Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

sudo apt-get update

sudo apt-get install ttf-mscorefonts-installer

sudo apt-get install ttf-ubuntu-font-family

настройваш файловият браузър да показва скритите файлове, изтриваш папка .config и папка .KDE4 и рестартираш системата.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Според мен може и да е от dpi

Оправих го по следния начин - от настройката на фонтовете -> Enable anti-aliasing, use sub-pixel rendering (RGB) и hinting style: slight

Та, въпросният нетбук. Lenovo ideapad S10e. Не намира Wi-Fi мрежата, предполагам, че липсва собственически драйвер. Моля за съвети, инструкции и насоки.

благодаря предварително

Та, въпросният нетбук. Lenovo ideapad S10e. Не намира Wi-Fi мрежата, предполагам, че липсва собственически драйвер. Моля за съвети, инструкции и насоки.

благодаря предварително

jockey-gtk ?

Или от сайта на производителя ? Кажи модела на wi-fi картата да се опитаме да помогнеме. :)

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Пардон, в бързината. Би трябвало да е, според lspci, Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g LP-PHY (rev 01)

Хей сега пускам през кабела и пробвам, чрез инсталация на firmware-b43-lpphy-installer.

Здравейте! :) Торент клиентът ми (Vuze) показва Firewalled и не знам как да си конфигурирам exception в защитната стена. Може ли малко помощ? :)

Да ви ъпдейтна.

С посочения пакет, всичко стана от раз.

Линкнатния драйвер и добро решение, но има и дебианско такова и реших по него да се водя. Бързо и просто.

благодаря

Да ви ъпдейтна.

С посочения пакет, всичко стана от раз.

Линкнатния драйвер и добро решение, но има и дебианско такова и реших по него да се водя. Бързо и просто.

благодаря

И на мен ми се струва доста по-добро решение от Broadcom STA

И на мен ми се струва доста по-добро решение от Broadcom STA

Много!

Дебианското решение се свежда до един ред в конзолата, инак трябва да се build-не, като предварително инсталирам всички зависимости. Бла-бла!

All hail Debian!

На мойта б4роадком 4213 само ста драйвера бачка, така че какво му е по-доброто решение.?

Спешен въпрос :

mount volume и eject volume как да се преведат ?

1. монтиране на том и изваждане на том

2. монтиране на устройство и изваждане на устройство

3. монтиране на носител и изваждане на носител

На мойта б4роадком 4213 само ста драйвера бачка, така че какво му е по-доброто решение.?

Е, колко пъти трябва да се обосновавам?

При инсталация на пакет от хранилището, системата се грижи за всичко, за зависимости, за ъпдейти и прочие, а от мен просто се очаква да напиша един ред в конзолата.

Със STA водачът, предварително трябва да инсталирам зависимостите, а после да build-на. Много повече работа - същият резултат.

Пакетът работи за 43xx, твоята като е по-стара - ОК. Но за посочения модел на мрежовата карта, пакетът върши прекрасна работа.

По-ясно не мога да се изразя!

шалом

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Спешен въпрос :

2-то по се разбира

Редактирано от tux (преглед на промените)

Спешен въпрос :

Хм, в този контекст - 2 и 3. Най-добре 3-тият вариант.

Мерси. И аз така си помислих. Правя втори превод на Thunar от руският, че българският беше поомазан и не ми вдъхва доверие. Започвам го то нулата и когато приключа - ще заменя съществуващият.

Може ли да се инсталира боза след Линукс?

Май няма да мога да избягам толкова лесно от тая глупост.

Може ли да се инсталира боза след Линукс?

Май няма да мога да избягам толкова лесно от тая глупост.

Да, няма проблем, само внимаваш къде инсталираш и какви партиции ползваш. И после с жив диск възстановяваш буут мениджъра

Да, няма проблем, само внимаваш къде инсталираш и какви партиции ползваш. И после с жив диск възстановяваш буут мениджъра

Само това не ми е ясно как става с възстановяването на MBR

Кажете някое хубаво дистро с Gnome 3 (не с Cinnamon), APT (deb) и да е извесно... Distrowatch Search не ми помага...

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Кажете някое хубаво дистро с Gnome 3 (не с Cinnamon), APT (deb) и да е извесно... Distrowatch Search не ми помага...

Slackware :no-no: ама покрива само Gnome 3 изискването :)

Редактирано от tux (преглед на промените)

http://www.zevenos.com/

http://www.commodoreusa.net/CUSA_OS_Vision.aspx

http://knoppix.net/

Има Ubuntu GNOME Remix 12.10. Покрива всички изисквания. И не виждам защо GNOME-а трябва да идва out-of-the-box, щом като се инсталира с лекота. 

А само GNOME 3 ли искаш или и GNOME-Shell? Ако второто не е нужно, пробвай elementary os.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.