Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

А интернета как ти е dhcp или статично ip?

Редактирано от tux (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

А интернета как ти е dhcp или статично ip?

Wi-FI, Router. :) А за тези които ти ме питаш дори и не знам какво са d (dhcp е знам какво е :) )

Статично ли ти ip-to или динамично? Виж го на Убунтуто което ползваш. Индикатор за клавиатурата няма,ползвал съсм setxkbmap :) сменя се със alt+shift,ако искаш да я промениш.ще ти кажа как става,намира се във /home/tux/.key.sh

Логваш се като root.Пишеш ifconfig -a,да видиш интерфейсите. Безжичния трябва да е wlan0.Пишеш ifconfig wlan0 up,После dhcpcd wlan0 П.П Това все пак е Slackware всичко става на ръка

Откъде да се свържа с интернет ? :D и къде е индикатора за клавиатурата. Иначе дистрото е хубаво, работи бързо, и едва 256 mb RAM ми взимаше. :O

P.S.: Да чакаме ли Debian-ска версия ? :D Аз едвам се оправих в този slackware....

Дебилианска версия едвали.Сега слагам един плъгин за клавиатурата и wicd за мрежата.Плъгина за клавиатурата го добавяш от панела а за интернета от менюто стартираш wicd следмалко ще дам адрес

CAD/CAM програма ми трябва...

Ами честно не разбирам от тези неща

Има, но са платени (и то дебело)

За Линукс ли или с емулатор?

За Линукс ли или с емулатор?

За линукс. Само че това, което съм виждал като цени са едни 4, даже 5 цифрени числа

За линукс. Само че това, което съм виждал като цени са едни 4, даже 5 цифрени числа

Дай някви имена да потърся инфо по въпроса.

П.П. И щом се занимаваш с CAD знаеш че са по-важни библиотеките и стандартите, не толкова възможностите (те обикновено са достатъчни). А за CAM се иска не сам ода има модул а да има модул за машината, която ще ползваш

Дай някви имена да потърся инфо по въпроса.

В темата "А ти защо си с линукс" имаше изброени няколко, не се занимавам в тази област и имена ми се изгубиха, сори :)

Не знам дали за това става дума, но в УСУ 8.1 има CAD система (LibreCAD)

dsarmov писал:

...VariCAD, Siemens NX Unigraphics, Bricscad, BRL-CAD, draftsight, CYCAS, Eagle, Synergy... PageStream, Fatpaint, Synfig.

и писал:

... Aladdin4D, AC3D, Esri CityEngine, Houdini, Mudbox, Realsoft 3D, Remo 3D, SketchUp, Autodesk Softimage, MeshLab, Wings 3D, Shake, Maya, POV-Ray, MASSIVE, Prince XML.

Има и едно nclab, уеб-базирано.

Само информативно.

П.П. И щом се занимаваш с CAD знаеш че са по-важни библиотеките и стандартите, не толкова възможностите (те обикновено са достатъчни). А за CAM се иска не сам ода има модул а да има модул за машината, която ще ползваш

В темата "А ти защо си с линукс" имаше изброени няколко, не се занимавам в тази област и имена ми се изгубиха, сори :)

За момента може и модула за машината да е близък до моя. Останалото ще си го направя.

Библиотеки не ми трябват на този етап

dsarmov писал:

и писал:

Има и едно nclab, уеб-базирано.

Само информативно.

Само информативно последния ред като гледам са програми за тримерно моделиране, не точно CAD/CAM/CAE

За момента може и модула за машината да е близък до моя. Останалото ще си го направя.

Библиотеки не ми трябват на този етап

Виж горния пост. А за модула - зависи колко популярна е машината и дали има достатъчно документация за нея за да се направи този модул

Профи пътя е SolidWorks/SolidCam. Конкуренция е Cimatron - тя е и двете.

Linux в това дело просто няма и разните там намеци са жалки гавроши. Цепиш дял, тургаш джам XP и програмата. Първата струва 5600 евро, втората 7000 долара. Това са лицензи. Ясно е че е дебело и минаваш на хапчета от нощната аптека.

Препоръчително е да имаш профи-видеокарта (не геймърска) и най-вече машина Intel - nVidiа желязо.

Логично, че трябва да си наясно какво е G-90 код/М-модални кодове и въобще параметрично програмиране. Нужно е въобръжение и 3D ориентиране.

...

А за CAM се иска не сам ода има модул а да има модул за машината, която ще ползваш

...

Да, искаш да кажеш пост-процесор. Той е конкретен за всяка машина. Било 2.5 оси, 3 оси, 5 оси, 6 оси, било то за Fanuc, за HAAS, за Mitsubishi, за Lenz т.н.

Добавя се като модул в САМ-часта.

Профи пътя е SolidWorks/SolidCam. Конкуренция е Cimatron - тя е и двете.

Linux в това дело просто няма и разните там намеци са жалки гавроши. Цепиш дял, тургаш джам XP и програмата. Първата струва 5600 евро, втората 7000 долара. Това са лицензи. Ясно е че е дебело и минаваш на хапчета от нощната аптека.

Препоръчително е да имаш профи-видеокарта (не геймърска) и най-вече машина Intel - nVidiа желязо.

Логично, че трябва да си наясно какво е G-90 код/М-модални кодове и въобще параметрично програмиране. Нужно е въобръжение и 3D ориентиране.

Да, искаш да кажеш пост-процесор. Той е конкретен за всяка машина. Било 2.5 оси, 3 оси, 5 оси, 6 оси, било то за Fanuc, за HAAS, за Mitsubishi, за Lenz т.н.

От G0 do G99 ги знам

пп: мда...пуснах си М8 на главата и сега не мога да напиша М9 и да натисна цикъл старт

....

Вероятно това съм имал предвид :) Защото все някой трябва да преведе движенията на език, разбираем от конкретната машина

Едва ли. Напиши ми цикъл за резба 1/4-20 с пресов метчик и такъв за базов пин с финишна фреза ф 8. Kaква е разликата между М0 и М30? И още, разликата межу М50 Lenz и М50 HAAS? Разликата между М98 и G65? Какво става с ос Z при завъртане на ос А на 90'C? Това че си научил буквите, не значи че си готов да пишеш романи. поздрави

Едва ли.

Напиши ми цикъл за резба 1/4-20 с пресов метчик и такъв за базов пин с финишна фреза ф 8.

Kaква е разликата между М0 и М30?

И още, разликата межу М50 Lenz и М50 HAAS?

Разликата между М98 и G65?

Какво става с ос Z при завъртане на ос А на 90'C?

Това че си научил буквите, не значи че си готов да пишеш романи.

поздрави

Пффф, главата ми пуши, цикли щи пиша. Пресов, валцоващ ли да разбирам?

Нема да ме мине без Уин, а?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.