с бъгавия уиндоус 8 и на бг при това !!!!!И нямаше нито един Линукс лаптоп.

Технополис откога дават лаптопи с Убунту и със Минт? .Аз днес ходих до технополис и гледам лаптопи с бъгавия уиндоус 8 и на бг при това !!!!!И нямаше нито един Линукс лаптоп.

Ако искаш да ме питаш нещо има Лични съобщения ! И аз бях в Технополис София-Люлин, там има, дори и поразгледах компютрите с Linux...

Здравейте съфорумници.Днес завършик малкия си проект :)Публикувано изображение

А той е чист Slackware под формата на live cd

В него съм включил единствено xfce-4.10,с поледния Thunar-1.5.3.skype-4.1,flashplayer.

Плеър за музика,видео,торент клиент,pdf четец и горе дулу това е.

Исото е тук https://www.dropbox....ware64-live.iso

Юзърът е tux а паролата е live.

Има опция за стартиране в RAM.

Все още няма опция за инсталиране :)

Ако някой има желание да я пробва нека я изтегли.Въпросния билд има предимство на AMD процесори но само 64-битова версия

Просто защото разполагам с такава и не ми се занимаваше със cross compile щуротий.

P.S

А и забравих клавиатурната подредба се смена със alt+shift.

Редактирано от tux (преглед на промените)

Поне от три години. Половината от лаптопите са с Ubuntu и Mint.

Здравейте съфорумници.Днес завършик малкия си проект :)Публикувано изображение

А той е чист Slackware под формата на live cd

В него съм включил единствено xfce-4.10,с поледния Thunar-1.5.3.skype-4.1,flashplayer.

Плеър за музика,видео,торент клиент,pdf четец и горе дулу това е.

Исото е тук https://www.dropbox....ware64-live.iso

Юзърът е tux а паролата е live.

Има опция за стартиране в RAM.

Все още няма опция за инсталиране :)

Ако някой има желание да я пробва нека я изтегли.Въпросния билд има предимство на AMD процесори но само 64-битова версия

Просто защото разполагам с такава и не ми се занимаваше със cross compile щуротий.

P.S

А и забравих клавиатурната подредба се смена със alt+shift.

А някакви картинки ? Аз дистрибуция без да я видя на външен вид не слагам, дори и на виртуалка, и какво означава стартиране в РАМ ?

Почти цялата ос се копира в рамта на твоя компютър :)

Снимки сега ще upload-на от VM

Това е едната http://imageshack.us/photo/my-images/849/screenshot1128201208365.png/

другата http://imageshack.us/photo/my-images/198/screenshot1128201208363.png/ и другата

http://imageshack.us/photo/my-images/854/screenshot1128201208361.png/

и тази http://imageshack.us/photo/my-images/824/screenshot1128201208411.png/

А някакви картинки ? Аз дистрибуция без да я видя на външен вид не слагам, дори и на виртуалка, и какво означава стартиране в РАМ ?

Външния вид не прави дистрибуцията по-хубава :)

Мне теглиш си пакета installpkg името на пакета :) Друг вариант slackpkg install името на пакета

Мне теглиш си пакета installpkg името на пакета :)

Друг вариант slackpkg install името на пакета

Ако направиш 32-битов вариант обещавам, ще я пробвам. :)

Имам предвид на дистрибуцията, нали каза, че има само 64 битова версия, иначе за цитата от горния пост не се усетих. :D

Последно процесора ти 64 битов ли е или 32

64, дори си идва и с 64 битов windows 7, но не съм фен на Linux x64 :)

какво означава стартиране в РАМ ?

стартиране в RAM означава от CD-то да ти се копират всички файлове върху RAM и оттам да ползваш всичко,след това можеш и да извадиш диска,но ако да кажем рестартираш компютъра си,ще трябва пак да сложиш CD и т.н. защото RAM ще се изтрие

П.П. мисля че от RAM е най-бързо се ползва какъвто и да е софтуер(ако не се лъжа),защото всичко за да стигне до процесора минава през RAM (ако не се лъжа)

Редактирано от fastsam (преглед на промените)

Да защото едно е да го прочете първо от диска и после да го кешира в рамта ,а друге е директно от рамта

64, дори си идва и с 64 битов windows 7, но не съм фен на Linux x64 :)

Еми запиши го на диск и го пробвай :)

А и какво им има на 64 битовите Линукси

При 32 ботовите ОС дори и със най-голямата простотия PAE,ядрата,3gb лимит на процес си остава,ядрото си има 1gb лимит

при 32 битовите ядра kernel memory split-a е 3/1 и в този 1gb памет за ядрото не могът да се използва повече физическа памет

Да защото едно е да го прочете първо от диска и после да го кешира в рамта ,а друге е директно от рамта

Еми запиши го на диск и го пробвай :)

А и какво им има на 64 битовите Линукси

Нямам записвачка на лаптопа и използвам sd card, и universal usb installer/unetbootin. А за 64 битовите програми просто ги няма програмите който ми трябват, а те имат само x86 вариант, дори и след sudo apt-get install ia32libs или там както беше ,,не се чувствам комфортно''...

Ами можеш да си ги компилираш :) А той софта не си пречи по никакъв начин Ама нищо той @cybercop ще я пробва той обича да разглежда дистрибуции,което си има предимство. Събира инфо

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.