Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

Превод на Xfburn на 100%. Не отива на XFCE, която вече е преведена над 95%, непреведена програма за запис. Само не знам, кога ще влезе информацията от transifex в xранилищата на дистрибуциите. ще драсна и едно преводче на squeeze, че тая архивираща програма нещо е пропусната при превода.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
Превод на Xfburn на 100%. Не отива на XFCE, която вече е преведена над 95%, непреведена програма за запис. Само не знам, кога ще влезе информацията от transifex в xранилищата на дистрибуциите. ще драсна и едно преводче на squeeze, че тая архивираща програма нещо е пропусната при превода.

Аз съм превеждал част от една програма преди време, но не знам дали са я отчели.. Само, че за Ubuntu...

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Честита Нова Година.

За много години колеги!

Дано сте все така отзивчиви и ученолюбиви и само успехи през тази година!

Как да оправя тази грешка?

http://prikachi.com/images.php?images/688/5679688f.png

Надявам се да си с Debian Squeeze.

Отваряш Synaptic>>настройки>>хранилища

Отмяташ всички хранилища, без CD/DVD и предварително издадените актуализации. Затваряш настройките и презареждаш хранилищата. След това премахваш всичко свързано с Java 6 от Synaptic. Затваряш мениджъра и отваряш терминала :

su

apt-get update

dpkg --configure -a

apt-get install -f

apt-get update

apt-get dist-upgrade

apt-get install icedtea-6-plugin

Цялата Java-6 ще се инсталира с плъгина

Успех

Ако си с Debian Lenny - проблемът си е твой.

Тази грешка с кеша - защо не се опиташ да изчистиш кеша на Synaptic и да дадеш да обнови списъка с пакетите?

Здравейте и за много години на всички. Сблъсках се с проблем, който не мога да реша сам. Нямам хардуерно ускорение, нито на флаш видео (youtube примерно), нито през плеъри като VLC, Smplayer. Машината е с Intel core i3 370m  и Intel gma hd. Лаптоп ако има значение. Linux Mint 14 cinnamon с firefox и flash player 11.2. Пробвах и други браузъри и пак същото. Някакви идеи? Под Windows, нямам такива проблеми, но не ми се връща на него за едното видео.

glxinfo | grep Open

glxinfo | grep dri 

Дай изхода от тези команди

kiro@kiro-pc ~ $ glxinfo | grep OpenOpenGL vendor string: Intel Open Source Technology CenterOpenGL renderer string: Mesa DRI Intel® Ironlake MobileOpenGL version string: 2.1 Mesa 9.1-devel (git-622d96a quantal-oibaf-ppa)OpenGL shading language version string: 1.20OpenGL extensions:kiro@kiro-pc ~ $ glxinfo | grep drikiro@kiro-pc ~ $ glxinfo | grep dri

От втората, никаква реакция.

Втората съм я объркал :)

glxinfo | grep dir
$ glxinfo | grep dir direct rendering: Yes  

Ясно :)

Четох, че под флаш май е доста трудна задача, а точно там повече ми трябва.

А как разбра че нямаш 3d ускорение,защото очевидно работи при теб?

И все пак да съм сигурен дай изхода и от тази команда

awk {'print'} /var/log/Xorg.0.log | grep driver

awk {'print'} можеш да заместиш със  cat прави същото ама със awk е по-забавно :)

Редактирано от tux (преглед на промените)

Благодаря за вниманието първо. Ами като пусна видео, 1080p или дори и с по-ниско качество, процесора се товари до 60-70%.

Отделно на самото видео в Youtube, като дам Show video info, ми пише Software video rendering, software video encoding.

И тъй като съм dual boot, макар и почти да не пускам windows-a, там ми пише Hardware video rendering, hardware video encoding и процесора не минава 10%. Като цяло не е кой знае каква болка, но ако все пак има някакво решение, няма да е лошо да го знам.

$ awk {'print'} /var/log/Xorg.0.log | grep driver [ 11956.531]  X.Org XInput driver : 18.0 [ 11956.536] (==) Matched intel as autoconfigured driver 0 [ 11956.536] (==) Matched intel as autoconfigured driver 1 [ 11956.536] (==) Matched vesa as autoconfigured driver 2 [ 11956.536] (==) Matched modesetting as autoconfigured driver 3 [ 11956.536] (==) Matched fbdev as autoconfigured driver 4 [ 11956.536] (==) Assigned the driver to the xf86ConfigLayout [ 11956.536] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so [ 11956.537] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/vesa_drv.so [ 11956.538] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/modesetting_drv.so [ 11956.539] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/fbdev_drv.so [ 11956.540] (II) VESA: driver for VESA chipsets: vesa [ 11956.540] (II) FBDEV: driver for framebuffer: fbdev [ 11956.677] (II) intel(0): [DRI2] DRI driver: i965 [ 11956.692] (II) intel(0): [XvMC] xvmc_vld driver initialized. [ 11956.735]  ABI class: X.Org XInput driver, version 18.0 [ 11956.735] (II) Using input driver 'evdev' for 'Power Button' [ 11956.736] (II) Using input driver 'evdev' for 'Video Bus' [ 11956.736] (II) Using input driver 'evdev' for 'Power Button' [ 11956.737] (II) No input driver specified, ignoring this device. [ 11956.737] (II) Using input driver 'evdev' for 'Microsoft Microsoft® Nano Transceiver v2.0' [ 11956.738] (II) Using input driver 'evdev' for 'Microsoft Microsoft® Nano Transceiver v2.0' [ 11956.739] (II) No input driver specified, ignoring this device. [ 11956.739] (II) Using input driver 'evdev' for 'Microsoft Microsoft® Nano Transceiver v2.0' [ 11956.740] (II) No input driver specified, ignoring this device. [ 11956.740] (II) No input driver specified, ignoring this device. [ 11956.740] (II) No input driver specified, ignoring this device. [ 11956.741] (II) No input driver specified, ignoring this device. [ 11956.741] (II) Using input driver 'evdev' for 'C-Media Electronics Inc. USB Advanced Audio Device' [ 11956.741] (II) Using input driver 'evdev' for 'Integrated Camera' [ 11956.742] (II) Using input driver 'evdev' for 'AT Translated Set 2 keyboard' [ 11956.743]  ABI class: X.Org XInput driver, version 18.0 [ 11956.743] (II) Using input driver 'synaptics' for 'SynPS/2 Synaptics TouchPad' [ 11956.817] (II) Using input driver 'evdev' for 'TPPS/2 IBM TrackPoint' [ 11956.818] (II) No input driver specified, ignoring this device. [ 11956.822] (II) Using input driver 'evdev' for 'ThinkPad Extra Buttons'

Редактирано от Maistora86 (преглед на промените)

[ 11956.677] (II) intel(0): [DRI2]   DRI driver: i965[ 11956.692] (II) intel(0): [XvMC] xvmc_vld driver initialized.

i965 избира да декодира видеото със mpeg-2 и избира xvmc и това ти товари процесора.

А може ли да видим и картата

lspci | grep VGA

Също така и изхода от команда

id

инсталирай и тези пакети също

sudo apt-get install libva-intel-vaapi-driver vainfo libva-glx1 libva-dev i965-va-driver libva1

И изхода от тази команда след като инсталираш тези пакети

vainfo

$ lspci | grep VGA00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 02)

$ id uid=1000(kiro) gid=1000(kiro) groups=1000(kiro),4(adm),24(cdrom),27(sudo),30(dip),46(plugdev),107(lpadmin),125(sambashare)

$ vainfo libva info: VA-API version 0.33.0 libva info: va_getDriverName() returns 0 libva info: Trying to open /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/i965_drv_video.so libva info: Found init function __vaDriverInit_0_32 libva info: va_openDriver() returns 0 vainfo: VA-API version: 0.33 (libva 1.1.0) vainfo: Driver version: Intel i965 driver - 1.0.17 vainfo: Supported profile and entrypoints   VAProfileMPEG2Simple   :  VAEntrypointVLD   VAProfileMPEG2Main   :  VAEntrypointVLD   VAProfileH264Baseline :  VAEntrypointVLD   VAProfileH264Main :  VAEntrypointVLD   VAProfileH264High :  VAEntrypointVLD  

Ок това след рестарт ли се получи също така

useradd -a -G video kiro

Следва рестарт

sudo reboot

Полсе върни пак изхода от

id

Конзолата е голяма работа!!

Само ми е чудно как някой ей така разбира, че няма хардуерно ускорение.

Конзолата е голяма работа!!

Само ми е чудно как някой ей така разбира, че няма хардуерно ускорение.

Това го попитах и аз ама от изхода от командите които видях,видях че има

Отново ми трябва помощ за превода на управителя на прозорците в XFCE. Как се превеждат :

Socket ID и Session manager socket

Благодаря предварително !

Добро утро .Като напиша командата в конзолата apt-get install skype

Reading package lists...Donne

Building dependency tree

Reading state information ...Done

E:Unable to locate package skype

#Някой може ли да ми помогне да си сложа skype .Аз съм махнал убунту центъра не ми е нужен.12.04.01 ми е Убунту с линукс ядро 3.7.1

Добро утро .Като напиша командата в конзолата apt-get install skype

Reading package lists...Donne

Building dependency tree

Reading state information ...Done

E:Unable to locate package skype

#Някой може ли да ми помогне да си сложа skype .Аз съм махнал убунту центъра не ми е нужен.12.04.01 ми е Убунту с линукс ядро 3.7.1

Отиди в /etc/apt/sources.list и разкоментирай хранилищата, пред които е сложена решетката(#). Ако не ти се прави това - отиваш в сайта на Skype и теглиш .deb пакета.

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.