Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

А това се случва както на HD КЛИПА ЛИ :) ?

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

А това се случва както на HD КЛИПА ЛИ :) ?

Не се изразих правилно, пак същото, не става, зацепва на едно място и компютъра остава в покой, чак перката спира да върти, което не е нормално. :(

Ами за случая знам мръсна думичка :) Много странна ситуация,ще тествам допълнително и ще докладвам

Редактирано от tux (преглед на промените)

Ами за случая знам мръсна думичка :)

Много странна ситуация,ще тествам допълнително и ще докладвам

Мръсната думичка и аз я знам. ;)

Ето ти малко инфо:

Computer: Asus UX30

CPU: Intel Genuine Dual Core U7300 1,30 Ghz

GPU: Intel GM4500 MHD

HDD: 500 GB

RAM: 3 GB

Друго не се сещам, има повече в официалния сайт:

http://www.asus.com/Notebooks/Superior_Mobility/UX30/#specifications

Нещо против ако сложа 3.2 ядро например на Ubuntu 10.10 ? Ще тръгне ли ubuntu-то ?

Въпрос: Какъв е еквивалента на gksu в KDE (USU 8 ) ? Или трябва

sudo apt-get install gksu && sudo apt-get update
?

Например ще стане ли gksu dolphin ? Или gksu firefox и т.н. ? И мога ли да инсталирам Chrome който е за Gnome на KDE без странни артефакти ?

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Въпрос: Какъв е еквивалента на gksu в KDE (USU 8 ) ? Или трябва

sudo apt-get install gksu && sudo apt-get update
?

Например ще стане ли gksu dolphin ? Или gksu firefox и т.н. ? И мога ли да инсталирам Chrome който е за Gnome на KDE без странни артефакти ?

kdesu :)

Нещо против ако сложа 3.2 ядро например на Ubuntu 10.10 ? Ще тръгне ли ubuntu-то ?

ю

Какво се опитваш да направиш ?

Предполагам, че ядро 3.2 ще тръгне на Ubuntu 10.10, след като при мен е вървяло на 10.04.

Само кажи каква версия ползваш /32 или 64 битова/ и ще ти кажа, как да го инсталираш с всички зависимости.

Но защо ти е 10.10, когато 10.04 все още се поддържа и ще имаш достъп до хранилищата поне година и половина ?

А, и винаги можеш да си инсталираш едно Lubuntu 12.04 и да му качиш МАТE десктоп за няколко минути. Вече не отстъпва по нищо на Gnome-2. Консумацията на ресурси е същата, като в Ubuntu 10.04 с Gnome-2, но е по- бързо и с по- нов софтуер.

ю

Какво се опитваш да направиш ?

Предполагам, че ядро 3.2 ще тръгне на Ubuntu 10.10, след като при мен е вървяло на 10.04.

Само кажи каква версия ползваш /32 или 64 битова/ и ще ти кажа, как да го инсталираш с всички зависимости.

Но защо ти е 10.10, когато 10.04 все още се поддържа и ще имаш достъп до хранилищата поне година и половина ?

А, и винаги можеш да си инсталираш едно Lubuntu 12.04 и да му качиш МАТE десктоп за няколко минути. Вече не отстъпва по нищо на Gnome-2. Консумацията на ресурси е същата, като в Ubuntu 10.04 с Gnome-2, но е по- бързо и с по- нов софтуер.

Причината да съм /бях вече :) / е, че в 10.10 цветовата схема на темата ambiance Така да го кажа е много хубава - много по яка от 10.04 наподобява 12.04 от части, та затова бях с нея, иначе винаги си ползвам 32 битов Linux. :)

Още един въпрос към tux: Това с яркостта във всеки Linux ли работи или само в Ubuntu/Gnome ?

Вземи си темата от usr/share/themes и си я ползвай в която искаш дистрибуция. Ако в момента си с 32 битово Ubuntu 10.10. трябва да инсталираш с gdebi тези пакети : http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.2.34-precise/linux-headers-3.2.34-030234_3.2.34-030234.201211161335_all.deb http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.2.34-precise/linux-headers-3.2.34-030234-generic_3.2.34-030234.201211161335_i386.deb http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.2.34-precise/linux-image-3.2.34-030234-generic_3.2.34-030234.201211161335_i386.deb И да рестартираш, за да имаш работещо 3.2 щатно ядро. Не пипай старото, за да минеш на него, ако нещо се обърка.

Голям Проблем ! Няма ми софтуерния център ! Има някакъв бъг, Muon се нарича, една програма не мога да инсталирам с това... Искам си ubuntu-software-center... На USU 8 съм... :angry:Публикувано изображение

Причината да съм /бях вече :) / е, че в 10.10 цветовата схема на темата ambiance Така да го кажа е много хубава - много по яка от 10.04 наподобява 12.04 от части, та затова бях с нея, иначе винаги си ползвам 32 битов Linux. :)

Още един въпрос към tux: Това с яркостта във всеки Linux ли работи или само в Ubuntu/Gnome ?

Ами да те линуксите се различават по графичните среди и инструментите за администрация на системата.

Тези няща за яркоста са свързани с ядрото

А и още една смешка да кажа,мисля разбрах какъв е проблема на моя "жив" shit ето и линк :):no-no:https://www.dropbox.com/s/mput4dgv6qssbeh/slackware64-live.iso

Компилирал съм ядро 3.6.8,и съм добавил libreoffice ,това ме подсети от една тема тук във форума

А и до кибер ченгето иконките за mate съм качил тук https://www.dropbox.com/s/2hnst2zpf3obi1j/icons.tar.gz

Голям Проблем ! Няма ми софтуерния център ! Има някакъв бъг, Muon се нарича, една програма не мога да инсталирам с това... Искам си ubuntu-software-center... На USU 8 съм... :angry:Публикувано изображение

Ако си с KDE - няма ubuntu-software-center. Имаше един стар пакетен мениджър за KDE - Adept. Виж, ако още е наличeн в хранилищата го инсталирай. Не може да се сравнява със Synaptic, но не е и лош.

Ами да те линуксите се различават по графичните среди и инструментите за администрация на системата.

Тези няща за яркоста са свързани с ядрото

А и още една смешка да кажа,мисля разбрах какъв е проблема на моя "жив" shit ето и линк :):no-no:https://www.dropbox....ware64-live.iso

Компилирал съм ядро 3.6.8,и съм добавил libreoffice ,това ме подсети от една тема тук във форума

А и до кибер ченгето иконките за mate съм качил тук https://www.dropbox....1j/icons.tar.gz

Направих още тестове и горния линк който дадох вече е невалиден,Мисля разбрах точния проблем,ще добавя новия линк когато е готово,нещо до един час :)

Ок мисля че вече работи както трябва.

Какво има в исото

audacious - музикален плеър

Mplayer - видео плеър,според мен най-добрия плеър :)

epdfview - pdf четец

xfburn -програма за записване надискове

unetbootin -програма за бутващи флашки

flashplayer - ами флаш :)

geeqie - програма за разглеждане на снимки

skype - версия 4.1

transmission - торент клиент

firefox - уеб браузър

file-roller - разархиватор

leafpad -текстов редактор

libreoffice -3.6.1

Thunar - файлов мениджър (видях излязъл е 1.6.0 и реших да го сложа незнам колко е стабилен ама ...)

linux kernel - 3.6.8

Включени M$ шрифтове

клавиатурна подреба сменя се със alt+shift.

И горе долу това,другото си е чист Slackware :)

Линкът е този https://www.dropbox....-3.6.8-live.iso

стартиране в runlevel 3

потребител tux , парола live,последвано от startx за влизане в графична среда.

А сега лягам да спа че стана многоооо късно

Редактирано от tux (преглед на промените)

Е много рано ставаш Публикувано изображение

Аз почти не спя, аз не мога да спя много, колкото и да искам. :) В смисъл имам доста енергия в мен. :)

Аз почти не спя, аз не мога да спя много, колкото и да искам. :) В смисъл имам доста енергия в мен. :)

Дано да е от red bull само :)

Дано да е от red bull само :)

Не е, не пия такива неща аз, както и да е, сега ще ти пробвам дистрото ! :)

Успех,стискам палци.Трябва да тръгне,моля се.

Зареди... :cool: но паролата не е тази която си дал...

Паролата е live Другия вариант е да се логнеш като root парола няма и после passwd tux да си напишеш своя парола,после su - tux,и startx за да влезнеш.

Паролата е live

Другия вариант е да се логнеш като root парола няма и после passwd tux да си напишеш своя парола,после su - tux,и startx за да влезнеш.

Откъде да се свържа с интернет ? :D и къде е индикатора за клавиатурата. Иначе дистрото е хубаво, работи бързо, и едва 256 mb RAM ми взимаше. :O

P.S.: Да чакаме ли Debian-ска версия ? :D Аз едвам се оправих в този slackware....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.