Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

Да, Стига версията на Mint да е базирана на същата версия на Ubuntu, за която е предназначен пакета. Единственият проблем, който може да възникне е несъвпадение между MATE темата и тази на gnome-приложението. Относно самата работа - няма никакви проблеми.

Еми сега свалям със mate и със sfce и ще ги пробвам всяка на live usb и ще видя коя ще ми хареса повече... Ако ги изтегля де :D. Тегля от някакъв прокиснал сървър с по 20 кб сек. :swear2:

Редактирано от Greak (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ментата е на базата на Убунту и ползва кажи речи едни хранилища с него. Последната е базирана на 12.04 така че ядове няма да имаш

Еми сега свалям със mate и със sfce и ще ги пробвам всяка на live usb и ще видя коя ще ми хареса повече... Ако ги изтегля де :D. Тегля от някакъв прокиснал сървър с по 20 кб сек. :swear2:

Да настроиш чист xfce-десктоп да изглежда приемливо си трябва работа. По- добре- виж дали няма някакъв мета-пакет за mint, който да е поразкрасен. Xubuntu-desktop също е за предпочитане.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Да настроиш чист xfce-десктоп да изглежда приемливо си трябва работа. По- добре- виж дали няма някакъв мета-пакет за mint, който да е поразкрасен. Xubuntu-desktop също е за предпочитане.

Да, по подразбиране xfce4 е доста грозно. И сега това ме накара да се замисля как са го гримирали това xubuntu-desktop. Ползвал съм и двата пакета за графична среда и разликата(от естетична гледна точка) е огромна.

Въпрос само на теми(xfce теми, теми за икони, xfwm теми) ли и е? Сега нямам LiveCD(ще пробвам през виртуалка), за да се поразровя в /usr/share/themes на Xubuntu, но предполагам, че ти си го правил вече.

Разликата не е само в темите. В xubuntu-desktop e добавена alacarte /редактор на менюто от gnome/, date-time-plugin. Иконите на десктопа в 12.04 могат да се активират с едно кликване, въпреки, че се ползва xfce 4.8, в която не е налична такава функция. Аплет- индикатора също е уникален и си е чисто тяхна разработка. Има такъв и в хранилищата на Debian, но той е прекомпилиран пакет от Ubuntu.

Какво точно беше това alacarte?

За кой аплет-индикатор говориш?

Друго, което ми прави впечатление е панелът. Доста по-красив е от този в xfce4. Там знаеш ли кои теми са използвани?

Alacarte е редакторът на менюто в Gnome. С него можеш да редактираш менюто, Да създаваш секции, стартери и да редактираш наличните. Позволява ти пълна редакция на цялото меню. Редактори от типа на lxmed са примитивни и там действията са ограничени. Аплет- индикатора е този за часовника и интеграцията със съобщенията и пощата. Стандартната тема, доколкото си спомням беше greybird или bluebird. За фон на панела не разчитай на темата - има доста по- добри фонове, които можеш да си добавиш.

Добро утро, искам да ви попитам има ли начин на linux 12.04 да стане с облик на 11.04 някъде гледах урок ,но не мога да го намеря

Ако имаш в предвид Ubuntu 11.04, пускаш едно Live CD, открадваш си темите и иконите от usr/share/themes и usr/share/icons и ги поставяш в съответните папки на Ubuntu 12.04. Желателно е да им дадеш други имена, ако се дублират.

Не ми трябват иконите ами бях гледал Линукс 12.04 който е със менюто отгоре и го няма менюто отстрани

Мисля, че премахнаха класическият десктоп от 12.04. Нека те консултира някой колега, който ползва тази графична среда. Ако държиш на класическа визия, можеш да инсталираш MATE десктоп за няколко минути. http://s19.postimage.org/cp7mbkd9t/ubuntu_12_04matedesktop.png

Добро утро, искам да ви попитам има ли начин на linux 12.04 да стане с облик на 11.04 някъде гледах урок ,но не мога да го намеря

Виж това http://www.ubuntugeek.com/how-to-install-classic-gnome-desktop-in-ubuntu-12-04-precise.html

@Georgi Petrow ако искаш 12.04 с класик визия има го в руския тракер под името:

[x86] Ubuntu 12.04.1 OEM (октябрь 2012) Unity + Gnome Shell + Classic но трябва да си регистриран в тракера за да го изтеглиш!

А ето и снимки от него:

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Публикувано изображение Публикувано изображение

Как да пиша програми в терминала на Slackware 13.37?

Как да пиша програми в терминала на Slackware 13.37?

Linux и Unix и Android,,,редактирай си го сам.Ти ако тъй пишеше програми....майко мила :shock11: Sorry за градивната критика,може да провериш в тълковния речник какво значи....

Редактирано от DrHAUZ (преглед на промените)

Мисля, че премахнаха класическият десктоп от 12.04.

Това не е вярно.

Затова и пуснах втори пост. Можеше поне да включиш в цитата и второто изречение. Все пак аз сигурно съм един от най- слабо запознатите с Unity и Gnome-Shell в този форум.

Във втория си коментар си дал линк към статия, в която е описан начинът за инсталация на gnome-panel. Това само по себе си е безсмислено, тъй като въпросният пакет е включен в 12.04.

Все пак аз сигурно съм един от най- слабо запознатите с Unity и Gnome-Shell в този форум.

Смятам, че ако им дадеш шанс, може и да ти харесат. И двата shell-а са доста тежки, а при Gnome-Shell има едно направо безумно осакатяване на функции, с цел софтуерът да е по-лесен за обикновения юзър. Но от естетическа гледна точка са на ниво. А Unity с няколко апплет-индикатори и няколко scopes и lenses за Dash-a, е и доста продуктивен. Пък за Gnome-Shell има доста голямо хранилище за разширения, с които също може да се постигне добра продуктивност.

Е, няма да получиш ОС с 20МБ разход на памет...

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Някой знае ли как се качи FreeBSD на флашка и после да се инстанлира dual boot на лаптопа със slackware?

Здравейте. Ще ми кажете ли при цепенето на диска при записването на Убунту 12.04 за дяловете как се казва дяла при Убунту където се записва самата ОС ? И добре ли е да отделя за нея около 50 ГБ ? : )

Здравейте. Ще ми кажете ли при цепенето на диска при записването на Убунту 12.04 за дяловете как се казва дяла при Убунту където се записва самата ОС ? И добре ли е да отделя за нея около 50 ГБ ?

: )

Да .Достатъчно са му .

Да .Достатъчно са му .

А как се казва самата директория където се записва ОС смисъл при Уиндолс е Ц: при Убунту как се обозначава това ?

А как се казва самата директория където се записва ОС смисъл при Уиндолс е Ц: при Убунту как се обозначава това ?

Fyle System,ако ви е на английски

Файлова Система ,ако вие е на български

Предполага се, че имаш предвид root(/) дяла. За него ext4 и ~20GB.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.