Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

Канелата си е точно Gnome-3. С класическо меню, което е доста красиво. Но и тя е прекалено новаторска за мен.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
@Greak, ако си работил с 2-те (MATE и Cinnamon), ще забележиш, че са производни на Gnome! Според мен, ако греша - някой да ме поправи, МАТЕ е gnome 2, а Cinnamon 3! И изобщо не са еднакви, според мен!

Работил съм с Mate,   И да, на сайт на минт (те  разработват mate и cinnamon ) пише, че mate е новото име на гноме 2. И мерси за отговора...

Редактирано от Greak (преглед на промените)

:offtopic_s:

Това, че съм ти споделил, че предпочитам Gnome пред KDE не означава, че го мразя, и не съм грейка ! Защото ,,лексикологично'' казано грейката грее, а аз винаги предпочитам студеното пред топлото.

И за да не е спам, искам да знам защо след като MATE и Cinnamon са две отделни различни среди на снимките са като едно ? И днес видях в някакъв друг форум че беше написано Mint 14 Mate (Cinnamon)  ??? 

Стига си се палил за глупости. Ника ти позволява да си правиш игра на думи.

Във форума на Минт си казват, че Канелата има още хляб да яде, за да е заеме подобаващо място сред графичните среди, иначе е идейна. Работят си с пълна пара върху развитието й, но са в началото още.

Вървят ръка за ръка, защото са с еднакви изисквания предполагам. Както казаха вече колегите Gnom 2 и 3. Ако трябва да избирам между двете си избирам МАТЕ.

Добре де, тва как се получи?

Публикувано изображение

http://wiki.debian.org/AptPreferences#A.2BAC8-etc.2BAC8-apt.2BAC8-preferences

Правил ли си ъпдейт?

И това е от гимнастиката която си направил във темата за скайп

Редактирано от tux (преглед на промените)

И за да не е спам, искам да знам защо след като MATE и Cinnamon са две отделни различни среди на снимките са като едно ? И днес видях в някакъв друг форум че беше написано Mint 14 Mate (Cinnamon)  ??? 

Не са еднакви. MATE е форк на Gnome 2(GTK+ 2), а Cinnamon е форк на Gnome Shell(GTK+ 3). Първото се пръкна, защото линуксоидите искат Линукс-десктопът да е заклещен в 90-те, но им харесва и не мога да ги съдя. 

Също така, разработчиците на MATE сериозно си губят времето, но разни хора, разни идеали.

поздрави

Не са еднакви. MATE е форк на Gnome 2(GTK+ 2), а Cinnamon е форк на Gnome Shell(GTK+ 3). Първото се пръкна, защото линуксоидите искат Линукс-десктопът да е заклещен в 90-те, но им харесва и не мога да ги съдя.  Също така, разработчиците на MATE сериозно си губят времето, но разни хора, разни идеали.  поздрави
Ти ще кажеш още малко и че форкът на KDE 3.5 е същата работа. Истината е, че новите графични среди усърдно лазят по нервите.

Не знам, като си губят времето, защо MATE, набра такава популярност и дори влиза и като графична среда по подразбиране и за Fedora. От Canonical упорито отказват да пуснат версия с MATE, защото това ще се отрази крайно негaтивно на версията с Unity.

Истината, е че изобщо не трябваше да се спира поддръжката на Gnome-2. Никога не е имало такава стабилна графична среда. KDE-3 беше по- лека и бърза, но много проблемна. Gnome-2 беше уникална с удобството и неподатливостта си на повреждане.

Не знам, като си губят времето, защо MATE, набра такава популярност и дори влиза и като графична среда по подразбиране и за Fedora. От Canonical упорито отказват да пуснат версия с MATE, защото това ще се отрази крайно негaтивно на версията с Unity. Истината, е че изобщо не трябваше да се спира поддръжката на Gnome-2. Никога не е имало такава стабилна графична среда. KDE-3 беше по- лека и бърза, но много проблемна. Gnome-2 беше уникална с удобството и неподатливостта си на повреждане.
Аз с KDE 3.5 проблеми нямах, беше уникална среда за Linux дистротата. Тя беше едно от нещата, което ме държаха за Linux - просто беше добре замислена, с доста допълнения и how to, което ти улеснява живота. С KDE 4.0 това приключи и тогава и аз приключих с Linux-а като единствена операционна система на компютъра си, докато намеря адекватна алтернатива. Не знам защо една толкова добра среда като KDE 3.5 беше съсипана.

Не знам, дали помниш този момент - когато излезе Mandriva 2009 с една от първите KDЕ-4 дървена и непохватна. След нея излезе базираната на нея PCLinuxOS с KDE-3.5 - истинско произведение на изкуството. Почти нямаше потребител, който да се поколебае, какво да избере. За щастие, тогава в хранилищата на Мандрива все още имаше task-kde3 и имаше някакъв избор.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Не знам, като си губят времето, защо MATE, набра такава популярност и дори влиза и като графична среда по подразбиране и за Fedora. От Canonical упорито отказват да пуснат версия с MATE, защото това ще се отрази крайно негaтивно на версията с Unity.

Аз ти казах защо набра такава популярност  - защото искате десктопа от миналия век. Ако mate разработчиците, просто решиха да продължат поддръжката на gnome 2 - би било в пъти по-рационално. Или ако помагаха за разработката на XFCE, който също е перфектен заместител на Gnome 2. 

Има още какво да се прави по MATE. Не казвам, че средата е лоша на техническо ниво, казвам, че същото можеше да се постигне с много по-малко усилия. Пък тия се юрнали да правят и свой файлов мениджър и всичкото там - безсмислено.

А това, което ти е bold-нато - никога няма да стане! Масата Ubuntu потребители използват Unity средата, в това число спада и актьорът, писателят и комедиантът Stephen Fry. Както и онзи от Star Trek - Wil Wheaton. Това, че повечето искали Gnome 2-style среди, си е само в твоята глава.

Ти ще кажеш още малко и че форкът на KDE 3.5 е същата работа. Истината е, че новите графични среди усърдно лазят по нервите.

Не аз, ти ще кажеш, след вече написаното.

Аз ти казах защо набра такава популярност  - защото искате десктопа от миналия век. Ако mate разработчиците, просто решиха да продължат поддръжката на gnome 2 - би било в пъти по-рационално. Или ако помагаха за разработката на XFCE, който също е перфектен заместител на Gnome 2.  Има още какво да се прави по MATE. Не казвам, че средата е лоша на техническо ниво, казвам, че същото можеше да се постигне с много по-малко усилия. Пък тия се юрнали да правят и свой файлов мениджър и всичкото там - безсмислено. А това, което ти е bold-нато - никога няма да стане! Масата Ubuntu потребители използват Unity средата, в това число спада и актьорът, писателят и комедиантът Stephen Fry. Както и онзи от Star Trek - Wil Wheaton. Това, че повечето искали Gnome 2-style среди, си е само в твоята глава. Не аз, ти ще кажеш, след вече написаното.
Аз пък искам леки и красиви графични среди, които да мога да си ги нагаждам както аз си пожелая, но и да имат добра поддръжка, като например неща от типа на Bluetooth аплет. В KDE 3.5 подобни неща ги имаше и работеха много добре. Помня за пръв път като пробвах KDE 4 колко голямо разочарование беше, колко тежко и бъгаво беше. В действителност потребител като мен Unity никога не би ползвал, а пък и недолюбвам Ubuntu, още помня случай за spyware в една версия на Ubuntu, беше гръмнало и четох една статия. Беше около или малко преди времето на 8-цата. В момента ползвам LXDE, когато съм на Linux, но LXDE въпреки че е лек му липсват доста от елементарните неща, като например едно просто Bluetooth GUI. В момента има форк на KDE 3.5 и се надявам да има развитие и популярност, защото в лицето на KDE 3.5 харесващите потребители ще е нещо много положително.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз пък искам леки и красиви графични среди, които да мога да си ги нагаждам както аз си пожелая...

Наскоро срещнах една позната, която си търсеше ботуши за студените, снежни дни. Видя един чифт и констатира:

- Изглеждат все едно са сдъвкани и изплюти!

-Ти естетика или функционалност търсиш? - съвсем резонно попитах аз.

- Искам да са естетически функционални и на ниска цена. - шеговито отвърна тя.

Наскоро срещнах една позната, която си търсеше ботуши за студените, снежни дни. Видя един чифт и констатира: - Изглеждат все едно са сдъвкани и изплюти! -Ти естетика или функционалност търсиш? - съвсем резонно попитах аз. - Искам да са естетически функционални и на ниска цена. - шеговито отвърна тя.
Добре, KDE 3.5 можеше да е леко, функционално и красиво. Значи все пак може? Такъв удолетворяващ вид съм му докарвал с толкова простички действия, че няма на къде. По моему беше уникално и в това време посмъртно нямаше да сменя KDE за друга графична среда. Та? Хайде да не се убеждаваме, че функционалните и красиви графични среди трябва да са тежки, тежестта е направена от излишни, недомислени или глупави функции или недобро написване. Аз в плазмоидите смисъл никакъв не вижда, честно да си кажа. Трябва ми един десктоп, една прилича тема, една прозрачност на таскбара, едни иконки Crystal, един Konqueror файлов мениджър с FTP, един свестен power management, wireless и bluetooth аплет, понеже работя на лаптопи и възможност за персонализация по мой вкус на основните неща в изгледа. В KDE 3.5 всичко това не просто го имаше, ами беше блестящо. PCLOS с KDE беше направо произведение на изкуството, както каза cybercop

Редактирано от Гост (преглед на промените)

http://wiki.debian.org/AptPreferences#A.2BAC8-etc.2BAC8-apt.2BAC8-preferences

Правил ли си ъпдейт?

И това е от гимнастиката която си направил във темата за скайп

Да оттам, но как се оправя?

Ами разкарай оная простотия дето си направил,в темата за скайп :):D

Ами разкарай оная простотия дето си направил,в темата за скайп :):D

Разкарах я, но проблема си остава същият.

Дай съдаржанието на този файл

Дай съдаржанието на този файл

Публикувано изображение

Виж си на второто

origin packages.linuxmit.com 

Приоритета трябва да е 700

Виж си на второто

origin packages.linuxmit.com 

Приоритета трябва да е 700

Преправих го но не...

apt-get update ?

Другото което се сетих е тва

rm /var/lib/apt/lists/*

apt-get update
apt-get update ?

Другото което се сетих е тва

rm /var/lib/apt/lists/*

apt-get update

rm /var/lib/apt/lists/* rm: не може да се изтрие „/var/lib/apt/lists/partial“: Директория е  

rm -R /var/lib/apt/lists/*

Командата се  изпълни, но промяна няма. Същата работа си е.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.