Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

Като я понакичат за финала, едва ли ще е толкова лека. А, и да ползваш алфа на Ubuntu си е чист авантюризъм. Колкото до chrome - почти съм сигурен, че ще тръгне. Все пак, ти ползваш дистрибуцията.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Като я понакичат за финала, едва ли ще е толкова лека. А, и да ползваш алфа на Ubuntu си е чист авантюризъм. Колкото до chrome - почти съм сигурен, че ще тръгне. Все пак, ти ползваш дистрибуцията.

Е аз през LiveCD, Иначе съм бил с 12.10 alpha едно време, 2 часа издържах с нея. :D ....

Нормално е да е по-бърза през LiveCD.

Нормално е да е по-бърза през LiveCD.

и как така ще е по-бърза на LiveCD отколкото инсталирана на HDD?

Актуалното Kubuntu от към потребителска гледна точка е трагедия ... поне според мен изглежда много бета :). Но различни хора, различни интереси :). Аз просто си върша работата. И избирам най доброто средство за това, в момента това за мен е Windows, и виждам предимствата :).

хъхъ, ама ти кое си мислиш, че му е бързото на HDD-то? :ph34r:

Хайде, съгласявам се, че CD-то е по-бавно от харда, ама когато си в Live сесия, не всичко е на CD-то. Например, /home и /var каталозите са в ramdisk. Да не говорим, че с определен параметър, цялата ОС може да зареди само от RAM(ако имаш достатъчно RAM)! Тогава ти и твоят HDD ще ми духате прахта.

Desdinova, виждам, че го разбираш маркетинга! Адмирации! :dancing18:

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Актуалното Kubuntu от към потребителска гледна точка е трагедия ... поне според мен изглежда много бета :). Но различни хора, различни интереси :). Аз просто си върша работата. И избирам най доброто средство за това, в момента това за мен е Windows, и виждам предимствата :).

Що щеш тогаз на Линукс форум!?

На мен Линукс ми върши 100 пъти по-добра работа от кой да е Малъкмек продукт, ама не се хабя да пиша в прозоречни форуми за това.

Що щеш тогаз на Линукс форум!?

На мен Линукс ми върши 100 пъти по-добра работа от кой да е Малъкмек продукт, ама не се хабя да пиша в прозоречни форуми за това.

Човека го е казал различни хора различни интереси,той си вършел работата,щом го устройва и това което прави под Уиндоус е най-доброто средство за него да си го ползва какво лошо има?

...какво лошо има?

Лошото е, че постът му е безпредметен. Пише в тема, дискутираща Линукс, как Windows му вършел работа, а Kubuntu било бъгаво.

Какво ли ще стане, ако в темата, дискутираща Win8, напиша, че същият е бъгав, непригоден за десктоп машини, а Линукс ми върши работа?

Лошото е, че постът му е безпредметен. Пише в тема, дискутираща Линукс, как Windows му вършел работа, а Kubuntu било бъгаво.

Какво ли ще стане, ако в темата, дискутираща Win8, напиша, че същият е бъгав, непригоден за десктоп машини, а Линукс ми върши работа?

Знаеш каво ще стане,хайде да не бъдем като тях защото те са Обикновенни потребители а Ние сме Линукс потребители :)

Такова му било на душата на човека

Такова му било на душата на човека

Не, просто му плащат, за да се из**ра по форумите за Windows 8 и какво чудо било с квадратните плочи и готините next бутони. :ph34r:

@ftpkid вече е отговорил но и аз да добавя нещо когато дадена част от софтуера е вече preload-ната и кеширана в рамта достъпа до нея е много по-бърз,зощото я чете директно от рамта а не от диска и от там през рамта

Не, просто му плащат, за да се из**ра по форумите за Windows 8 и какво чудо било с квадратните плочи и готините next бутони. :ph34r:

Е незнаеш ли че всички ползваме таблети?

Актуалното Kubuntu от към потребителска гледна точка е трагедия ... поне според мен изглежда много бета :).

Мисля, че си объркал форума. Това е форум за желаещите да ползват Linux, а не рекламният отдел на Microsoft.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Използвам Убунту 12.04 с инсталиран Gnome-Shell 3.4.1.

Gnome-Tweak-Tool не желаеше да стартира. С команда gnome-tweak-tool в конзолата - също. Съобщението за грешка бе:

(gnome-tweak-tool:6605): GLib-GIO-ERROR **: Settings schema 'org.gnome.shell.extensions.user-theme' is not installed
Trace/breakpoint trap (core dumped)

Проблемът се решава с две команди.

sudo cp $HOME/.local/share/gnome-shell/extensions/[email protected]/schemas/org.gnome.shell.extensions.user-theme.gschema.xml /usr/share/glib-2.0/schemas && sudo glib-compile-schemas /usr/share/glib-2.0/schemas

Хопа-тропа и готово. Като логичен завършек ще сложа готината емотикона, защото няма какво да допълня - :dancing18:

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Как да изкарам инфо за мобилен 3G нет, за да го плесна в конкито?

За десети път сигурно ни даваш линк за този 3.6.9.... :no-no::mad:

Не първия беше за 3.6.8

Реших да пробвам дебиан дистрибуция, записах LMDE, слагам диска стигам до екрана в който се въвежда потребител и парола и до там спирам, нямам никаква идея какви са те, при убунту базирания минт те пуска без въвеждане, след като изтече определеното време.... Пробвам от любопитство и не ми е толкова важно, но ако някой знае какво да направя ще ми е интересно да каже..

Аз съм я инсталирал и ме е пускала без парола. Ако има такава, ще я пише на страницата, от която сваляш образа.

Аз съм я инсталирал и ме е пускала без парола. Ако има такава, ще я пише на страницата, от която сваляш образа.

Сега като погледнах в Release notes, пише да въведе потребител mint, мерси за насоката, нямаше да се сетя да прочета какво пише там ....

Приятели знам ,че не е по темата но да ви попитам тези ЛИВЕ УЕЙПЪРИ за телефони вземат ли от РАМ памета?

За десети път сигурно ни даваш линк за този 3.6.9.... :no-no::mad:

Не за десети път ГРЕАК.Явно това е тъпотията на Греак да не чете .

Приятели знам ,че не е по темата но да ви попитам тези ЛИВЕ УЕЙПЪРИ за телефони вземат ли от РАМ памета?

Не за десети път ГРЕАК.Явно това е тъпотията на Греак да не чете .

Кой live wallpaper-и, в андроид, или в убунтуто ? И внимавай как говориш, не съм фен на критиката, каквато и да е тя !

Има ли някъде списъци, които да представят Linux дистрота с еднаква "работна среда" ?

С други думи примерно:

Gnome - Ubuntu, Debian, Fedora ...

и т.н.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d8/Debian_family_tree_11-06.png]ТУК са представени дистротата с основата на Debian.

Мен ме интересува за работната среда.

Надявам се, че ме разбрахте!

Благодаря!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.