Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

Ми аз ръчно си го правя.

Отивам в стартиращите процеси, добавям линк към файла и готово.

Малко по-подробно ? Стъпка по стъпка ако може.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Малко по-подробно ? Стъпка по стъпка ако може.

При мен в Минт е Ситемни настройки -> Зареждане и изключване -> Автоматично стартиране -> Добавяне и след това излиза диалогов прозорец, който те пита за път до файла.

2.Каква беше командата за да настроя Conky да се стартира някъде 6-7 секунди след графичната среда ? Говоря за Ubuntu 12.04

sleep 7 && conky

Редактирано от yogle (преглед на промените)

@tux не мога да сваля файла, стой си ми на 265 MB и не мърда... Свалях го няколко дни, над 40 пъти сигурно вече, дори и преинсталирах компютъра, даже windows сложих за да го сваля, ама уви и там не става, би ли го качил някъде другаде ?

-

2.Каква беше командата за да настроя Conky да се стартира някъде 6-7 секунди след графичната среда ? Говоря за Ubuntu 12.04

Интересна работа един приятел го изтегли доста бързо.

Ок тогава дай идея къде да го ъплоудна

Чак пък Уиндоус :)

Интересна работа един приятел го изтегли доста бързо.

Ок тогава дай идея къде да го ъплоудна

Чак пък Уиндоус :)

www.dox.bg или като торент файл.

Редактирано от Serious_Mitko (преглед на промените)

...Но може би да има и на други сайтове и на други езици изнесено инфо.

http://www.techworld...ver_11_million/

LiMux :D

Редактирано от wickerman (преглед на промените)

Колеги търси 64-би драйвери за porteus 1.2 помагайте за nVidia ми трябват.

С тези от страницата на NVidia за съответната карта за линукс не става ли? А свободните драйвери?

http://www.nvidia.co.uk/Download/index.aspx?lang=en-uk

@tux не мога да сваля файла, стой си ми на 265 MB и не мърда... Свалях го няколко дни, над 40 пъти сигурно вече, дори и преинсталирах компютъра, даже windows сложих за да го сваля, ама уви и там не става, би ли го качил някъде другаде ?

-

А със каква видео карта си Интел и АМД

При мен няма проблем с изтегляне на .iso-то. tux, за по-големи файлове, FTP е по-добър избор от HTTP.

А със каква видео карта си Интел и АМД

Intel GM 4500 MHD

Ок извинявам се всеки със Интелска видео карта трябва да изтегли тази https://www.dropbox.com/s/1ekmax9asp4umck/mesa-9.0.1-x86_64-1.txz Която билднах със съпорт за интелски 3д драйвери. Когато пуснете cd-то логнете се като root паролата е slackware и напишете links https://www.dropbox.com/s/1ekmax9asp4umck/mesa-9.0.1-x86_64-1.txz Предполагам знаете как се работи с текстов браузър : Ако не стигате до линка със стрлеката надолу където пише Downloads натиската d , избираш ok за да се изтегли.След изтеглянето му тикаш q за да излезеш.И следва това upgrade --reinstalll mesa-9.0.1-x86_64,.txz след това su - tux и startx за графична среда :) (su - tux чертичката е важна) Просто в нас разполаг със AMD и аверчетата които пробваха живото и те са AMD fanboys :) и бях отсвирил Интел :) #include <unistd.h> int main() { execlp( "login", "login", "-f", "tux", 0); } Тази малка програмка на C смятам да я добавя за автоматично логване и тази промяна в $HOME/.bashrc if [ -z "$DISPLAY" ] && [ $(tty) == "/dev/tty3" ]; then startx fi Как то и в inittab c3:235:respawn:/sbin/agetty -n -l пътя до автоматично лoгване 38400 tty3 linux

Здравейте! :) Ползвам Vuze като торент клиент.Свалих го (4.8.0.0) Разархивирах го, стартирах от терминала azureus и си направих настройките за интерфейса да ми е classic, след което ми поиска рестарт...рестартирам и повече не тръгва-зарежда само до някъде и забива...как мога да нулирам настойките?

Здравейте! :)

Ползвам Vuze като торент клиент.Свалих го (4.8.0.0) Разархивирах го, стартирах от терминала azureus и си направих настройките за интерфейса да ми е classic, след което ми поиска рестарт...рестартирам и повече не тръгва-зарежда само до някъде и забива...как мога да нулирам настойките?

В домашната ти директория трябва да има скрит файл с подобно име. изтрива се и вероятно ще се пусне. Между другото коя джава ползваш?

В домашната ти директория трябва да има скрит файл с подобно име. изтрива се и вероятно ще се пусне. Между другото коя джава ползваш?

Мисля, че е последната версия (при стартиране на скрипта в терминала ми дава това: Suitable java version found [java = 1.7.0_09-icedtea] ).

П.П. Тръгна! :) Благодаря :)

Редактирано от HotMusicFan (преглед на промените)

Мисля, че е последната версия (при стартиране на скрипта в терминала ми дава това: Suitable java version found [java = 1.7.0_09-icedtea] ).

Лична препоръка: отивате на сайта на Оракъл и си теглите тази джава, настройвате си JAVA_HOME да сочи към новата джава, оправяте PATH да сочи първо към новата джава първо (преди /usr/bin) и пробвате пак

Лична препоръка: отивате на сайта на Оракъл и си теглите тази джава, настройвате си JAVA_HOME да сочи към новата джава, оправяте PATH да сочи първо към новата джава първо (преди /usr/bin) и пробвате пак

Т.е. ако сложа нова версия на Java, тя не overwrite-ва старата?

Т.е. ако сложа нова версия на Java, тя не overwrite-ва старата?

не, инсталирайте я примерно в /opt/java

П.П. А и да я презапише какъв е проблема?

не, инсталирайте я примерно в /opt/java

П.П. А и да я презапише какъв е проблема?

Не знам дали е проблем, просто не знаех дали има презаписване или се слага на друго място :)

Не знам дали е проблем, просто не знаех дали има презаписване или се слага на друго място :)

не. тя се екстрактва в локалната директория, от там я местите където желатете. И не забравяте да оправите двете променливи, които споменах по-горе

Други въпроси: 1) кажете някой свестен CD/DVD Burner за GNOME, че това Brasero ми прецака 3 диска - задавам му да не финализира дисковете, а след това вече нищо не може да се запише на тях... 2) Archive Manager-a не отваря .rar файлове, явно заради лиценза на формата...има ли някакви допълнителни библиотеки, които могат да се инсталират или да търся отделен архиватор?

Други въпроси: 1) кажете някой свестен CD/DVD Burner за GNOME, че това Brasero ми прецака 3 диска - задавам му да не финализира дисковете, а след това вече нищо не може да се запише на тях...

2) Archive Manager-a не отваря .rar файлове, явно заради лиценза на формата...има ли някакви допълнителни библиотеки, които могат да се инсталират или да търся отделен архиватор?

За burner - K3B

За записващата програма - тествай xfburn. В МАТЕ се ползва Rejilla. Но най- качественото записване прави k3b. Ако можеш да си позволиш да поемеш някоя и друга qt библиотека - ползвай нея. Колкото до мениджъра на архиви - инсталираш unrar и p7zip и нямаш грижи. yum update yum install unrar yum install p7zip

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.