Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

...

Не знам, защо имаш такова чувство? :)

Ами разни иконки, теми, лоадери, window маниджъри....:D

Ако въпросът беше насочен и към мен, ще кажа, че имам още един компютър, на който си върша работата, а другия който го украсявам :D не го използвам за нищо... Само за интернет, музика, или някой филм...

Към всички е :) Личното ми мнение е че операционната система (както и сами я компютър) са само протези, които помагат на човека да свърши по-добре, по-бързо, по-лесно някои неща. И не трябва да им се отдава такова значение и внимание

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

По принцип, можем да ядем и на земята с пръсти. Но аз предпочитам да седна на стол, храната да е на масата и да ям с вилица. Предпочитам покривката и приборите да са чисти, а храната вкусна и добре сервирана. Не, че имат значение тези неща, но ми е приятно да ги има.

По принцип, можем да ядем и на земята с пръсти. Но аз предпочитам да седна на стол, храната да е на масата и да ям с вилица. Предпочитам покривката и приборите да са чисти, а храната вкусна и добре сервирана. Не, че имат значение тези неща, но ми е приятно да ги има.

Проблемът е че само се купуват продукти, приготвя се храна, мият се чинии и не се стига до самото ядене. Или ако се стигне то е малка част от времето, използвано за предишните действия

Хора, защо имам чувството че вие се занимавате повече време с това да настройвате неща, картинки, анимации и други подробности вместо да си вършите работата на този компютър

Възползване възможностите на десктоп средата,защото при Уиндоус такива модове обикновенно като искаш да го махнеш следва преинсталация :Д.

Аз лично не се занимавам постоянно с такива неща,Slackware е достатъчна играчка за мен :)

Ще цитирам един ваш стар пост

Всеки има правото да направи сам своите грешки

Редактирано от tux (преглед на промените)

С Unetbootin може ли да се направи bootable NTFS USB flash-drive? От Убунту 12.04. Ако не - предложете някой софтуер.

благодаря за отделеното внимание 

С Unetbootin може ли да се направи bootable NTFS USB flash-drive? От Убунту 12.04. Ако не - предложете някой софтуер.

благодаря за отделеното внимание 

А защо в ntfs?

Новия unetbootin не поддържа ntfs трябва ти версия 494 за тази работа.

Успех

Редактирано от tux (преглед на промените)

А защо в ntfs?

Новия unetbootin не поддържа ntfs трябва ти версия 494 за тази работа.

Успех

Трябва да е NTFS, защото тук има един netbook(или както там се наричаха) и собственикът желае Windows

Задачата е: Mint 14 bootable USB, чрез Убунту 12.04. Кой софтуер бихте използвали? :)

Задачата е: Mint 14 bootable USB, чрез Убунту 12.04. Кой софтуер бихте използвали? :)

unetbootin

Т'ва отмина. Флашката е в ext4, а компютърът има Windows. В BIOS, USB Key е първо зареждащо устройство и все пак Mint не се разпознава от Lenovo-то. Идеи?

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

А защо не FAT32?

Тъй гърми следната грешка: 

„You must first mount the USB drive /dev/sdb1 to a mountpoint. Most distributions will do this automatically after you remove and reinsert the USB drive.“

„You must first mount the USB drive /dev/sdb1 to a mountpoint. Most distributions will do this automatically after you remove and reinsert the USB drive.“

А какво се опитваш да направиш?

А какво се опитваш да направиш?

Има Леново с Windows 7. От моята десктоп-машина трябва да направя bootable USB flash-drive и да го плесна на Леновото.

Има Леново с Windows 7. От моята десктоп-машина трябва да направя bootable USB flash-drive и да го плесна на Леновото.

ОК, тогава трябва да маунтнеш флашката, защото ще изпълняваш файлова операция

Е хубава работа...

отваряш флашката просто през уиндоус мениджъра и си я маунтнал вече, после стартираш unetbootin и си в джаза

ОК, тогава трябва да маунтнеш флашката, защото ще изпълняваш файлова операция

Ясно. Команда mount и всичко е ток и жици! Чудно ми е защо не се е маунтнала автоматично, както обикновено. Нейсе. Благодаря! Весела Коледа :)
Ясно. Команда mount и всичко е ток и жици! Чудно ми е защо не се е маунтнала автоматично, както обикновено. Нейсе. Благодаря! Весела Коледа :)

Не знам, може би aufs/automount подсистемата не е сработила като хората. Няма защо, весела и на теб :)

Май е вярно, че по Коледа стават чудеса!

Вчера, само за няколко часа успях да популяризирам Линукс за десктоп. Е, само на две машини, но и това е нещо.

Първият печеливш е нетбук, който се зарадва много на Linux Mint 14 Nadia MATE, а вторият, по-здрав лаптоп, бе благословен от Kubuntu 12.04. Може скоро да се наложи и на друг ПК, но там не е сигурно.

поздрави

Колеги, имам следният проблем само с Кубунту 12.10 - не знам дали е след ъпдейт на системата, по-скоро не, защото вчера направих чиста инсталация. Проблема е такъв, че след няколко минути работа шрифтовете на цялата система се променят, и не мога да върна оригиналните, дори от system settings, restore default fonts - не става. Шрифтовете са разтеглени, нещо като някъв грозен monospace и няма оправия. Някакви идеи от какво може да е?

ИНсталирал ли си някакви шрифтове?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.