Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

Добро утро .

Моля какво ?

http://pkgs.org/ubuntu-12.10/canonical-partner-i386/skype_4.1.0.20.0-0ubuntu0.12.04.2_i386.deb.html

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Скайпът си го има в Убунтувите хранилища, просто трябва да се премахне решетката пред партньорското хранилище в /etc/apt/sources.list. Плюс това, дадената хипервръзка представлява инструкция за инсталация под 12.10 и Митето, дето явно сега става, ще добави хранилището за по-новата версия и гледай к'во е забава. 

Ще имам ли ядове с Ubuntu 12.10 ? 1GB RAM Intel Pentium 4 CPU 3.00GHz

nVidia GeForce 7300 512MB.

Нали се беше засилил на MAC :D ако помня добре.

Мисля няма да върви като хората

Редактирано от tux (преглед на промените)

Принципно - не би трябвало. Може би RAM паметта ти е малко. За всеки случай, освен Ubuntu /32 битова/, пусни и една Xubuntu или Linux Mint с МАТЕ и виж как се държат. Тръгне ли ти всичко от диска, значи няма да имаш проблеми и след инсталацията.

Тръгне ли ти всичко от диска, значи няма да имаш проблеми и след инсталацията.

Не е много вярно :)

Поне е приблизително вярно. Единственият хардуер, който е под въпрос в случая е видеокартата и картата за безжичната мрежа. Ако, Live CD ги подкара, не виждам какъв проблем ще има след инсталацията.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Мисля последния драйвер който става за това видео е 304.10 или нещо подобно

На стари карти nvidia съм се учудвал, свободният драйвър колко качествено изображение вади. Така, че ако картата си работи със свободният - по- добре да не пипа нищо. Както и да забрави навиците от Windows да си намалява резолюцията, за да му излязат по- големи икони на десктопа.

На стари карти nvidia съм се учудвал, свободният драйвър колко качествено изображение вади. Така, че ако картата си работи със свободният - по- добре да не пипа нищо. Както и да забрави навиците от Windows да си намалява резолюцията, за да му излязат по- големи икони на десктопа.

Абсолютно съм съгласен! Аз съм със nvidia quadro nvs140m и свободният драйвър работи в пъти по-добре от този на nvidia. [kubuntu]

Нали се беше засилил на MAC :D ако помня добре.

Мисля няма да върви като хората

Интересувах се, дали ще тръгне, но кашона е прекалено слаб. :)

Ама ще ти тръгне все някой линукс,не е токова зле този комп,да не ти казвам аз какъв не кашон ами направо кутия имах

Той си беше сложил уин7 на пентиум 4 ако не бъркам

За lxde http://s19.postimage.org/rdcv7joz5/2012_07_12_150832_1280x1024_scrot.png e прекалено мощен, за XFCE и МАТЕ е напълно подходящ. Даже KDE ще върви прилично, ако му изключиш ефектите и Nepomuk.

lxde е недъгава по-добре от вседе е xfce

Недъгава - не точно. Но е по- проблемна. XFCE наистина е много стабилна.

KDE-то не ме кефи… за последно когато пробвах XFCE ми беше много дървено. До преди няколко дни бях с MATE (Mint 14), но имам някакъв проблем с WiFi антената (под Джама интернета е много по бърз отколото в Linux), мислех че е от МАТЕ, махнах го и сложих Cinnamon (тази среда може да се каже, че ме кефи много, но много сече). Сега мисля да пробвам Ubuntu 12.10, лънчера не ме кефи, но ще измисля нещо.

Трябва ми среда, която да е лека, но стилна, а това няма да стане лесно… А да ви попитам… процесора ми е x64, но рамта ми е много малко, коя битова версия на Ubuntu да сложа ?

BTW сега видях видео на Linux Mint 14 XFCE и ми се стори доста хубаво, някой да изкаже мнение ?

Редактирано от Мариян Узунов (преглед на промените)

В твоя случай 32 битова (след като ти знам каква е машинката, но няма да е лошо и тук да им напишеш параметрите)! ;)

Дал съм ги (67ма страница някъде из последните мнения). :)

Винаги съм го казвал - докато не пробваш сам за себе си, няма как да разбереш. В случая обаче слага 32-битовата версия, мисля че няма да имаш проблеми с 12.10, дори и с KDE.

Преди малко си сложих Ubuntu-то, върви си перфектно! :) Ще вида утре/други ден да сложа още няколко дистрота и да ги провам и тях.

Преди малко си сложих Ubuntu-то, върви си перфектно! :) Ще вида утре/други ден да сложа още няколко дистрота и да ги провам и тях.

Отваряш "източници на софтуер" и отмяташ всички, без CD и предварително издадените актуализации. След това презареждаш ханилищата и инсталираш пакета ubuntu-restricted-extras. Така ще получиш доста екстри /флашплеър, декодери, unrar, шрифтовете на MS и др./ накуп.

Отваряш "източници на софтуер" и отмяташ всички, без CD и предварително издадените актуализации. След това презареждаш ханилищата и инсталираш пакета ubuntu-restricted-extras. Така ще получиш доста екстри /флашплеър, декодери, unrar, шрифтовете на MS и др./ накуп.

Както и Additional Drivers от Software Sources ако си със 12.10 и системни настройки ако си с 12.04... 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.