Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

Същата работа се получава.

Изкарва надписа Linux Mint 13 мигат някакви точици под надписа, след това изкарва много набързо някви надписи и екрана остава да свети в черно и нищо.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Причината може да е, че вече всички 32 битови ядра след 3.2 са PAE. Ако си с 64 битова система не би трябвало да имаш проблеми. В такъв случай вероятно си сбъркал нещо при опита да инсталираш от сорс. Инсталацията от deb. пакети ползва конфигурацията на инсталираното до момента ядро.

Същата работа се получава.

Изкарва надписа Linux Mint 13 мигат някакви точици под надписа, след това изкарва много набързо някви надписи и екрана остава да свети в черно и нищо.

Добре де, само да попитам от любопитство: за чий ти е тази версия на ядрото? какво й е на старата?

Причината може да е, че вече всички 32 битови ядра след 3.2 са PAE. Ако си с 64 битова система не би трябвало да имаш проблеми. В такъв случай вероятно си сбъркал нещо при опита да инсталираш от сорс. Инсталацията от deb. пакети ползва конфигурацията на инсталираното до момента ядро.

С 64 бита съм...сега ще пробвам да го махна и да го инсталирам наново.

След маханаето

sudo apt-get udate

sudo apt-get autoremove

sudo apt-get autoclean

ли да пусна?

А в прозореца на Grub няма ли избор за стартиране на системата с по-старо ядро?

Има, така пиша сега :)

Добре де, само да попитам от любопитство: за чий ти е тази версия на ядрото? какво й е на старата?

Не знам дали няма да се подобри нещо в работата на компютъра. Предполагам по-новите ядра имат по-добра поддръжка на хардуера.

Моето ядро в момента е 3.2.0-34-generic

С 64 бита съм...сега ще пробвам да го махна и да го инсталирам наново.

След маханаето

sudo apt-get udate

sudo apt-get autoremove

sudo apt-get autoclean

ли да пусна?

Има, така пиша сега :)

Не знам дали няма да се подобри нещо в работата на компютъра. Предполагам по-новите ядра имат по-добра поддръжка на хардуера.

Продължавай борбата, прадъкшън машините ми са с 2.6.х и не се оплаквам. Всичко извън ядрото, доставено с дистрибуцията е детска история, гъзария. Не, новото ядро няма да разпознава по-добре хардуера ти, най-много да разпознава и нов хардуер и/или да има изчистени дребни проблеми. В последните 4-5 години не съм срещал толкова сериозен проблем че да иска ъпдейт на ядрото извън стандартните разписания за мейнтенанс

Продължавай борбата, прадъкшън машините ми са с 2.6.х и не се оплаквам. Всичко извън ядрото, доставено с дистрибуцията е детска история, гъзария. Не, новото ядро няма да разпознава по-добре хардуера ти, най-много да разпознава и нов хардуер и/или да има изчистени дребни проблеми. В последните 4-5 години не съм срещал толкова сериозен проблем че да иска ъпдейт на ядрото извън стандартните разписания за мейнтенанс

Е ти работиш конзолно, а аз десктоп.

Де да знам и аз кое е правилно...

Е ти работиш конзолно, а аз десктоп.

Де да знам и аз кое е правилно...

Не, правилната формулировка е: аз искам стабилност, то искаш.... шараниии. Потърси баланса между нещата

Знаеш ли че от повече от 500 виртуалки в службата повече от 200 имаха ъптайм на 300 денонощия

Не, правилната формулировка е: аз искам стабилност, то искаш.... шараниии. Потърси баланса между нещата

Знаеш ли че от повече от 500 виртуалки в службата повече от 200 имаха ъптайм на 300 денонощия

Не е точно така.

Едва ли ти трябват по-добри графични ускороители, щадене на батерия и т.н....

Не е точно така.

Едва ли ти трябват по-добри графични ускороители, щадене на батерия и т.н....

Да, но ми трябват други неща, като различен скедулер за процеси, различни драйвери за дискове и файлови системи, различни настройки на входни/изходни операции, огледални мрежови дискове. Все неща, които се попроменят в новите ядра. Но предпочитам да имам стабилно ядро, както и цялостна инсталация вместо да си правя експерименти с тези неща

Да, но ми трябват други неща, като различен скедулер за процеси, различни драйвери за дискове и файлови системи, различни настройки на входни/изходни операции, огледални мрежови дискове. Все неща, които се попроменят в новите ядра. Но предпочитам да имам стабилно ядро, както и цялостна инсталация вместо да си правя експерименти с тези неща

Разбирам те, но аз все пак не искам последната версия на ядрото, а нещо по-ново, да видя дали ще има някакъв ефект върху работата на компютъра ми. Ако не забележа кой знае какво пускам командата sudo apt-get purge linux-image-3.6 и пак си се връщам на производственото ядро.

Разбирам те, но аз все пак не искам последната версия на ядрото, а нещо по-ново, да видя дали ще има някакъв ефект върху работата на компютъра ми. Ако не забележа кой знае какво пускам командата sudo apt-get purge linux-image-3.6 и пак си се връщам на производственото ядро.

Не е ли по-лесно да прочетеш change log-а между версиите, там доста прецизно е описано какво точно е променено

Ето го между 3.6.7 и 3.6.8

http://www.kernel.org/pub/linux/kernel/v3.x/ChangeLog-3.6.8

При теб експериментите и резултатите от тях може да струват пари, може и да струват много пари. При десктоп машина - не.

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Не е ли по-лесно да прочетеш change log-а между версиите, там доста прецизно е описано какво точно е променено

Ето го между 3.6.7 и 3.6.8

http://www.kernel.or...ChangeLog-3.6.8

Трябва да прочета всички промени и фиксове между моето 3.2.0 ядро и 3.6.8

Кажи му къде има, за да не се разочарова.

За какво ти е 32 битова версия, когато ползваш i5 процесор.

Никой не е длъжен да ти предоставя диструбуция специално за твоят вкус. Персонализацията се прави от конкретният потребител. Не знам как е в Slackware, но предполагам, че Tux ще ти каже, как да си инсталираш KDE.

http://s19.postimage...de_standard.png

Знам ще се опитам да се оправя това xfce

Трябва да прочета всички промени и фиксове между моето 3.2.0 ядро и 3.6.8

Да, но веднъж, след това промените само между последните две версии :)

А и си мисля че може да е много полезно за да разбереш малко повече за ядрото

При теб експериментите и резултатите от тях може да струват пари, може и да струват много пари. При десктоп машина - не.

Какво да ти кажа, ако девелопера няма стабилна десктоп машина на която да разработва следващата версия това също е пари :)

Което е може би най- доброто ядро с което съм работил. И аз го ползвам на единият си компютър. 3.2 беше с подобрена работоспособност спрямо предшествениците си още при излизането, а е кърпено вече 34 пъти. Инсталирах 3.5 ядрата но се държат доста странно - при стартирането на всяко приложение ми товарят за секунди процесора до някакви невъзможни стойности. Затова ще си карам на него, докато не си взема нов хардуер и след това ще ползвам само 64 битови системи.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Ми ОК тогава, няма да си правя експерименти и ще си карам поетапно

Една новина за хейтърите на Линукс.

Град Мюнхен минава на Линукс и по този начин си спестява едни 60 милиона лева, които могат да бъдат изхарчени за нещо друго в този град.

За мое съжаление е само на шведски http://techworld.idg...ronor-med-linux

Но може би да има и на други сайтове и на други езици изнесено инфо.

Редактирано от Nebs Febs (преглед на промените)

Ти си пропуснал по-важното.

Предизборният щаб на Обама е разчитал на Убунту!

Ubuntu was the lowest cost route.

http://www.omgubuntu.co.uk/2012/11/we-interview-daniel-ryan-director-of-front-end-development-for-obama-for-america

@tux не мога да сваля файла, стой си ми на 265 MB и не мърда... Свалях го няколко дни, над 40 пъти сигурно вече, дори и преинсталирах компютъра, даже windows сложих за да го сваля, ама уви и там не става, би ли го качил някъде другаде ?

-

2.Каква беше командата за да настроя Conky да се стартира някъде 6-7 секунди след графичната среда ? Говоря за Ubuntu 12.04

Редактирано от Greak (преглед на промените)

@tux не мога да сваля файла, стой си ми на 265 MB и не мърда... Свалях го няколко дни, над 40 пъти сигурно вече, дори и преинсталирах компютъра, даже windows сложих за да го сваля, ама уви и там не става, би ли го качил някъде другаде ?

-

2.Каква беше командата за да настроя Conky да се стартира някъде 6-7 секунди след графичната среда ? Говоря за Ubuntu 12.04

Стартирането не е ли със скрипт?

Стартирането не е ли със скрипт?

Да, но имаше и някаква команда, която по спомени миля, че се поставяше в менюто на Conky в Стартиращи Програми.

Да, но имаше и някаква команда, която по спомени миля, че се поставяше в менюто на Conky в Стартиращи Програми.

Ми аз ръчно си го правя.

Отивам в стартиращите процеси, добавям линк към файла и готово.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.